Új hozzászólás Aktív témák
-
Raynbow74
csendes tag
Sziasztok!
Az elmúlt hetekben arra lettem figyelmes, hogy a monitorom minden nap az első bekapcsolás során nem működik rendesen. A Philips logó fel-fel villan egy pillanatra, de nincs kép. [link]
Ez egy pár perc után spontán is meg szokott szűnni, illetve azt tapasztaltam, hogy a kábelek mozgatása néha orvosolja a problémát. Adott napon további ki- és bekapcsolások során nem szokott ez a hiba ismét jelentkezni. Vajon mi lehet ennek az oka?
Monitor típusa: Philips 234E5 -
dzsoke2
tag
Sziasztok.
Igaz hogy nem pont monitor hiba,de nem találtam jobb topikot a kérdésemhez.
Volna egy monitorom amihez vettem egy thunderbolt 3 display port-usb kábelt usb C típusú csatlakozással.
Pc-m jelenleg nincs, wifit nem tud a monitor.Nem tudom működésre bírni.
Hogy lehet megoldani?
Ha segít akkor realme x50 5g a telóm. -
tibaimp
nagyúr
Üdvözlet!
Nem biztos, hogy jó topikba írok, de hirtelen ezt találtam.
A probléma az, hogy pár éve vettem egy ASUS VC279H monitort. Az adatlapja szerint: [link] ennek a monitornak a pixel távolsága 0,265 mm! "Pixel Pitch : 0.265mm"
De, kb. az összes általam megnézett más 27 colos és 1080p monitor esetében ez rendre 0,311 mm! Akkor ez le van írva az ASUS oldalán, vagy az én monitorom ilyen különleges?
-
chungee
addikt
Napot!
Előre elnézést kérek ha esetleg rossz topikban kérdezem. Ilyen moncsim van, tudom nem mai darab, DVI-s. Eddig tökéletesen ment FHD 1080p-be de hirtelen elment a felbontásom. Jelenleg ajánlottra 1280x1024-re javasolja és ezt a játékokban is megmutatkozik. Hiába állítom be a játékban 1080p és 16:9. Van ahol fekete csíkok alul felül vagy van ahol 4:3-ba futtatja vagy van ahol egyszerűen szétnyújtja a képet. A Moncsi rossz vagy beállítási / software hiba
-
pandras83
őstag
Kiegészítés az előzőhöz: 3 db display csatlakozik a videókártyához:
- egy régebbi Samsung 1080p TV DP-HDMI átalakítóval, HDMI kábellel
- a korábbi Philips 1080p monitor HDMI kábellel
- és az Acer 144hz DP kábellel -> ez van elsődleges displayként beállítva win10-ben.Lehet, hogy nem a megfelelő displayre küldi a jelet először és azért lassú a start? Nem mindegy hogy a kártyán melyik DP/HDMI csati hova van csatlakoztatva?
-
pandras83
őstag
Szeva mindenki,
Megjött az új monitorom, egy Acer Predator XB253QGP. Egy szintén IPS paneles, 1080p Philipset váltott, ami 60hz-es volt. Nagy az öröm, durván jobb játszani 144hz-en mint korábban.
DE:
Az egyetlen üröm az örömben, hogy az Acer kib#szott lassan kapcsolja be magát a gép startja után, az alaplap MSI logot nem is látom, akkor kapok képet, ha már áll a win10. Gondolom a del nyomkodásával így is be tudok jutni uefi-be, de így is nagyon bosszantó.
Amit próbáltam: a monitor menüjében on-ra állítottam a Quick Start Mode-ot, de nem változott semmi. (Lehet hogy nem is erre való ez a funkció, egyelőre nem derült ki, hogy mire.)
Amit nem próbáltam: Költözés után vagyunk és nincs netem egyelőre, de elvileg van valami szoftver (driver?) hozzá, bár mintha azt olvastam volna hogy ezzel a modellel nem is kompatibilis, csak a drágább, nagyobb változataival.
Long story short: Tapasztalta valaki ugyanilyen vagy hasonló monitornál ezt a csigalassú startup gondot?
-
Raennaa
friss újonc
Sziasztok
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy aoc 24g2u 144hz monitorom, es ha felveszem 144hz-re a frissitest kicsit szetesik a kep. Ugy ertve, hogy kb 5 centivel fentebb tolodik a kep és az egész tálca eltunik kb és csak 2 sor csíkba látszódik, hogy összement.
Ha kisebb frisstiesre allitom akkor nincs probléma. Egy Rtx 3070 -es videkórtyával használom illetve van egy másodlagos 75hz-es aoc monitor de azt most tesztelésnél kihúztam.
Kérdésem az lenne, hogy szerintetek ilyenkor mi lehet a gond?
Monitor,vga vagy windows.
Windows-bol egy revios rendszert használok amiben elég sok minden k ivan takarítva így ezis benne lehet.
Köszönöm szépen a segítséget. -
nyikszi
őstag
válasz
ElektrikusDE #23283 üzenetére
OK, köszönöm. Hétfőn szétkapom. Ha látok valami púposat, akkor cserélem, aztán meglátom jó lesz-e. Inkább az a bajom, hogy amit két éve vettek, azok is csak VGA csatolóval rendelkeznek
-
ElektrikusDE
senior tag
-
nyikszi
őstag
válasz
ElektrikusDE #23278 üzenetére
Szia! Nos, a kábel 1,5 méteres, vastag és van rajta az az árnyékoló rész is, még HP gépekhez adták. Szerintem tök ugyanez: [link] És igen, toldás nélküli, közvetlen a gépre megy. (Már HDMI kábelekkel megjártam okostábláknál, hogy hosszú és nem megy egyes laptopokkal.) Akkor ez kuka?
-
Üdv!
Hozzám került egy ilyen okosmonitor: Samsung M7 LS32AM700UUXEN - gyári oldal, teszt
Frissítettem a legújabb, 1101-es szofterre, PC-n telepítettem a meghajtóját.Teljesen meg vagyok vele elégedve, az egyetlen problémám, hogy a cikkben taglalt beállításoknak a töredéke elérhető csak a menüjében: egy csomó opció ki van szürkítve, nem elérhető, de pl. képmódból csak Normál és Kiemelt listázódik, a tesztben leírt Film, Filmmaker, Természetes ugyan ott van a szakértői beállítások alatt, de nem változtatható, a színskálát meg egyáltalán nem lehet csúsztatni.
DP-to-usb-c és HDMI csatin keresztül is ugyanezt (nem) produkálja.Hol lehet a gond?
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
nyikszi #23277 üzenetére
Szia!
"kábelcsere vadiújra megvolt."
Pedig nagy valószínűséggel kábelhibának tűnik.
Milyen hosszú a kábel?
Vastag, jó minőségű? (a vékony vagy hosszú kábelek sajnos szellemképet produkálnak)
Közvetlen VGA csatlakozót használsz?
Ha van átalakító a csatlakoztatásnál az is okozhat szellemképet.
HA kizártunk minden ilyen hibát, akkor sajnos a monitor lesz a hibás!
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! Lg Flatron 22"-os (talán 2234 a típus, de nem biztos) produkál elmosódott, szellemképes képet de szinte csak a bal alsó sarokban. 3 gépen lett kipróbálva, kábelcsere vadiújra megvolt. Csak VGA csatlakozós, Full HD felbontású. Sajnos a biosban nem tudom megnézni, hogy ott is produkálja-e, mivel a bal alsó sarokig nem tudok semmit produkálni, ezek még nem UEFI biosok. Mi mehetett el? Javítható vagy inkább újat kell venni?
-
Gyuri09
tag
Hagy legyen még egy kérdésem hogy ugyan ennél a monitornál ( Gigabyte G32QC ) Display port kábellel semmi képet nem ad.... HDMI-vel igen a monitoron ugye a menüben lehet állítani a kimeneteknél de ha át kapcsolom akkor semmi..... erre még ha valakinek lenne valami ötlete nagyon megköszönném!
-
Gyuri09
tag
válasz
eladohardver #23274 üzenetére
-
Gyuri09
tag
Sziasztok!
Kérdésem az lenne hogy nemrég vásároltam egy Gigabyte G32QC monitort..... rendszert fel tettem, illetve természetesen minden driver-t,,,,,, viszont a kép el van csúszva tehát a tálcát nem látom.... Gyártói oldalon semmi, videó kártya beállításaiban is már kipróbáltam mindent..... Valaki ezt megfejti nekem vendégem egy sörre.... -
mezis
félisten
válasz
babcehh #23270 üzenetére
Színenként milyen a monitor alja, teteje?
(Képet a monitor középvonalából készítsd, mert a betekintési szöggel is változhat a fényerő.) -
eladohardver
őstag
Másik konfig/eszköz kábel?
-
válasz
ElektrikusDE #23252 üzenetére
-
gytaka11
csendes tag
Sziasztok Mesterek!
Tapasztalt-e már valaki olyan jelenséget, miszerint a monitornak - kizárólag standby állapotból aktívba visszatérést követően - az egyes pixelei (ha sötét a háttér, és csak akkor) random villognak - vagy jobban fogalmava szikráznak egy pár ms időtartamban.
Kb. 1-2 perc után ez teljesen megszűnik, és utána rendeltetésszerűen működik.
Megjelenítő típusa: LC49RG90SSUXEN. (Displayport-on)
GPU: nvidia rtx 3090.Köszönettel
-
partymaci
aktív tag
Üdv!
Pár napja játszott a gyerek a Simssel, és miután elhajtottam a géptől gyorsan kiléptem a játékból, és a monitor bal oldalán, szélén egy kb 10 cm sáv futott végig, feketéből egy gradiens (egyenletesen), nem tudtam mire vélni, kikapcsoltam a monitort majd vissza és jó lett, egy valami monitor hiba vagy a játékból ragadt be valami grafikai elem?
-
Mikisys
őstag
válasz
Szabmester03 #23263 üzenetére
Irány a szerviz!
Üdv!
-
mezis
félisten
válasz
Szabmester03 #23261 üzenetére
Üdv.! Feszültséget tudsz mérni? (Lesz ott 800V is!
)
-
eladohardver
őstag
válasz
Hegyirabló #23256 üzenetére
2ms. 5ms -nél már látszik behúzás ugyanazon a monitoron.... játékoknál...
-
Üdv!
Vettem egy Gigabyte FI32U monitort, ami első rákötéskor igen (akkor is utoljára a tápot dugtam be), egy későbbi áramtalanítás és vissza után már nem hajlandó a billentyűzettől megvonni az áramot, és mivel RGB cucc, ezért világít, mint a karácsonyfa feleslegesen. Kizárólag az eszköz vagy a tápkábel kihúzása után hagyja abba. Esetleg ötlet?
-
Hegyirabló
veterán
válasz
eladohardver #23255 üzenetére
Ez pontosan mit jelent?
-
Mikisys
őstag
válasz
Hegyirabló #23224 üzenetére
Ez a 120-160-200Hz-es frissítés közönséges átverés, ha nem változik a képtartalom, nincs frissítés. A 60Hz nagyon jó képfrissítésnek.
(Igen, az a fránya színenkénti bit-felbontás az lehetne mindenhol jobb, TV, Monitor, fényképezőgépek! Egyszer majd talán elérjük az analóg felbontás minőségét is.)
-
A probléma lehetséges attól, hogy a háttér-világítás a helyiségben nem megfelelő. Ezen lehet változtatni, vagy a gépet-monitort másképp elhelyezni.Üdv!
-
válasz
ElektrikusDE #23250 üzenetére
Rendben, köszönöm szépen a segítségedet, megfogadom a tanácsodat. Még egy olyan kérdést szeretnék feltenni, hogy ez a monitor sérült lehet? Mármint olyan sérülésre gondolok, amely garancia vesztéssel jár, vagy vélhetően a boltban is hibás volt már, ahogy említetted.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Macrodroid
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- SAMSUNG (LS49CG950EUXEN) 49" 240HZ NEO-QLED DUAL QHD GAMER ! AKCIÓ
- SAMSUNG (LS28BG700EUXEN) 4K GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- MSI MAG 341CQP Ívelt Gamer Monitor!34"/QD-OLED/175hz/0,03ms/10BIT/Freesync-G-sync/Type-C/HDMI 2.1
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- AKCIÓ! Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- GT710 passzív videokártya
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest