Új hozzászólás Aktív témák
-
akyyy
senior tag
sziasztok. nem tudom, lehet nem ide kéne írnom, ha rossz helyre megy akkor elnézést.
van egy LG 23MP68VQ-P monitorom, és egykét játéknál nem rakja ki teljes képernyőre a képet. Van amit igen, és van amit nem.
Ezt úgy a legegyszerűbb észrevenni, hogy fut az NVIDIA Experience alkalmazás amin be van állítva hogy mutassa az FPS számot, nos, ezeknél a játékoknál nem látszódik (mintha bele lenne nagyítva a kép, le van vágva fent és lent az egész.De nem mindegyik játéknál csinálja. mitől lehet?
google-n próbáltam keresni megoldást, de nem találtam (illesztőprogramokat írtak hogy távolítsam el, megtörtént, de nem lett jó)
vga: nvidia Geforce 970 gtx -
sith7
félisten
Sziasztok
Lányomnak van egy 19 colos full hd LG monitora, egy ideje azt csinálja, hogy zöld lesz az egész képernyő.
Ilyenkor van, hogy elég az, ha kihúzom a monitorkábelt, megmozgatom mind a 2 végén, visszadugom, és oké, de van, hogy újraindítás után már jó, de van, hogy ezek nem segítenek, de egyszer csak visszajön a normális kép.
Végét járja ? -
-
stuka20
senior tag
Az még lemaradt, hogy cod mw egyik sajátos hibája, hogy minden egyes frissítésnél vagy csak úgy random megváltozik a render resolution és a (mi a neve) nem alapból fullscreen lesz, hanem borderless. És ezek módosítása után is jelentkezika hiba.
Na. Újraraktam a drivert DDU-val, és még mindig fenn áll a hiba. Viszont most elindult szépen, nem lett egyből no signal, de amint altaboztam, utána már esélytelen volt visszahozni.
De most már a simán indítom, akkor sem jó. -
stuka20
senior tag
Üdv!
Nem tudom jó helyre írok, nem feltétlen monitor hiba szerintem, de azt sem tudom, hogy ha nem monitor, akkor mi.
Az a problémám (ami ma jelentkezett először), hogy ha elindítom a cod modern warfare-t, akkor "kikapcsol" a monitor és kiírja, hogy "displayport no signal" és, ha várok, akkor nem történik semmi. Viszont, ha alt tabozok, akkor visszajön. Ha véletlen nem menne el a kép (ami 1x volt csak), akkor ha leteszem tálcára szintén elmegy. Hiába várok nem jön vissza. Kipróbáltam más játékot is és ott nem produkálta ezt a jelenséget. Utánaolvastam fórumon, valahol gpu-t írtak valahol meg -cod mw reddit- azt tanácsolták, mert szintén ugyanez volt a gonduk, hogy mindent kihúzni 2 perc várakozás és minden vissza és 2 embernek is bevállt ez. Na nekem nem vált be sajnos.
Tegnap frissítettem a drivert lehet attól van, ezért most újrateszem azt, de esetleg, ha valaki tudna ebben segíteni annak megköszönném, hogy mi lehet a gondja. :/ -
-
Trebron09
őstag
G-Syncel is ilyen? az MPRT ugye a háttérvilágítással operál szóval azt használva simán lehet hogy nem úgy látod ha érzékeny vagy rá. Ha nem kell a 2ms akkor elhagyható gondolom anélkül simán flicker-free a monitor. Ha nincs MPRT ( nem néztem utána mit tud a monitor) és a kábel, drivercsere sem hoz eredményt már lehet szó a garanciáról. Ha van MPRT de nem aktív a menü a monitorban az általában csak kikapcsolt G-Sync, Freesync plusz ~100Hz-től elérhető.
(#22482) Chosen: Ha a “Quick Start Mode” -ot inaktiválod rendesen működik?
(#22483) tomo1998: Milyen típus pontosan? Nem igen foglalkoznak vele, többnyire kondicserét aki szokott forrasztgatni megcsinál magának amúgy számottevően 'házi' körülmények között ezek már nem javíthatóak, alkatrészt, panelt meg nehéz találni.
-
GAbre
veterán
Behalt múltkor monitorom jack dugója,ezzel már tudtam volna gariztatni,erre most újra próbáltam és megint jó.
Szóval megint vissza kéne térni arra a kérdésre,hogy a videón,játékban látható képakadozás,amire a menűben ha rárakom a gyorsabb válaszidőt,csak rosszabb lesz.
Az vajon garanciális hiba vagy simán az a baj,hogy nincs MPRT,a monitorban,és gyorsabb válaszidő hiba is normális? -
tomo1998
csendes tag
Sziasztok!
Foglalkozik valaki monitor javítással?
(Asus 24" - bekapcsoláskor villan egy rövid időre, aztán sötét) -
-
Sziasztok!
Nem teljesen hiba, inkább furcsaság, de mitől lehet az, hogy egy Acer XV240YPbmiiprx ha standby módból jön vissza, akkor újra "felcsatlakozik" a gépre? (A Windows kiadja a csatlakoztatós hangot). Relatív sokáig is tart mire feléled, mintha minden alkalommal a kábelt is akkor csatlakoztatnám a gépbe.
A korábbi Dell U2312HM monitorom sosem csinált ilyet, mindig csak gyorsan, némán visszajött a kép ha megmozgattam az egeret és ment tovább minden.
-
Trebron09
őstag
válasz
pckrizis #22477 üzenetére
COF-(-Chip-On-Film-)-Technology-for-LCD-Driver-ICs Mármint nem ez a CoF mert itt egy új eljárást ír le, hanem simán egy IC ami a szalagkábelba van integrálva és ez felel azon soron meghajtásáért amikhez csatlakoztatták, ezért van belőle több is, mert egy képtelen lenne elvezérelni a kijelzőt.
-
Trebron09
őstag
válasz
grizlisandor #22474 üzenetére
Mindenképp garanciális probléma valószínüleg a CoF vagy a hozzá vezető szalagkábel rosszalkodik.
-
grizlisandor
veterán
Sziasztok!
Az utóbbi időben egyre gyakrabban előkerül egy piros pixelcsík(példa) egy LENOVO ThinkVision E24 típusú képernyőn, ami még garanciális. Gondolom ezzel a hibával lehet garanciáztatni?
2018.08.14. a vásárlás dátuma, 1 év bolti + 2 év gyártói garancia van rá. A garancialevelen nézem milyen szervizek vannak itthon. Sajnos egyik sincs a közelemben, így mindenkép postázás lesz. Valamelyik szervizzel volt valakinek tapasztalata?Szerk.: Közben találtam a hivatalos oldalon is infót gondolom az lesz a legegyszerűbb, ha itt leadom az igényt(?).
-
kssvirag
tag
válasz
ElektrikusDE #22470 üzenetére
Koszonom.
Megprobáltam amit lehetett.
Eddig a vga és a monitor display portal vot összekötve.
Kipróbáltam hdmi kabellel, most minden jó.
Akkor mi lehet a hiba oka?Még egy kérdés.
Számít valamit , hogy ha hdmi vel használom display port helyett? Gondolok itt képfrissités, freesync stb.
Vagy ugyan ugy minden jól fog müködni ?
A monitor freesync , és 75hz tud.
A vga egy 5700xt.Köszönöm.
-
ElektrikusDE
senior tag
válasz
kssvirag #22467 üzenetére
Szia!
A legfontosabb megtetted?
Gondolom Windowst használsz?
Újraindítottad?
Ha akkor is marad a kisebb felbontás, ki kellene próbálni a monitort másik gépen, illetve ha ez lehetetlen a Windowst kéne visszaállítani korábbi állapotba, amennyibe van visszaállítási pont. (alapban sajnos nincs)
Mást a Windowszal kapcsolatban nem javaslok, mert még az újratelepítés se biztos hogy megoldja, ha a monitornál van az ok.
Egyébként valószínűleg erre a felbontásra rá tudod beszélni a Windowst:
2048x1536 60Hz
Csak az eszközkezelőben Általános Nem PNP képernyőt kell beállítani hozzá.
Egyébként a hiba valószínű oka a monitor memóriájának sérülése így a Windows valószínűleg hibás adatot kap a monitor maximális (és ajánlott) felbontásáról.
-
kssvirag
tag
Sziasztok.
Nem tudom milyen hiba, de a monitor a gondom.Fél éve vettem egy 32" AOC 1440p monitort. Ujjonan.(2560x1440) 75hz
Disply portal összedugtam a géppel, azóta hiba nélkül minden rendben volt. ( vga 5700xt)
Ma bekapcsolva fura volt a felbontás, mint kiderült 1680x1050 a felbontás és ezt jelöli ajánlottnak, ső nincs is magasabb választási lehetőség sem. 60hz.Teljesen érthetetlen számomra, semmit nem csináltam, csak játék után vasárnap kikapcsoltam.
Probakoztam vga drivert monitor drivert frissitéssel.
Semmi.
Windows eredeti.Segitséget kérnék.
-
elalamein
csendes tag
Sziasztok! Van egy LG IPS277L-BN monitorom, nem mai darab, de úgy fest megadta magát. Reggel bekapcsoltam még bejött a kép, de fel/le dobálta a jelet. Majd elsötétedett. Azóta nem tudom bekapcsolni, én vezérlőpanelra gondolok. Van értelme futnom pár kört vele vagy kuka? Köszi előre is!
-
zander
csendes tag
https://youtu.be/7oYqWl6dkWU Ennyit csinál, egy csomó variációt kiprópáltam már.
-
Trebron09
őstag
válasz
zander #22462 üzenetére
Nem erre az Asus típusra találtam, 7mp-ig. OSD sem jön be? Nyomj két gombot egyszerre 5-7mp-ig, kezdetben a menu és bemenet választót mondjuk.. nem tudom csak találgatok egyébként, de biztosan ettől nem lesz kuka egy monitor valahogy ki lehet lépni belőle a furcsa h nem találok róla semmit, mindkét bemenettel ilyen?
-
zander
csendes tag
Sajnos nem reagál erre sem
. Milyen hosszan kell nyomi egyébként?
-
Trebron09
őstag
válasz
zander #22460 üzenetére
Gondolom próbáltad ki- bekapcsolni, jellel és anélkül. Próbáld azt hogy bekapcsolod, nyomod a menü gombot és közben kihúzod nyomva tartva a hálózatból, visszadugod és elvileg egy F ikon kellene megjelenjen a bal felső sarokban, arra navigálva a menü gombbal lehet belépni, ha ez megvan és előjött a menü szimplán ki majd visszakapcsolással lehet rendbe jön (ez törli az összes beállítást).
-
zander
csendes tag
Sziasztok!
Az asszony takarította az íróasztalt, monitorral együtt. ASUS Vx229h. Sikerült bekapcsolnia a teszt üzemmódot, a képernyő folyamatosan villog különböző színekben és a gombokat lehet tesztelni mindeközben. Van valakinek ötlete, hogy lehet kilépni ebből az üzemmódból, mert szerintem a monitor nem ment tönkre, vagy igen?
-
Trebron09
őstag
válasz
Simivok #22458 üzenetére
Nekem is ilyen monitor van nincs ekkora bleedje, igaz én kalibráltatva kértem ahol külön kérésem volt hogy nézzék meg ezt is vásárláskor. Ez nem garanciális probléma hanem panel lottó, lehet ha elállsz a vásárlástól ( ha még megteheted) sokkal rosszabbat kapsz ennél csak a szerencsén múlik.
(#22455) Viiktor1989: Persze hogy többet is mutat 100-nál hiszen ha nincs korlátozva driverben vagy más programmal az fps akkor többet is mutathat csupán a monitor tud 100 képkockát megjeleníteni másodpercenként, színmélységtől független.
-
Simivok
senior tag
Sziasztok
AOC 24G2U esetén a backlight bleed szerintem is sok egy kicsit? IPS glow-val nincs problémám, az inkább csak kamerán látszik, de az előző monitorommal Benq G2222HDL sokkal jobban meg vagyok elégedve. Amúgy csak ips monitoroknál gyakori hiba a backlight bleed vagy független a panel technológiájától?
Ami így zavar, hogy a betöltőképernyő alján van egy bordó sáv, ami a régi monitoromon tökéletesen meg volt jelenítve, itt meg van 2 bleed is alul, a jobb felső sarokról ne is beszéljünk, film nézésénél is feltűnik, egyszerűen okádék.
Mit tudnék vele csinálni? Foglalkoznak vele (javítják/cserélik) garanciában?
-
Mengele
tag
[kép] Hi
Mi ez a fekete csik az Fps szamlalo alatt?
Gigabyte AORUS CV27F 27" LED monitor.
2020.09.11. -en vettem a monitort de most vettem csak eszre.A Helpet elore is koszon
-
Viiktor1989
aktív tag
Sziasztok. Én csak azt szeretném kérdezni,hogy ha a Windows-ban 100HZ-re van állítva a frissítés a 10 bites színmélység miatt,akkor hogyan lehet az,hogy a játékokban az FPS érték 100 fölés is megy ?
-
marchello1
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi problémbámba.
Van egy laptop-m amihez vettem egy LG UWD képernyőt és szeretném a kettőt együtt használni egymás mellett.
A problémám az, hogy nem tudom összehangolni a kettőt úgy, hogy látható és éles legyen mind a két képernyő.
A laptop felbontása max felbontása: 3840x2160 (továbbiakban 1.képernyő)
A monitor ajánlott felbontása: 2560x1080 (továbbiakban 2.képernyő)
Beállítások amikkel próbálkoztam:
- Hagyom az ajánlott felbontást és a "scaling"-et állítom. Ha a Windows által megadott beállításokat vezsem alapul akkor a 2. képernyőn csak 100% v. 125%-ot tudom választani. A 100%-on nem látok szinte semmit olyan kicsi minden a 125%-nél meg annyira nagyok hogy nem tudom úgy kihasználni azt, hogy UWD kijelzőm van. Valahol a 110-115% lenne az ideális (ami nincs). Az 1. képernyőn is már ajánlottként a 250% van megadva.
- itt következik a következő gond, ha egyéni értéket adok meg a scaling-re akkor az mind két képernyőre vonatkozik, és akkor 1. képernyőn lesz minden láthatalanul kicsi.
- találtam egy olyan opciót, hogy leveszem a felbontást 1920x1080-ra az 1. képrenyőn. Igy viszont azon minden ikon, alkalmazás homályossá válik.
- próbálkoztam a betüméret növeléssel, de azt sem tűnik valami jó megoldásnak, eléggé aránytalanná válik minden.
Előre is köszönöm a segítséget hát ha van valakinek ötlete -
törölt tag
Hali!
6-7 monitort egy számítógépre legolcsóbb módszerrel hogyan tudom rakotni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Oázis Computer - Prohardver nyereményjáték egy Acer gamer monitorért
- Apple asztali gépek
- Synology NAS
- Háztartási gépek
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Vicces képek
- További aktív témák...
- HP E24m G4 (A+ kategória): 23.8" FHD,USB-C töltés 65W,5MP kam.,2x5W hangszróró,HP garancia 2025.12.1
- LG 27GN880-B használt monitor
- SAMSUNG ( LH43QHREBGCXEN ) 108C Q-LED 4K UHD GAMER MONITOR ! AKCIÓ
- Dell Ultrasharp U4025QW Monitor, Alza gari: 2027.11.
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Pad 7 Pro 11"2 / 8GB/256GB / Szürke / Újszerű állapot / 1 év garanciával / Csak WIFI
- Lépj egy szintet felfelé gamingben! Kamatmentes rèszletre is!
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest