Új hozzászólás Aktív témák
-
fero02
nagyúr
válasz
Ryder62 #20497 üzenetére
Akár abban is lehet hiba (a bennük lévő dolgok ugyanúgy fáradnak, mint a beépített tápos készülékekben), de lehet a monitorban lévő meghajtó részben is. De jó lenne ha írnál típust is, mert így nem tudni, hogy led-es, vagy ccfl csővel szerelt monitorról van szó. Így a történet itt megrekedt.
-
-
Ryder62
őstag
Sziasztok,
Rendszer indításkor a boot képernyő és a win töltés logó után néha nincs kép. Monitor ki és bekapcsolása után előjön a kép. A monitor haldoklik? Ami egy kerek 8 éves LG.
-
I3vagyI5
csendes újonc
Üdvözlet mindenkinek!
Van egy vadonat új, 24 inches ívelt VA paneles Samsung monitorom (LC24F390FHU). Nagyon szép képe van, színek, kontraszt, az ívelt kivitel sokat ad élményben. A gondom, hogy a monitor jobb oldalán (legszélén) végig függőlegesen, fél centi sávban, teljesen egyenletesen a világosabb színek fakóbbak (kritikus szemmel látni, lehet más nem venné észre). Ha sokáig üzemel a monitor, akkor csak a jobb széle 2-3 cm-en végig melegszik, máshol nem. Lehet, hogy a monitor a jobb szélről kapja a világítást, vagy mi lehet ez, látott valaki ilyesmit? -
csori23
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy LG Flatron w2243t TFT monitor. Elég régi lehet, mert már használtan vettem és nálam is 4 éve megvan, de a képe az tökéletes, semmi pixelhiba, stb.
Azt kezdte el produkálni, hogy Stanby (vilogó piros bekapcs led is kialszik) mód-ból kikapcsol magától, és már nem tudom vissza bekapcsolni. Áramtalanítanom kell, és várni legalább félpercet, hogy újra működjön. Ha hamarabb teszem áram alá mint kb félperc a jelenség nem szűnik meg, tehát nem kapcsol be.
Amikor viszont jel megy rá akkor működik folyamat. Amint a pc alvóba megy, a monitor lemegy Standby-ba, majd kb 1perc múlva teljesen kikapcsol, és a fenti jelenséget produkálja ismét. Ezt egyre gyakrabban csinálja, szóval nekiálltam flkeresni a hibát.
SZétkaptam a belsejét, de nem látok sérülésre utaló nyomokat. Készitettem pár fotót a táplapról, hogy ti is lássátok. Én ehhez láma vagyok. Szerintetek mi lehet a gond? Mit kellene kicserélnem? Kondik elvileg jók. Egyik sem púpos.
képek -
gyufóka
csendes tag
Sziasztok !
Vásároltam egy lg 27mp59g-p tipusú monitort.
A gyárilag megadott game modok nekem nagyon sárgák, a sima custom mode ami megfelel.
Ebben a módban ha beállitom a game adjustnál az 1ms motion blur-t akkor az működik is ??
Illetve van hozzá display port kábelem, de nem akar vele müködni, mi lehet a baj?
Köszi ! -
N.Szil
tag
Sziasztok!
Volna egy SOS kérdésem.
Nemrégen vásároltam egy LG 29UM68-P 21:9 AMD FreeSync IPS monitort és játék közben beugrik egy figyelmeztető.Elég idegesítő, itt a monitor közepén, főleg játék közben.
Ez most garanciális dolog? Esetleg, beállítással kiküszöbölhető?
Kérlek segítsetek!Köszi előre is!
-
Ramos_
tag
sziasztok
rendeltem egy LG monitort és gyönyörű a képe, minden frankó, de van egy fura dolog hátul a csatlakozó panelen
ahogy próbáltam beledugni a DC-in kábelt a panel ment ment befelé (mintha nem lenne jól rögzítve) és erősen kellett nyomni, hogy végül nagy nehezen belekattanjon......???
ez mi?? én teljesen laikus vagyok, mekkora gond ez? visszaküldős eset? vagy akár házilag orvosolható, vagy hagyjam a picsába?
-
Krisz1000
tag
Persze, köszi a választ. Minden a lehető legerősebbre van állítva. Pontosabban a kontraszt olyan 90-95 körül van mert 100 nál kimossa a highlightokat
Tehát minden úgy hogy a legerősebb képet adjon. Vgaval is probaltam emelni a fényerőt de természetesen nem ment
Nem kérdés hogy 7 év alatt a ccfl már meggyengült rendesen. Sokat volt használva a monitor, napi 8 óra átlag tuti megvolt
Ez a fő kérdés nekem hogy a fényvívő réteg, nem tudom hogy hívják ezt hivatalosan ami az lcd mögött teríti a fényt besargulhatott e mint a műanyagok szoktak, vagy azért ez nem szokott lenni még ennyi idő után
Jól emlékszem hogy az első évben 60-70 körüli fényerővel használtam mert nappal is vakított maxon
-
Krisz1000
tag
sziasztok! adott egy Dell U2311H monitor, ami 7-8 éves, nekem jól működik, azonban korábban is gyanús volt, h megcsappant a fényereje és CCFL cserére szorulna.
most összehasonlítottam egy vadi új tablet-tel és azt látom, h drámaian csökkent, és be is sárgult.
a tablethez képest olyan a fehér, mintha tableten bekapcsolnánk az éjszakai üzemmódot...kérdésem hogy ez a besárgulás magában a fényvivő rétegben van, ami képernyő mögött van, esetleg a gyári mattító fólián/plexin, borításon?
vagy a sárgulás a CCFL-től ered tehát azt kicserélve nagyjából visszaáll a régi fehéregyensúly?jó lenne tudni, mert ettől függ h érdemes e cseréltetni a csöveket v inkább új monitort vegyek.
csatoltam egy képet, életben nem ENNYIRE drámai a különbség, de mondjuk ennek a 3/4-e simán megvan. a tabletet fullra állítottam, nyilván ha a monitor ennyire fényes lenne az már vakítana (amikor új volt, vakított is)
köszi a véleményeket.
-
Zufo
tag
Sziasztok,
Lenne még egy kérdesem. Van egy lg 34um69gb monitorom és ki szeretném probalni a motion blur reduction opcio kepességet, viszont jelen állapotban nem érhető el ez a funkcio... azt irja a monitor. Kérdesem az hogy lehet aktivalni ezt a funkciot dp kábel kell esetleg hozzá ? Vagy vmi program hiánya?
-
fero02
nagyúr
válasz
Anonymus95 #20475 üzenetére
#20472-ben leírtam. De ha ennyi infó nem elég, akkor használd a keresőt, mert már kb 500-szor le lett írva a hiba oka erre a tipikus jelenségre.
-
fero02
nagyúr
válasz
Anonymus95 #20473 üzenetére
A 3 előző postot kellett volna elolvasnod és már tudnád is a választ.
-
Anonymus95
senior tag
Sziasztok!
Haverom nekem adta a Samsung monitorát. Mondta hogy teljesen jó, egy hibája van. Amikor bekapcsoljuk a monitort egy ideig nem ad képet. Ha kikapcsolom a monitort majd bekapcsolom, akkor egy pillanatra beadja a képet (pld asztal), majd elsötétül a kép ismét. Ha újra megcsinálom ezt a műveletet, akkor ismét bejön a kép egy pillanatra. Változó idő elteltével (van mikor egy-két perc, de van mikor több) magától beadja a képet és onnantól teljesen jól megy. Nem nyúlnak hozzá. Tehát olyan mintha bemelegedne és akkor utána már jó.
Ezt láttam is nála és az én laptopomban is így viselkedik. Új VGA és tápkábellel használom mert a régi kábeleket az új monitorhoz használja. Szóval a kábelek pipa, számítógépek pipa. Nem ezek okozzák a problémát. És ha monitor 'bemelegszik' az is tökéletes. De vajon az elején mi lehet ez a hiba? Mi okozhatja? -
bujdi19
tag
Sziasztok segítséget kérnék miért csinálja azt a monitor hogy pl most bekapcsolom működik akármennyi ideig utánna kikapcsolom és vissza már nem tudom kapcsolni csak villan egyet és elsötétül a kép.Ki kell húzni a kábeleket és kb 1-2 hétig várni és akkor vissza van dugva talán működik megint.Ha viszont nincs kikapcsolva és éjjel-nappal megy akkor viszont működik normálisan.
-
BogyóBP
addikt
Ezt hogy érted? tudsz róla egy képet küldeni? prt screen nem jó, fotózd le. HDMI-n pedig élesnek kellene lennie, az analogon talán azért nem az mert nem használtad az AUTO gombot. Ha a laptopot rakod ki monitorra akkor valószinüleg azért más a kép mert a laptop felbontását viszi át oda. Csináld úgy hogy a külső legyen csak a kijelző a laptopét meg hajtsd le.
-
Emu
őstag
Sziasztok!
Nem feltétlenül hiba amit leírok, de hátha tudtok segíteni: munkahelyen cserélték a számítógép állományt, és kaptunk új monitorokat is. Egy HP Probook G640-t kaptam, egy Samsung 24CF390 monitorral egyetemben.
A gondom az lenne, hogy se HDMI-n se analóg bemeneten nem tudok éles képet varázsolni a monitorra. Vagy a kép éles, de a betűk szélei ki vannak szálkásodva, vagy a betűket látom normálisan, de akkor a kép életlenPróbáltam Clertype beállításokkal szórakozni / Hdmi, analóg bemenetet / monitor beállításokkal mókolni. Valakinek ötlet még mit tudnék kipróbálni?
Ha ez a monitor ennyit tud, akkor külön élmény lesz rajta a munkaidő nagy részében szöveget szerkeszteni.
-
talpas
aktív tag
válasz
nagydom1991 #20464 üzenetére
Elnézést, közben nejem munkagépe jobb létre szenderült:-(, adatmentés, stb.
Nem vagyok szervizes így nem tudok válaszolni. Bontás után nyilatkozik a szerviz, majd megkérdi, javítsa vagy sem annyiért. És az alap a hivatalos szervizekben nem a rossz alkatrész, hanem komplett áramköri lap csere (olvastam nem én mondom). Hogy a csatlakozó hibára gondolsz és nem áramköri ill. alkatrészhibára hát ezzel megfogtál, akkor lehet látsz ott valami nagy pörkölést esetleg de ne találgassak. -
BogyóBP
addikt
Sziasztok. Van egy BenQ 2222HDL monitorom, és valamiért bántja a szememet. Olyan érzésem van ha előtte ülök mintha nagyon sűrű fekete fehér vonalakat néznél (szemkáprázás). Független attól hogy fehér kép vagy játék fut nincs jelentősége, mintha nem tudnék rendesen ráfokuszálni mindig. Kb 50cm re ülök tőle, fényerő 30 on. Már szinte a létező összes hardvert kicseréltem, elosztót is, VGA-t is, sőt több monitort is de a hiba szinte mindenhol fenn állt. Túl erős a fénycső ereje vagy mi? Szinte mindegyik modellnél? Van olyan monitor egyáltalán ahol nem erős?
Nvidia vga-m van.
-
KerteszB
aktív tag
Üdv Szakik!
Az lenne a kérdésem, hogy van egy LG 22" FullHD monitorom, aminek foltos és kicsit szemcsés lett a képe. Este kikapcsoltam a gépet és semmi baja nem volt, ma bekapcsoltam és ez a hibajelenség fogadott. Sötét háttérnél nagyon zavaró, világos háttérnél a szemcsésedés miatt nem szép éles a képe, de ott a foltosodás nem látszik.
Kipróbáltam másik gépen, másik kábellel és a hiba ott is fent áll. Mi lehet a gondja? Érdemes megjavíttatni vagy felejtős?A segítséget előre is köszönöm
-
nagydom1991
csendes tag
válasz
talpas #20463 üzenetére
Hali,
hát már volt hasonló dolgunk, úgy 10 évvel ezelőtt, akkor alaplap processzor ment tönkre, azt kifizette a biztosító, akkor gondolom ezt is, bár mivel itt kb 1 komponens ment csak tönkre, akkor ezek szerint szervizeltetem és benyújtom a számlát a biztosítóhoz. Gondolom esélytelen, hogy a teljes monitor árat kifizetnék
Köszi a segítséget, azt esetleg nem tudod, hogy mennyibe kerülhet a javítás, mivel gondolom csak egy csatlakozó csere, meg némi hdmi modul lehet csak érintett a kárban, nem hiszem, hogy több mint 5k, de fogalmam sincs, hogy milyen árakban mozoghat ezeknek a javítása.
-
talpas
aktív tag
válasz
nagydom1991 #20460 üzenetére
Első lépés szerződésed alapos átnézése. Milyen tételekre vonatkozik a biztosításod, elektromos készülékek már az átkosban is év/elavulás meghatározott tételek voltak, azóta ez csak finomodhatott részükről. Meddig jelentheted be ha károd származott ezt nem tudom. Biztosítódtól, kárszakértő volt-e már? (nem mert itt érdeklődsz) Le is pattinthat a bejelentésnél és vagy szakértő ezzel a HDMI-vel, főleg ha a szomszédoknál semmi gond nem történt az idő meg telik és azóta bármi történhetett. A jó az lenne ha a szervizelést igazolod és kártalanítanak. Az én esetem a házriasztó alaplapja és pár pir. érzéklelő, kezelő volt. Már másnap telefonon jeleztem. Bácsit küldtek és "hát a led világít!" mondom akkor adom a kódot, vagy távirányítót és szórakozzon vele. Kifizették a telepítő szaki által megállapított új alkatrész+ munkadíj árát. Más biztosító pld. viszi az összes bedöglött alkatrészt, nálam nem kérték. A szerződésed függvénye első sorban.
-
Dani37
újonc
Sziasztok!
Nem tudom hogy jó helyen járok e, csak segítséget szeretnék kérni a monitorommal kapcsolatban.
Jelenleg egy LG 20M35-öt használok, de egyre inkább újítgatom a gépem játékra. Főként a World of Tanks-el szeretnék játszani, amiben megvan a 60fps+ de a kép az nem valami szép, és nem is érződik 60fps, folyamatosan "mikroakadás" érezhető, az egér mozgatásával. Már mindent kicseréltem a gépben (videókártya, proci, vinyó, táp, ram) és már bőven az Ajánlott rendszerigény felett van, de még így sem jó. Most kezdtem azon gondolkodni, hogy lehet a monitor a hibás? Egy Vga-hdmi átalakítóval van a videókártyába (1050) kötve, mert vga csatlakozó nincs a kártyán (nem tudom ez számít e). Most egy LG 24MP59G-P-re tervezek váltani, de nem tudom hogy az megoldaná e a fent említett problémámat, ezért szeretnék érdeklődni itt, hogy ne vegyem meg fölöslegesen. Bocsi ha rossz helyre jöttem, csak nehezen látom át a fórumokat. -
SSJPeter
őstag
válasz
nagydom1991 #20460 üzenetére
Nem tudom, hogy ezzel segítek-e, de nekem egyszer a beépített tápegység ment tönkre egy Samsung monitorban és azt kb. 12.000Ft-ért javították meg a gyári szervízben...
-
nagydom1991
csendes tag
Sziasztok.
A pár héttel ez előtti nagyobb viharok hatására tönkrement a monitor hdmi csatlakozója. nem észlel semmilyen jelet. Kipróbáltam másik kábellel és laptoppal is. Az lenne a kérdésem, hogy körülbelül mennyibe kerülne a javítás, illetve, hogy megéri e egyáltalán (2014-ben vásárolt alap 27 colos LG monitor, ára kb 48-50ezer volt).
Illetve, ha van értelme akkor a lakásbiztosítást is bevonnám a dologba. Van esetleg valakinek valamilyen tapasztalata, hogy mennyit fizetnek ilyenkor?.Üdv, Dominik
-
Mikisys
őstag
válasz
Zozzer888 #20457 üzenetére
A lakóhelyeden keress, Budapesten több is van
Talán a Budafoki úton, (9 vagy 11.-szám?), amelyik ismerősen hangzik, de nem tudom, hogy tényleg azok-e és léteznek-e még. (Sony, Samsung, TV-Video szerviz, nyilván monitort is javítanak).
Más számítás-technikai cégek szervize is megfelelő lehet, de azokat nem ismerem.Üdv!
-
Elims
veterán
Sziasztok!
Mi lehet a gond a fotón látható monitornál?A felbontáson már próbáltak állítani,nem sok sikerrel.
A tv hdmi-vel van a géphez kötve,a monitor sima vga kábellel.
Vmint a probléma még,hogy "És a kurzort se tudom át vinni egyikről a másikra","Meg ugye osztott képernyőt akarok".Előre is köszi!
Szerk.: 2gb-os videókártya van benne.
-
Ébri
senior tag
Sziasztok!
Nem annyira monitor hiba, a lassan hat éves dell U2412M monitorom USB hubja úgy tűnik feladta (rövid időnként kikapcsol 1-2 mp-re, majd visszakapcsol, egy idő után windowson generál egy kék halált (először láttam ilyet a win8omon). Ennyi volt, vagy lehet vele vmit kezdeni házilag? (Ki-be kapcs. és kábelek ki-be dugása megvolt).
Remélem a monitor része nem követi az ilyen viselkedésben
.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest