- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Androidos fejegységek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Új hozzászólás Aktív témák
-
kekesi132
tag
Esetleg ez:
https://m.ipon.hu/termek/hdmi-vgadsub-atalakito-szurke-5cm-65472/523337
-
törölt tag
válasz
Kernel #18893 üzenetére
Köszönöm a segítséget, közben nekem is leesett hogy valami nem stimmel. [link]
Csak kíváncsiságból ráakartam kötni 2 d-subos monitort a gépre, de ha ez nem megoldható egy átalakítóval akkor minden marad a helyén. Megnéztem a tvn is dvi-d van, pedig van rajta d-sub composit component scart hdmi. Vicces. -
kekesi132
tag
Értem, hát nem tudom.
Esetleg ez jó lehet?
https://m.ipon.hu/termek/vgadsub-hdmi-atalakito-feher-5cm-50877/510243
-
Kernel
nagyúr
válasz
kekesi132 #18896 üzenetére
Mivel soha nem próbáltam, nem tudok róla többet. Fórumon említett valaki hasonlót, de az is egy TV-s topikban volt és D-Sub --> HDMI irányba konvertált, ha jól rémlik.
Önmagában DVI vagy HDMI lényegtelen lenne, mert azonos jelformátum, csak más csatlakozó.
Hazai kereskedőket pedig bármennyire sajnálom, de én már általában jobban vágom fejből, hogy mit lehet Kínából rendelni, mint itthon beszerezni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
kekesi132 #18894 üzenetére
Vannak már jó ideje ilyen olcsóbb aktív átalakítók is:
https://prohardver.hu/tema/nagy_monitor_hiba_gond_problema_topik/hsz_18841-18841.html
-
kekesi132
tag
Üdv!
Nekem is a csatlakozókkal van a gond. A VGA (1060) csak a digitális csatlakozókat támogatja, tehát a Dsub ki van lőve, de az sem elég, hogy vettem egy DVI D VGA átalakítót. Tehát akkor semmi esélye, hogy a mostani csak Dsub csatlakozós monitorom rendesen működjön a gépemmel?
Hallottam, hogy létezik aktív mini HDMI VGA átalakítót, de nem tudom, hogy az segí tene. Illetve, ahogy nézem azok 4-5 ezertől kezdődnek.
Ötletek? Akartam új monitort, de csak a nyáron. Most viszont meg vagyok lőve.
Ha valaki tud segíteni előre is köszi!
-
Kernel
nagyúr
válasz
#10034944 #18891 üzenetére
DVI-D sehogy nem kapcsolódik ide, mivel csak digitális csatlakozó, analóg jelet nem visz át.
DVI --> D-Sub adapter lehetséges, aminek DVI-I vagy DVI-A csatlakozónál van értelme.
Ezeknél az adapter D-Sub oldalának 5. hüvelye eleve GND-re kapcsolódik, át sem kell mennie a DVI-ra, ahol nem is lenne hová kötni (illetve nyilván csak a GND-pontokra). Ezért volt ennél is, ha jól emlékszem, csak rá kellett dugni a monitor kábelére az átalakítót önmagában, ekkor a monitor a No Signal állapotból kikapcsolt készenlétre.
-
juhlaci
tag
Monitort cseréltem és most nem tudja az oldal betölteni a beépülő modult. Tipp?
-
Kernel
nagyúr
-
Kernel
nagyúr
válasz
laskr99 #18884 üzenetére
A D-sub csatlakozónál a jelforrás az 5. pontot lezárja GND-re, ettől a No Signal üzenetet mutató monitor lekapcsol készenlétre.
Ezt a kontroll bekötést valószínűleg azért találták ki, illetve szabványosították, hogy ha kicsúszna a monitorkábel, akkor így jelzi a hibát. Ebből következően a kábelre rádughatok egy önálló videokártyát is (ami nincs benne a gépben), a monitornak akkor is le kell menni készenlétbe, hiszen a kártya lezárja az 5. pontot:
A monitor később azért indul el, mert érzékeli a szinkronjelet stb.
Régebben voltak ilyen esetek a fórumon, például gyári hibás alaplap, ami a monitort nem állította le, akkoriban néztem utána ennek a működésnek, illetve próbálgattam magam is.
-
laskr99
addikt
Sziasztok!
Kész lett az első gépem és minden addig oké,hogy ha kikapcsolom a gépet a monitor nem megy aludni. 750ti és dvi-dsub átalakítón keresztül kapja a jelet. Hogy lehet ezt megoldani? Alaplapival minden oké és a régi géppel is.
-
kekesi132
tag
Na, kikapcs megoldva, bocsi, hogy ilyen noob voltam. Illetve DVI-D átalakító kell majd.
-
kekesi132
tag
Vagy, hogy tudom kikapcsolni monitor nélkül?
-
kekesi132
tag
Vettem egy új PC-t, de nem ismeri fel a monitor hiába dugom össsze. Mi lehet a gond? Nem jön beva kép, semmi. Ha számít egy kék csatlakozóval dugtam össze (az a hagyományos, nem jut eszembe a neve)
Enen kívül, a gépen csak egy HDMI csati van, de az meg a monitorhoz nincsen.
A VGA egy GTX 1060, a monitor pedig egy FULLHD LG w2240-es. -
juhlaci
tag
válasz
Kernel #18877 üzenetére
Szia! A ki be kapcsolással nem áll helyre sajnos. Ma pl. nem hagytam ott, hanem szabályosan leállítottam, amikor bekapcsoltam a képernyő sötét maradt de villanás szerűen elég erősen bevillogott a WIN7Prof kezdőoldal a profilommal. Kihúztam a gépből is megint nem volt No Signal, csak jó félóra múlva. Lehet, hogy valami kondenzátor lehet gyenge ahogy írtad. Ma kellett volna a futárnak hozni az új monitort de nem értek ide. LG 22M38A-B 21,5" 25500Ft de azért piszkál, hogy egyszer jó máskor nem!!!
-
eszlenyek
tag
Sziasztok,
Egy olyan probléma jelentkezik a monitoromon (LG 34UC88), hogy amikor fekete tartalmat jelenít meg, akkor teljesen random pixelekben felvillan egy pillanatra fehéren, majd vissza az eredetí színben. Sajnos tegnap nem volt időm jobban tesztelni a dolgot. Első körben arra gondoltam, hogy csak a laptopommal (Ati m 5650) nem jó valami, nem egy mai darab és amúgy is csak 30 hz-en vitte HDMI-n a jelet. Viszont tegnap késő este sikerült újra használható állapotba hozni az asztali gépemet (NV 980ti), de ezzel is produkálja a hibát, pedig itt már DP-vel használom.
Esetleg valami tipp hogy ez mitől lehet? Visszaküldjem gariztatni?Válaszokat előre is köszönöm.
-
Kernel
nagyúr
válasz
juhlaci #18876 üzenetére
DVI/HDMI csatlakozásnál előfordul ilyen, míg a D-Sub mentes ettől. Oka elég nehezen megfogható, pláne így, hogy monitorokkal nem is foglalkozom, csak tévékkel. Talán az alaplapon (mármint a monitorban) elhasználódik valamelyik kondenzátor.
A monitor elején lévő kapcsolóval ki-be, ettől nem áll helyre?
-
juhlaci
tag
válasz
Kernel #18873 üzenetére
Köszönöm a tanácsot! Az igazság az, hogy az új számítógéppel több mint egy hónapot működött úgy, hogy amikor ott hagytam a gépet és visszamentem csak az egeret kellett megmozgatni, bejött a kép és csak a jelszót kellett beírni a megnyitott lapok ott voltak. Most nem tudom, hogy miért marad sötét a képernyő. Talán gyenge a monitor? Ha kihúzom van, hogy fél órát kell várni, hogy a no Signál visszajöjjön a monitoron. Egyébként csak kihúzom bekapcsolt állapotba, működő számítógépre nem dugom vissza. Öreg lehet a monitor? vagy mi a fene?
-
Kernel
nagyúr
válasz
Commo Dóra #18874 üzenetére
Lehet, hogy csak meglazult egy forrasztás a tápegységben, ami hőtágulásra elengedte magát, visszahűlve még jó volt, míg meg nem szakadt teljesen.
Lehetnek persze más gondok is, még olyan is előfordul, hogy emiatt más is károsodik. De sok esetben ennyivel is megúszható.
-
Commo Dóra
újonc
Szép délutánt mindenkinek!
Van egy ősöreg Commodore CRT monitorom, 1802-es típus, a C64-emhez.
Kellett már egyszer-kétszer javítani az elmúlt huszonegynehány év során, egy donornak hála fel is lett frissítve, de most elég érdekes hibát produkált.
Múlt héten otthagytam egy program futtatása közepén, majd hirtelen arra lettem figyelmes, a másik szobából, hogy megszűnt a hang - rápillantottam a monitorra - se kép, se hang, és még a kapcsoló ledjéből is kihúnyt a láng.
Néhány próbálkozás, majd áramtalanítás pár órán keresztül.
Úgy gondoltam, hogy lesz, ami lesz, újra üzembe helyezem - és bekapcsolt! Hibának, pillanatnyi kómának jele, tünete, utózöngéje nem volt - megnyugodtam, így - bár mérsékelten - de használgattam a gépet az utóbbi napokban pár órán keresztül.
Viszont a mai nap a nyakamba zúdult egy dézsa vű, hiszen újra megtörtént az eset. Cifrábbnál cifrább káromkodások, majd megpróbáltam a múltkor bevált módszert - nem jártam sikerrel.
Valószínűleg szervíz lesz a vége, de egy kérdés: szerintetek mi lehet a gond? -
Kernel
nagyúr
válasz
juhlaci #18872 üzenetére
Nem Signál, hanem No Signal.
Amikor a gond jelentkezik, inkább húzd ki a tápját, míg kialszik a LED, utána vissza, attól nem javul meg?
A jelkábelt nem jó áram alatt dugdosni, noha a monitor védőföldes csatlakozású, mint a számítógép is, így a kettő a konnektornál találkozva galvanikusan egy szintre kerül.
Így nehezebb tönkretenni a bemenetet áram alatti dugdosással, de azért nem érdemes kockáztatni sem.
-
juhlaci
tag
ESETLEG VALAKI? Sziasztok! Időnként amikor a számítógép alvó üzemmódba kapcsol jön ez a hiba. A számítógép újraindul de a monitor alig észrevehetően villog. A csatlakozó kihúzása után elvileg a Samsung SyncMaster 720N monitornál meg kell jelenni a SIGNÁL jelnek ami fokozatosan végig megy addig még nem dugom vissza. Sajnos ilyenkor Signál se nincs, majd egy hosszabb idő után visszajön akkor összedugom és minden OK. Mi lehet a baj? Beállítási probléma vagy haldoklik. Köszönöm, ha valaki válaszol!
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18870 üzenetére
Persze, épp azért engedélyezi az YCbCr lehetőséget, mert felismeri, hogy a kijelző támogatja. Hogy ez alapján, vagy ki tudja, de ilyenkor TV-nek tekinti.
Ami szimplán monitor (vagy akként azonosítja) annál ez az opció meg sem jelenik, legalábbis amivel én teszteltem. Amikor felcseréltem a TV-t és monitort (megfelelő DVI-átalakítóval, kábellel), cserélődött az érzékelés is. Ha két TV van rajta (mint most is, mert TV-t használok monitorként is), akkor mindkettőnél azt jelzi.
Tv-monitorokat is TV-ként azonosítja, de ott már van olyan csavar is, hogy D-subról monitor lesz ugyanaz.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18868 üzenetére
Mert az egy ilyen Nvidia/AMD téma, de én konkrétan az Intel integrált GPU-t teszteltem. Direkt kíváncsi voltam annak idején, hogy mit, miért csinál.
DVI vagy HDMI kimenet, vagy kábel mindegy volt neki, mindig a készülékből kiolvasott DDC infó alapján döntötte el, hogy TV vagy monitor.
-
Kernel
nagyúr
válasz
nokia123 #18863 üzenetére
Javítás módja: TFT LCD panel csere. Ez igaz?
Igen, csak cserével javítható. Legjobb lenne az egész monitort cserélni, mert kijelzőcsere után illene újrakalibrálni is, amit ki tudja, hogy elvégeznek-e.
Szerintem, ha valaki vesz egy új monitort, akkor elvárja azt is, hogy gyárilag kalibrált állapotban legyen. Noha nem mindig észrevehető a különbség.
Érdemes foglalkozni vele vagy hagyjam az egészet?
Te tudod, hogy zavar-e, vagy egyáltalán hajlandók-e a cserélni.
-
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18862 üzenetére
Pedig az YCbCr beállítás TV-hez való inkább, nekem az Intel drivernél nem is jelenik meg azon a kimeneten, ahol monitort érzékel. De ha mindkettő TV, akkor mindkettőnél választható az YCbCr.
Számítógépes tartalomhoz elvileg full RGB átvitel kellene, más kérdés, hogy feltűnik-e valakinek.
Elképzelhető olyan is, hogy a fehéregyensúly rendben van, mégis pirosodásra hajlamos a kép, az emberek arca stb. nem természetes.
Ilyenkor jó a TV-k menüjében található piros-zöld eltoláson zöld felé billenteni egy kicsit, ami nem a fehéregyensúlyba avatkozik be (tehát fekete-fehér képen például nem tol el semmit), hanem a színdekódolásba nyúl bele.
Ezért is vált be nekem a PotPlayer, amin lehet P-Z eltolást is állítani. Kiraktam távszabályzóra, mert a különböző videók néha másképp pirosodnak, ilyenkor korrigálok rajta.
Ez persze nem segít a problémádon, csak a példa kedvéért említem, hogy ilyen is van. Az mindegy, hogy milyen digitális kimenet, elvileg a másik kártya sem színezheti másképp a képet, bár nem kísérleteztem még ilyennel. Valószínűbb, hogy a monitor színez csak.
-
juhlaci
tag
Sziasztok! Időnként amikor a számítógép alvó üzemmódba kapcsol jön ez a hiba. A számítógép újraindul de a monitor alig észrevehetően villog. A csatlakozó kihúzása után elvileg a Samsung SyncMaster 720N monitornál meg kell jelenni a SIGNÁL jelnek ami fokozatosan végig megy addig még nem dugom vissza. Sajnos ilyenkor Signál se nincs, majd egy hosszabb idő után visszajön akkor összedugom és minden OK. Mi lehet a baj? Beállítási probléma vagy haldoklik. Köszönöm, ha valaki válaszol!
-
nokia123
aktív tag
Sziasztok! Vetem egy Asus VX279H 27" LED monitor és van 2 pixel hiba (fehér) rögtön egymás mellet. Érdemes foglalkozni vele vagy hagyjam az egészet? Akkor tekinthető pixelhibásnak, ha legalább 4 világos vagy 6 sötét hibás képpont található rajta. Javítás módja: TFT LCD panel csere. Ez igaz?
-
anderledani
őstag
válasz
Kernel #18861 üzenetére
Igen, jel nélkül lemegy készenlétbe, villog a led.
Intel HD4000-es gyorsító.
Jövő héten lesz AMD RX 470.
Másik kérdés hogy a színek nagyon idétlenek. A fekete nem volt jó, utánaolvastam és az intel driverben beállítottam YCbCr-re, így már jó, a HDMI feketeszint beállítás ki is szürkült a monitor menüjében. De a színek még így sem az igaziak a régi, 6 éves monitoromhoz képest. Alapbeállításon kicsit túl meleg. Feljebb veszem a kéket, akkor viszont a szürke bizonyos árnyalatai már nagyon kékek lesznek.
Az új AMD kártyával majd lehet hogy rendben lesz? Display porttal jobb lenne? -
Kernel
nagyúr
válasz
anderledani #18860 üzenetére
Jel nélkül lemegy készenlétbe, majd onnan nem ébred fel?
Nem teljesen egyértelmű, mert a kikapcsolt állapot vagy készenlét nem ugyanaz.
-
anderledani
őstag
Vettem egy Samsung S27D590C monitort. Az a problémám, hogy nem kapcsol be magától, ha a gépet bekapcsolom. HDMI-vel van csatlakoztatva, Intel integrált grafikus gyorsítóra.
-
Kernel
nagyúr
Találkoztam ilyennel, célszerű próbálkozni minél rövidebb és jó minőségű kábellel. Nem mondom, hogy biztosan segít, de a kábelen felszedett zavarok is okozhatják, még akkor is, ha egyébként nincs probléma a jelátvitellel.
Másik a monitor teljes áramtalanítása, reset céljából. Egyik monitoromnál volt ilyen, néha teljesen áramtalanítani kellett, hogy rendeződjön a működése.
Esetleg szoftverfrissítés, ha lehetséges.
-
vhw
addikt
Létezik megoldás arra, a "hibára", hogy a hdmi-vel pc-re kötött monitor a gép kikapcsolása után nem áll át stand by módba?
No signal üzenet kacsázik a képernyőn egy perc után is, és nem úgy néz ki, hogy abbahagyná. (Samsung C24F390) -
betyarr
veterán
üdv!
pár hete vettem észre,hogy néha,főleg ha a képernyőn valami gyorsabb mozgás történik,akkor egy kb. 7x5cm-es,vibráló négyzet jelenik meg néhány pillanatra.mi lehet ez?mitől lehet?lehet tenni valamit ellene?a monitor,vagy a videókártya hibája vajon?
-
adler741
tag
Közben hoztam kipróbálásra egy 10 méteres jo vastag hdmi kábelt és ugy néz ki hogy jo
-
Plavix
tag
SyncMaster 223bw monitorról 20 perc után "eltűnik" a kép. Ki-be kapcsolás után 1-2 percre újra van. Help!
-
Kernel
nagyúr
válasz
adler741 #18852 üzenetére
5 méteres nekem gond nélkül működik, amit később még egy 50 centis hosszabbítóval is megtoldottam. Ha jól emlékszem, 10 m még belefér, erősítő nélkül, de fontos a jó minőségű kábel.
7,5-8 mm átmérőjű a normál kábel, persze ez önmagában még nem jelent garanciát, de vékony tyúkbelekkel kár próbálkozni.
-
adler741
tag
Sziasztok!
Egy másik monitort is szeretnék kötni a gépre,mi az a hosszúság amit még rá lehet kötni?Hdmi kábel lenne 7-8 méter még belefér? -
Grg
tag
Nos, úgy tűnik megvan a hiba oka: a gyári tyúkbél D-sub vga kábel volt a ludas!
Hozzájutottam egy dupla olyan vastag, valószínűleg kétszer árnyékolt kábelhez és azóta nem vibrál(Így utólag persze nemis csoda hogy a másik két gyári vékony vga-kábellel sem javult a helyzet)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 32GQ85X-B GAMING IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / G-Sync / FreeSync
- LG 27 Odyssey 144Hz Gamer monitor
- SAMSUNG (LS32CG552EUXEN) 32" 165HZ GAMER MONITOR ! AKCIÓ!
- FÓLIÁS! LG UltraGear 32GS95UE-B OLED GAMING Monitor! 3840x2160 / 480Hz / 0,03ms / G-Sync / FreeSync
- MSI MAG 274PFW IPS 27 inch 180Hz monitor eladó
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R740 rack szerver - 2xGold 6130 (16c/32t, 2.1/3.7GHz), 64GB RAM, 10Gbit HBA330, áfás
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest