- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Acer notebook topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Melyik tápegységet vegyem?
- MSI notebookok
- ASUS notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Az miért van, hogy 795MB monitor nem megy 85hz fölé? Reforce sem detektált magasabb értéket. Bár azt nagyon régi .zip-ből vettem elő.
800x600 85hz
1024x768 85hz
1152x864 75hz
1280x960 75hz
1400x1050 65hz
1600x1200 65hzKisebb és nagyobb felbontás nem elérhető. Állítólag a maximális felbontás 1792x1344.
Integrált 8370D VGA-m van, nem találtam meg, hogy hány hz-et tud. Csodálkoznék, ha nem tudná a 120hz-et, esetleg direkt lebutították, de minek. F2A88XM-DS2 lapon a vga portba van dugva értelemszerűen. (egyébként a dvi-vga átalakítóm nem passzol az alaplapi dvi-be.)
Win7. AMD CCC-t nem raktam fel.
Ja, és a monitor által meg nem jeleníthető üzemmódok elrejtéséből kivettem a pipát, de változatlanul max 85hz.
-
Dewilmi
újonc
Üdv! Szerintetek mi lehet a probléma ? Yuraku yuraku mb24wbh1 24" Érdemes foglalkozni a javíttatásával ? Válaszokat előre is köszi
-
Csorbi
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16696 üzenetére
A korábbi VGA-n is DVI-n volt, semmi nem változott...
-
Csorbi
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16692 üzenetére
Ez azért érdekes, mert a VGA-t még nálam raktam be a gépbe, az én monitorommal a DVI-n perfekt volt, a faterék monitora a VGA csere előtt még működött, a két DVI kábel (az övéké és az enyém) ugyanolyan lábkiosztású (DVI-D Single Link). Cserélgetni nem nagyon tudok, mert a két gép már nem is egy településen van. Esetleg ötlet, hogy mit próbáljak ki?
-
sz.balazs.95
veterán
válasz
olivera88 #16693 üzenetére
Nálam a másodlagos gépemen van olyan, hogy bizonyos felbontású képet nem kinagyítva jelenít meg a monitor, hanem 1:1-ben, középre helyezve, szintén csak DVI kábel esetén, VGA-nál nem.
Gondolom VGA-ra válogatja, hogy melyik ilyen, és melyik nem. Nekem egy ATi Radeon 9550 van az érintett gépben.
-
olivera88
veterán
Lecseréltem a DSUB kábelt DVI D re, és a grub bootloadernél ahogy választom ki h melyik rendszer akarom indítani ott összement a kép picit és ez előtt is ahol kiírja az alaplap tipusát, kicsit ment össze amúgy, csak kép széleiböl hiányzik 2-3 centi. Ez normális h összement a kép DVI kábellal? Lehet h nincs a helyén a kábel rendesen? DSub nál volt h elcsúszott oldalra a kép bootoláskor ha valaki hozzáért a káblhez.
-
Csorbi
addikt
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérn, vélhetően a DVI csatlakozók sokféleségéből eredendő "hiba" miatt.
Fateromék gépében VGA-t cseréltünk, egy PowerColor 7850-es került bele, amelyiken DVI-I (Dual Link) csatlakozó van. A monitoron DVI-D csatlakozó van, a kábel pedig szintén a DVI-D (Single Link) lábkiosztásának felel meg, tehát a vízszintes érintkező körüli 4 kis tű NINCS rajta. Ennek ellenére nem ad képet (no signal) még a POST folyamatoknál sem. A HDMI működik, illetve ugyanazon DVI csatlakozó a kártyán egy DVI-analóg átalakítóval, analóg VGA kábellel ugyanarra a monitorra működik. A monitor felbontása 1600x900-as.Van ötletetek mit próbáljak ki, hogy a DVI-t működésre bírjam?
-
ttamashu
aktív tag
válasz
lorincmate #16687 üzenetére
Én a helyedben nem szenvednék keresnék egy megfelelő csatival rendelkező hasonló modellt ezt pedig visszavinném. Az elállás joga pár napig megillet, mindenféle indoklás nélkül.
-
-
El Kebir
őstag
válasz
lorincmate #16687 üzenetére
valószínűleg az átalakító nem "dual-linkes DVI", passzívban nincs olyan. (gondolom nem aktív átalakítód van)
a sima dvi-hdmi átalakító csak FullHD-ra képes(szvsz a monitor a hulladék, ha nem volt képes a gyártó a hdmi, vagyis a tv bemenet, mellé egy monitor, DVI vagy DP, csatlakozót is tenni... )
szerk.:
a DP -> HDMI átalakítóval/kábellel több esélyed lenne, azzal működhetne.
...amíg beszerzed a monitor menüjében a képarányt beállíthatod, hogy ne legyen torz a kép.
-
lorincmate
tag
Tiszteletem a tagoknak
Segítségeteket kérném az alábbiban:
Megleptem magam egy 21:9-es zsír új lg 29um57-es csodával.
Mai világ zsenialitása hogy a VGA-m on pont 4DP-csati 2DVI van de egy HDMI egy darab se. (AMD 7970hd)
Így a monitort a vga-val, dual linkes DVI->HDMI átalakítóval kötöttem össze.
Lényeg hogy az istenért nem birok 1920x1080 képnél nagyobbat kicsiholni a dologból, és az egész torz a 21:9-es képarányon. Könyörgök segítsetek. -
olivera88
veterán
válasz
Sebestyen01 #16682 üzenetére
Nem lett. Nincs.
-
Robokutya
senior tag
válasz
Sebestyen01 #16682 üzenetére
na ha komolyodik a zúgás viszem szervizbe lassan 10 éves lesz ez a darabom is.
-
olivera88
veterán
válasz
Sebestyen01 #16677 üzenetére
Na de akkor is ezt írja mikor Linuxon mikor 2 perc után kikapcsol a monitor. Ez is normális?
-
Robokutya
senior tag
Sziasztok
Volna egy kérdésem
Van egy samsung 2333hd monitorom
Eddig dvi csatlakozóval használtam a monitor részét, Most viszont át kellett állnom hdmi re Mert kénytelen lettem notit használni mellé
Most azt vettem észre hogy ha a monitor fényerejét váltom normál film kiemelt minőségre normál és film minőség alatt elkezd búgni a monitor, kiemelt minőségben semmi baja nincs.
Mi lehet a probléma?
Kezdjek komoly problémára diagnosztizálni vagy esetleg dióda zizzeg valahol? -
olivera88
veterán
válasz
Sebestyen01 #16674 üzenetére
Na most szorítottam a csatlakozón kicsit, most nem írja ki rendszerindításkor, csak akkor amikor monitort bekapcsolom és nem megy a gép. Ja és rendszerleállítás után is kiírja h nincs szignál.
-
Atmo
senior tag
válasz
Sebestyen01 #16674 üzenetére
Kalibrálással? Biztos ez? Mi köze a kalibrálásnak ahhoz, hogy egy grafikus kártya hány bites színmélységet tud leadni?
-
Atmo
senior tag
Sziasztok!
Van egy 30"-os LG S-IPS monitorom (W3000H), ami 10-bites színmélységet tud gyárilag. Kérdésem az lenne, hogy minden nvidia és amd kártyával képes leadni a 10-bitet, vagy csak quadro és firepro kártyák tudják ezt?
-
olivera88
veterán
válasz
Sebestyen01 #16671 üzenetére
Hát kép az van pedig. Nem értem akkor.
Eddig nem volt gond a VGA val. DVI hez nincs kábelem.
-
olivera88
veterán
Ez mennyire h normális h az új monitor bekapcsolás után kiírja h no singal? Először kiírja checking signal, aztán D sub no signal és entering power save mode. A rendszer indításkor meg megjelenik egy Dsub ikon jobb oldalt kis időre. LG 22MP47D monitorról van szó.
-
westlake
félisten
MDP 1.1/1.2-n keresztül nincs DOS-os jel? Ez valami vicc?? Nincs itthon jelenleg DP kábelem, de szerintem azzal sem változna a helyzet. Kipróbáltam PC-n és notebook-on keresztül is. Csak akkor kapok képet, ha HDMI-n keresztül meg a jel. DP-on keresztül "nincs jel". Remélem, hogy én rontok el valamit (bár nem tudom mit lehet ezen elrontani).
#16667: Én bepróbálkoznék a helyedben a garanciális cserével, hátha. Bár, azt hiszem pont ez az a hibajelenség, amire az mondják a gyártók, hogy technológiából adódik és nem foglalkoznak vele. Ha három napon belüli a vásárlás, akkor vidd vissza és kérj másikat!
-
Landon
addikt
Sziasztok!
Találkozott már valaki olyan problémával, hogy időnként a monitor maximális felbontását a Windows (8.1) csak 2048x1152-nek ismeri fel? Ilyenkor ii/be dugom a displayport (mDP) kábelt és utána azonnal jó de valamiért win indításnál néha előjön ez a probléma, hogy a Win a maximális felbontást nem 2560x1440-nek csak 2048x1152-nek ismeri fel.
Ez mitől lehet?
Monitor: DELL U2515H
Csatlakoztatás: mDP-n keresztül.Köszönöm!
-
Sziasztok,
Vettem egy LG 24 MB56 IPS monitort, de a fekete egyáltalán nem tökéletes, sok a bevilágítás. Szerintetek ez normális, ettől a monitortól csak ennyit lehet várni vagy sikerült kifognom egy hibásat?
-
ttamashu
aktív tag
válasz
Sebestyen01 #16664 üzenetére
Megnéztem 7072 óra van benne
Nem tudom ebből mennyit raktam én bele, révén már ugye refurbishként érkezett hozzám, de tippre több mint a felét.Remélem már kiürült a raktáruk
Bár nem tudom, hogy a levásárolhatósággal/pénz visszafizetéssel mennyire járnék jól így hogy gyorsan körbenéztem csak 20K-val feljebb (70K körül) látok hasonló qualitású monitorokat -
Sebestyen01
őstag
válasz
westlake #16663 üzenetére
Szerintem már kifutó darab, refurb raktárból jön majd egy ugyanilyen ami pont addig bírja majd míg a garanciajegy is.... ennyi!
De mondjuk ezt szerintem minden gyártó hasonló módon intézi
Én előre rettegek, lassan cserélnem kell nekem is, bár még nincs baja sok óra van benne van hogy megy egész nap, meló miatt a péklapát, aztán azelőtt kéne továbbadni mielőtt még elkezdi a butaságot
Az más kérdés hogy 21:9 144hz még nem létezik.... -
westlake
félisten
válasz
ttamashu #16662 üzenetére
Igen, a gyártók addig cserélgetik, amíg le nem jár az eredeti termék garanciája. A hibás darabokat javítgatják, így elég nagy valószínűséggel kapnak a tulajdonosok használt terméket. Mondjuk olyat is hallottam, hogy ha komplett egységet cserélnek garanciális keretek között, akkor annak saját garanciája van, magyarul újraindul. Persze ez nem biztos. Talán olyan törvény is van, hogy a negyedik javítás (csere, stb.) helyett kérhetsz visszavásárlást, vagy (valódi) cserét.
Az pedig nem nagyon szokta a gyártókat érdekelni, hogy a fórumok tele vannak hasonló hibával. Az maximum akkor számít, ha polgári peres úton szeretnéd az igazadat bizonyítani. -
ttamashu
aktív tag
Sziasztok!
Van egy Dell U2312HM monitorom, immáron 2 éve.
Kb egy éve garoztattam és kaptam egy típusra megegyező refurbish darabot.Előjött ezen is a hiba ami miatt már azt is gariztattam:
Többeknek is hasonló a gondja, ahogy olvasom.
Arra lennék kíváncsi ilyenkor mi lesz a Dell support megoldása?
Kapok egy újabb ilyen (egyértelműen szériahibás hulladék) monitort és majdcsak lejár a garanciám?
Esetleg javítják, vagy az esélytelen?Mennyi az esélye hogy levásárolhatom az árát és lesz egy nem típushibás, - féllábbal a sírban lévő - refurbish monitorom?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16659 üzenetére
A BIOS-nak mi köze a VGA-hoz? Nyilván van köze, de ilyen szinten? A BIOS-ban csak azt lehet beállítani, hogy melyik legyen az elsődleges VGA. Nem rémlik, hogy lehetne portot is állítani. Főleg, hogy a BIOS nem is "tudja", hogy milyen VGA van a gépben. Nem hiszem, hogy a DP ne lenne kompatibilis a DOS móddal. Majd kipróbálom HDMI kábellel is, hátha. De azért ez így elég elszomorító. DVI és VGA kábellel még sosem tapasztaltam ilyet.
-
westlake
félisten
Nem tudom mit kezdjek azzal, hogy a monitoron semmilyen adat nem jelenik meg, amíg be nem töltődik a Windows. A gép bekapcsolása után a monitor felébred stand-by módból, viszont szép fekete. Az első, amit látok, az a Windows logon képernyő. Ha pedig belépek a BIOS-ba, akkor egy kék vibráló képet kapok, ami a gombok nyomkodásának hatására részben változik. Windows alatt minden tökéletesen működik. Ötlet?
ASUS MG279Q - Mini DisplayPort -
pnagy7
aktív tag
válasz
sz.balazs.95 #16655 üzenetére
oké. ez a gond meg lett oldva. viszont most elkezdte, hogy kicsit csíkoz a kép. tegnap éjjelig jól ment
ma reggel már csíkozza kicsit. lehet hogy a videókártya nem bírja? (hd7770) mikor görgetem le a google találatokat, akkor is hullámzik csíkokban itt-ott... Meg a youtube fullhd videóknál meg a játékban isötlet?
-
pnagy7
aktív tag
Hali!
Adott egy Benq gl2055 és egy SAMSUNG S24E390HL 24"
A samsung van elsődlegesen, és a benq másodlagosnak.
Úgy ez így jól is van. A problémám az, hogy mikor játékban vagyok, (Counter Strike Global Offensive) és Shift+TAB-al előhozom a steam menüt, át tudom vinni az egeret a másik monitorra. Ez is jó így. De amint klikkelek egyet ott, a játékot ledobja az elsődleges monitoron az asztalra... :SÚgy kéne, hogy amit a másodlagoson csinálok, az ne befolyásolja az elsődlegest. Szóval ha játszok, tudjak közben facebookon levelezni vagy ilyenek.
Előre is köszi a segítséget!
-
blu79
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16652 üzenetére
Köszönöm
-
blu79
addikt
válasz
sz.balazs.95 #16650 üzenetére
Gyárilag 60hz-es, én meg az nvidia control panelben beállítottam 80 at és működik , csak ezért kérdeztem hogy meghibásodhat e így. Remélem nem
-
blu79
addikt
Sziasztok , azt szeretném kérdezni hogy ha a monitoromat 60hz ről átállítom 80hz re meghibásodhat? Vagy történhet valami vele? Gyárilag 60hz-es
-
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16645 üzenetére
Nem írtam, de azon is túl vagyok. Holnap megnézem egy másik rendszerrel.
-
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16641 üzenetére
Két másik kábel, Másik VGA, de a hiba megmaradt.
Csak az operációs rendszert nem cseréltem még le. -
fero02
nagyúr
válasz
matheo1989 #16642 üzenetére
Szerinted, ha 2 db, egymástól független megjelenítő is ugyanazt a jelenséget produkálja, akkor mi a rossz? A jel forrása, vagy a monitor?
-
matheo1989
csendes tag
Sziasztok!
Olyan gondom van h a benq rl2240h monitorom egyszer gondol 1et és elsötétedik a képernyő 1 másodpercre de utánna vissza jön a kép, rá kötötem az lcd tvre ott is ugyan ugy csinálja minden jó a gépemben .
lehet h esetleg a hdmi kábelal lenne a gond?
remélem tudtok segíteni mert a monitoromat ki is nyirtamost már se kép se hang majd most viszem szerelőhöz.
a segítségeteket előre is köszönöm üdv -
westlake
félisten
válasz
sz.balazs.95 #16639 üzenetére
-
westlake
félisten
Van valakinek ötlete, hogy a 4K miért csak 30Hz-en működik DP-on keresztül?
-
fero02
nagyúr
válasz
tiburpajti #16633 üzenetére
Ránézéssel lehet másodjára sem fogsz...forrasztani és mérni kellene.
-
fero02
nagyúr
válasz
tiburpajti #16629 üzenetére
Táp panelt kellene megnézni, lehet elég csak azt felújítani.
-
DioKVP
tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy Dell S2340L típusú monitort, mert nagyon tetszett ez a tükröződő felület. Nagyon szépek a színek is, minden faja lenne, viszont ahogy elkezdtem játszani észrevettem a ghosting "effektet", illetve most már sötét hátterű oldalakon a betűknél is szembetűnő. Van valami tippetek, hogy mit lehet ezzel kezdeni, vagy ha semmit akkor inkább vigyem vissza?
-
moonguru
őstag
válasz
tiburpajti #16629 üzenetére
Szia!
A CCFL-lek, vagy komplett kijelző cseréjével! (nem gazdaságos)
-
tiburpajti
csendes tag
Sziasztok!
A héten felfigyeltem, utcán görkorcsolyázás közben, egy az utca szélén heverő, gazdájától megvált Samsung syncmaster 940BW monitorra. Kíváncsi voltam mi lehet a baja, így elhoztam. Nos amivel szembesültem, hogy a monitor bekapcsolása következtében, egy pillanatra képet ad, majd elsötétül. Ismételt ki-be kapcsoláskor az eredmény ugyanaz. Az eddig olvasottak alapján inverter problémára, illetve fénycső problémára gyanakodok. (a kép felső része amúgy is sötétebbnek látszik). A kérdésem igazából az lenne, hogy mivel bírható működésre.
A képen látható áramkörön, a jobb felső, külön álló kondenzátornak nem tudtam az ellenállását megmérni, a másik kettőnek igen.
Készítettem egy videót is, hátha az is segít.: https://youtu.be/5Cwmaz6DmRQ
Előre is köszönöm a válaszokat! -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
Windows alatt HBO GO-n indítva egy filmet, nem folyamatos a mozgás, receg a kép.
LG 24MB56 full hd IPS monitorom van, ami ugye 60Hz-es.
A film pedig 24 Hz-es. Szerintem ebből kifolyólag van ez a probléma, na de hogy lehet megoldani?
Ha rákötöm a gépet HDMI-DVI kábellel egy full HD tévére, ami tudja a 24p-t, akkor is ez a probléma.üdv,
YxVs -
PoniLoW
csendes tag
Sziasztok!
Van nekem egy LG monitorom, és most vettem egy Samsung UE22H5000AW LCD TV-t, többek között azzal a céllal is, hogy azt felviszem a galériára, és onnan is tudjam használni a gépet.
HDMI kábellel összekötöttem a TV-t a géppel. Annyit sikerült elérnem, hogy ha a monitoromon beállítom a klónozást, akkor második monitorként tudom használni a TV-t.
Én viszont úgy gondoltam, hogy a TV-n ugyan azt a képet szeretném látni, ami a monitoromon is van, mert így a két szint között elég macerás áthúzogatni a dolgokat egyik monitorról a másikra.
Valakinek van valami ötlete, hogyan lehetne ezt kivitelezni? Vagy lehet-e egyáltalán?
Remélem érthető voltam. Köszönöm a válaszokat!
-
moonguru
őstag
válasz
lukaszokni #16623 üzenetére
És persze fordítva is, amikor a monitoron HDMI csatlakozó van és nem elég neki a single DVI sávszélessége!
Egyszerűsítve:
Full HD-ig elég!
UHD-n nem elég!
-
moonguru
őstag
válasz
artiny #16622 üzenetére
Szia!
Mivel a videokártyát birizgálja, nem a monitor programját, (amit hiába is tenne) nem árt a monitornak!
lukaszokni:
Én is így szoktam használni!
Egy kivétel akad alóla:
Amikor a monitoron DUAL DVI csatlakozás van és szüksége is van a dulálos DVI sávszélességére!
Ezt egy HDMI-DVI kábel nem tudja teljesíteni, mert technológiai okból csak singlében gyártható le!
-
lukaszokni
aktív tag
Sziasztok!
Ha veszek egy használt monitort, amin csak HDMI csatlakozó van, de DVI kábellel kötöm össze a PC-vel (DVI to HDMI adapterrrel), akkor tapasztalható lesz valami interferencia, csíkosodás, képszél levágás, stb. bug, amiket lehet tapasztalni a HDMi kapcsán? Igazából egyelőre csak ez tart vissza, mert nem vagyok megelégedve a HDMI-vel és nem akarok ilyenekbe futni. A DVI-vel 100%-ig meg vagyok elégedve évek óta, viszont a használt piacon kevés DVI-vel szerelt modell van 40E alatt. 27" a kiszemelt.
-
artiny
őstag
Egy LED-es IPS monitort elronthatja a f.lux nevu program? ami leveszi a kekfenyt (szinhomersekleteket) - hasznaljam tovabbra is a programot,vagy hosszutavon elrontja majd ?
-
kdavid13
csendes tag
Sziasztok!
A héten vettem egy LG 22MP47D-P 21.5" AH-IPS monitort és játék közben pl. LoL, Skyrim automatikusan változik a fényerő, nem minden esetben előnyös módon, tehát ha világos helyről sötétre megyek lehet, hogy pár másodperc múlva csökken a fényerő, mondhatni random módon.
A monitoron nincs energy saving mód.
Szoftveresen sem találtam semmit, ami magától állítná a fényerősséget.
D-SUB kábelt használok.
DVI-D kábelt próbáljak ki?
Mit gondoltok mi állhat a jelenség mögött?
Köszi! -
Quwarg85
csendes tag
Sziasztok!
Warning 3.3 voltage to 2.8!Monitor hiba lenne?
Ez a hiba pontosan mit is jelent?Hogyan tudnám orvosolni? -
Dealer95
őstag
Sziasztok!
Laptop kijelzővel ez a probléma van. (olyan mint az amolednél a beégés csak itt kis idő után elmúlik, kb fél-1-2 perc, attól függ meddig volt jelen az adott ikon stb. a kijelzőn)
Ez pontosan mi, és javítható-e stb.?
[link]
Használt laptopot vettem és ilyen a kijelzője.
Az eladó szerint ő ezt nem tapasztalta. (véleményem szerint nem 1 nap alatt alakul ki ilyen dolog) -
Mikisys
őstag
-
fradi81
veterán
válasz
Kean_Sorbo #16608 üzenetére
az király
-
Robokutya
senior tag
válasz
Bemapo1989 #16606 üzenetére
már rosszul kezdted Benq azért vannak nevesebb monitorok is olyan áron mint a benq.
attól ott még lehet valami kontakt hiba.
benq szerviz -
Bemapo1989
újonc
Sziasztok! újként regisztráltam de nem vagyok új csak a nikkem a másikat elhagytam valahol
....
Olyan gondom lenne hogy nem rég vettem használtan persze egy Benq FP91V típusú tft monitort és venném le a fényt a monitor kapcsolóknál az osd menün látni is hogy megy lefele a csúszka, de a monitoron nem érzékelem hogy bármi történne a fénnyel. Szoftveresen tudom állítani úgy hogy most tettem fel a legújjap drivert de az nem elég.. A kontrasz kapcsoló az működik legalább is látni hogy fényesedik vagy világosodik.
A másik meg nem tudom ezzel kapcsolatos e vagy sem de néhol a betűkben van hiba mivel egy fekete betűkből álló szövegben néhol piros foltok vannak a betűkben..
Nagyon megköszönném ha bármi ötletetek lenne ezekre.. nagyon elszomorít a dolog mivel már néha fáj a szemem is tőle pedig ezek azért nem úgy rontják mint a crt-s moncsik voltak-
-
scream
veterán
Hali!
Adott egy még garanciális LG 25UM65 monitor és egy olyan hiba, hogy olyan, mintha valahogy valamilyen kis kosz került volna a megjelenítő és az előtte lévő fólia közé. Sehogy nem tudom kiszedni és elég idegesítő, főleg világos háttérnél. Ez garanciális probléma lehet? Vagy ha nem, akkor hogyan lehetne kiszedni onnan?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
Sziasztok!
A monitorom egy Samsung Syncmaster SA350.
Most vettem egy Radeon 4850 vga-t.
Előtte egy nvidia 9600gt-m volt.9600gt-vel minden ok volt. DVI-HDMI átalakítóval használtam, mert a kártyán csak DVI kimenet volt a monitoron pedig csak HDMI van.
Betettem a 4850-et, drivert cseréltem, majd mikor újraindítás után azt vettem észre, ahogy a prohardvert megnyitottam, hogy az apró fekete vonalak, szinte kék színűek. Főleg a privát üzeneteimnél látszik ez nagyon.
Esetleg ez valamiféle beállítási probléma lehet, vagy hibás a kártya?
Van a monitoron egy opció, amit a jó Istennek nem bírok állítani, ez pedig a: HDMI feketeszint.
Tán itt kellene állítanom valamit?A monitorom tuti jó. A HDMI kábelem is.
A driverre, a vga-ra, vagy valamiféle beállításra gyanakszom, de a vga-nak sincs semmi baja.
Hisz minden más működik.Valami ötlet esetleg?
Nagyon köszönöm.
-
Mikisys
őstag
válasz
Because #16600 üzenetére
Használj inkább Win7-et.
Ha nem a monitor a hibás, akkor a Win10-ben és a játék menüjében egymás után más-más beállítással ellenőrizni kell, hogy mit hova lehet, vagy kell állítani, hogy megfelelő legyen a kép.
Ha ez sem jó, akkor vidd szervizbe a monitort, kérj ellenőrzést, javítást.Üdv!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Alkoholista nevelde
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox tulajok OFF topicja
- Építő/felújító topik
- Acer notebook topic
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Külpolitika
- További aktív témák...
- FÓLIÁS! LG UltraGear 27GS95QE-B OLED GAMER Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 0.03ms / G-Sync / FreeSync
- FÓLIÁS! LG UltraWide UltraGear 49GR85DC-B VA Monitor! 5120x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync
- Samsung 27" 4K UHD IPS HDR10 - LS27A700NWUXEN
- ASUS TUF Gaming VG27AQ1A
- BESZÁMÍTÁS! AOC 24P1 24 FHD 60Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- AKCIÓ! ASUS B650M R5 7600X 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Be Quiet! Pure Base 500FX ASUS 1000W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest