Új hozzászólás Aktív témák
-
Ice&Lime
veterán
válasz
szaszlaci #10646 üzenetére
átmenet van, olyan mint amikor egy fehérből átmenő fekete kép van, mintha jobb oldalról bevilágítanák halványan egy lámpával.
olyan a jelenség, mint tn panelnál vertikálisan, hogy az alja világosabb, mint a teteje, tehát itt pedig horizontálisan csinálja ugyan ezt.a másik meg hogy megkapcsolásnál elveszti a nyelv beállítást, angolra állítom és mindig vissza megy olaszra.
-
Ice&Lime
veterán
1.
S-PVA panelnál ugye nem normális, hogy a képernyőt megfelezve a jobb oldali oldal világosabb, erősebb fényű, mint a bal oldali oldal?
Olyan ,mintha két kép lenne egymásba rakva, egyik világosabb míg a másik kicsit sötétebb.
Talán az egyik fénycső vagy mi vesztette el kicsit az erejét?
szó sincs demo módról, ilyen mellesleg nincs is benne, másik monitoron állítgattam már demo módot, de ez itt teljesen más tészta.
szóval a képernyő jobb oldala világosabb, mint a bal oldala, pl. total commander ugye van két oszlop, a jobb oldali oszlop fehérebb a bal oldali halvány szürkébb.
mi ez a jelenség? talán a panel bal oldali világítása gyengébb már, mint a másik oldalé?
(világosabb színeknél látszik jobban, fehér, világos szürke, bézs és internet szövegoldalaknál a fehér háttérnél.)pl egy újságcikk jobb oldala világosabb, mint a bal oldala a cikknek/cikkeknek. elég érdekes és gázos.mi ez?
2.
mellesleg, ha közel teszem a kezem a panelhoz, akkor lehet érezni, hogy egyenletesen meleg a panel, ez normális? -
fero02
nagyúr
válasz
zarayg #10635 üzenetére
A HP (jó estben táp/inverter hibás, gyorsan és kis pénzért javítható.
A Dell szerintem scaler hibás lett.
independence, alias_bobo: szokásos táp/inverter hiba. A bekapcsolást ne erőltessétek, most még jó esetben 3e ft környékén javítható, de ha az erőltetés következtében valami más is elszáll, akkor lehet nagyobb baj.
-
alias_bobo
tag
Hali!
Segítséget kérnék:
Van egy ViewSonic VX912 monitorom, a hibajelenség, hogy eltűnik majd visszajön a kép, mindez 3-4 másodperces ciklusokban ismétlődik (a kép csak felvillan), közben a power led is villog.
A monitor felső szellőzőjéhez közelebb hajolva, kicsit szagos is...
Mi lehet a hibája? Javíható? Ha igen, mennyiért?
Válaszotokat köszönöm. -
independence
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Belinea 1705 S1-es monitorom és a hibajelenség a következő.
Bekapcsolom, hibátlanul adja a képet és kb 3 másodperc múlva eltűnik.
A monitor nem kapcsol ki, zölden világít és a megjelenítendő kép is látszik, csak nagyon sötéten.
Tudja esetleg, hogy ezt mi okozhatja?
Előre is köszönöm.Üdv:
Dávid -
zarayg
aktív tag
Sziasztok!
Lenne 2 monitorom, amit meg kéne javítani, és ha lehet, és megtudom, akkor jómagam, ha nem, akkor egy szakembert keresek, aki olcsón dolgozik.
#1: HP 1702
Probléma: Monitor ad képet bekapcsolás után kb 1 mp-ig, utána kikapcsol, de világít zölden a LED, hogy megy. Monitor kikapcs-vissza és ugyan ez az 1 mp-es játék. Ötlet?#2: Dell E193FPp Flat Panel (C2A0023678)
Probléma: Self Test Feature Check. Utána olvastam, hogy kábel hiba lehet, vagy csatlakozó sérült. Akármilyen kábelt rakok bele, nem reagál. Ötlet?Köszönöm előre is!
-
bgabi1
aktív tag
válasz
I3EI\ICE #10633 üzenetére
Nem, mert 3D-set akartam, csak lemondtam, mert 200-al több az ára. Ennek ugyanaz a belseje, csak a kijelzője nem. Viszont lehet rajta 3D-ben játszani, csak kell hozzá egy olyan megjelenítő. Valószínűleg veszek hozzá 200-ért egy tv-t 3D-t és akkor még mindig jobban jártam, mintha a 3D-set választom, mert az csak 17" a tv az meg tv. Játékhoz is jó, meg tv-zéshez is és még nagy is.
Amúgy nem áll meg 120-nál a lista. megy tovább felfelé 200 és a többi, de maga a készülék valószínűleg csak 120-ig támogatja, bár nem próbáltam. Én csak 100 ig húztam, de az 50Hz is ugyanazt az eredményt hozta, amit szaszlaci fórumtársamnak ezúton is köszönök. -
bgabi1
aktív tag
-
szaszlaci
addikt
válasz
bgabi1 #10629 üzenetére
Rakd ide nyugodtan, másnak is segíthet. (Bár nem garantálom, hogy tudok válaszolni, nem vagyok ezzel képben, csak ezt épp tudtam.)
Ha 50p, akkor megint ott vagy, hogy 50 fps -> 60 Hz. 50 - vagy 100 Hz-re kellene állítani a monitort. Legjobb tudomásom szerint.
Látom, közben állítottad. Nem gond, ha a monitor vezérlőpanelje engedi, akkor bírnia kell károsodás nélkül. -
bgabi1
aktív tag
100 Hz, teljesen tökéletes, soha jobbat nem akarnék. Kérdés merjem-e így hagyni? Nem árt ez a készüléknek, vagy csak energiafelhasználási többlettel jár? Egyébként elmenthetőek ezek a beállítások NVIDIA pultban és nekem elég lenne csak akkor amikor videózom.
-
szaszlaci
addikt
válasz
bgabi1 #10626 üzenetére
Akkor az lesz feltehetőleg, amit mondtam. Ha valóban 24 kockás filmmel dolgozol. (De az 50 fps PAL jel se jobb 60 Hz-es monitoron.)
24 képes a videód. A TV-d tudja a 24p-t? (Feltehetőleg igen.) Tehát a videóban minden kép meg lesz jelenítve.
(De ha PAL a videód, a TV AZt biztosan tudja.)
Ha a képfrissítés ennek többszörösei (48, 72, 96, 120, 144), szintén nincs gond, mert minden videókép többször fog megjelenni.
Ha viszont 24 -> 60 Hz van, akkor azt nem lehet egész számú többszörösére emelni, ezért nem fog összejönni a folyamatos lejátszás. (Hogy kihagy kockát, vagy az egyik kockát triplázza, a másikat duplázza, az az adott párosítástól függ.)Ha enged magasabb frissítést, emelheted, de teljesen sosem fog megoldódni, csak ha egész számú többszörösre mész. 24p-nél ez 72 Hz, PAL anyagnál pedig 50 - vagy 100 Hz.
-
bgabi1
aktív tag
válasz
szaszlaci #10625 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszokat és örülök, hogy ilyen szakértőkre leltem.
Kb egy hónapja nyomozok emiatt. Gondom a következő.
Bármilyen tömörítésű és bármilyen tipusú videófájl lejátszása, legyen az AVI, AVCHD, vagy bármi, darabosan fut a laptopom képernyőjén, azonban, ha egy külső led tv-hez kötöm, akkor hibátlan, kifogástalan a kép.
A Laptopom hardverei teljesen fullon vannak ha jól tudom I7 3630 QM, GTX670MX videókártya és 8GB ram, ez utóbbi ugyan nem a max, de elég kellene, hogy legyen.
A jelenség a következő:
A videófelvétel gyakorlatilag 1 cm-enként halad a kijelzőben jobbról balra, illetve abban az irányban ahogy felvettem. Ha pedig rögzített kameraállásból filmezek, akkor a képben elhaladó jármű araszol 1 cm-enként.
Nekem egy Sharp aquos led tv-m van, amin a lejátszás kifogástalan a laptopomról, de csak HDMI kábellel.
Ezért gondoltam, hogy képfrissítési gond lehet. Bár az összefüggést én sem értem. Ha lejjebb veszem 40Hz-re a kijelzőt kétszer olyan darabos lesz, ha pedig feljebb tekerem a frekvenciát folyamatosan simul a kép.
80Hz ig mertem elmenni, de bármeddig engedné, csak nem tudom szabad-e?
Megköszönném, ha tudnátok még hozzászólni ehhez a témához. -
-
fero02
nagyúr
válasz
bgabi1 #10623 üzenetére
A frissítési frekvencia az "a szám", ahányszor a videókártya másodpercenként újra és újra küldi a monitorra az összes pixel állapotát. Alapesetben 60 Hz esetében ez 60 képkockát jelent másodpercenként. Ez viszont bőven elég, ugyanis az emberi szem már a 24 képkocka/másodpercet is folyamatos képnek érzékeli.
Az LCD-nél nem tapasztalható vibrálás (legalábbis a klasszikus CRT féle), mivel a pixelek az állapotuk frissítései között az utolsó beállított állapotban maradnak. Ellentétben a CRT-kel, ahol a képpont foszfor kialszik, ezért vibrálhat ott a kép. A CRT monitornál a minél nagyobb frissítési frekvencia ajánlott a szem kímélése érdekében, addig az LCD monitoroknál bőven elegendő a 60Hz, nem fogja a szemet fárasztani.
-
bgabi1
aktív tag
Üdv. mindenkinek!
Láttam mi a topik címe és elnézést, ha az én kérdésem nem kifejezetten hiba jellegű.
Kérdésem lenne, hogy szabad-e laptopkijelzőn képfrissítést emelni? 60Hz-ről szeretném 80-100 köré, de azt is csak alkalmanként, amikor nagy felbontású videóimat szerkesztem, mert engem zavar a kép darabossága.
Egyébként teszteltem már egyszer, működik is csak nem tudom merjem-e megtenni. Nem lesz-e valami maradandó károsodása hardveresen a készülékemnek?
Köszönöm előre is! -
-
CsonkaImo
addikt
Sziasztok!
Segítségeteket kérném! Van egy Dell U2312HM monitorom és olyan jelenséget tapasztalok, hogy a képernyő sötét háttérből világosra váltás esetén kis időbe telik míg eléri a teljes fényerőt. Ez filmek alatt elég zavaró mert kép "remegést" okoz a gyors sötét-világos váltakozások között. Őszintén szólva nem tudom biztosan, hogy a kezdetektől fogva ilyen volt vagy csak késöbb kezde el ezt csinálni. Ha ez a monitor tulajdonsága, mondjuk válaszidő vagy más okból kifolyólag lehet ilyen jelenség akkor bocsi a tudatlanságért de nem nagyon értek hozzá.
Válaszokat előre is köszönöm!
-
fero02
nagyúr
válasz
mickemoto #10610 üzenetére
Nem kell zárni. És igen, néha jó lenne visszaolvasni kicsit, ne adj Isten keresőt használni. Esetenként több szóval...
A leírt dolgok (Ranger^41 esetében 99%) a készülék megbontása nélkül is erősen a szokásos tápegység/inverter problémának néz ki. Kurva unalmas és fölösleges leírni n+1-jére is.
-
Ranger^41
aktív tag
Sziasztok,
van egy Samsung 226BW monitorom ami az utóbbi időben furcsán viselkedik. Konkrétan csak kb 10 perc után kapcsol be, mintha be kéne melegednie, és akkoris olyan crt szerűen lassan jön be rajta a kép. Van mellette egy másik monitor, az ébresztés után azonnal bekapcsol, viszont a samsungon csak villog a standby, mintha nem kapna jelet, aztán kb 10 perc után egyszercsak be jön rajta a kép. Tuti, hogy nem videókártya hiba, mert teszteltem, hogy felsceréltem a két monitor aljzatát a videókártyán, sőt az integrált vga-val is próbáltam, és azzal is ugyanígy produkálta.
Valakinek lenne ötlete, hogy mi lehet a hiba, és mennyi lenne kb javitani? -
SzAttis0912
csendes tag
Sziasztok!
A következő problémával fordulok hozzátok:
Ausztriában élek,nemrég költöztem ide és kaptam egy LG Flatron M237WDP FullHD Monitor/Tv-t! Sajnos a lakásban nincsen szatelit,csak a régi analóg kábelkimenet! A Tv-t bekapcsoltam,szépen bejött 3 alap adó(ez most elég is lenne),de max 3 perc elteltével a kép elmegy,és csak hang van!!! Próbáltam egy usb pendrive-t is betenni beolvasta,szépen játszotta a zenéket,aztán ismét kb. 2 perc és a kép elment,de hang van!
Segítsetek légyszíves,mert ez így elég idegesítő!!! Köszönöm!!!!
-
mickemoto
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Belinea 10 60 55 CRT 19" monitort.Körülbelül a harmadik bekapcsolástól azt csinálja hogy az állapotjelző lede gyorsan villog, de nincs képe.Ha a bekapcsoló gombját benyomom és tartom akkor bejön a kép, de ha kiengedem akkor kikapcsol.Mi lehet a hiba? Javítható?
-
veen
csendes tag
Szia mindenki
Sajna volna nekem is egy kis üzemzavarom.
Felraktam a gépre a win7-t. de telepítés után a tv-n nincs semmi, egyszerüen azt írja hogy nincs jel,
A win és a catalis center érzékeli a tv-t,segítsen valaki pls.
alaplap: Gigabyte GA-EP31 DSL
Video kari:ATI radeo HD 4800 Series
TV samsung full HD
A tv érzékeli a cstlakozó HDMI kábelt mert a menü részén ki van fehéredve a hdmi felirat -
Zaja2
senior tag
Hali!
AOC Spectrum 7Vlr(A)/7Vlr(A)+ monitorom oldalsávi egyenetlenségeit szeretném javítani valami programmal. Van hozzá ilyen? Sajnos a manuális megoldás nem jó rajta,így ennek fényében szeretnék választ kapni a problémára.
Előre is köszi!
-
I3EI\ICE
aktív tag
Sziasztok!
A monitor, amiről írni fogok, már szerepelt ebben a topikban. Előző tulajdonosa is megfordult itt a hibájával. Egy HP LP2475W-ről van szó, amely a képernyő jobb szélén sötét foltokat, "felhősődést" produkál. Mivel elég olcsón jutottam hozzá, bátorkodtam szétszedni annak ellenére, hogy LCD monitort eddig még nem szedtem szét. A "Service manual" kulcsszavak segítségével hamar találtam pontos leírást a monitor szétszedéséhez, így roncsolásmentesen szét tudtam szedni, sőt, tovább is mentem, mint ameddig a szervízkönyv vezetett, mert a panel is nagyon egyszerűen szétpattintható.
Mivel az inverter (javítsatok ki, ha keverem az alkatrészeket) nyákja a panel hátlapjának pont azon részére van felrögzítve, ahol a kijelző befoltosodott, erősen gyanítom, hogy annak hőtermelése "sütötte meg" a kijelzőt. Még a nyákon sorakozó trafók/induktívitások távolsága is nagyjából egybeesik a foltok távolságával. Sajnos az LCD panel már károsodott, így teljes megoldást nem tudok elképzelni kijelzőcsere nélkül, de addigis megteszek minden tőlem telhetőt, hogy javítsak ezen a hőcsere problémán. Egyrészt azért, mert bemelegedve látványosabb a hiba, másrészt azért, hogy kisebb eséllyel romoljon tovább a helyzet. Nem mellékesen megjegyzem, hogy huzamos használat után a kijelző meghibásodott része tapinthatóan melegebb, mint a többi része, illetve még az is megerősíti az elméletemet, hogy ennél a típusnál sokaknak jelentkezett már ugyanez a probléma, és az általam fellelt esetekben kivétel nélkül a képenyő jobb szélén, ugyanígy függőlegesen elterülő irányban.
Egyik kérdésem az lenne, hogy nincs-e valakinek kompatíbilis kijelzője a monitorba. A háttérvilágítás a 11ezer üzemórája ellenére teljesen hibátlannak tűnik, szóval elég lenne csak egy LCD panel, ami hozna valami hasonló szintet, mint a jelenlegi ( LM240WU4 (SL)(A1) ), csak természetesen a hibák nélkül.
Aztán a szerelgetés közben támadt egy olyan ötletem is, hogy megpróbálom eltávolítani az antiglare coatingot, mert az a bizonyos "szemcsés" fénytörés engem mindigis zavart. Elkezdtem az egyik sarkán óvatosan felszedni egy éles konyhakéssel. Elég jól ment, ám szerencsére kb 1 centi után észrevettem, hogy az a bevonat a kijelzőn nem fehér, hanem kicsit szürkés. Rögtön sejtettem, hogy akkor ez nem pusztán AG coating, hanem valamilyen polarizációs feladatot is elláthat. Ezt egy egyszerű kísérlettel igazoltam is magamnak. A felhúzott részt úgy forgattam, hogy kicsit átlássak rajta (de nem a kijelzőn keresztül, hanem a szobám szórt fénye szűrődött át rajta), majd egy polárszűrős napszemövegen keresztül néztem, miközben forgattam a szemüveget. Jól látszott, hogy a szemüveg lencséjének helyzetétől függően a fólia hol átlátszó, hol teljesen átlátszatlan, fekete volt. Gyorsan vissza is simogattam, de sajnos az a kis rész légbuborékos maradt, amit még (ésszerű hőmérsékletre beállított) vasalóval sem tudtam már kiszorítani belőle. De nem is az a fél négyzetcentiméter a lényeg ott a sarokban. Inkább arra lennék kíváncsi, hogy ez a fólia lehet-e az a bizonyos "ATW-polariser", amivel -ha jól tudom- az IPS glow jelenséget szokták durván visszaszorítani. Azért érdekelne ez nagyon, mert ha ilyen atw polariser-t előlről is rá lehet ragasztani egy kijelzőre utólag, akkor egy ilyet is megpróbálnék beszerezni itt, vagy máshol.
Van ugyanis egy másik 24-es H-IPS monitorom (Green GL-TG241W), amellyel pont az a gondom, hogy ez az atw polariser hiányozhat róla, legalábbis a feketéje kb ugyanúgy bevilágít, mint az olcsó e-IPS monitoroké. Ráadásul ezen a Green-en a háttérvilágítás brutál erős, amit tetéz az a tény is, hogy az OSD-jében fellelhető Brightness funkció semmit nem csinál a háttérvilágítással (erről fogyasztásméréssel is meggyőződtem), hanem a pixeleket sötétíti. Tehát hiába veszem le a brigthness-t, a bevilágítás probléma jottányit sem javul. Talán soha nem adnám el a Green monitort, ha el lehetne olyan feketét érni rajta, mint amilyen az LP2475W-nek van.
Szóval a Green monitorhoz nagyon érdekelne ilyen ATW polariser, ha lehet ilyet utólag rátenni, illeve ha egy tapasztalt ember tudna megoldást a háttérvilágítás leszabályozására (nem feltétlen PWM-re vagy hasonlóra gondolok, az is megtenné, ha mondjuk fixen lejjebb lehetne venni kb felére a fényerőt. Ha erre van mód úgy, hogy az valóban a háttérvilágítás erősségének csökkentését jelntse (nem pedig mondjuk valami plusz szűrő a ccfl és az LCD közé), akkor az is nagyon érdekelne, mert egyébként jó sokat is fogyaszt a monitor (a kereskedők által feltüntetett max 75W ellenére, én átlagban 110W-ot mértem, ami semmilyen körülmények közt nem ment 100W alá).
A szétszedésekről eddig nem csináltam fényképeket, de igény esetén ezután teszek fel képeket róla, mert még párszor szét fogom szedni, hogy javítsam az induktivitásokkal teli panel szellőzését a hátlap irányába, hogy minél kevésbbé fűtse a panelt. Ma lehet, hogy még kisflexet is be fogok vetni, mert a fém rács, ami hátulról borítja, meglátásom szerint nincs eléggé "kilyuggatva", hogy áteressze a tekercsek hőjét. Talán még valami apró ventillátort is szerkesztek bele. No meg más miatt is szét kell még szednem. Normál szobai körülmények közt ugyanis számomra nagyon nehéznek tűnik elkerülni, hogy 1-2 szösz, vagy porszem be ne trollkodjon az LCD, és a háttérvilágítás közé. Legutóbb még a diffúzor (ha jól tudom így hívják azokat a matt fólialapokat, amik a háttérvilágítást homogénné teszik) lapjai közé is bekerült valahogy valami kosz, pedig azokat tudtommal szét sem választottam egymástól.
Előre is köszönök minden segítséget, Axlrose32-nek meg részben utólag is, mert őt privátban már pár napja felkerestem a problémával.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen autót vegyek?
- Villanyszerelés
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- TCL LCD és LED TV-k
- Építő/felújító topik
- Redmi Note 10 Pro - majdnem minden stimmel
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- SAMSUNG LS32DG800SUXEN ) 240HZ 4K OLED GAMER MONITOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ
- LG UltraGear 27GR95QE-B Gamer Oled Monitor!27"/2k/240hz/0,03ms/HDMI 2.1/Konzolhoz is
- ARCTIC COOLING W1A
- Lenovo D27-30 Monitor!!27"/Full HD/VA/75hz/Freesync/
- SAMSUNG FLIP (LH65WMBWBGCXEN) 165CM 4K SIGNALE SMART ÉRINTŐS MONITOR ! AKCIÓ
- Csere-Beszámítás! Számítógép PC Játékra! I5 14400F / RTX 4060ti 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Dell 3420 14" /i5 11gen / 8GB RAM/256GB SSD/ Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest