Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Ayg0

senior tag

válasz Kolondrum #3407 üzenetére

Már kinéztem egy Samsung 2243NW-t. Ezért is lenne égetően fontos ha legalább az első két problémára mondana egy szaki valami okosat, hogy máris vigyem vissza ahonnan vettem vagy a fentiek megszüntetésével kihúzhatom ezzel még kb 1 évig, mire emberi áron is hozzá lehet jutni egy normális LCD-hez. (pl Samsung T220)
    Összességében megfelelne a kütyü, de nem így...

• Ayg0

senior tag

válasz Kolondrum #3405 üzenetére

Még fiatal (Manufactured: 2004 september) és állítólag irodában használták előttem, ergo megkíméltnek kellene, hogy legyen...

• Ayg0

senior tag

Üdv!

1,5-2 hónapja jártam itt utoljára megjelenítési problémák miatt, amik akkor megoldódtak, de pár napja sajnos ismét kesereghetek: újra kellett raknom a rendszert és az alapvető driverek (értsd: lan, sound, vga, crt stb) telepítését követően több hiba is borzolja a kedélyemet.
    Az első és talán a legbosszantóbb: korábban is érzékeltem egy csekély vibrációt amikor 1600x1200@32bit felbontás és színmélység mellett 85Hz-en frissített, de újabban... Mostmár néhány másodpercet követően csíkozni kezd. Jelenleg 100Hz-en vagyok kénytelen hajtani, mert ennél megszűnik a fenti dolog, így viszont félek, hogy gyorsan ki fogom nyírni a képcsövet, mert elvileg 85Hz a plafon ekkora felbontás mellett. Egy darabig a HD3470-re volt dugva (only DVI) és akkor nem láttam ilyet. Az IGP-n is próbálkoztam DVI-vel, de ott nem kap jelet csak D-subon. Ötlet?
    A második: alapból sötét a monitor ami a korábbi javaslatokkal ellentétben nem szűnik meg a bemelegedést követően sem, ezért részben hardveresen (SuperBright mod), részben szoftveresen korrigálást igényel, amik csak hellyel-közzel segítenek. Az egyik ilyen SuperBright mod kapcsolásnál egy durva, szellemkép szerű elváltozás mutatta magát: egyes betűk, ikonok mögött egy vakítóan világos, kissé elcsúszott másolat látszik. Ez mitől lehet?
    A harmadik tulajdonképpen a fenti, már vásárláskor felfedezett, alapjáraton indokolatlanul sötét kép. Filmezésre, illetve 3D-re (CS 1.6) egyszerűen képtelen vagyok elégségesre belőni. A sötét színek közt csak brutális fényerő mellett lesz némi kontraszt, úgy viszont a világos részeken látszódnak nehezen a dolgok. Vagy marad egy viszonylagosan elfogadható helyzet, úgy viszont a sötét részek egybefolynak. Akármelyiket választom, mindkettőnél hátrányban vagyok a többi játékossal szemben, ergo elvész az élmény, sőt ebből kifolyólag filmet se nagyon nézhetek...

Előre is köszönöm a segítséget! :R

*mod: a lényeg kimaradt: HP p1230

• Ayg0

senior tag

válasz bolcsodal #3348 üzenetére

Csak a display beállításokról (horizontális és vertikális frek, felbontás), illetve magáról a monitorról (model, S/N) mutat infót. Üzemidőről sajnos semmi. :(

• Ayg0

senior tag

válasz bolcsodal #3346 üzenetére

Megoldódott a dolog. Köszönöm a tippeket, végig zongorásztam mindet, de végül más volt a baja. Ha nem gondolom át, hogy miket csináltam aznap, örök rejtély marad, hogy miért allergiás az IGP ekkora felbontásban a CRT-re. Az történt, hogy kipróbáltam a laphoz kiadott legfrisebb BIOS-t, amiben állítólag javították az XP alatti Hybrid CF fagyásokat. Mivel tervezek egy HD3470-et az integrált grafika mellé, frissítettem nehogy akkor szívjak, ha már itt a cucc. És ettől ütött be a mennykő... Mire erre rájöttem volt 3 format c: és öregedtem pár évet. Most visszatettem az egyel korábbi BIOS-t és most minden oké.

Köszönöm mégegyszer!

De ha már itt tartunk lenne mégegy zavaró dolog. Aggódtam az IBM csúnya szinei miatt és kicseréltettem egy HP p1230-ra. Nagyon szimpatikus monitornak tűnt főleg, hogy 2004 szeptemberi gyártású, 3 hó garit is kaptam rá, az eladó szerint minden rendben volt vele, de amikor kipróbáltuk, szörnyen sötét képe volt. A fényerőt és a kontrasztot maxra tolva volt olyan világos, mint az eddig monitoraim alaphelyzetben. Létezik, hogy alapból ilyen sötét vagy ez valami hibára utal?

Válaszod előre is köszönöm! :R

• Ayg0

senior tag

Sziasztok!

Az alábbi problémákkal fordulnék a nagyérdeműhöz. Pár napja szerváltam egy IBM P275-öt, de sehogy nem akar összeállni a dolog. (normális működés)
    Az első gondom a képfrissítéssel akadt: egy HD3200-as IGP (780G) felelős a grafikus megjelenítésért. (Catalyst 8.9) A CCC szerint 1600*1200-on 100Hz-et is tud a CRT, így ennek megfelelően beállítottam, de minden egyes újraindításnál visszaállt 85Hz-re. Kérdés, hogy miért ugrik folyton vissza, illetve hogyan lehetne ezt orvosolni? (ma már erre sem képes, de ezt a köv hibaleírásnál bővebben kifejtem)
    A második probléma pár órával ezelőtt jelentkezett... XP bootol, rendszer feláll, de érdekes módon csak a megjelenített kép közepe látszik. Nézek ki a fejemből, hogy mi van, hol a start menü, a tálca stb. Elkezdem körbe-körbe mozgatni az egér kurzorát és a képcső aljához érve megindul az asztal lefelé! Jobb széléhez érve jobbra és így tovább. Ilyet utoljára egy gagyi 10" kijelzős EE PC-n láttam, de ott értelemszerűen TFT mérete miatt oldják meg így. Ez minek a hibája és hogyan állíthatom vissza a rendeltetésszerű működést? CRT vagy a Catalyst? (én az utóbbira gyanakszom, mert XP reinstall után Májrszofték alapdriverével gond nélkül jelenített meg 1600*1200-ban, de az ATI vezérlőjét felrakva ismét a fenti következett...)
    Harmadik kínom - ami szinte biztos, hogy képcső probléma - hogy a sötét részek 2D/3D egyaránt halvány, de észrevehetően csúnya kékes-lilás-rózsaszínes háttérvilágítást kapnak, illetve fakóan a sötét színek. Ezzel lehet valamit kezdeni vagy vihetem vissza a kiskerbe?

Előre is köszönöm! :R

Új hozzászólás Aktív témák