Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
regener
veterán
Köszi, így alapjáraton jónak tűnnek a színei, de azért megnézem majd milyen állítgatva

Ez az oldal meg egy vicc, a 797MB-re azt írja hogy max 1280*1024-es, mikor 1920*1440-es a monitor...
Amúgy az mitől lehet hogy 2perc használat után szaglik a monitor? Konkrétan most csak simn bevan kapcsolva, kirakja a nincs jel cuccot (de ha kap jelet akkor is ez van) és erős szaga van, ilyen tipikus "elektromos kütyü szag" amit már az egész szobában érzek. Teljesen új CRT-m eddig nem volt, mindig csak használt, de ez biztos hogy új, talán be kell járatni vagy nemtudom

Ami előtt most ülök az egy LG Studioworks 520Si, de ez sosem szaglott és mostsem csinálja.
-
Taposo
aktív tag
válasz
regener
üzenetére
Hát én 8 éve egy AOC HT731 nyúzok, ez is 17 colos a felbontás mikor hogy 1024 vagy 1280-as felbontást használok 85 illetve 100Hz között, a szinbeállitasoknál a minél nagyonbb szinhőmérsékletet használd, lehet babrálni a szin egyensúllyal, de ha legjobbat akarod elviszed kalibráltatni, és speciel a saját szememnek megfelelő szinárnyalatot állitottam be enyhén olyan meleg lágy piros árnyalatot plusz a fényerőt álligatom mindig manuálisan mikor mit nézek rajta, de próbálgathatod te is igy

-
regener
veterán
Üdv topiklakók,
Énis a CRT híve vagyok, (nameg a pénz is nagy úr) eddig egy Panasonic PanaSync/Pro P50i-vel toltam az ipart, de már elég leharcolt, karcos is a képernyő eléggé nameg ha nemkapcsolom le a gépleállítás után akkor "sípol" a képcső.
Namost hozzajutottam (1000Ft) egy állítólag használt (de gyakorlatilag fóliás, por-, és koszmentes) Samsung SyncMaster 797MB 17colos monitorhoz.
Kérdezném hogy van-e valakinek tapasztalata vele?
Utánakerestem neten és a specifikációi megvannak, de még nemtudom milyen felbontáson használjam majd, mivel 2054*1536 is megy rajta, de az nekem molekulárisan "kicsi". Talán 1280*1024 vagy 1600*1200 lesz.A gép rögtön felismerte és szebb képet ad mint az előző Panasonic monitor, viszont nemtudom hogyan állítsam be. Van bekapcsolható sRGB színskála, állítható színhőmérséklet (alap 9300K) meg a szineket lehet %-ban is állítani. Továbbá van Olvasó, Internetes, Játékos és Filmezős profil is ami gyorsan váltható, viszont én csak aztlátom hogy az említett sorrendben nöl a fényerő.
Tehát ötletek a beállításához?Ja és kine felejtsem a Highlight funkciót amivel a képernyő egy tetszőleges részét egy téglalappal kitudjuk emelni.

-
redelectro
csendes tag
Sziasztok! Pár napja vettem egy használt, 19"-es síkcsöves CRT-t. A működésével semmi baj, viszont a probléma az, hogy csúnya felületi hibák vannak a képernyő közepén, a legkülső védőrétegen. Az előző tulaj karcolhatta meg véletlenül. A vétel során ráragadt kosznak gondoltuk mindketten, csak az első használat során vettem észre, hogy mi is ez a "kosz". Pár tized-milliméter mélységű, fél-1 cm hosszú karcokról van szó.
Remélem egy tapasztalt rókának van valamilyen hasznos ötlete a kijavítására
Bármilyen sufnituning megoldás is jöhet!
Remélem jó helyen kérdezősködök, bocs, ha nem. (akkor kérlek linkeljétek a helyes topikot)
Hali! -
moonguru
őstag
-
xray15
csendes tag
Üdv! Monitor vásárlással kapcsolatban szeretnék segítséget kérni !
Játékra szeretnék egy 120hz-es CRT-t,milyen márkát-típust ajánlotok, iiyama-ra gondoltam,de nagyon ritka

Köszi előre is !

-
tombar
senior tag
válasz
kickboxko
üzenetére
szívesen

viszont előfordulhat h mókolnod kell a képbeállítással. ha nem direktben dsubra rakod rá, hanem pl dviből átalakítózod, akkor görbül elég durván a kép. nekem a nagytesója van (797, de van 95öm is) és dvi to dsub alakítóval elég komolyan izzadtam, mire értékelhető eredményt kaptam. egyszerűen annyira bezavarta a jelet h egy ideig meg sem tudtam szokni a kép ferdeségét. jó mondjuk annyira nem vészes, most már észre sem veszem, csak ha átülök a másik géphez. -
kickboxko
tag
üdv mindenkinek !
Ehhez a monitorhoz kell valami illesztőprogram Samsung syncmaster 795mb
(havertól úgy hallottam h csak úgy megy , nekem meg fogalmam sincs h van e ilyesmi fent kb 2 hete szart be az előző crt-m.)Előre is köszönöm

-
feribk
aktív tag
mostanság az én monitorom van meg bolondulva el kezd csíkozodni a kép :/ de tuti h a monitor csinálja... elkezdi pár mp-ig aztán abba hagyja... és ha olyanja van újra csinálja... mitől lehet?
-
djdaniel
senior tag
Üdv!
Mitől van a crt monitornak ciripelő hangja ? mikor ki van kapcsolva, akkor add ciripelő hangot.

-
labbi
tag
-
moonguru
őstag
Na igen, egy monitor guru megoldja a gondokat!

Örülők hogy segíthettem, de sok monitort leselejteztek emiatt!

Ui:
Én 2 db. 21" SONY monitort hagytam Komáromban mert nem tudtam felhozni BP-re őket, inkább itt vettem egy p900 COMPAQ-t, és így is megérte, sokkal jobb képük van mint egy átlagos lcd-nek! (pedig 13 éves)
-
labbi
tag
mindenképp megpróbálom másik átalakítóval is
kössz a tippeket -
-
tombar
senior tag
dvi-ről dsubra kevesebb kell.
na szal vagy az átalakító a rossz, de sanszosabb h a kártya kimeneteivel van baj. esetleg ha van span, akinek dsubos a monitorja, de átalakítózik, akkor add oda az átalakítót és nézesd meg vele a szitut, illetve írj az előző gazdájának. -
labbi
tag
kábel az működött másik monitorral arol vettem le
esetleg az átalakitót nem tudom mert igen sok tű nincs benne de gyálilag kaptam a kártyához
megpróbálom másik géppel is amint lessz a közelben
de ha a másik kimenetre dugom át akkor nem kap jelet
ezzel a kimenettel meg igy megy
-
labbi
tag
helló
nekem lenne 1 olyan problémám hogy vettem ezt a monitort [link]y
ma jött meg postán be is raktam egyből és amikor bekapcsoltam fakó volt a kép és ilyen ferde vízszintes csÍkok vannak a képben
valaki tudna segíteni hogy mi lehet a gond? -
feribk
aktív tag
Hali! valaki szerint javítható a moncsi képernyője ha karcos?
-
tombar
senior tag
válasz
El Kebir
üzenetére
ja értem. tehát ha átállítom 1600x1200ba és beállítgatom az asztalnál, akkor megtartja játéban, miután visszaraktam az asztalt 1024be? lehet h felrakom akkor a driverét is, hátha van vmi support, mert elég kókány meló beállítgatni. a széle konkrétan hullámos. lehet h azért, mert a dvi dsub átalakítón van? a direkt dsub csatival ilyen problémáim nem voltak. viszont köszi a segítséget!

-
El Kebir
őstag
-
tombar
senior tag
hali!
az h a csában van h crtnél asztal felbontása 1024x768, játékban ha 1600x1200ra váltok, akkor meg teljesen összehúzódik a kép? sorry a láma kérdésért, de idáig mindig 1024ben játszottam, ha játszottam
erre lenne vmi orvosság, vagy kézcsók, lőjem be az asztalt is 1600x1200ra? -
barisj
aktív tag
Helló! Az lenne a kérdésem,hogy lejjebb lehet e venni a monitor,vagy a gép fogyasztását,mert nagyon pörög az óra
? sry a hülye kérdésért
fontos lenne
-
El Kebir
őstag
ehh, ezek a crt-k...
elvileg jó bármilyen olyan monitornak a drivere, ami ugyanolyan paraméterű (vagy pont ugyanolyan) képcsővel rendelkezik. (a vízszintes és függőleges képfrissítés amit nézni kell)
de még próbálkozhat a "powerstrip" nevű kis programocskával, azzal teljesen egyéni felbontást és képfrissítést is be lehet állítani. (ahhoz se kell driver, ha jól emlékszem, évek óta nem használtam)
-
barisj
aktív tag
Hi all! Most vettem egy IBM C190 19' fekete CRT monitort,de nem találok hozzá drivert. XP-m van,igy driver nélkül csak max 85hz-re képes! Valaki tud hozzá drivert? nagyon hálás lennék!

-
barisj
aktív tag
Helló! Van egy 22colos CRT monitorom,és a WIN7 nem ismeri fel. XP driver meg nem jó hozzá. Mit kéne csinálnom,hogy felismerje?
valaki help plz!
-
Skalci
tag
21"-os Sony GDM-F520-as monitorommal olyan problémám van, hogy néha egyszerűen elkezd homályosodni, majd olyan szinten behomályosodik, hogy a játék/betűk teljesen nézhetetlen lesz. Körülbelül úgy kell elképzelni, mint amikor egy kamera fókuszál. 10-15mp homály után kattan egyet, majd magától visszaáll úgy ahogy volt.
Ezt ma délelőtt óta csinálja, azóta 3x volt ilyen.
Mi lehet a probléma?
-
barisj
aktív tag
Helló! Érdeklődnék,hogy melyik a jobb monitor. Egy Sony GDM-F520 21" vagy egy Mitsubishi Diamond Pro 2070SB 22"? a válaszokat köszi előre is!
-
barisj
aktív tag
Helló mindenki! egy tű éles hibátlan állapotban lévő crt monitort vennék. PM-ben elértek!

-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg egy IBM P275-ös CRT-m van és egy Sony FW900-ashoz áron alul hozzá tudnék jutni..De még úgy is sokallom az árát..Fene tudja meddig megy még el így akár 8-10 évesen...Kérdésem,hogy ha bedöglik egy ilyen ritka crt menyire javítható? Találnák még valakit akár pár év múlva aki meg tudná csinálni? alkatrészek? -
DRB
senior tag
Hali!
Én nem vagyok nagy(de még kicsi sem) szakértő a témában(ha visszakeresel, itt a fórumban, látható, hogy kérdezősködtem párszor már én is), úgyhogy csak halkan jegyzem meg, egy 19"-os 4:3-as(mondjuk 16:9 vagy 10-es CRT nem sok volt/van) monitor annyira nem lehet best 2011-ben, a CRT-k között sem. Ráadásul ezeket kb. 2004-5-6-ban gyártották, így akár 8 éves is lehet már, szóval nagyon meg kéne nézni milyen a képe.
Nekem perpill egy Lacie electron22blueIV van, ami elég pro volt a saját korában(2004 februári a kicsike), de mostanában már nem igazán olyan a képe mint újkorában volt, ráadásul egy már el is romlott, ez már a második, szóval azon kívül, hogy olyan a képe amilyen, még bármikor fel is adhatja a harcot, garancia meg nyilván nincsen rá, bár nem volt drága, még a kettő együtt sem. Igaz újonnan ilyen típus nem volt nekem, de hasonló pro(no meg kevésbé pro
) kategória megfordult pár darab nálam, így azért láttam milyenek kellene lenni a képének.
Ha mindenképp CRT-ben gondolkozol, akkor valami nagy(21-24") Sony Trinitron vagy Mitsubishi Diamondtron képcsövest vegyél, legalább is itt a hozzáértők ezeket mondogatják(az #1-ben is ezek vannak a jobbnak titulálva).
Ezektől függetlenül, azért várd meg a jobban hozzáértők véleményét is, szerintem fognak neked írni, előbb-utóbb.
-
barisj
aktív tag
Helló mindenki! érdekelne,hogy manapság melyik a legjobb CRT monitor? vagy CS1.6ra melyik a legjobb crt monitor?
IBM C190 - ez elvileg 2011 top1 crt monitor.
van ennél jobb crt monitor? előre is thx!

-
TAKÍÍ
tag
Van e értelme a CRT monitorokat, DVI (remélem jól írom, arra a másik digitális jelre gondolok) helyre bekötni.
Van itthon ilyen átalakítóm. Van e értelme egy CRt nél Szebb lesz e a képe?Képminőség
Monitor: Flatron F900P 19 col. Utána olvastam a fórmuban és ugye az LG nek az egyik legnagyobb problémája a rossz minőség biztosítás. Így sok a hibás selejtes. És valamelyiknek szebb a képe valamelyiknek rosszabb. és ezért van az hogy valkinek nagyon bejön valakinek nem. Az én tapasztalatom:
Előttem van egy 15,6 colos Acer emachines. Eléggé alap Laptop, valszeg a legegyszerűbb LCD monitorral. Néztem egymás mellett a két monitort.
és a laptop nekem jobb. Valahogy kontrasztosabb élesebb az egész. Talán jobb a felbontás...1366x768. A másik ment 1200x valmanennyibe.
Meg az egész olyan szürke néha olyan mintha nem lenne eléggé teltek a színek.
Viszont, ha távolabbról nézem jobb volt a CRT és a Laptop halványult el.Az eslő hszben még van egy külön topik a melyik a jobb a CRt vs TFT.
De én nem az anno párharcra lennék kiváncsi hanem a végeredményre. Elvégre a CRt kialkult lefutott technológia.
A CRT-nek van olyan jó képe mint egy mai LCD/ LED nek?
Persze itt nagy a szórás. CRT ből ne vegyünk olyan drágát pl: 300 k Pro 22 colos anyám kinnya CRT. Vegyük csak az átlagot mondjuk (anno) 70 ezerig. Kb ez a Flatron volt annyi 60-90 ezer. JA a méret legyen 17-19 col és legyen LCD ből is az átlag TN paneles első körben. Aztán esetleg jobb Full HD s cuccokig.Azért kérdezem, mert most valszeg veszek megint egy 17 colos CRT. Csak nem tudom melyiket, de azt érzem egyik se lesz olyan mint ez a kis LCD monitor. Ezen sokat tudok előtte ülni halk nem sípol, míg a másik előtt egy óra után már megfájdul a fejem.
Ja és ettől függetlenül a melyik 17 colos monitort érdemes venni? Mármint melyik volt a csúcs anno? Amiből ha kifognék egy jól működő darabot akkor megérné megvenni.
-
DRB
senior tag
RAM nélkül, ha a fejeden forogsz, akkor sem fog elindulni a masina, úgyhogy az hogy, nem a RAM rossz elég nyilvánvaló volt eddig is. Ha bootol(t) a gép akkor tuti "látja" a memóriát(legalább az egyiket, ha több van benne), ha olajos, ha nem.
A WD-40 minden csak nem szilikon, bár nem ismert a pontos összetétele(üzleti titok
). Ha mindenképp meg akarod tisztítani tőle a memóriafoglalatot, mondjuk próbálhatsz alkoholt, de jobban jársz féktisztító spray-vel(mondjuk ebből van többféle, meg kell nézni mi van ráírva, pontosan mire is jó, esetleg összetétel). Azért ezzel csak óvatosan, előbb ki kell próbálni valahol egy icipici mennyiséggel, nem e viszi le az egész memória foglatot(meg a fél alaplapot) is az olajjal egyetemben
Aztán még jöhet a kontakt spray, talán ez a legszerencsésebb megoldás, ez kimondottak elektronikákhoz van, így nem fogja feloldani az alaplapodat(elvileg). Persze ezt is ki kéne előbb próbálni valahol, jobb az óvatosság."Még a egy másik kábel kéne. Azzal kipróbálnám, de ennyi."
Ezzel kellett volna kezdeni, illetve másik géppel kipróbálni a monitort. Még a kukázás előtt szerintem egy szerelőnek is mutasd meg, lehet hogy egy kis apróság a hibája. Nekem pár éve(vagy 6) volt hasonló problémám egy monitorral(egy 22"-os pro volt, ami akkor 300K volt, de ez a lényegen mondjuk nem változtat), azt nem mondom, hogy ki akartam dobni, mindenképp javítás lett volna, kerül amibe kerül, csak épp nem akartam rákölteni még akár 30+ ezret, de aztán kiderült, hogy csak egy 10 Forintos biztosíték szált el benne. Szerintem azóta is megy a mostani gazdájánál. Persze az is igaz, hogy egy ilyen monitor manapság max. 15k, a tiéd meg úgy 5, szóval ha ennél több a javítás akkor felejtő.
-
TAKÍÍ
tag
válasz
goyo206
üzenetére
Na ez érdekes, szerintem mindenkinek tetszeni fog.
Köszönöm igen. Nem a monitor a hibás és valszeg a kábel se és nem is a videokari.
Az hogy ezt ez kijelzi. Az elvileg pozitívum,mert ha nem írná ki, akkor nem tudnánk, hogy a monitor rossza-e vagy a gép. De így a monitor jelzi, hogy jó és nem kap jelet.(Ja fontos még megkülönböztetni, hogy, van/volt sok olyan eset amikor, pár másodpercig ez felvillan és elmúlik. Itt nem erről van szó folyamatosan fenn álla probléma.)
Röhögni fogtok, de találtam erre egy videót [link]
Avagy Pc repar for dummis.Sok alap dolgot el mond benne. De a lényeg szerinte. A Ram hiba. A video szerint. sokszora por miatt esetleg rosszul érintkezik a Ram. Ő letisztogatja és minden jó. (valszeg onnan jön a jel, vagy kell Ram a jelhez? Ezt nem tudom pontosan)
Na most vicces a dolog. De én is épp Ramot cserélgettem teszteltem. És nekem még a Bios is Sípolt és el se indult a gép, (pedig benn volt a Ram). Olvastam, hoyg érdemes kitakarítnai a por miatt. Ekkor fogtam egy szép fogkefét és azzal tisztítgattam. És tényleg volt benne por.
De és most követketik a horror (vagy inkább valami Dr. Haus eset)
A fogkefét előtte más hmm..tehcnikai dologra is használtam. Konkrétan Silicon spray (WD-40) el "kentem". Mivel persze enyhén olajos volt szépen lejött minden midnen csillog és tiszta. LOL Mintha új lenne.
Hmm..aztán most elgondolkodok....Vajon az olaj (ásványiolaj)Vezeti-e az áramot?
És most úgy találtam, hogy nem vezeti.....Magyarul a fene nagy portalanításban "leszigeteltem" a RAM Slotokat "olajjal." És most hogy beszart minden még egyszer jól "átkentem". Jól van ülj le fiam fizikából egyes......

NA most valszeg ezért nem érzékeli a jelet. Se kikapcsolva se bekapcsolva....Hmmmm......Mi oldja az olajat??
-
goyo206
senior tag
Másik monitor, vga, esetleg kábel nincs kéznél esetleg? (ha nincs, akkor próbáld ki- és visszatenni a VGA-t, v. csak a csatlakozót hátul átdugni...)
(bár szerintem ha kiírja, h. no signal, akkor a monitor jó. Nekem is szokott ilyesmi lenni, nekem az alaplap és a VGA nem szereti egymást, így néha makacskodnak, de ez szerintem egy teljesen más jellegű probléma lesz!
) -
TAKÍÍ
tag
Adva van egy LG Flatron F900P. Nemrég vettem használtan. Eddig mondjuk azt, minden rendben volt, bekapcsolt, Működött. Most viszont egyik pillanatról a másikra meghalt.
Gép bekapcsol és kiírja a NO Signal jelet. Kérdésem Miért?Ugye ezt akkor írja ki ha bekapcsolom a Monitort áram alatt van és nincs rá kötve a videokártyára. De én rákötöttem. És még most ki is takarítottam átfújtam, hogy por ne legyen benne. A gépnek nincs semmi rossz hangja sípol egyet simán és kész. JA a gép régi 2500 Barton és 9600 ati Radeon.
Most megint jön a dili, hogy a kábel a rossz vagy a videokártya vagy a Monitor?
Mit lehet ilyenkor tenni? -
dodopek
addikt
Sziasztok!
Kaptam egy crt monitort, aminek sajnos le van vágva a vellany dugója. Azt még értem is, hogy a 3 fő ér micsoda, de van van 3 vékonyabb,, nem tudom mire való kábel. Ha csak simán ráteszek egy földelt dugót, és a többi madzagot hagyom a fenébe, az rendben lesz?
Köszi! -
-
goyo206
senior tag
válasz
djculture
üzenetére
Jaja, én szerintem míg van bennük élet, addig nem is váltok!

...és hát a méret, súly?

Khmm, hááát igen, erről tudnék mesélni! Egy szuszra fölhozni a 3. emeletre (+magas fsz.) 2db FW900-at, meg levezetésképpen egy F520-at... No, az volt ám az élmény
(utána 1 órán keresztül csak pihegtem, nyöszörögtem
) ! Bárki hasonló "okossággal" próbálkozna, ajánlom saját fejlesztésű technikámat könnyítésül, miszerint 2 katonai öv egybecsatolva, monitor hátsó-alsó részén átvéve a nyakba akasztva óriási segítség, csak sajna mikor fölfelé hoztam, nem jutott eszembe!

-
-
-
winhate
őstag
Sikerult nemreg beszerezni egy Sony Trinitron Multiscan G420 -at.
1920x1440 odabasz, igaz nem tűűéles mar ezen a felbontason.
-
goyo206
senior tag
válasz
CastorTroy
üzenetére
....sorry, nagyon - nagyon téves!

(#4202) winhate: milyen áron egyébként? (kár, h nem néztél szét a hirdetéseim között, lett volna nálam nagytesója is...
) -
goyo206
senior tag
válasz
donjohnson
üzenetére
Nekem sincs super szemem, csak szimulátorozom és ott volt ám utánhúzástól kezdve késői reakció, stb.!

Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Fejhallgatós találkozó
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPad topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- ASUS ROG Strix XG32UCWG
- LG UltraGear 27GS85QX-B Gamer Monitor! 27"/Nano IPS/2k/200hz/1ms/Freesync-Gsync/HDR400
- Samsung Odyssey G5 C32G55TQWR 32 Ívelt 1000R WQHD Gamer Monitor 6 hó garancia Házhozszállítás
- Kifogástalan (első tulaj) AOC C24G1 1080p 144hz VA
- Philips Evnia 24M1N3200ZA Gamer Monitor!24"/IPS/FHD/165hz/1ms/G-sync-Freesync Premium
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
- 0% THM 4 havi részlet, beszámítás! Gamer PC, notebook, konzol, Apple termék, hardver KAMATMENTESEN!
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- HP ProDesk 600 G5 i5-9500 8GB 256GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 128GB Space Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Bármilyen sufnituning megoldás is jöhet!

feldobom majd a drivert aztán megsasolom h mi a helyzet. pedig még reménykedtem a 1920x1440ben 

) ! Bárki hasonló "okossággal" próbálkozna, ajánlom saját fejlesztésű technikámat könnyítésül, miszerint 2 katonai öv egybecsatolva, monitor hátsó-alsó részén átvéve a nyakba akasztva óriási segítség, csak sajna mikor fölfelé hoztam, nem jutott eszembe! 
Kicsit benéztem és még nem voltam belépve, aztán jól belezavarodtam az egészbe!