- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
válasz
mar1boroman #6897 üzenetére
A te szempontodból jó cserének tűnik.
-
mar1boroman
tag
Sziasztok!
Lenne egy bizniszem, de előtte megkérdezném, hogy meg éri-e.Én adnám:
C2D E6750
Asus P5QL-E
HD4850 512MB
Chieftec 360w tápŐ adná:
Phenom II X4 Quad @ 3.6Ghz 8Mb Cache
A785GXH lap, integrált HD4200 is van rajta
Galaxy 9800GT 512MB
Trust 570w dual fan tápMennyire éri ez meg nekem? (szerintem NAGYON)
-
mirra1
tag
Sziasztok.
C2duo-ról le lehet pattintani a kupakot, hogy a hűtő egyből a maghoz érjen? Amd-ről már olvastam ilyet valami tunningos cikkben.
Köszi.
-
tzoli986
tag
ahogy nézem a procinak itt a vége.
egy kis plusz feszt adtam neki és így már annyit javult a helyzet,hogy elkezdett bootolni és akkor fagyott ki.plusz fesz nélkül el sem kezdte.az a szorzó visszavétel szerintem nem egy működőképes ötlet,mert ha terhelve van automatikusan feltolja a szorzót maximumra.így kb semmit nem érek el vele.vagy nem tudom hogy ezt ki lehet e kapcsolni.
-
dethroner
veterán
válasz
tzoli986 #6889 üzenetére
Próbáld meg a proci szorzóját a legkisebbre állítani, és így emeld az fsb-t. Akkor meglátod hogy a lap mekkora fsb-re képes. Azonban könnyen lehet hogy azon a feszültségen amin próbálkozol, 2,4GHz a vége. Erre lehet megoldás a fesz emelés, persze csak ésszel és nem gyári hűtővel.
-
tzoli986
tag
válasz
dethroner #6888 üzenetére
akkor egyszerűen ennyit bírna a lap?
jó lenne tudni mert minél kevesebből szeretnék 3ghz környékére kúszni és nem tudom eldönteni,hogy lapot cseréljek vagy vegyek egy 800as fsb-jű procit ebbe a lapba.olyan lehet,hogy valami limitet raktak a prociba és 2400on még stabil viszont fölé nem engedi? -
dethroner
veterán
Hát akkor az én procim valami tuning ellenes példány. Ugye az alapfesz az 1,35 V. Ezt ha BIOS-ban lefixálom, akkor megy 3,3GHz-t, de a lap jócskán lopja a feszt. 3,6-ot csak 1,5V fölötti értéken hajlandó stabil tartani, az más kérdés hogy hiába adok a BIOS-ból 1,5V-ot, terheletlen állapotban cpu-z szerint 1,48V. míg terhelve csak 1,456V. Mondjuk a hőmérséklete így sem volt túl vészes, orthos vagy prime alatt se ment 63 fok fölé.
tzoli986: Az hogy a lapnak elvileg mekkora fsb-t kéne tudni az csak egy dolog. Az én lapomat is valaki 540, sőt olyan is volt hogy valakié stabilan tudta az 570-et
Az itteni teszten is 505-ön ment, ennek ellenére az enyém 480-ig bírja.
-
tzoli986
tag
Hali!
Van egy e6320am Abit AB9 lapban 800mhz-es kingmax ramokkal.az elképzelhető,hogy 2400mhz lenne a vége ennek a procinak?
egyszerűen nem tudok fölé menni. 7x343Mhz a memóriák 1:1 így azt sem lehet mondnai,hogy azok szabnának határt a dolognak.elvileg a lapnak bírnia kellene a 400as fsb-t de semmi.2400-on megy 2600on el sem kezd bootolni.
valaki megsughatná mi a hiba.
köszi előre is -
dethroner
veterán
Sziasztok!
E6750-es procival kapcsolatban van valakinek tuning tapasztalata? Mekkora fesz kell neki a stabil 3,6GHz-hez? -
echterion
nagyúr
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy az inteles processzorokra van-e gyártói garancia? Ha van, mennyi és azt hogy is lehetne érvényesíteni? Egy-két helyen azt olvastam, hogy állítólag 3 év van rájuk.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
KAMELOT
titán
STIRBI öcsém már válaszolt a kérdésedre.
AZ a gond a 4850-nel hogy 50W-al többet eszik normál üzemben. Viszont a teljesitménye csak picivel jobb mint a 4770-sé.
Ezért váltok erre amugy meg 4670-es ASUS volt nekem korábban.
Ha megjön a karim akkor olyan 80-90W körül fog fogyasztni a PC-m. -
Boxi88
őstag
értem, nekem is 4770 van.... nekem jobban bejött mint a 4850!
engem annyira nem hoz lázba ez az alulfeszelés vagy túlfeszelés dolog.... én auto fesz mellett hozom i a maxot a gépből
na jó, tuti elírtam valamit vagy nem tudom, de én nem szeretnék e8400at! ezt melyik hozzászólásomban írtam el? mert tényleg nem szeretnék venni
-
-
KubanitoS
veterán
Tökéletesen értem az álláspontod, valahogy én is így érzek.
1680x1050-es natív felbontáson ennek az E6850-es procinak - megtámogatva egy HD 4850-essel - nem okozott még gondot semelyik játék sem, talán csak a GTA 4, de azt sem a proci hibájának mondanám, hiszen az a játék I7-eseken is szaggat. Éppen ideje lenne a váltásnak, hiszen a legutóbbi gépfejlesztésem óta eltelt 2,5- 3év, gondolkoztam is a dolgon, de igazából értelmetlen lenne, hiszen a mostani konfigom is bőven maximum közelben viszi még a legújabb játékokat. Nagyon jól sikerültek ezek a 6000-es szériás 2 magos procik, mondjon bárki bármit.
Én abszolút nem bántam meg, hogy anno nem a Q6600-ast választottam e helyett. Majd valamikor a távoli jövőben jöhet egy hat magos komplett gép, addigra talán majd a játékok is normálisan ki fogják használni a kettőnél több magos procikat.
Visszatérve a te helyzetedre: ha jól láttam E6600 @2.9GHZ csere lenne E8400-ra. Szerintem ez értelmetlen lépés lenne. Még ha a mostani procid kevésnek is érzed, akkor sem az E8400 az igazi megoldás. Nem tud sokkal többet, valamivel természetesen gyorsabb a jelenlegi procidnál, de koránt sem annyira, hogy hatalmas különbségeket produkáljon. Az igazi előrelépés egy I5/I7 lenne, de az már csöppet más kategória. Persze ez csak az én véleményem, ha van egy kis felesleges zséd, akkor hajrá, de én mindenesetre maradnék a mostaninál még egy darabig, aztán jöhet a komplett gépcsere. Talán elgondolkozhatnál egy Q9xxx-es procin, egy olyan már nem lenne rossz vétel véleményem szerint.
-
Boxi88
őstag
válasz
KubanitoS #6862 üzenetére
de ha így gondolod akkor felesleges is váltani még nem? mert ha neked elég, minek nagyobb?! és ha úgy érzed hogy cseréled akkor már lehet hogy az i7-ek ideje is lejár, tehát olcsóbban jutsz majd i7-hez mondjuk mintha most váltanál....
pl, én sem bánom ha kimarad az életemből a 6magos proci....ha elég a 4magos míg meg nem jelennek például a 12magosak... vagy még nagyobbak!
-
Boxi88
őstag
válasz
KAMELOT #6856 üzenetére
Sosem tudtam mi a jó ebben az alulfeszelésben? Mármint azt tudom hogy így kevesebbet fogyaszt ugyan azon a teljesítményen... de ha jól tudom, akkor ha te állítod a feszt akkor nem tudja auto-n szabályozni a gép magának kihasználtság alapján, tehát, nem tudja visszavenni a teljesítményét ha mondjuk nem csinálsz semmit a gépen...
De lehet hogy tévedek
-
Boxi88
őstag
-
Arkar
aktív tag
Én is így váltottam, E2180-ról, E6600-ra, gyorsulást én sem vettem nagyon észre, de a E6600-as vt-x-es ami +, valamint 24-uatas a chase, és azért órajelben általában többet is tud mint a E2180-as, ugyan azon a feszen, ami nem elhanyagolható ha pl. egy újabb ati kártyát hajt ki játék alatt.
Összehasonlítás -
Boxi88
őstag
Beszereztem egy e6600-as procit, e2180ról váltottam, igaz játékokban és semmiben nem érzek különbséget, de valahogy mégis jobban érzem magam ezzel a procival
Az e2180 (2000/800/1MB) alap fesszel 2900mhz-et bírt, 3000mhz-nél már dobta a hibákat, ugye ez 2000mhzes proci alapból és a 900mhz plusz nem is rossz...
A mostani 2400mhz (2400/1066/4MB) alap feszen viszi a 3200mhz-et, de 2900mhz használom, mert elég az nekem...
Mielőtt eladtam az e2180ast, lefuttattam az everest teszteket és az új procival is, hogy lássam ugyan akkor mhz-en mekkora a különbség:
e2180=2900mhz | e6600=2900mhz
Memória olvasás: 7231mb/mp | 7574mb/mp
Memória írás: 5270mb/mp | 6024mb/mp
Memória másolás: 5726mb/mp | 6320mb/mp
Memória késleltetés: 60.9ns | 59.6ns
CPU Queen: 12409 | 12679
CPU PhotoWorxx: 8481 | 12883
CPU ZLib: 38520kb/mp | 39253kb/mp
CPU AES: 10841 | 11053
FPU Julia: 4423 | 5572
FPU Mandel: 2702 | 2774
FPU SinJulia: 1353 | 1387Mint látható van külömbség! A e6600as verte az e2180ast! De mégsem olyan nagy a különbség!
Remélem nem untattam senkit!
-
Boxi88
őstag
válasz
Clapaucius #6848 üzenetére
Az említett E8400 alapból 3 Ghz-es, azt nem kell 3 Ghz-ig húzni
Amúgy jó árban van aprón, és elég lesz még szerintem 1-1,5 évig.... aztán majd kiderül mit hoz a jövő...
-
Clapaucius
tag
válasz
Clapaucius #6848 üzenetére
hopp ezt nem ide kellett volna...de már nem tudom szerkeszteni, sry
-
Clapaucius
tag
hello!
Szerintetek megéri még venni egy E8400 at (aztán felhúzni 3Ghz ig kb) vagy ez már felejtős kategória, ha újítani akarom a gépem.
Folyamatosan újítom, most vettem bele 4890 et, és havonta valami újjal megajándékozom magam.
Nincs 50-60 ezer forintom sajnos új alkatrészekre, ezért kérdezem, hogy érdemes még 2 magban gondolkodni? Vagy már játékra nem alkalmasak ill. nem lesznek alkalamas a közeljövőben (pl 1-1,5 év)köszi!
-
sgergi
veterán
válasz
torma1981 #6845 üzenetére
Ez teljesen normális jelenség. Pontosan az van, amit mondasz. Ha nincs terhelés, akkor a proci a feszt és az órajelet visszaveszi, így kevesebbet fogyaszt és hidegebb lesz. Ha kell a teljesítmény, akkor meg rögtön visszakapcsol. Ha esetleg ki akarod kapcsolni, akkor biosban a c1e és eist-et kell letiltani, de ne kapcsold ki, nem árt, ha működik.
-
sgergi
veterán
válasz
KAMELOT #6838 üzenetére
60 fok fölé már ne nagyon menj, az ilyen régi c2d prciknak 62 fokot adott meg a gyártó. Érdemes lenne venned egy jobb hűtőt, ha mindenképpen szeretnél még felfelé menni, de lehet egy kis takarítás, újrapasztázás, nagyobb venti felrakása javít még kicsit a helyzeten. A feszemelés egy jó kérdés. Lehet nem is fog kellen, alapfeszen kb. 3GHZ-et el lehet érni. Ha nem megy tovább, akkor emelhetsz egy kicsit, de ha emelned kell feszt, akkor mindenképpen kéne másik hűtő.
-
sgergi
veterán
válasz
torma1981 #6837 üzenetére
Tuningot érdemes lenne a biosból nyomnod. Gyakorlatilag ezért van jól és agyszerűen megcsinálva a tuninglehetőség ott.
A feszültségeket tedd normal-ra, azokon nem kell állítanod egy ideig. A pci-e frekvenciát állítsd be 100-ra. A memóriához állíts be egy 2-es szorzót, hogy ne az fogjon vissza. ezek után már csak az fsb-t kell felfelé tolnod. Állíts be biosban a 2,8GHz-et, és onnan, 10-15-ös fsb emelésekkel haladj felfelé. -
KAMELOT
titán
Helló mindenkinek!
E6400-as procim van. Most 2,66GHz-nél járok. Intel burn testel 60 fok terhelésnél
Még tovább szeretném húzni olyan 3,2GHz-re...alaplap max. 415FSB-t bir el.....gyári rézmagos hűtőm van.Vegyek jobb hűtőt hogy tudjam tovább húzni? És ugy mennyi GHz-nél kell majd emelnem a feszt és mennyivel? Maximum hőmérséklet mennyi fok amit még kibir a proci?
Előre is köszi a segitséget!
-
torma1981
veterán
DualCore Intel Core 2 Duo E6750, 2666 MHz (8 x 333).
Gigabyte GA-P35-DS3R (3 PCI, 3 PCI-E x1, 1 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Gigabit LAN).
4Gb GeIL Ultra CL4-4-4DDR2-800(5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-12 @ 266 MHz) (3-3-3-9 @ 200 MHz).Ezt a gépet hogy lehetne normálisan húzni?
2800 Mhz fölé nem megy. Utánna újraindul. COOLERMASTER Hyper TX2-es hűtöm van hozzá.Köszi.
-
whitezo88
nagyúr
ok beállítottam, megyek megnézem élesben
(ilyenek hogy CIA2 meg stb azokat hagyjam?)
voltot átraktam manualra, de 1.325 volt írva szóval hagytam őket normalon.még annyi h pár hónapja mikor felhúztam akkor egy idő után szétesett a játékban a kép, az lehetett azért mert a PCI freki auto-n maradt? (failsafe defaults után megszűnt a gond)
-
whitezo88
nagyúr
hosszú idő után fel akarom ismét húzni a cpu-m, (adatlapomon a gép) és mennyi a proci alapfesze? 2.8hoz mennyit állítsak be neki fixen? nem emlékszem, pedig 2 éve még jól belőttem
régebben ennyi segítséget kaptam: (dangerzone)
A pci-e frekvenciát fixáld 100-ra. Amúgy meg a feszültséget ne hagyd auto-n. Ész nélkül ne állj neki tuningolni, mert simán tönkreteheted a hardvereket...
Az fsb-t növeld. A pci frekvenciát állítsd 100-ra. A ram szorzót állítsd úgy, hogy az adott órajelet bírja a ram. Aztán a proci stabilitását teszteld ibt-vel, vagy prime95-tel. Prime-mal legalább egy 20 percet járasd. Ha nem stabil, kifagy, újraindul, akkor biosban adj még egy kis feszt a procinak. Cpu-z -vel pedig megtudhatod, hogy mennyi feszültséget kap éppen a procid, mert ugye az alaplapi beállított feszültségnél a valóságban kevesebbet kap. A lényeg, hogy napi használatra 1.4V fölött ne nagyon legyen a feszültségérték terhelt állapotban. -
sgergi
veterán
válasz
Trident28 #6827 üzenetére
Ez természetes. Ha nem terheled a gépet, akkor a proci visszaveszi a feszt és az órajelet, hogy kevesebbet fogyasszon. Indíts el valami programot, ami rendesen terheli a procit, és nézd meg úgy, hogy akkor max órajelen fog menni. Ha nagyon zavar (ne zavarjon, jó dolog ez), akkor biosban c1e és eist néven le tudod őket tiltani.
-
Trident28
tag
Sziasztok! Kellene 1 kis segítség, mert bizonytalan vagyok...
Van 1 E6600 procim jelenleg Gigabyte GA-945P-S3 lapban(3 napja cseréltem a lapot).... a lényeg, hogy a CPU Z 1.52.2 szerint a "clocks (core# 0)" ablakban a sebesség 1600-2400 között váltakozik 6-9-es szorzóval. Ez természetes???Mert lövésem sincs. A bios-ban szerintem nincs semmi bekapcsolva ami erre vonatkozna. A másik lapnál pedig nem néztem a procit CPU Z-val. A válaszokat előre is KÖSZI!!!
-
Bator92
tag
Hellosztok!
Lenne egy nem kis problémám:
Nem rég váltottam Vista 32bit-ről Seven 64bit-re. A problémám az, hogy a játékok ugyan olyan sőt sokkal alacsonyabb beállításokon is szaggatnak. Arra lettem figyelmes, hogy ez annak köszönhető, hogy ha a processzornak már csak az egyik magja is 100%-on megy akkor kezd el szaggatni.
Vannak játékok, ahol 50 vagy akár 100 fps-em is van, de a proci túlzott használatának köszönhetően beszaggat a játék. Miért lehet ez? Mit tehetek ellene? vagy mit állíthatok át, hogy a procihasználatot lekorlátozzam?Azt a vinyót formáztam, amire a rendszert raktam. A Windows telepítővel formáztam. (Nem tom mennyit ér az a pár másodperces formázás) A játékok a másik vinyón vannak. Azt nem formáztam. De lemeztöredezettségmentesítést végeztem rajta.
Ja és azt még nem is mondtam, hogy sokszor az egérnek a mozgatása generálja szaggatást. Úgy értem, hogy alapból nézek valami mozgó dolgot például játékban, és az csak akkor szaggat be, akkor ugrik 100%-ra a procihasználat, ha megmozdítom az egeret. Ezt olyankor is csinálja, amikor az egér mozgatásával nem változik a nézőpont, tehát nem kell újjat megjelenítenie a VGA-nak vagy új dolgot kiszámolni a CPU-nak. -
barnam_
nagyúr
válasz
FikuszKukisz #6822 üzenetére
Rossz helyen jársz
Az új E6x00 prociknak itt a helye. -
FikuszKukisz
csendes tag
Sziasztok tud valaki tesztet vagy személyes tapasztalatot az Intel Core 2 Duo E6500 prociról.
-
vuk777
aktív tag
válasz
gamerkiller #6820 üzenetére
szia!
Beéri kevesebbel is csak a teszt erejéig volt így, nem volt időm kitesztelni a kissebb feszt -
Heffi
őstag
Sziasztok!
E6550-s proci aminek ugyebár 1333-s FSB-je van működne-e Biostar 965PT-s alaplapban, mely elvileg csak az 1066-s FSB-t támogatja?
Valaki hozzáértő légyszi mondjon véleményt a fenti problémáról
-
vuk777
aktív tag
-
animatrix11
őstag
üdv
Nem tudom illendő ezt megosztani, de mindenképpen vicces egyes emberek mit gondolnak a procikról az egyik hirdetésemre érkezett egy hsz [link]
"De az E6850-et meg egyesek árulják 22-23 k-ért,ami ugyanazt tudja mint az E6550...
Csak más az órajele..." -
-
Mika1227
őstag
Nem hiszem le, hogy 3,1-nél nem megy gyorsabbat a procim! Asus P5K, DDR2 800MHz, E6750 1,35V 3,1GHz-en 390FSB-vel megy most de ha egy kicsit is fentebb (400FSB) állítom már nem jó hibázik a tesztprogi!
A ramok 1,8V-on mennek lehet adni kéne neki egy kis feszt? -
aimettirlz
tag
üdv!
lenne egy p31-ds3l és egy C2D 6550, milyen beállításokkal lehetne kihozni belőle többet plusz hűtővel (hyperTX kategória) vagy anélkül? alap dolgokat tudok a tuningolásról, ezért kellene a segítség
-
Devid_81
félisten
válasz
nightsong #6807 üzenetére
Teljesen jo az elore belott ertek a ramoknal, ha nem tevedek akkor ott irja is, hogy ha az FSB-t emeled, hogy a ram adott osztasnal "mennyin menne"
Viszont az fura, hogy 340-nel restartol majd visszaall
Ott meg nem kellene wall-nak lennie, adj azert az FSB nek +0.1Voltot, de ne tobbet, ennyi is felesleges lenne hivatalosan.
Mehetsz nagyobb lepcsokkel is. -
nightsong
csendes tag
válasz
Devid_81 #6806 üzenetére
Ugye csak 5mhz-es lepesekkel haladjak?
Az a baj, h nem tudom pontosan beloni a memori a mhz-et 800-ra, mert csak elore beallitott ertekek vannak (2, 2.5, 3, stb) es azokkal nem jon ki pontosan. Ha kissebb az baj?
333-rol felemelem az fsb-t mondjuk 340-re, mentem biosban, ujraidul a gep, de marad 333-on az fsb, ez mitol van? -
Devid_81
félisten
válasz
nightsong #6805 üzenetére
Elvileg megy gyari fesszel annyit.
PCI-e frekit fixald 100-ra
FSB-t emeld fel es kozben figyeld a ram osztast, ne menjen fel 800 fole a ram orajel, ne az legyen amitol elsokorben fagy.
En a helyedben megceloznam vele a 8x400-at azt tudja 90%, max emelned kell valamennyi feszultseget, de az sem kizart, hogy meg azt is elviseli gyari fesszel, ami !nem auto fesz!
Lodd be inkabb manualisan azt is a gyari ertekre, mert tulfeszelheti a CPU-t aminek nincs ertelme.
Huto nem art azert ha kicsit izmosabb fajta, legalabb egy freezer 7 pro szintu.
En 400-as FSB-nel meg talan az energia gazdalkodast is kikapcsolnam. -
nightsong
csendes tag
Sziasztok! A gepem:
GA 965P-DS3 rev 2
E 6750 (2.66 Ghz a gyari orajel)
2 Gb DDR 2, 800mhz ramFel szeretnem huzni a procit 3Ghz-ig, ha jol tudom ezt feszultsegemeles nelkul birja a proci.
Eleg ha az fsb-t feluzom vagy mas dolgokat is kell allitanom? Ha igen mit?Elore koszi a segitseget, mert lama vagyok ehez
-
vincze90
tag
Sziasztok!
van egy olyan gondom h letöltöttem az 5.30as everest ultimate-et és 10 fokkal kevesebbet mér a processzor magjaira mint a coretemp azaz alapon 25 fok(everest mag1,2) coretemp 35 kinek higgyek? A gigabyte-os forumban is megkérdeztem ott azt mondták h cortemp-ben kel a tjmaxot átálitani most 100 fokon van. amugy régi everestek ugyan anyit mértek mint a coretemp
köszönöm elölre is
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- AMD I Phenom I Athlon I A10 I FX I Ryzen I FM2 - AM4-ig 2.000ft-tól
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- Intel Xeon Processzor E5-2680 v4
- Intel Core Ultra 9 285K - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest