- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
CJ4567
nagyúr
válasz
3.Aragorn #7546 üzenetére
Nálam 7-es szorzóval(terhelés nélkül 6-ra állítja) 370 a max, felette Bios post sincs, most a meleg miatt 360, 370-en instabil, összeomlott a hangdriver, Nvidia driver úgy összeomlott hogy újra kellett telepíteni, amikor jó volt akkor lassulgatott, játékok összeomlottak, Prime95 15 perc után fatal errort adott.
-
Zatro90
csendes tag
Szia!
Intel Core2 Duo E6600 2.40GHz ha van még ez a procid akkor mennyi lenne és hol mikor tudnám átvenni?
Nekem Pesten lenne ideális.
Előre is köszi,
Zatro
-
3.Aragorn
addikt
Üdv
Adatlapomon szereplő konfigot szeretném megrángatni, amíg meg nem érkezik az új alaplap-proci duó. Hihetetlen tudom, de eleddig nem tuningoltam az E6300-ast, pedig igencsak kellett volna. Gyári hűtés ugyebár...Helyére hamarosan érkezik egy alpenföhn brocken 2-es. Az Asus P5Q lap a későbbiekben átkerül húgom gépébe és belekerül majd egy E6420-as, melyen egy coolermaster hyper 212 ül majd. Ezt a procit is mindenképpen húzni szeretnénk, ha már adott a hűtő.
Hogyan induljak neki a dolognak? Socket 939 (már ha jól emlékszem) óta nem volt dolgom tuninggal, így kérlek benneteket, az alapoktól írjátok le/linkeljétek be, mire kell figyelnem!
Kezdésnek 333-ra állítottam a bus speedet, szorzó maradt 6-os. Prime 95 fut jelenleg.
-
-
enemy107
senior tag
válasz
mAtThIaN #7540 üzenetére
Nem szimplán az alaplapon múlik. A proci alaplap ram trio hogyan tud együtt dolgozni. nekem gyanús, hogy inkább a 65 nm-es technológiával nem stimmel valami.
Nekem két éve volt egy Giga P45-UD3 lapom, Crucial Tracerekkel, E5400-val, gondoltam beújítok, E8400-át próbáltam bele, és a biosig nem jutott el a cucc, pedig külön külön ment minden. Csak együtt a három nem.De legegyszerűbb megoldás amit a kollega javasolt az előző HSZ-ben.
Inkább egy ramot kivenni, mint még pénzt áldozni, meg procikat cserélgetni egy elavulóban levő technikában.
-
mAtThIaN
csendes tag
-
Redneck
nagyúr
válasz
mAtThIaN #7540 üzenetére
Nem hinném. Elképzelhető hogy a 4GB-os modulodat nem támogatja vagy rosszak az időzítések, esetleg egyik modulnak több fesz kell mint a másiknak. Nekem volt 2 ugyanolyan de mégis különböző 2x1GB Kitem HyperX 800 CL4. Az egyiknek 1,95V kellett a másiknak 2V. Ugyanolyan időzítésekhez. Szerintem járd körül a RAM kérdést. Az is elképzelhető hogy csak külön tudod használni őket. Ahhoz a konfighoz a 4GB RAM elég. Remélhetőleg fog működni önmagában ha úgy adódna.
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
enemy107 #7537 üzenetére
Megnéztem, de a 4GB osról nem találtam infót, hogy támogatná.. de eddig február óta kifogástalanul működött..
De mondom mióta az E6550 van a gépben, azóta cseszekedik velem a rendszer.. Az E3400 al nem volt gondom.. De most már nem olyan sűrűn jön a kék halál, annyira nem is zavaró, de azért valami megoldás kell rá.. Szerintetek akkor próbáljam meg egy másik E6550 vel? -
enemy107
senior tag
-
mAtThIaN
csendes tag
Végülis "összehangolta", mert mind a 2 RAM nak van ugyanolyan időzítése (tehát 7-7-7-20 @ 533Mhz)..
Esetleg +0,1V stabilabbá teheti a dolgot?
Megnéztem a memória feszültségét, ugye Auton van, és ha nyomok egy +t, akkor beugrik, hogy 1,2000...tehát akkor 1,3000 ra kell rakjam? 0,02 egységeket lehet növelni.. -
mAtThIaN
csendes tag
Mondom, én nem állítottam be őket, hogy dualban menjenek, ezt a rendszer maga csinálta.. AIDA64 ben ezt olvastam ki, hogy Dual Channel (128bit)..
Megnézem a ctrl+F1 eset -
mAtThIaN
csendes tag
http://kepfeltoltes.hu/view/140527/CAM00109_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Ezt találtam csak BIOS ban
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
kicsipapucs #7524 üzenetére
És hol tudnám őket állítani úgy? Mert BIOS ban nem találok időzítési lehetőséget..
Az egyik ilyen, hogy : 2 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (10-9-9-24 @ 666 MHz) (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz)
másik : 4 GB DDR3-1333 DDR3 SDRAM (9-9-9-24 @ 666 MHz) (8-8-8-22 @ 609 MHz) (7-7-7-20 @ 533 MHz) (6-6-6-17 @ 457 MHz) (5-5-5-14 @ 380 MHz) -
-
mAtThIaN
csendes tag
Csináltam pár képet..
http://kepfeltoltes.hu/view/140526/CAM00108_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140526/CAM00107_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
http://kepfeltoltes.hu/view/140526/CAM00106_www.kepfeltoltes.hu_.jpgA 2. kékhalálnál már az avastnak a driverénél sírt.. nem értem
-
mAtThIaN
csendes tag
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
Redneck #7517 üzenetére
NTFS.sys és ntoskrnl.exe volt az a minidump szerint..
NTFS cucc lement, CHDSK vagy micsoda végig ment, nézegettem mit csinált, valami amd64 cuccokat törölt, mondom mivan?
De amúgy az E3400 al nem volt ilyen kékhalálos probléma.. esetleg csak túlmelegedés és amiatt fagytam le mindig..
Viszont VGA driverből nem tudom melyiket szedjem le.. frissel nem mindig járok jól.. mikor fent volt, akárhányszor próbáltam húzni, 775 ről pl 800 ra, már kb. fagytam is, de egy 13.12 essel feltoltam 830ig is, és ment vígan..
-
mAtThIaN
csendes tag
Na megvan az új hűtő, újra kellett rakjam a windowst is mert folyton kékhalálozott, most rakom fel az alaplap lemezéről a chipset drivert stb. t, meg majd a VGA t, aztán kiderül mi a helyzet.. Most 360 FSB n ketyeg a processzor, 365ön fix 100 PCI frekkel nem akart képet adni a gép, még úgy sem, hogy adtam rá +50mV-t is.. Egyébként idle-ben 40 fok körüli a hőmérséklet, terhelve pedig 60 körüli, szerintem ez elfogadható.
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
kicsipapucs #7513 üzenetére
Majd még meglátom, mennyi pénzem marad
-
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
Redneck #7510 üzenetére
Egy próba erejéig megnéztem, 5v5 ben a legkevesebb fpsem kb 80 volt 2,5 Ghz en, úgy hogy nem húztam a VGA t (775/1000).. Ha el tudnék érni egy 2,8-3Ghz et, a VGA t meg olyan 830/1060 köré húzni, akkor jó lenne a ~100 minimum fps
Amúgy 1280x960 as felbontásban, full low minden..
De a nagyon nagy átlag az a 100 fps, az alá csak nagyon kevés helyen megy (pl. de_cache-n...), vagy valami jó részletes helyenÉs ezen a windowson is csak TS3, Steam, fontosabb driverek voltak fent, meg chrome..azt kb ennyi
-
Redneck
nagyúr
válasz
mAtThIaN #7509 üzenetére
Most raktam össze haveromnak a következő gépet E6500(3,67Ghz), 2GB HyperX 833Mhz CL4 DDR2 és 1GB-os 4850 OC kombót CS:GO-ra 32 bites oprendszerrel. Azzal a konfiggal van átlag 90-100 minimum fps (full minimum, 4xAF, 1024x768) a max fps-t pedig 128-ra limitáltam. Többnyire 120 körül van azért. Nálad a 4GB DDR3 dobhat a dolgon, de a VGA lassabb mint az övé tehát nem tudom mire számíthatsz. Proci órajel és a RAMok időzítése sokat számít.
Azon a gépen full le van csupaszítva a Windows, csak a legszükségesebb dolgok vannak fent és minden felesleges szar ki van kapcsolva. Játék közben csak a Steam, Teamspeak, MSI AB megy.
Igaziból a fix 128 lett volna a cél a géppel de ahhoz már meg kéne szerezzem az E8400-at és kicsit reszelnem még a RAM-okon mert bírnak még többet.
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
Redneck #7508 üzenetére
Redneck, úgy értettem, hogy a norm. hűtő és paszta után..
Semmiképp sem akarom kinyírni a processzort, se a körülötte lévő dolgokat, hiába kaptam ingyen a prockót és még tudnék is szerezni..
De azért a kérdésre tudnál adni valamiféle választ? Vagy hanyagoljuk inkább holnapra?
A próbálkozásomat azt csak egyszer csináltam, többször nem, visszaraktam mindent alapra, aztán inkább kioffoltam, aztán inkább laptopozom. Ha nem épp a barátnőm lóg rajta
Egyébként én is CS:GO zok, arra próbálok összeszedni ~ 100FPS-t stabil tuninggal, azzal vígan elélek
-
Redneck
nagyúr
válasz
mAtThIaN #7507 üzenetére
Ha mindenáron meg akarod sütni akkor csináld, de vedd észre hogy az elégtelen hűtés miatt szar az egész ebben a formában. Alap órajelhez is kevés a hűtés. Ameddig nincs rendes cooler és paszta, ne játszadozz vele mert ki is nyírhatod. Holnap hétfő, gó hűtőt és pasztát venni, addig offold a dolgot.
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
Redneck #7506 üzenetére
Értem, 1x2 és 1x4 GB RAM om van, mindkettőnél egyesével előjött ez a probléma, és azért nagy véletlennek kell lennie, hogy mind2 sz@r..
Remélem az megoldja..Viszont a tuning része..
Asus P5G41T-M LX lapban akkor esélytelen lenne az E6550 tuningolása? Még 3 Ghz ig sem tudnám kitolni?
Mert már 7x375 FSB n alapfeszen, PCI 100 csak egy 3mp-s fáziskéséssel akart elindulni, ha pedig újraindítottam a gépet, akkor se kép se semmi.. akkor ki kell nyomnom a gépet, és ahol behozza, hogy Ez a proci, ennyi ramom van stb.. Kiirja hogy Overclocking failed or overvoltage failed.. Pedig adtam rá +50mV Vcore-t isÉs amikor bemegyek BIOSba, írja hogy 2333Mhz en fut a proci, de ha odamegyek az FSB hez, az általam beállított értékeket adja, csak nem tudta betölteni..
Nem tudom, hogy találkoztatok-e már ilyennel..
-
Redneck
nagyúr
válasz
mAtThIaN #7505 üzenetére
Nem kéne ilyen horror hőmérsékleten használnod a procit, nem tesz jót neki sem a környező alkatrészeknek/alaplapnak. Az említett képhibát a RAM is okozhatja, de első körben mindenképp tegyél rá egy normális hűtőt. AC MX paszták elég jók de CM-től is vettem már normálisat.
-
mAtThIaN
csendes tag
Chrome-t használok, de AIDA ban szoktam figyelni, hogy mikor megy a hőfok, és ha megnyitok egy oldalt, akkor az 50C idleből fel is ugrik legalább egy 10est.. ha többet nyitok meg akkor meg mint a rakéta
De most hagyom a gépet a francba, majd ha lesz hűtő akkor lekaparom róla a pasztát, rányomok valami minőségibbet, meg a hűtőt rácsapatom, aztán majd kiderül hogy mi a gond.. de lehet az is, hogy VGA.. passz.
VGA kb. már 3éves, télen lesz 4, de az első időkben nem csinálta ezt, kb fél-1 éve fagyogat le, de csak terheltség alatt.. van mikor napokig jó volt és nem volt 52 színű a kép és beakadó hang, volt mikor naponta többször is.. Pedig még az se, hogy a hőfok van az egekben a VGA nál, mert GPU tesztet is nyomtam, 100% nál fél óra után sem ment fel 60-62 fok fölé...
Szóval egyelőre csak a CPU ra gondolok, hogy ott lehet a bibi, de mondom, majd ha meglesznek a cuccok, utána kiderül, hogy marad e a probléma, vagy sem..
De az akkor is a CPU felé tereli a gyanút, hogy kb 85-90 fokos maghőmérséklet állapotban jelentkezik a fagyás..
Ja és milyen pasztát ajánlotok, és milyen hűtőt? Nem szeretnék sokat költeni rá, 4-5k körül lehetne egyben a 2 dolog..
-
Redneck
nagyúr
válasz
mAtThIaN #7502 üzenetére
Nekem semmi bajom Core 2 Duónál a gyári hűtővel, sőt a tuning is belefért 2,93Ghz-ről 3,67Ghz-re. Szarul raktad fel és vastagon van pasztázva. Ha pedig a Celeron hűtőjét akarod használni a Core 2 Duohoz akkor jobb ha most feladod. Kevés hozzá mivel a cerka hűtője fele akkora. Szerintem csak ennyi a megoldás. Gyári Intel hűtők nem szoktak olyan gagyik lenni mint a konkurenciánál.
enemy-nek részben igaza van. Lehet VGA hiba, de nem a böngésződ tekeri fel a CPU-t az tuti.
-
mAtThIaN
csendes tag
válasz
enemy107 #7501 üzenetére
Táppal elvileg nincs semmi gond, mostanában nem jön elő ez a kék halál, viszont mióta az új processzor van, azóta omlik össze minden. Majd jól lehűtöm, aztán szerintem nem lesz már semmi baj, mert kb internetezés közben a magok hőmérséklete majdnem 90 fokos... és amikor nézem az oldalt, akkor az oldal színeit egybevegyítve bejön egy 32 színű kép és le is fagytam.. Most is laptopról írok, mert ezzel nincs semmi gond...
Pedig az ember azt hinné, hogy a gyári inteles hűtő azért jó lesz LEGALÁBB netezésre, de úgy látom, hogy még arra se..
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 9950X 16-Core 4.3GHz ( 64M Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor! BeszámítOK
- Intel Pentium I Celeron I Core 2duo I Quad Core I I3 I I5 I I7 I LGA775 - LGA1200-ig. 500ft-tól.
- i3-7100 / G4400 CPU, Több db + Garancia + Számla!!!
- Intel Core i9-10900KF 10-Core 3.7GHz LGA1200 (20M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor
- AMD Ryzen 5 5500 - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Sennheiser Momentum True Wireless 3 (2222132) (ELKELT)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest