- Home server / házi szerver építése
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Vezetékes FEJhallgatók
- OLED monitor topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
yolan
őstag
válasz
Nightvision1 #7097 üzenetére
mellesleg, a black ops lehet a 4650 miatt szaggat.
-
yolan
őstag
válasz
Nightvision1 #7097 üzenetére
Ennyiért apróban klasszisokkal jobbat veszel. Vagy ugyan ilyen "erőset" olcsóbban, a maradékot meg másra költöd.
-
Nightvision1
tag
Üdv,
PC újitásba kezdtem bele.Vagy legalábbis egy processzor cserébe.
Nos jelenleg egy Ati HD 4650 Videokártya,2gb DDR2 RAM,és 1 magos Intel 3ghz-es processzor.
Ebből a processzort szeretném cserélni,mivel egy játékban(Codlack Ops) szaggat.Ezt néztem ki helyette:
[Intel Dual Core e6700]Kérdésem megfelelne-e ,erre a célra?
-
yolan
őstag
válasz
cettlee #7094 üzenetére
más a kettő, et6 tudtommal proci ventit szabályoz, power fan-t asszem biosból tudod, de hogy azt minek a hőmérséklete alapján szabályozza az passz. Vagy előlapi panel vagy barkács potikkal tudod megoldani egyszerűen. személy szerint et6-ot nem igazán használok/használnék, nemtetszik ahogy más dolgokat kezel, így számomra gyanús lett az egész progi, inkább emiatt hanyagolom. de ez szvsz csupán.
-
tirszin
senior tag
Sajnos nincs semmi fesz. állítási lehetőség a BIOS-ban.
Az akkuidő mellett másik szempont, hogy ne kapcsoljon be a ventije (még ritkán se), ha pl. flash-es oldal van a böngészőben. Csak egy pici kellene hozzá, 0.9V már biztos jó lenne.
Asztali procim, aminek 1.1V a gyári min. fesz.-e, simán stabil 0.9V-on. Azt szépen viszi a K10stat Win7 alatt. -
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Egy Core 2 Duo T6570 2.1GHz procis laptopot szeretnék alulfeszelni Win7 x64 alól.
A CristalCPUID sajnos nem működik rendesen, tudtok valami más progit/megoldást?
Most 1.0V a minimális Vcore (1.2GHz), ezt szeretném csökkenteni. -
Crytek
nagyúr
Na meglett az új cpu cooler (CM Hyper 212+) 3,2ghz-re fel is húztam a procit.
Megnézném még 3,4GHz-en de de akkor elvileg 425-ös fsb-t kéne megadni de ramok nem tudom bírnák-e a 850-et.
Vagy 9-es szorzóval 377es fsb.Ilyet lehet?? Ekkor elvileg kisebb mhz-en megy majd ram feltéve ha lehetséges.Bocs a hülye kérdésért de nem igen tuningoltam soha!
-
Az 1.39V BIOS-ból értendő, vagy OS alatt idle, esetleg load? Egyébként nem sok tartósan sem az 1.39V. Az, hogy az E6300 mit tudott, és mit nem, az nem mérvadó, a tuning mindig esetleges, és mindig az adott CPU-tól függ, nem lehet általánosítani, és az alapján gyártani elvárásokat. Tippelni lehet ugyan rev., vagy VID alapján, de a tuningpotenciál mindig az adott CPU-tól függ.
-
Hoffer
őstag
Hali!
Nem 22 fok kiderült hanem 27-29 alapon csak az everest csal 5 fokot, a core temp a valós!
Most 1.39-en atomstabil, akkor ez nem sok neki?
Csak azt nem értem, hogy az eddigi E6300-mam alapfeszen vitte a + 1Ghz-es emelést, ez miért nem tudja? ez alapon 3.0Ghz most így 3.6Ghz!
A VID-je egyébként 1.35 a procinak! -
Hoffer
őstag
válasz
cettlee #7075 üzenetére
Feltettem a core temp-et és ez már más mutat, az everest kicsit csal!
Most 1.40-re tettem biosban, ami win alatt 1.39, így 55 fok max terhelésen orthos alatt, és 15 perc után nem ír hibát úgy mint a másik!
FSB fesz 1.30V@+0,10 a gyárihoz képest
MCH fesz 1.55V gyári legkisebb érték
Ezek jónak számítanak? Nem sok a procinak ez a fesz? -
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Egy E6850 G0 procinak mennyit feszt szabad adni?
Ez most 3.6Ghz-en ketyeg 1.375 voltal bios-ban, ami win alatt 1.35! Ez nem sok ugye? Ennél akár még többet is lehet?
És így terhelve 37 fokos a proci! -
sgergi
veterán
válasz
cettlee #7070 üzenetére
Akkor biosban nem tudod fix értékre szabályozni. Viszont, ha felrakod az EasyTune6 programot (gigabyte honlapján megtalálod), akkor gyönyörűen tudod szabályozni a ventit, akármilyen sebességre, én is ezt használom, nagyon jó erre a célra. (Ha nem megy a beállítás, csak szólj
)
-
sgergi
veterán
[link] A kérdéses proci csak közvetve szerepel, de azért így is lehet következtetni. (rosszul emlékeztem)
Egyébként nekem is tx3-am van és e6550-es procim. Alapfeszen járatom 3,5GHz-en, és a tx3 leszabályozva 1000-re nem engedi 55 fok fölé a procit.
Ha fontos a zaj, és feszemelés is van, akkor szerintem érdemes egy 212+-ba beruházni, főleg, mert minden újabb foglalatot is támogat, és tényleg jó vétel. -
Crytek
nagyúr
E három hütö közül melyik a jobb:
Cooler Master Hyper 212+
Cooler Master Hyper TX3
arctic cooling freezer 7pro ?Sajnos nem tudtam lekövetkeztetni mert mindegyik tesztben olyan procit teszteltek ami közelébe sincs az enyémnek (sokkal jobban melegszik mint az enyém)
Kíváncsi lettem volna tesztre ahol ezek közül akármelyik egy c2d húzott tesztben van! -
Tigi
őstag
A procit levettem 1.475V-ra itt eddig úgy tűnik, hogy stabil, de 1.450V-on kb 1 óra játék után csúnya kék halállal elszállt.
Remélem most már stabil lesz a gép, ha nem akkor megy vissza az 1.5V vagy MCH-n tolok még feljebb. -
sgergi
veterán
válasz
Tappancs2001 #7060 üzenetére
Kicsit kevés alapon az a 2,33GHz, ha van hozzá kedved, akkor olyan 2,8-3GHZ-ra húzva már biztos, hogy elég lenne.Nem ismerem a játékot, de a szimulátorból arra következtetek, hogy nem feltétlen a grafika a lényeg a játékban, tehát lehet, hogy kell neki az erős proci.
Ha úgy érzed, hogy akadozik a játék, akkor nem elég, ha nincsenek ilyen problémáid, akkor pedig elég a géped teljesítménye. -
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy a Core 2 Duo E6550 2,33 GHz procim képes e kihajtani teljesen egy gts 450 1 gb ddr5 videokártyát a tranz simulator játék 1280*1024 max. felbontáson történő játszása esetében? Ha nem játszom a gépen, akkor nem lehet ilyen gond? Ha nem tudja teljesen kihajtani, annak mik a jelei?
-
Tigi
őstag
Sziasztok
Elérkezettnek látom az időt, hogy tuningoljak kicsit a gépemen (Adatlapomon).
Beállítottam a Softmenü-be a procit 8x400-ra, N/B strap-ot PSB1066-ra, a ram-ot visszaosztottam 533-ra, PCIe fix 100.
A feszültségeket így állitottam:Proci: 1,35V@1,5V (sajna kell neki ennyi)
Mem: 1,8V@1,9V
MCH vagy mi: 1,25V@1,35VEddig nem sokat próbálgattam, de 1,5V alatt a proci hibázik néha.
A fenti feszültség értékek meddig egészségesek?
Tudom, hogy a proci másik lapban jobban menne, de most ebből kel kihozzak amit csak lehet, és mivel már 3,5 éves a gép így talán még lenne benne némi tartalék az új játékokra.
Hozzáteszem, hogy mióta megvan még sosem volt tuningolva használva.Vélemény?
Előre is köszi. -
cettlee
őstag
nemtudjátok, e4500 procinak hol lehet kb a wall-ja? lehet hogy nembirja a 333mhzet stabilan? szorzo csökkentésével..
-
Crytek
nagyúr
E6750-hez milyen hűtőt ajánlanátok? Lehetőleg valami olcsót ,de jót!
Mert ez a gyári már több mint 2 éves és alapon is 70 fokosak a magok.
-
cettlee
őstag
-
cettlee
őstag
az normális hogy 1,45 V van beállitva a procinak, és 1,4 et kap meg belöle terhelés alatt? tudok a vdroppról de azért ez durva nem?
-
-
janeko
őstag
Sziasztok kis segitség kellene.
e6400 meddig melegedhet 100% használat mellett, hogy stabilan bírjon még 1-2évet?
most jelenleg 68-69 a max amit prime95/intelburn alatt elért...
jelenleg 3ghz-en fut 1.41v-on
nem alap hűtés van rajta. -
public73
senior tag
válasz
Daveboy #7038 üzenetére
nem mindegyik lap komálja, ha nem egyforma a 4 ram, gyakran kékhalállal jutalmazza a user-t....
de ha nálad megy dual-ba, és nincsenek random fagyások akkor gond egy szál se!
a @880-900MHz-t (5-5-5-15) kellene hogy tudják mindenféleképpen különösebb feszültségemelés nélkül is! -
Daveboy
tag
válasz
public73 #7037 üzenetére
Köszönöm! Egyébként egy ilyen kingmax ddr2 800 modul kb. mennyit bír maximum? A 833 talán még nem olyan gáz, de nem tudom. Most alapbeállítás mellett asszem 816-on mennek, az fsb meg 272. Abból származhat esetleg probléma, hogy a 4 db ramból kettő kb. 3 és fél éves, a másik kettő meg vadiúj? A régiek még kétoldali memóriachip-esek, az újak pedig egyoldalasak.
-
public73
senior tag
válasz
Daveboy #7036 üzenetére
szia!
vissza kell osztanod a ramokat (ha jól sejtem 4:5-as arányban)....
a @2600 környéki sebességhez 8*320-as FSB-t kell beállítanod. (ekkor fog a 4:5-as aránnyal a ramod @800-on szaladgálni)
ezt a procid és a lapod is vígan bírja majd!
PCI-E frekit fixáld 100-ra!
a feszültségek nyugodtan maradhatnak Default közeli értéken, nem kell drasztikusan emelned semmit.egy kis segítség, hogy alakul a FSB és a ram aránya:
-
Daveboy
tag
Sziasztok!
Van egy E6420-as procim Abit AB9 Pro alaplapban. Mellette 4x1gb Kingmax DDR2 800 ram. Van esetleg ilyen jellegű tapasztalatotok, hogy ez a párosítás mit bír? Olyan 2.66 ghz környékére szeretném csak húzni, annyi elég lenne nekem. Mivel abszolút kezdő vagyok e téren, arra lennék kíváncsi, hogy ha emelem az fsb-t, akkor hogy tudom megcsinálni, hogy a ramok mindvégig az alap 800 mhz közelében maradjanak? Illetve 2.66-on még nem fog veszélyesen melegedni, ugye? Egyébként ez még csak amolyan érdeklődés, mert egyenlőre gyári hűtő van rajta, azzal nem játszadozok. Előre is köszi!
Üdv
-
public73
senior tag
-
cettlee
őstag
üdv. tudom hogy ez nem e4500 topik de ez legalább pörög
333*9 1,45Von kiakadt az orthos, de ahogy nézem kb 1,4Vot kap meg a proci terhelés alatt a V drop miatt.FSB feszt van értelme emelni? ahogy észrevettem jobban melegszik töle a proc sokkal. most 299*10-en stabilnak tünik, még régebben olvastam hogy 299mhzen gyorsabb a gép valami miatt mint 300 fsb-nél.
jameg a másik hogy 2800al süvit a zalman vf7000 vagymi és igyis 85C orthos alatt a proc. az nemgáz?szellözés pedig elégjo
-
public73
senior tag
válasz
lordring #7027 üzenetére
nagy valószínűséggel E6420-as procid lehet.....
nos ezek a CPU-k lazán viszik a 450-es FSB-t, amit az Abit lapot könnyedén (akár tartós 500-as FSB felett is) kiszolgált.
tehát a 8*400-as beállítás mondhatni pihekönnyű volt számára....
viszont a mostani lapod - hogy is fogalmazzak - enyhén szólva is gyengusz mindenféle tuning és túlhajtás terén......
p31-es giga lapom már volt és a maximális FSB 340 körül lehetett!
nagy valószínűséggel a p41-es lapok is hasonló potenciával rendelkeznek, annyi kiegészítéssel, hogy itt ráadásul még a rambeállításokkal is többet kell szenvedni, mert extraérzékenyek!
egyszóval a lapod a leggyengébb láncszem a sztoriban, szerintem elégedj meg az alapórajelhez közeli beállításokkal! -
FRENK1988
veterán
Merre lehet használtan találni ilyen CPU-kat? Mert a kis gépem csak ezt tudja elfogadni. 65nm/1066mhz
-
lordring
aktív tag
Halihó! Lenne egy kis gondom, hátha valakinek van ötlete. Adott egy E3420 Core2Duo proci, ami 2 éve megy nekem egy ABIT IP35-ben minden gond nélkül az alap 2.13GHz helyett 8*400=3.2GHz-en. Nemrég alaplapot kellett cserélnem, egy Gigabyte GA-EP41-UD3L lett belőle, mert épp az volt elérhető. A gondom az, hogy semmi más komponens nem változott, a procit mégsem tudom most húzni. Nemhogy 3.2-őn nem indul el, de még 2.2-n sem. Gyakorlatilag nulla Hz emelhető az órajelen. A beállítások nagy része tiszta, PCI és PCI-E fekvencia fix, egyedül a memória beállításokat nem vágom itt a Gigánál pontosan. 2*1 Gb 1066-s memória van a gépben, és ha minden igaz 750-re van állítva.
Lehet, hogy egyszerűen ez a lap nem bírja a tuningot?
-
cettlee
őstag
üdv.
régi gépem melllé most vettem uj vidkarit( gtx460), e4500 procim eddig downclockolva járt 2 évig 200*8 on, most gondoltam felhuzom, hátha kitudja szolgálni a vga-t. régen még probálgattam tuningolni 3,2giga volt a végea procinak. de most vmi gyanus XD
lehet h elhalt az egyik magocska?
-
Az-X
őstag
Üdv!
Volna egy 6750-es procim, dobozzal 0km-es gyári hűtővel... Core i5-re váltanék így el szeretném adni. Mennyit érhet ez most?
-
Sziasztok!
Van egy Lenovo M55 8807-CTO mikropc-m, volt benne egy Celeron 420@1,6Ghz most vettem bele egy E6400-at és még mindig ugyanúgy érezhetően lassú a gép illetve az Everest
ezt írja ki:Biosban nem lehet semmit állítani, legjobb tudomásom szerint. Miért szabályozza le 1,6Ghz-re és miért lassú az egész gép?
-
sgergi
veterán
Szerencsére ebben a lapban könnyű a tuning.
Asus M4A89GTD PRO/USB3ios főmenüben nyomd meg a Ctrl+F1 billentyűkombinációt, ekkor minden biosbeállítás elérhető lesz. Utána már csak a MIT menüben kell állítgatni. A feszültségeket állítsd be NORMAL állásra, kivéve a ramot, annak, ha jól néztem, akkor adj fix 2,0V-ot. A pci-e frekvenciát állítsd be fix 100-ra. A memória szorzóját állítsd be 2-esre, hogy ne az korlátozzon a proci tuningjánál.. És innentől kezdve csak a cpu host frequency-t kell emelned. A kívánt proci órajel eléréséhez olyan 380-400-as fsb-t kell beállítanod, ekkor a memória is 800 MHz körül fog járni.Ha elérted a 400-as fsb-t, akkor tesztelj stabilitást. Innentől kezdve még a ramokat tudod valószínűleg kicsit húzni, ha megnöveled a ram szorzóját.
-
nyinya
tag
Hello!
Van egy Core 2 Duo E 6750es procim, és szeretném feljebb húzni, kb 3 vagy 3,2 ghz-re és szeretném a segítségeteket kérni, hogy milyen értékeket állítsak be.
DDR 2es 800as ramok vannak, kingston hyperx cl 4es (4-4-4-12) ramokról van szó
Kezdő vagyok még a témában, ugyhogy ha lehetséges akkor kicsit részletesebb leírást kérnék hogy mennyire húzzam a procit, szorzókat stb.
Az alaplap Gigabyte P35c DS3r rev 1.0
A proci hűtő AC freezer 7 pro rev 2.0
Az elkövetkező két hónapban szeretnék venni egy gtx460at is, és azért is akarom kicsit emelni a proci órajelét.
A válaszokat előre is köszönömNyinya
-
sgergi
veterán
Nem fog hamar tönkremenni. Persze ebben nem lehetünk biztosak, mivel lehet, hogy a példány valahol gyenge, de azért szerintem nem érdemes cserélni, hogy majd úgyis tönkremegy. A procik elég sokáig bírják átlagban. Persze, ha neked fontos, hogy legyen rá garancia, akkor cserélhetsz. Ha jól csinálod, akkor viszonylag kis pénzből megúszható a dolog.
-
sgergi
veterán
Ez csak attól függ, hogy mire használod. Ha kielégíti az igényeidet (márhogy amit egy számítógéptől vársz el
), akkor nem érdemes cserélni. Ha úgy érzed, hogy jó lenne még egy kis erő, akkor pedig igen. Ezt te tudod eldönteni. Egy 2,8GHz-es 2 magos proci még mindig elég, ha nem játszol sokat, illetve nem megy semmi proci igényes alkalmazás.
-
Hoffer
őstag
Sziasztok!
Van egy Core2Duo E6300 procim! Ami újkora óta 2.8Ghz-en ketyeg! Most lesz 3 éves, van értelme szerintetek most eladni még és venni valami jobbat??
-
dinostrz
csendes tag
-
milan18
aktív tag
sziasztok
Van egy e6850-es procim és tegnap szétment a hűtője valami meg is olvadt egy kicsit rajta remélem valami védőréteg volt. van rajta újj hűtő csak emitt vissza rakta magát tartalékra 3-ghz-ről 2.66-ra hol tudom vissza állítani 3-ghz-ra? válaszokta előre is köszi!
-
Trident28
tag
Szia!
Nos hát! Megy 3,0 GHZ-en, de véleményem szerint nagyon melegszik a proci. Mindent kivettem auto-ról, Pci-e fix 100, ram 10:8-hoz állítva, volt manual/Normal... A proci magjai 56 fok körül terheletlenül, viszont everest stability teszt alatt a magok 70 fok körülire melegedtek a cpu 62-63 fokon volt. Kb. 15 percig teszteltem 100% terhelésen! Nem sok ez 1 kicsit?? Ha jól emlékszem ez az E6600 80fokig van limitálva. Esetleg 1 nagyob hűtő!? Köszi! -
dinostrz
csendes tag
Sziasztok! Segítség, illetve tanács miatt fordulok hozzátok. A minap szereztem be egy új vga-t és szeretném a processzort meghúzni, hogy ne legyen nagy limit. A proci egy E6750-es 2,66ghz-n fut és szeretném felhúzni egy 3,20 körüli értékre. Lehetséges ez, vagy valami akadályba ütközhetek? A procin egyébként nem gyári hűtő van hanem egy zalman cnps9500. A memoriákról pedig annyi hogy 2G noname ddr2-800 asok!
-
sgergi
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- 120 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 3600X 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB FSP CMT240 Zalman 500W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GIGABYTE B650 UD AX WiFi AM5 DDR5 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest