Hirdetés
- ZIDOO médialejátszók
- OLED monitor topic
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Bluetooth hangszórók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Monya78
veterán
Most jutottam hozzá egy Canon 10-18 IS STM-hez...
Napokban összehasonlítom a 6d+17-40 F4-et a 100d+10-18 IS-el...
(a gyengébbik obi eladó lesz)
-
belovary
senior tag
válasz
Alx.Mercer #24796 üzenetére
@Alx.Mercer & qnadam:
Sony-t néztem, azért ha nem is sokkal, de drágább. Felhívtam bátyám, mivel operatőr, meg DJ, meg ki tudja mi még...gondoltam megkérdezem ő mit használ, mert elég sok van neki a munkája miatt. Utálom ilyenekről kérdezni, mert tipikus na majd Ő kioktatja a tudatlant... Szóval ő is a Transcend és a Sandisk mellett adta le voksát. Mondja Sony is jó, de tökéletes a másik kettő. Mondja ami nekem van, nem is érti hogy lehetett ilyet venni, szóval a végére megkaptam a kis oktatófilmet...
Most akarom megrendelni. Most nézem a Transcend 90MB/s 600X, 32GB most 20€. Ez elég baráti.
SanDisk Extreme Pro 32GB, 95MB/s, 43€. Azért ez nem olcsó...
A Sony 95MB/s meg 35€.Úgy nézem, akkor az elsőt kéne, nem?
A micro SD-s megoldás adapterrel jól sejtem hogy felesleges kivitel, igaz?
@.DLL:
Ma este próbálgatni fogom amit írtál. Megkínzom. -
Alx.Mercer
aktív tag
válasz
belovary #24793 üzenetére
A 95Mb/s-os kártáyk se sokkal drágábbak. Nekem ilyen Sony csücsl a 70D-ben és igaz, hogy egyenlőre még nem vidózok igazából, de a Tattoo Expo-s rúndtánc produkciót magas ISO-n kibírta!
A Transcend-ről nekem is jók a tapasztalatain. Előző Panasonic gépemben 8GB-os volt és a különböző tesztoldalak által kimért sorozatfelvételt bőven túlszárnyaltam vele. Mindenhol 40-50 képet mértek, amit a kártyák sorozatfelvételben lassulás nélkül kibírtak, nekem meg még 60-nál is "csattogot" vígan max felbontáson.
-
válasz
transcend, toshiba, samsung: ilyen kártyáim vannak, és ezekkel biztosan stabil az all-i mód is (az első kettő link a beszerzési helyre mutat). a sandisk ultra eredményére nem emlékszem, de lehet hogy azzal nem is próbáltam
a class 6-os eye-fi biztos, hogy megáll all-i alatt, ipb módban úgy emlékszem, hogy még az sem.
egyébként tény, hogy a frissen formázott kártya a legjobb, ha sokat piszkáltad rajta a fájlokat, töröltél, visszamásoltál stb, akkor tudnak ezek lassulni. a class10 kingston pedig simán billeghet a határon sebességben
-
.DLL
veterán
válasz
Próbáld ki, hogy magasabb ISO-n egy jó részletes képtartalommal töltöd ki a videót, hamarabb le fog állni. Ezek a sebesség értékek amiket megadnak a kártyákhoz átlagértékek, pl. rámásolsz egy 1GB-s fájlt akkor átlegban valszeg kijön, hogy 100s alatt végez, a Canon DSLR viszont nem szereti ha egy pillanatra is belassul/megakad az írás, olyankor sajna leáll a videó, pedig erre lenne a puffer... de rossz kártyával nekem is volt, hogy épphogy felvillant vagy fel sem villant a telítettségjelző, és már le is állt. Sandisk Extreme HD Video viszont ku*jó, 3 éves és mint a vaj úgy megy, egyszer nem akadt meg még úgy sem hogy össze-vissza voltak rajta képek, videók. Sandisk Ultra más sz*patott be, azt félretettem csak fotóra...
-
belovary
senior tag
válasz
belovary #24785 üzenetére
Most utánanéztem, és elviekben a 10mb/s elég kellene hogy legyen, nem? Hivatalos oldalon is azt írják, hogy ez már elegendő lehet. Holnap lehet rendelek egy vadabb kártyát, mert ezek szerint azzal lehet a gond. Mit ajánlatok? Sandisk Extreme, 32gb, 45mb/s... Ezzel talán nem lesz gondja. Bár nekem ez gyanús hogy egyszer leáll, egyszer nem. Auto módban nem állt le, AV, vagy M módban igen. Hmmm... Próbálgatom még...
-
Zozzer888
addikt
válasz
TayRol #24788 üzenetére
Mikor én vettem (2013 szintén) akkoriban vezették be az 5 év garit, és előtte nagyon sok volt a panasz, az 5 év garis példányokkal meg már mindenki meg volt békülve mikor vette.
Tuti belenyúltak a gyártásba, de inkább a minőség ellenőrzésbe, mert gondolom ők se csődbe akartak menni az 5 év garival
-
.DLL
veterán
válasz
TayRol #24788 üzenetére
Nem tudok róla, de 7 éve gondolom nem ugyan olyan gyártósorról jött le mint ma, lehet hogy cseréltek gépeket, csiszolástechnika finomodott, bevonatok, stb. De erre semmi konkrét bizonyítékom nincs, csak ebben a 2006-os tesztben nem annyira éles ez az obi, mint ami pl. nekem van.
Egy másik közvetett példa: volt két 18-55 IS obim, egyik meghalt, vettem helyette egy másikat és más színű bevonatok voltak a lencséken, szerintem a második nem olyan fakó képeket dobott, mint az első.
Meg szokták is írni, hogy a műszaki tartalom előzetes bejelentés nélkül is megváltozhat. (holott ugyanarról a típusról van szó) -
belovary
senior tag
@H4X0R: A fényképezőről formatáltam. Igen, a mostani kártya sebessége nem a legjobb, mert ha jól tudom ennek a Kingston 32GB class 10-esnek 10Mb/s, de az meg nem a legtutibb...
@TayRol: Annyi a tapasztalat, hogy elkezdek kamerázni, aztán hol 10 mp -nél leáll, hol 40 mp-nél, össze-vissza. Ha automata módban kamarázok, akkor jobban bírja úgy nézem...
@.DLL: A kártyát írtam, és gondolom az a buffer jelző ami néha előkandikál a jobb oldalon, de nem telik meg, csak 1-2 kocka van... Nem megy fel teljesen. nem is mutatja mindig...
@copass: Sajnos 70D-re még csak készítési fázisban van.
-
copass
veterán
-
TayRol
nagyúr
válasz
kiskaktusz #24781 üzenetére
A Tamronra én is.
Viszem a fixeket azért.
-
.DLL
veterán
válasz
kiskaktusz #24775 üzenetére
Összehozhatnánk egy minitalit, kíváncsi vagyok mit tud a Tami 17-50/2.8 ellen, amiben van egy kis szelet 40mm/2.8, viszont az STM élességéről ódákat zengenek. Úgy is rég jártam már a Róna utcában.
(#24776) belovary: A puffer jelző kezd megtelni, majd azt mondja, hogy "A videófelvétel automatikusan leállt." ? Milyen kártya van benne?
(#24781) kiskaktusz: Az elvileg tökéletes nekem is.
-
copass
veterán
válasz
belovary #24776 üzenetére
ez canon fícsör!
magic lantern-ben van egy ilyen funkció hogy asszondja: movie restart -
__H4X0R__
senior tag
válasz
belovary #24776 üzenetére
A kartyat a fenykepezodrol fromataltad, vagy gepen egyszeruen a Trash-be huztad a rajta levo fajlokat?
Nem mindegy, mert velem mar elofordult, hogy egy rejtett mappaba tette a fajlokat es a kartya ugyanugy telve maradt. Esetleg lehet az is, hogy a kartya irasi sebessege nem eleg gyors, illetve nem tudom, hogy milyen mennyisegu anyagot szerettel volna felvenni, de 29:29-nel tobbet nem lehet egyhuzamban.
-
belovary
senior tag
Szasztok!
Ma akartam videózni a 70D-vel, de állandóan egy idő után leállt magától. Kb 1 hete videóztam vele, akkor is ezt csinálta, de akkor nem értem rá megnézni mi van. Régebben semmi gáz nem volt a videózással. Kártyára gyanakszom, de ha korábban ment, akkor most mi lelte? Ráadásul üres, és nem egy ócska kártya van benne.
Valaki tapasztalt ilyet? Köszi! -
spiky03
veterán
válasz
obalze #24764 üzenetére
Köszi neked is az infókat.
Én is eddig csak kompakt gépekkel fényképeztem (Canon A720, Canon IS 150 SX)
Mostanában készülök az első DSLR gépemet beszerezni.
Mondjuk a 700D az jobban tetszik, pl a kihajtható kijelző miatt is, azért az hasznos tud lenni néhány helyzetben mint a 1200D. De az is igaz, hogy az 1200D az olcsóbb, mint a 700D.
Meg ugye azért jó lenne ha nem csak egy alap obim lenne, szerintem nekem kezdésnek egy 18-135-ös elég lenne mindenre, amire használnám. Családi események, nyaralások, kirándulások, meg csak úgy kattintgatni mondjuk a városban erre-arra. Mert a sima 18-55-öt az azért kicsi lenne.Jajj de nehéz lesz majd a választás.
-
Mr.ReD
csendes tag
Ezt az állványt használta már vki : Manfrotto Befree
Utazáshoz kellenne főként, elég kicsire össze lehet csukni..
70D-vel és egyenlőre 28-135 obival használnám..
-
obalze
tag
Canon EF 75-300mm f/4 5.6 III USM-ról mi a véleményetek?
A stabi hiányán kívül... -
TayRol
nagyúr
válasz
kiskaktusz #24765 üzenetére
A 40-esnek milyen gyors a fókusza?
-
obalze
tag
válasz
kiskaktusz #24765 üzenetére
Első helyre is azért tettem a kitobi után, mert amit találtam róla, az egyszerűen "öröm ész bódottáááá"...
Szerintem ár értékben a 40mm STM igen jól sikerült. Must get. Nekem... -
kiskaktusz
addikt
válasz
obalze #24764 üzenetére
Nekem van egy fix 40-es és elég szép képeket lehet vele lőni. aps-c-n ugyebár ekv 64mm lesz belőle, úgyhogy portéra is jó lehet. Nekem egyébként az van fent állandó használatra az 1100D-n és csak akkor cserélem, ha az valamiért nem jó.
Guglizz utána, nézz képeket, amit azzal lőttek. Az árához képest elképesztő minőségű.
-
obalze
tag
válasz
spiky03 #24738 üzenetére
Szia!
Én is sokat gondolkodtam és hetekig olvasgattam a fórumokat.
Nekem korábban kompaktom volt. Fujifilm S5600 és Panasonic DMC-FZ8. Utóbbit megtartottam point and shoot-nak (kitűnő képalkotású Leica objektívvel van szerelve).
A 700d és 1200d között vacilláltam. Aztán egy hirtelen ötlettel 1200d lett. Miért?
Mert az egyszerűen jobban tetszett és - nekem - racionálisabb választásnak tűnt. 18-55mm IS II kitobi+táska+memkártya kitben vettem meg, sok garival és biztosítással - na meg jó áron...
A képminőség számomra több, mint megfelelő. Szeretek vele fotózni, megkeresni a nekem leginkább tetsző beállításokat. Azért még keresgetek pár objektívet, különböző célokból, használtan (ha valaki pro és kontra véleményt mondana, megköszönném):
- 40mm STM: portré és streetphoto (városnézés);
- 55-250 IS II: utazáshoz, kiránduláshoz;
- 10-18mm IS STM (általános);
- 18-135 IS STM (utazni)...Summa summarium: bármelyiket is veszed, leld benne örömödet, használd gyakran és fotózz minél többet. Nekem ez a fórum (és még néhány másik) nagyon sokat segített, köszönet mindenkinek ezért. Scott Kelby szintén jó könyveket ír a témáról.
Jó fényeket mindenkinek! -
spiky03
veterán
válasz
hemaka #24758 üzenetére
Akkor erről sajna lemaradok.
Nah de sebaj, gondolom karácsonykor is lesz majd ilyen akció.
Meg addig hátha kiadnak új Canon gépeket és a mostaniaknak még megy lentebb az ára.pl a 700D 18-135-el.
Amúgy az igaz, hogy ahány MM annyiféle ár. Én a BD-ket szoktam főképp nézegetni és azokban is van jócskán különbség MM-ben. Ezért is szoktam végignézni őket ha érdekel egy film, hogy hol mennyi.
Kilehet fogni jó akciókat így!De úgy látom majd akkor a DSLR-t veszek akkor is így fel kell mérni előtte a terepet.
-
hemaka
nagyúr
válasz
JohnyBlue #24759 üzenetére
Több oka is lehet:
-Más áron tudták beszerezni (mivel minden MM kft is, más-más raktárkészlettel gazdálkodik)
-Kiállított darab
-Szakadt dobozos
-Öreg áru (6 hó+ vagy még régebb óta ott rohad)
-Bolti akcióJa látom, Mammutban(75k) kicsit túlrendelték magukat, van 17db. Vagy kaptak a Canontól valami engedményt rá. Ők, Westend és Budaörs mindig szétbombázzák az árakat, megtehetik...
-
hemaka
nagyúr
spiky03
MM-ben van 0% THM Canon, Sony, Samsung fotó, de már csak ma és 15 hónapra(vagy kevesebbre)
-
m3ss
veterán
válasz
Monya78 #24751 üzenetére
nekem nem volt kulonosebben pontatlan az 1.8 II miutan bekalibraltattam. 1.4-essel is lovok eleget melle. ami tuti nem az en hibam. tegnap megint lodoztem a 85-ossel csaladi banzajon. komolyan mondom en meg ilyet nem lattam, idaig zero felrefokuszalt kepem van vele. es iszonyat jo kepe van nyitva is.
jo lenne minden obinal meg tudnak ezt oldani...viszont az 1.4-es elesebb 1.8-on mint az 1.8 II. 1.8-on pl kontrasztosabb a kepe, szinek is elenkebbek, sztem. bokeh is jobb.
-
.DLL
veterán
válasz
TayRol #24750 üzenetére
Akkor az én Tamim elég jó lehet, mert az EF 50/1.8 @2.8-on csak egy hajszálnyit volt élesebb mint a tamron nyitva, viszont néha behazudta hogy éles, pedig nem volt az, így kenhettem a hajamra a jó képminőséget. Azért többnyire nekem rendben volt a fókusz, viszont olvasni az enyémnél rosszabb tapasztalatokat is.
Amúgy megértelek, mert az 1.4-es Canon 3x annyiba kerül, és gondolom lenne helye annak a pénznek, viszont mégsem javaslom a visszalépést.
Akkor inkább egy 50-es makró, azok nyitva is elég élesek (ahh, mégsem jó, ami olcsó, az biztos hogy mikromotoros, és makró lévén elég lassú lesz a fókusza, ami gyerekekre nem ajánlott) -
.DLL
veterán
Úgy értettem, hogy ha 18 és 15 között mennyit számít a különbség, akkor majd nézd meg 15-től lefelé milyen látványos a változás az UWA tartományba.
(#24747) TayRol: A fókusza nagy lutri, és nehogy véletlenül koppanjon a padlón mert szétesik (tapasztalat. Persze össze tudtam rakni, de akkor fogtam fel, hogy mennyire műanyag, még csavar is alig van benne)
Mire használnád amúgy? Lehet inkább manuális ötvenest ajánlanék. Én eladtam az EF 50/1.8-at, lett helyette egy Tamron 17-50/2.8, meg egy Chinon 55mm/1.4 (ami f/2-től rajzol rendesen) és így elvagyok mint a béfőtt. -
TayRol
nagyúr
Nem akad esetleg valaki, aki az 50/1.8 II-t 1.4-esre cserélné? Downgradelnék. Nem használom ki az 1.4-et.
-
spiky03
veterán
Hát igen.
Nekem a 600D is teljesen jó lenne. A Westendben az MM-ben láttam, csak már nem emlékszem, hogy mennyiért is adták. De ha jól emlékszem az is csak egy alap kit obival volt, 15-55-el.De majd megnézem pl az Edigitálnál is, mert ott is szokott lenni 0%THM-es akció, csak most a suli kezdés miatt csak laptop/tablet-re van.
Nah meg a 600/700D-ben tetszik a kihajtható kijelző is. Azért jó az ha van.
-
.DLL
veterán
válasz
spiky03 #24742 üzenetére
Jó lenne, ha volna 650D, mert igazából a 700D nem sok újat hoz viszont drágább, kezdő gépnek az egyel korábbi modell is bőven jó lenne, csak hát ilyen hülye csomagok vannak, meg nyomják kifelé a régieket... =(
De akkor én is a 700D + 18-55 STM-re savazok.(#24743) Clemi: Igen elég nagy különbség, és lefelé még látványosabb a változás. Szerintem azért elég jól tervezhető, hogy mikor kell 18mm alatti látószög, így a csere nem okoz akkora gondot, mintha pl. 24-105-öt próbálna meg az ember használni APSC-n.
-
Clemi
veterán
Na igen, azért a 15-85-nél az a 15-18 közötti rész nagy királyság ám! Ha az árakat nézzük a 10-18+18-135 STM obik ára nagyjából ott van, mint magában egy 15-85 viszont a 2 obis combó kicsit alá, kicsit fölé vagyis azért csak tágabb a tartomány összességében. Na persze a 10-18 most nem is nagyon van sehol.
Hogy minőségben merre mozdulnék el ha váltanék? Na ez egy jó kérdés, de ahogy sejtem, mivel újabb konstrukció, újabb alapanyagok, valószínű a 18-135 STM hozza a 15-85 minőségét, bár valamiért a 15-85 nagyon tartja az árát, sőt tavalyhoz képest még emelkedett is. -
spiky03
veterán
Akkor már nem jobb lenne a 700D 18-135-el, mert az csak egy picivel több.
Szerintem azért hagytam ki mert 100D-t nem szeretnék, mert az kicsi gép.@(#24739) kiskaktusz
Igen az nem lenne hátrány gondolom.@(#24741) Fandango
Köszi neked is.
Az igazság, hogy afelé húzna a szívem, meg még 200 alatt is van. -
.DLL
veterán
válasz
spiky03 #24738 üzenetére
Ha csak a MM-os csomagok közül választhatsz, akkor ezt kihagytad:
100D + 18-55 STM + 55-250 IS I.Illetve elgondolkodtató az EOS-M rendszer m3ss nagyon dícséri...
Ugyan az a szenzor, mint a 100D-ben, van 1-2 jó rendszer obi, de az adapterrel EOS optikák is használhatók. -
spiky03
veterán
Még mindig az első DSLR gép kérdés.
Melyik lenne szerintetek jó első gépnek?
CANON EOS 100D + 18-55 mm DC III +75-300 mm DC III Kit
CANON EOS 1200D + 18-55 mm DC + 50 mm f/1.8 Kit
CANON EOS 1200D + 18-55 mm DC III + 75-300 mm DC III KitCANON EOS 1200D + 18-135 mm IS Kit
CANON EOS 700D + 18-55 mm IS STM KIT
Ez már kicsit túl lenne a kereten:
CANON EOS 700D + 18-135 mm IS STM KITÉn úgy gondolom így hirtelen, hogy talán a 700D a 18-55 STM-el, és majd később hozzá még egy másik obi. Igaz a legjobb a 18-135-ös STM lenne, de az meg már sok.
De legjobban talán a 1200D 18-55+75-300 lenne a legkedvezőbb. Csak ugye ez még nem STM. -
TayRol
nagyúr
No, 18-135 STM lett a befutó. Teljesen korrekt üveg.
-
copass
veterán
válasz
kiskaktusz #24726 üzenetére
eredetileg videóra lett kihegyezve, de fotózásra is rakat cucc van benne.
júzergájd -
TayRol
nagyúr
lehetséges, vagy csak bebeszélem magamnak, hogy ha a hátsó af-on gombot használom fókuszálásra, akkor nagyságrendekkel több pontos képem lesz (az izgő-mozgó gyerekről), mintha a fő expógombot használnám?
-
Clemi
veterán
Javítsatok ki, de remélem jól tudom! A kereső és a gépben a szenzor is 3:2 képarányú és még véletlenül sem 4:3?
-
TayRol
nagyúr
Nagyon jó ez a 85/1.8.
Már csak valami IS STM-es alapzoomot kellene találnom, és öröm-bódottág van. Legszívesebben 15-85-öt vennék, de az húzós árban van.
-
Mr.ReD
csendes tag
Hát a EFS 10-18 IS STM jó ha megjön akkora mikor megyünk nyaralni októberben...
Nem tudom érdemes lecserélnem a 28-135 IS USM obimat egy EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM re?
-
TayRol
nagyúr
Most gondolkozom, hogy a meglevő 50/1.4 mellé vegyek egy 85/1.8-at és egy alap 18-55 Stm-et, vagy ezek helyett egy szinte új, garis 17-55-öst...
-
simán. tényleg nem nagy kaland, felmásolod a cuccot a kártyára, nyomsz a canonon egy fw update-et, és onnantól megy.
arra vigyázz, hogy innentől picit lassabban indul a kamera és lassabban áll is le, amíg világít a piros led, ne nagyon tépd ki belőle a kártyát.ja, van még egy fícsör, amit még nem próbáltam, de van benne fantázia (de nem tudom, hogy a sima ml is tudja-e, vagy csak a tl): energiatakarékosra lehet állítani a gps-t, hogy csak akkor menjen, amikor a gép be van kapcsolva.
-
evola
senior tag
válasz
qnadam #24698 üzenetére
Ma hajnalban a Magic Latern legfrissebb változata került fel a weboldalra..magiclantern-Nightly.2014Sep12.6D113.zip
Ez a leírás alapján nekiállhatok feltenni majd a gépre a programot?
[link]Kedden délelőtt tudok a megrendelt 6D vázért menni..addig csak beszerzem a szükséges dolgokat hozzá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest