Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Házi hangfal építés
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomiLi
addikt
válasz
fatallerror #12431 üzenetére
Én nem nézegetem naponta az Asus honlapját!
(#12432) Thrawn: nem tudom mi a kőbe vésett, én semmit nem vennék készpénznek még.
Nem vagyok szakmai zseni, de gondolom az alaplap elő lett készítve a pci-e sávszélesség biztosítására, innentől kezdve már csak az APU-n múlik, hogy tényleg lesz-e pci-e 3.0(#12433) leviske úgy legyen, és tényleg jöhetnének már az információ morzsák a komolyabb lapokról!
Remélem lesz mATX-ben is combosabb. -
HookR
addikt
válasz
fatallerror #12353 üzenetére
FM2+ Thin Mini-ITX lapott az ECS már mutogatott a Computexen.
-
miresz
veterán
válasz
fatallerror #12356 üzenetére
Én is ezt a Fractal kuckót néztem nagyon pofás. Vagy esetleg még ez ami bejön: Silverstone SST-SG10B Sugo SG10 USB3.0 Pénzem az nekem sincs egyenlőre csak terveim
Én a tervek szerint teszek mellé majd dedikált VGA-t is,ha tud majd valamelyik GCN arhitectúrás VGA-val együtt dolgozni.
ceaser: Mi a project?
-
Crias
senior tag
válasz
fatallerror #12187 üzenetére
Én igazából azt várom hogy nyomja le a Trinity árát
Mert erre az 5 hónapra nekem az is elég lenne, csak kérdés hogy meg tudok-e utána szabadulni tőle, mert amúgy természetesen én is a Kaverire várok már egy ideje.
Én azért még reménykedek a GDDR5-ben vagy ha nem is GDDR5 de valami más és nem csak a sima DDR3, az nagyon rosszul esne. -
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #12192 üzenetére
Az elméleti számítási teljesítménynek nem sok köze van a sávszélességhez.
-
xatos3
senior tag
válasz
fatallerror #12192 üzenetére
azért a 2133mhzes dual channel ramokkal - amit ajánlanak hozzá, lehet nem annyira siralmas a helyzet nem?
-
stratova
veterán
válasz
Ha arra a régebbi dián szereplő 1050 GFLOPs-ra gondolsz, akkor az az elméleti erték cpu clk * cpu mag * 8 + gpu clk * gpu mag * 2 képletből származik. Pl a Computexen Richlandhez megadott 779 GFLOps = 4100*4*8+384*844*2.
-
Ric4m0nd
aktív tag
válasz
Azt mondod 5 hónap? Akkor nem érdemes sokat fektetni a Richlandbe. Tervezek egy konfigurációt összerakni, de ha ilyan gyorsan jön az utód, akkor egyszerűbb komponenseket rakok mellé.
-
Crias
senior tag
válasz
fatallerror #12157 üzenetére
Na már csak 42.750, ha ilyen ütemben csökken az ára, még jó is lehet
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror #12157 üzenetére
egyelőre elég horror, ahhoz képest hogy egy kicsit kisminkelt 5700/5800-asról van szó gyakorlatilag.
-
stratova
veterán
válasz
fatallerror #12137 üzenetére
Azért A10-4600M után értelmes frissítés A10-5750M, versenyképesebb, Trinity elmúlt 1 éves
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #12137 üzenetére
Felfogható egy újabb steppinges Trinitynek. Régebben is mindig jöttek ki újabb steppinges procik, csak általában nem hívták őket máshogy (de talán előfordult).
De lehet, hogy igazad lesz és nem váltja le a Kaveri, csak kiegészíti "felfelé".
-
stratova
veterán
válasz
fatallerror #12132 üzenetére
Richland asztalinál szvsz inkább egy kis rókabőr, notiban már érdekesebb a fejlődés.
A korában linkelt (L:http://www.inpai.com.cn/doc/hard/195048_37.htm)inpai.com Haswell tesztjében(/L) 2400-as RAM-okkal tesztelték, ott egy kicsivel nagyobb az eltérés, ha nem is sokkal. -
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #12132 üzenetére
Hát lehet hogy 2400Mhz ramokkal van 10% ez majd a további tesztek során kiderül, de lényegében itt a fogyasztás csökkentése volt a fő cél videolejátszás közben és a turbó optimizálása, a mobil vonal volt a kiszemelt cél az asztali csak melléktermék én ettől sohasem vártam sokat itt a Kaveri lesz a tűzijáték a rengeteg újítással amit szinte minden részegységeben megkap.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror #12130 üzenetére
tudtommal nem nagyon lesz benne semmi radikális változtatás, csak pár apróság, na meg az órajeleken piszkálnak kicsit, nem is várható hogy legyen bármi tüzijáték.
atti_2010: igen, én is erre tippelek, hogy ott hagyhatták benne a teljesítményt, de mondjuk RAM-ot tuningolni Trinity-vel is lehet
#12132: úgy látszik ez most mindkét oldalon az egyhelyben toporgás időszaka
kaveri lesz majd jó...
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror #12128 üzenetére
jó, ez nyitóár, benne van a szokásos hype-faktor.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror #12126 üzenetére
ezt azért egy kissé sokallom, főleg ha megnézem a Trinity árait, meg hogy várhatóan miben/mennyivel lesz gyorsabb... bár ha másra nem is, arra jó lehet hogy kicsit lenyomja a Trinity árakat, meg felpezsdítse az FM2 használtpiacot
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror #12124 üzenetére
apropó Richland, Abu, azt gondolom, hogy nem mondhatsz semmi konkrétat, de arról tudsz mondani konkrétat, hogy mikor szabad majd konkrétat mondanod?
teszt várható a közeljövőben?
-
Valdez
őstag
válasz
fatallerror #12121 üzenetére
Pedig erre enged következtetni a 4 "emberke" (=4 mag) meg a sok piros robot vagy mi (=384 radeon mag).
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror #12115 üzenetére
Egyrészt látszik rajta, másrészt az AMD licencelte, és ezzel dolgoznak a jövőben.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror #12113 üzenetére
Egész jó dolgokat tud ez a CryEngine 3. Akár minijátékot is lehetne rá csinálni.
-
Simid
senior tag
válasz
fatallerror #12073 üzenetére
"nem hiszem h nagyon sürgetni fogja ezt az amd mert mivel benne vannak a konzolbuliban"
Ez szerintem marhaság!
A konzol buliban úgy vannak benne, hogy ők szállítják a hardvert és ennyi. Nekik nem lesz abból részesedésük, ha jobban vagy rosszabbul megy az üzlet. Nyilván ha több konzolt adnak el az nekik is jó, de ez csak hosszútávon érdekes. 3-4 évig úgy sem lesz szerintem lepipálva a konzol PCs fronton (nem technológiailag értve!), tehát addig nem kell attól tartaniuk, hogy a saját farkukba harapnak. Utána is elképzelhetetlennek tartom, hogy PCs fejlesztések miatt pártolnának el a konzoloktól tömegek. De ha mégis megtörténne valószínűleg az AMD lenne a legboldogabb, hogy ez a saját fejlesztéseik miatt történik.
Az AMD egy relatív kis cégként az Intel és az ARM szorításában nem teheti meg, hogy ő diktálja az ütemet. Az egyetlen lehetőségük, hogy előre menekülnek és fejlesztenek abba az irányba amibe a többiek is haladnak. -
MiklosSaS
nagyúr
válasz
fatallerror #12073 üzenetére
Nem vagyok markabuzi, Intel-rol (3570K, 2600K) valtottam AMD-re mert jobb, olcsobb alternativa volt. Annak idejen ugy terjenget az info a site-okon hogy a steamroller biztos AM3+. Tevedtem. Ha tudtam volna nem leptem volna bele az AM3+-ba.
-
Valdez
őstag
válasz
fatallerror #12038 üzenetére
A kommentekben a linken reagáltak erre, elvileg a hynixnek és a samsungnak lesznek 4Gbit-es gddr5 lapkái q3-q4-re, amikorra a kaveri is várható.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #12023 üzenetére
Egy 8GB én is vennék még 50k felárral is ha jól fog teljesíteni.
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
fatallerror #12015 üzenetére
Ugye az volt az indok az fm2+ bevezetesere hogy kell a gddr5 tamogatashoz. Igy szinte bizonyossa teheto hogy lesz is. Persze amig az amd azt nem mondja hogy igaz csak talalgatas, de kicsi az eselye hogy nem igy lesz.
stratova: valoszinu mert ugye mas is akarta linkelni
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #12015 üzenetére
Fiery valamilyen cégnél dolgozik akinek az AMD előre küld specifikációt, legalábbis én így tudom.
-
FireKeeper
nagyúr
válasz
fatallerror #12002 üzenetére
kár hogy van pár kategória, ami viszont konzolon nem elképzelhető (jelenleg), pl stratégia, (mmo)rpg...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
fatallerror #11999 üzenetére
De te kevés vagy egyedül ahhoz, hogy neked csináljanak procit.
Használj WinZip-et, az már GPU-val gyorsított.
-
törölt tag
válasz
fatallerror #11961 üzenetére
Pedig megkereshetnéd, mert én is kíváncsi lettem. Ezt olvasgattam, de 2015-öt itt sem emlegettek.
-
Oliverda
félisten
válasz
Talán ezért, mert ez már első hangzásra is elég abszurd.
Persze ha a támogatás alatt arról van szó, hogy a boltokban még 2015-ben is árulnak majd új AM3+ tokozású processzort, akkor lehet.
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
Nem mondtam hogy nem hiszek neked. Csak en is olvastam valami idiota magazint amiben ezt cafolta.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #11953 üzenetére
Jó hogy nem akarsz egy HD 7850 -el netezni- filmezgetni, a Kaveri kb a 7750 szintjén lesz ami amatőröknek játszani több mint elég.
+30% CPU meg utolérné az I7 annyit nem várhatsz el tőle.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #11949 üzenetére
Szerintem ha a Kaveri + 40 +50% lesz erősebb mint a Trinity már az is emberes eredmény, a Steamroller meg szerintem olyan +15% hozhat vagy max 20%.
-
atti_2010
nagyúr
válasz
fatallerror #11947 üzenetére
kaveribe is ez kerül de h milyen erős lesz azt nem tudom
apu egészére azt írta az amd h a richland 40-50%-al gyorsabb a trinitynél, a kaverire meg h 2x is gyorsabb lehet a richlandnél. ez fura mert akkor már i7 erősségűnek kéne lennie a cpu résznek
Egyrészt az IGP -re írták ezeket az értékeket másrészt ez sem hivatalos és szerintem nem is igaz mivel csak pletyka.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #11922 üzenetére
írtam is, hogy elnéztem, de az XDR2 licenszdíja akkor is hajmeresztő, ha utánaszámol az ember...
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror #11919 üzenetére
Azért amit már leírtam.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #11919 üzenetére
Elnéztem, de azért játsszuk végig...
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
fatallerror #11916 üzenetére
De láttad, amit Abu írt. Egy 8GB-os kártyára/alaplapra durván 45.000 Ft lenne csak a licenszdíj. És ebben nincs még benne se a gyártási, se a tervezési költség!
-
Oliverda
félisten
válasz
fatallerror #11916 üzenetére
Hiába gyorsabb, ha nem tudná kihasználni a processzor. Egyelőre nincs igazán létjogosultsága, pláne relatíve magas felár mellett.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11912 üzenetére
A Rambus nem gyártat ramot, legalábbis nagy tételben biztos nem, max. mintákat a fejlesztéshez. Nagy tételben a Micron, Samsung, stb. gyártja. Pl. a PS3-ban is XDR ram van, egyenként azt hiszem, 4db IC, azaz legalább 300 millió darabot gyártottak már belőle. Az XDR2-ből is tudnának, ha lenne rá igény.
-
korcsi
veterán
válasz
fatallerror #11905 üzenetére
És mitől drágább? Szilicium, gyártás, tokozás?
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11905 üzenetére
Miért ne tudnának eleget előállítani a memóriagyártók? Annyit gyártanak belőle, amennyire megrendelésük van.
-
Fiery
veterán
válasz
fatallerror #11888 üzenetére
AMD doksi a forras.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11872 üzenetére
Mondjuk az sem mellékes, hogy a Sony milliós rendelést adhatott le a GDDR5 IC-kre, így sokkal olcsóbban kaphatja, mint egy kis alaplap-/videókártyagyártó... Bár talán-talán a PS4 idővel lejjebb tudja vinni az IC-k árát mások számára is.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11870 üzenetére
Nem, a Steamroller a Piledriver utódja, várhatóan jóval nagyobb teljesítménybeli (ezáltal teljesítmény/fogyasztás aránybeli is) változást hozva, mint a Bulldozer -> Piledriver váltás.
A PS4-en eleinte valószínűleg hasonlóan bukik majd a Sony, mint a PS3 esetén. A csúcs PC-s videókártyákon is csak 2GB GDDR5-van, tudomásom szerint. A WS kártyákon több van, de azok dollárezrekben vannak.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11867 üzenetére
Nem tudom, lehetséges-e egyátalán 16GB GDDR5 két memóriacsatornával? Bár én is ellennék 8GB-on egy darabig.
Pontos %-ot nem tudok, de sokkal erősebb. A Trinity nem GCN-es és a számolóegységek számában is soványabb, plusz a ram max. DDR3(-2400?). Fogyasztás tekintetében ne feledkezzünk meg arról, hogy a Trinity 32nm-es, ez pedig 28 és amúgy is fogyasztás-optimalizált Steamroller alapú a CPU.
-
dezz
nagyúr
válasz
fatallerror #11865 üzenetére
Én nem nagyon találkoztam még ilyen írásokkal, még kicsit korai.
Amúgy jó lenne, ha lehetne olyan lap, ahol van 2-4 GB GDDR5 az alaplapon és be lehet pakolni mellé DDR3 modulokat is. (Attól, hogy unified memory architecture van, még kivitelezhető lehetne a dolog. Nem ártana ehhez persze, ha flagelhetőek a memóriaterületek, melyik optimálisabb a GPU-nak és a CPU-nak.) Csak az a bibi, hogy (elvileg) kétcsatornás a memóriavezérlő, így max. az lehetne, hogy az egyik GDDR5 módban működik, a másik pedig DDR3. De ez így enyhén szólva nagyon nem lenne optimális.
Jó lenne, ha meglepne minket az AMD egy olyan Kaverivel is, ami BGA tokozású és kettő helyett 2+2 memóriavezérlős... 2 GDDR5 + 2 DDR3... (Azért BGA, mert úgy nem lenne szükség az igen drága ~2000 érintkezős foglalatra.) Persze az alaplapi NYÁK-nak több rétegűnek kellene lennie a szokásosnál, de ha kismeretű, akkor talán nem lenne megfizethetetlen... Tudom, bilibe ér a kezem...
Egyébként szerintem a PS4-ben lévő chip nyers teljesítményét sem fogják elérni egyelőre a Kaverik. A CU-k száma tekintetében még csak-csak (GDDR5 ram persze alapfeltétel mellette), de ott a Sony kérésére bevetettek pár igen érdekes megoldást a teljesítmény további fokozására, amiket talán le is védetett a Sony. Vagy ha nincs is levédetve, nem nagyon tudja kihasználni a Windows és/vagy DirectX 8.akármennyi sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Meggyi001: Vegán? Nem vegán?
- Milyen házat vegyek?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kapcsolja ki, kapcsolja be!
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Házi hangfal építés
- Külpolitika
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 13900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Ryzen 5 4600G dobozos, garis!!! ELKELTEK!!!
- BESZÁMÍTÁS! AMD Ryzen 7 5800X3D 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest