Aktív témák
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Még mindig karakterkódolás problémával küzdök. Ha valaki ékezetes betűvel beregisztrál, akkor az nem tud bejelentkezni, mert a sütiben lévő neve([pl: tészta]aminek a kódolása megfelelő) nem stimmel az adatbázisban szereplővel(tĂŠszta).
Ezt hogy tudnám kiküszöbölni? Mi mindennek állítsam át a kódolását és hogyan?
Ha phpmyadminban a MySQL kapcsolat illesztése menüpontban a latin2_hungarian_ci-t választom az jó az adatbázisomnak? Továbbá, ha a tábláimnál is ugyan ezt az illesztést használom az úgy jó?(Próbálgattam állítgatni, de a kódolás továbbra sem volt jó. Egyébként ha phpmyadminban nézem a táblámat, akkor helyesen jelennek meg a karakterek, de ha lekérem az utf8-cal kódolt oldalammal a rekordokat, akkor már helyetelen a nevek kódolása)
Remélem sikerült elmagyaráznom, mi is a gondom és tudtok nekem segíteni. Mysql-hez nem rég kezdtem csak hozzányúlni ez még nekem kicsit távoli, de próbálkozok.
Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- Megjött az Antec Flux Pro baglyos kiadása
- Milyen okostelefont vegyek?
- PlayStation 5
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! 7800X3D / RTX 5070 / 32GB DDR5 / 2TB SSD!
- AKCIÓ! MSI A320M R7 2700 8GB DDR4 256GB SSD RX 6500 XT 4GB Zalman T3 Plus DeepCool 400W
- Apple iPhone 12 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Lenovo ThinkPad L13 Gen 3 i5-1245U FHD+ 16GB 512GB 1 év teljeskörű garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest