- Októberi bevetésre indul a hardveralakulat
- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Kompakt vízhűtés
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Projektor topic
Aktív témák
-
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Még mindig karakterkódolás problémával küzdök. Ha valaki ékezetes betűvel beregisztrál, akkor az nem tud bejelentkezni, mert a sütiben lévő neve([pl: tészta]aminek a kódolása megfelelő) nem stimmel az adatbázisban szereplővel(tĂŠszta).
Ezt hogy tudnám kiküszöbölni? Mi mindennek állítsam át a kódolását és hogyan?
Ha phpmyadminban a MySQL kapcsolat illesztése menüpontban a latin2_hungarian_ci-t választom az jó az adatbázisomnak? Továbbá, ha a tábláimnál is ugyan ezt az illesztést használom az úgy jó?(Próbálgattam állítgatni, de a kódolás továbbra sem volt jó. Egyébként ha phpmyadminban nézem a táblámat, akkor helyesen jelennek meg a karakterek, de ha lekérem az utf8-cal kódolt oldalammal a rekordokat, akkor már helyetelen a nevek kódolása)
Remélem sikerült elmagyaráznom, mi is a gondom és tudtok nekem segíteni. Mysql-hez nem rég kezdtem csak hozzányúlni ez még nekem kicsit távoli, de próbálkozok.
-
vamzi
senior tag
-
vamzi
senior tag
Sziasztok, újabb kérdésem van
Hogyan tudom kilistázni az adatbázisomban szereplő tábla neveket?
A probléma a következő: Az adatbázisban több tábla is van. Mindegyik táblában egy fájlnak a teljes tartalma van, amikkel én a későbbiek folyamán dolgozni szeretnék.
Végeredményben azt szeretném elérni, hogy a szerkesztő oldalon egy listából kiválasztom a táblaneveket és a választottal dolgozok..
Előre is köszi
-
vamzi
senior tag
És lám, működik. De láma vagyok
a lekérésben elfelejtettem mind a két esetben átírni, szóval lehet jó lett volna addslash-sel is
Na mindegy, így jobban tetszik. Ezeket egy újabb lekérésnél kitudom valahogyan szedni belőlük?
Valahogy úgy képzelném a dolgot, hogy mikor bírom, akkor a függvény által formált stringet töltöm fel, mint most, aztán kiolvasom, de úgy, hogy ezek ne legyenek benne, mert ezekkel a sztingekkel dolgoznom kell. Mikor kész vagyok, akkor újra feltöltöm, de már megint a mysql_real_escape_string-es verzióját.
Btw, köszi szépen
U.i:
köszi a tippet, így sokkal érthetőbb, mint a sok macskakörömmel meg vesszővel.
-
vamzi
senior tag
I\'m gonna grab my passport\r\n
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'm gonna grab my passport ')' at line 1
and be back hopefully by tomorrow.\r\n
\r\nUgyan úgy szintaxis hibát dob az aposztrófos sorokra. Nincs valami egyéb kritériuma? Kódolás vagy valami?
//az adatbázishoz csatlakozás sikeres volt, innen jön a kérdéses programrészlet
if ($handle)
{
do
{
$a = fgets($handle);
$b = mysql_real_escape_string($a);
echo $b,"<br>";
mysql_query("INSERT INTO `teszt`(`id`,`teszt`) VALUES('','$a')");
print mysql_error();
}while (! feof($handle));
}
fclose($handle); -
vamzi
senior tag
Sziasztok!
Aposztróf problémáim vannak.
A művelet a következő:
A szerveren tárolt (angol szövegű[ez csak az aposztrófok miatt érdekes])txt minden sorát szeretném felvinni egy táblába. Ez sikerül is, csak épp amelyik szövegben van aposztróf, azt nem hajlandó felvinni az adatbázisba.
I\'m writing your story.
You have an error in your SQL syntax; check the manual that corresponds to your MySQL server version for the right syntax to use near 'm writing your story. ')' at line 1Amint az látszik, előbb ráengedem az addslashes függvényt, majd ki echozom magamnak, hogy lássam is és csak aztán vinném fel az adatbázisba. A backslash-t be is szúrja a megfelelő helyekre, de így sem hajlandó felvinni a táblára.
Egyébként egy tipikus file-t szeretnék felvinni adatbázisba, ami így épül fel:
- sorszám[1-n-ig]
- ebben a sorban egy időpont van
- itt pedig jön a tartalom,
ami több soros is lehet, de legalább egy[tipikusan 2-3 sor]
- ez pedig egy üres sor, amiben csak enter karakter vanés ez ismétlődik véges sokszor
Valaki tudna segíteni? Igazából csak az aposztróf a kérdés, mert amíg nem tudok felvinni egy ilyen egyszerű szöveget: I'am Legend, addig nem is tudok tovább haladni a problémámmal.
Aktív témák
- Intel X540-T2 - 2x10GbE RJ45 LAN kártya
- Eladó PC - GTX 1070 OC i5 6600
- HP Elitebook 850 G8 FHD, i5-1135G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, 27% ÁFÁS SZÁMLA, 1ÉV GARANCIA!
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- BESZÁMÍTÁS! Acer Predator Helios 300 17 FHD notebook - i7 9750H 32GB DDR4 1TB SSD RTX 2060 6GB W11
- HP Omen 80G8E9 - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB Type-C
- Apple iPhone 15 Pro Max / 256GB / Kártyafüggetlen / 12 Hó Garancia / 98% akku
- Creative Sound BlasterX G6 7.1 USB külső hangkártya
- Bomba ár! Toshiba Satellite L50 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Honor Pad X9 / 4GB RAM 128 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest