- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen kompakt digitális fényképezőgépet?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Interceptor
addikt
válasz
#56573440 #51 üzenetére
"Vincze1 nagyon jól leírta mi kell ahhoz hogy ez csak papíron működjön, olyan brutális fejlődési ugrás, amit eddig a föld nem látott az első elolenytol napjainkig összesen."
Ez így elég komolytalan
Mégis mit kellene tennie az emberiségnek hagyni az egész űrkutatást a pi..ába és várni a csodát? Végre van valami komolyabb mozgolódás és akarás, a hidegháború után 40 évig kis túlzással egy helyben topogtunk. -
Rive
veterán
válasz
#56573440 #51 üzenetére
Én egy nagyon erős skepticizmust képviselek, te meg nem.
Szerintem meg ha összejön a Starship (össze fog jönni, ha nem is feltétlen elsőre) akkor még lesz esélyem látni a Marsra lépést (ez lesz szerintem úgy 15-20 év múlva), és talán nem is csak az elsőt.
Én ennek örülök.
Akkor most optimista vagyok, vagy pesszimista
Vagy ez a "If you build it they will come..."?
A műholdépítést régóta korlátozza a megfelelő (olcsó) hordozórakéták hiánya.
Igen, jönni fognak.Attól pedig, hogy a teher sajátjuk, még lehet rajta bevétel
Bakker, a kocsidban is saját magadat viszed, mégis olcsóbb, mint taxival...
-
opr
nagyúr
válasz
#56573440 #51 üzenetére
Akkor tenyleg nem ertunk egyet. Az, amit mi most ugy tenyleg technologianak hivunk, az elso igazi technologiai forradalom, amiota ugy tenyleg, igazan fejlodunk, az ~250 eve kezdodott. ~250 ev alatt jutottunk el az elso valamire valo gozmozdony-prototipustol odaig, hogy interneten vitazunk arrol, hogy mekkora ugrast tud adni hosszu tavon az uriparnak, ha ISS meretu, 150 tonnas terheket tudunk feljuttatni ujrafelhasznalhato raketaval egy inditasbol.
Es a technologia fejlodese nem igazan latszik lassulni, ha hosszu tavon nezzuk. Utobbi ket evtizedben is mennyi es mekkora valtozasok voltak mar. Akar uriparon belul is, pedig az a legbonyolultabb, legdragabb, legnyogvenyelosebb valami, amivel az emberiseg valaha probalkozott.
Elkepzelni nem tudjuk, mi lesz 50-100 ev mulva, ha igy folytatjuk.En igy latom a jovot, valoszinu ezert nem ertunk egyet.
ui.: Bar igy explicite nem irtad le, de abban egyetertunk, hogy a legnagyobb problemak jelenleg az energia eloallitasa es tarolasa teren vannak. Majdnem minden mas mar mai technologiakkal is megoldhato (igaz irgalmatlan penzekbol), de az energia eloallitasa es tarolasa... Hat, az egy rohadt nagy falat. Ott tenyleg szukseges valami igazan utos attores. Meglatjuk, mit hoz a jovo.
Szamomra a legoptimistabb forgatokonyv, amit realisnak latok az az, hogy meg az eletemben lesz holdbazis, folyamatos emberi jelenlettel (36 vagyok), es talan, talan van ra realis esely, hogy lassak embert a Marsra lepni. Aztan csengessek az apolonak, hogy peluscsere lesz.
Az meg, hogy irtjuk egymast... Meh, ez van. Irtani is fogjuk. Ez szvsz soha nem fog megvaltozni, igy vagyunk bedrotozva, igy fejlodtunk ki.
Nem tudom, hol hallottam mar azt a mondast, de szvsz igaz, hogy ha mindent elpusztitunk, es csak radioaktiv homok marad az egesz bolygobol, meg ket ember, akkor ez az utolso ket ember azon fog verekedni, hogy kinek van nagyobb meg szebb homokduneje.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek a felhasználók a reklámos Netflixre
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- ZIDOO médialejátszók
- PC-karbantartás havonta: 5 lépés, amit ne hagyj ki!
- ASUS ROG Ally
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- TCL LCD és LED TV-k
- A hónap végén jön a S.T.A.L.K.E.R.: Legends of the Zone Trilogy Enhanced Edition
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H170M i7 6700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1660 Ti 6GB KOLINK Observatory Lite TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock A520M R3 3100 16GB DDR4 512GB SSD RX 6500XT 4GB BitFenix Neos Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asus H110M i5 7400 8GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB ZALMAN S3 TG Chieftec 600W
- Magyarország piacvezető szoftver webáruháza
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN
- TAVASZI RAKTÁRSÖPRÉS!!! - Videókártyák, Monitorok, Notebookok, Stb. - Szaküzletből! Számlával!
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest