- Milyen videókártyát?
- Riasztó topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Intel Arc Battlemage B570/B580
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hatalmas és sokat ígér a Blackview új táblagépe
- Apple asztali gépek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
LarsR
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha ex705-be és ex600-ba raknék ssd-t azt tuná-e kezelni? Ex705-be szeretnék mini pci-e-es ssd-t is belerakni. Valakinek ezekkel kapcsolatban van tapasztalata?
Köszönöm előre is! -
titus26
tag
válasz
BigDarkJoy #16947 üzenetére
Köszi, megpróbálom.
titus26
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
titus26 #16946 üzenetére
probáld memokarirol, vagy linuxot live cd vel.
Nálam az ex600 nemvolt hajlando bootolni hiába van benne meghajtó.
Linuxot feltettem,bios update, és azóta megy.
Elötte nekem néha még a kijező is megfagyott,és már féltem hogy BGA-s lessz. De azóta hogy update volt hibátlanul megy.
Win8 szépen felmegy memokarirol és jobban fogja szeretni a géped mint a win7-t.
-
titus26
tag
Sziasztok!
Van nálam egy MSi X600 Slim laptop rendszerfrissítés miatt. Win7 x64-es rendszer volt rajta, de nagyon belassult. Átmentettem egy másik meghajtóra a szükséges dokumentumokat, és mivel nincs benne optikai meghajtó, ezért külső (USB) dvd olvasóról feltelepítettem az új Win7-et. Már majdnem végeztem a simításokkal is, dokumentumok visszamásolása, apróbb szoftverek feltelepítése, amikor nem volt hajlandó betöltődni a windows. Telepítés közben többszöri újraindításnál sem volt gond, de tegnap mikor el akartam indítani, maga a windows nem töltődött be. Próbáltam a win rendszerindító hibajavítóját használni, de az nem talált hibát. Rendszervisszaállítást nem enged, memória tesz is gond nélkül lefutott, ott sem talált hibát.
A legnagyobb gondom, hogy jelenleg nem ismeri fel az USB portot a bios, tehát nem tudom újrarakni a rendszert.Van valami ötletetek, mi lehet a gond?
titus26
-
Vikt0r
aktív tag
sziasztok!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy az MSI vr610 notebook zsanérjai megfelelnek-e a GX633-hoz? -
Irvine18
csendes tag
VR600: Élményindex win asztal: 2.4 játékra: 3.0
De úgy olvastam sok játék amit elbírna még bőven csak azért nem megy, mert nem támogatja a GMA 950-esem a Shader Model 3.0-át. Viszont ha jól olvastam a 601-ben x3100 van ami már igen. Vegyük példának okáért a Cod2-t, a fent leírt konfiggal mennie kellene amúgy.Ha minden igaz most szerzek egy 601-est kijelző nélkül, ha nálam lesz leírom a tapasztalatokat, addig meg köszönöm a tanácsokat, ötleteket
-
Pizzu
aktív tag
válasz
Irvine18 #16942 üzenetére
VR601: élményindex a WIN7-en Video 3,2 játék3,0
ha van valakinek saját élményindexe akkor írja ki
nálam most nincs 600-as nem tudom megnéznimár csak a csatikat kell megnézni mik hol milyenek vannak nehogy ilyen vakvágány legyen, mert ha jól láttam ugyan az mindkettő hűtése
VR601-est lefényképeztem
-
Irvine18
csendes tag
Ez egy fórum, nem hirdetés. Nem tudtam, hogy röviden tömören kell fogalmazni. Tessék, röviden tömören, ha megzavart a hosszú fogalmazás:
A kérdésem a következő, láttam további modelleknél (VR601,600x, stb.) hogy passzol a billentyűzetük, akksi.. elképzelhető, hogy akár alaplap csere is kivitelezhető? Ezzel valamit javulna a vga. Esetleg bármi saját tapasztalatot vagy tippet meghallgatok a fejlesztésére.
De leginkább olyanok véleménye érdekel aki foglalkozott is a témával, volt/van a birtokában ilyen gép.
-
Irvine18
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég szereztem olcsón egy jó állapotú MSI VR600-at. Nem voltak nagy elvárásaim vele szemben, de nagyon kellemesen csalódtam. T7200 procival, 1Gb rammal, 32gb ssd-vel. Azóta kidobtam belőle a dvd-írót és kapott még egy 500gb vinyót, így ssd-ről fut a rendszer és nagyon gyors, hely is van bőven. Plusz egyik 512mb ram helyett 1gb ramot így jelenleg 1,5gb van. És még így is aprópénzből megvan egy dupla magos teljesen korrekt sebességű laptop. Egyetlen gyenge pontja a GMA 950-es vga. Tisztában vagyok vele, hogy ezeket nem játékra találták ki, és a hd filmeket akadás mentesen így is viszi, de azért kevéske. A jövőben még 1gb ramot akarok (max 2gb megy bele) és kerítek egy magyar billentyűzetet hozzá. A kérdésem a következő, láttam további modelleknél (VR601,600x, stb.) hogy passzol a billentyűzetük, akksi.. elképzelhető, hogy akár alaplap csere is kivitelezhető? Ezzel valamit javulna a vga. Esetleg bármi saját tapasztalatot vagy tippet meghallgatok a fejlesztésére. Procit nem néztem mit támogatna még, mert ehhez a konfighoz szerintem bőven elég ez is. Végszóként nagyon megszerettem, a jövőben tervezek 100k körül beszerezni valami komolyabbat, ezt meg megkapja asszony. Eladni nem hiszem, hogy szeretném, belopta magát a szívembe
-
Pizzu
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #16937 üzenetére
nézd meg mik a frissítések mert pont ma volt igény cx600-nál a bios friss mert az ssd-t nem kezelte
-
veréb
tag
sziasztok!
msi cx 720-ról vélemény? ilyet néztem ki segítsetek ha tudtok! -
Pizzu
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #16927 üzenetére
Simán elképzelem azt, hogy energia gazdálkodási résznél a gyári XP visszavesz mondjuk 80%-ra a meghajtást
míg a WIN7 a a teljes VGA meghajtást használja -
Balázs1986
őstag
válasz
Ivan15 #16934 üzenetére
Egész pontosan a gyárilag vele járó BIOS bár látta a 9600M GT-t, nem támogatta. De azt csak érdekességként írtam le arra utalva, hogy mennyire szeret az MSI b*szakodni a BIOS módosítgatásokkal (innen indítva az "op.rendszer vs. BIOS inkompatibilitás lehetősége is fennállhat" agyszüleményemet
)
A BIOS anomália azért jutott eszembe, mert külön volt XP és külön Vista (vagy Win7? de nem, talán Vista) verzió, és a választott op.rendszer csak az adott BIOS-sal ment normálisan. Na most, ha a Win7-et egyik verzió se szereti, akkor adott a probléma (most így hirtelen olyanokra tudok gondolni, hogy eltérő lehet az XP és a Vista / Win7 IRQ kiosztása, és ez zavarhat be / ezt "oldották meg" BIOS frissítéssel, de talán baromság a gondolatmenetem)
-
Ivan15
senior tag
válasz
BigDarkJoy #16931 üzenetére
a bios csak annyi, hogy latja a hardvereket es cimezi, ha latja mindet, akkor nincs ott gond
Balázs1986-nal eppen az egyik verzio nem latta a 9600GT-T ezert volt ott erdekes -
LarsR
tag
MSI EX705x kicsit máskép
-
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16930 üzenetére
hát nemigazán szerencsés ennyiböl ez a gép.
Szép meg jó de iszonyu makacs. Megy is a háztol mielött falhozvágom
Nemfogok vele kinlodni mert csak elcseszem,nekem meg minimum win7 32 bit kellene,mert ahoz szoktam, ez az xp meg kikészit.
Vagyis nemférünk össze a géppel, ő xp, én win7, win8 párti vagyok
-
Balázs1986
őstag
válasz
BigDarkJoy #16929 üzenetére
Igen, sajnos nem igazán kaptak frissítést. A te alaplapodon (MSI MS-1636) levő BIOS EX600 verzióban ennyi van, ezekből is figyelni kell, hogy milyen bill.kiosztással írják.
Az enyémre (MSI MS-1719) is csak egyetlen frissítés jött EX700 specifikációra...szerencsém volt, hogy a GX701 spec.-es BIOS pont támogatta a 9600M GT-t -
BigDarkJoy
aktív tag
válasz
Balázs1986 #16928 üzenetére
nekem ha jóltudom 5.90 bios van fent.
nem probáltam frissiteni,mert nemtaláltam hozzá.
-
Balázs1986
őstag
válasz
BigDarkJoy #16927 üzenetére
Azért, mert nem hw hiba. Az EX600-EX700-GX600-GX700...stb., szóval ezeknél a kb. 2008-as szériájú gépeknél jelentkezik tipikusan Win7 alatt. Emlékeim szerint ezeknek még a BIOS is külön volt XP-re meg Vista-ra, szóval akár még a BIOS-ban is kereshető a hiba forrása.
Ráadásul mindre tök ugyanaz a BIOS is került azzal a módosítással, hogy más hw támogatással rendelkeztek. Így trükköztem az EX700-amon is, amikor 9600M GT-t tettem bele. Nem akarta a BIOS normál módban üzemeltetni (nem kompatibilis, csökkentett módan fog üzemelni, blablablaszöveg 30sec-es VGA boot üzenet), viszont GX701 BIOS flash után már rendesen ment minden.
Nekem úgy szűntek meg ezek a dolgok, hogy nagyon régi (157 körüli) VGA drivert szedtem le a Guru3D-ről moddolt inf fájllal, meg az Eszközkezelőben a Plug'n'Play kijelzőt letiltottam egy fórumtárs tanácsára.
Néha még így is előfordult, de legalább már ritkán. -
Pizzu
aktív tag
válasz
BigDarkJoy #16924 üzenetére
nahh igen néha kifagy....
itt én már ha a memória ok
CPU hőfok oknekem gyanús az északi híd
-
Ivan15
senior tag
válasz
BigDarkJoy #16924 üzenetére
Csak mert nekem PM945 chipsetes van (GT627), egy original windows7 64-bit rajta, es megy vele a legujabb nvidia vga driver hibatlanul, fagyasok nelkül. Neked PM965 van rajta, tehat egy fokkal ujabb chipset, ezert ha valamiert nem hajlando win7- en menni, akkor az definitiv nem az nvidia driver miatt van, mivel a regebbi cipset is hibatlanul fut a legujabb driverrel. De nem gond, ha az XP jol megy, akkor hagyd ugy
-
Ivan15
senior tag
válasz
BigDarkJoy #16919 üzenetére
itt a vga dirver 8400M G laptop vga-hoz
Es ez nalad nem megy windows 7- 32-biten?
Eredei windows-t hasznaltok? Mert ugy ugralnak egyesek a verziok között, hogy neha felmerül a kerdes, hogy vajon mindegyik meg lett-e vasarolva.. Nem csoda, hogy egy crack-elt kaka windows nem müködik rendesen
-
LarsR
tag
Sziasztok
Van egy lehet hogy nem tul okos kerdesem. Alaplap (ex705) problemazik ha a ventit lehuzom az alaplaprol?
Marmint elindul meg nelkule, terhelesre gondolok. Logikusan venti nelkul is elkellene indulnia.
Koszi a valszt elore is. -
Pizzu
aktív tag
válasz
Ivan15 #16918 üzenetére
ahogy látod több hiba is történt!
pl ha egy BGA elválás van kibontakozóban mely a melegedés hatására elválik és kontakt hiba van és kiadja neked hogy az IPv6 hibára fut gondolom egyből a wifi hibára fogsz gondolni
majd jön egy olyan hiba mely PCMCI hibára utal
ezek adott pillanatra vonatkoznak és nem feltétlen kell wifit vagy PCMCIA foglalat cserélni
viszont ha meglátod hogy mindet az északi híd vezérli akkor elcsesztél fél napot míg erre rájösz
ha mindezt külső eszközzel magáról az alaplapról veszed ki ezt az infót semmilyen fars adatot nem kapsz
de mindenki böngészgessen ha jónak látja
-
BigDarkJoy
aktív tag
Valamiért az MSI laposok igen kényessek.
Az én Ex600-434hu gépemre mindenki aztmondta hogy fúúú reflozni meg reballozni kell mert tuti az nvidia 8400m g vga azfog meghali..stb.
Win7-Win8 alatt egyaránt néha elsötétült, és befagyott a gép ha tettem fel vga drivert.
Feltelepitettem most 1 xp-t és a legujjab nvidia vga drivert, 72 órája nonstop megy a gép és hibajelenség nincs.VGA teszt 3 órán keresztül futott, igaz elérte a 75 fokot de ott megált. feljebb nem ment.
Szóval szeintem csak drivere kényeskedett a gépem.
Ebböl okulval ajánlom mindenkinek aki hasonló gépet használ hogy csak xp, amivel érdemes használni.
Win 8 32 bit szépen ment jó volt használni vele a gépet mert gyors volt, de driver nincs a 8400 m g vgahoz.
Win 7 szintén ez a gond.Ugyhogy se reflozni se reballozni nemkell a gépem, ennyit 100% ra merek álitani.
Bár gép és gép közt ég és föld lehet a külömbség. -
Ivan15
senior tag
válasz
szaki1 #16907 üzenetére
a kepen az lathato, hogy a felsorolt hibak egyike sem videokartya miatt volt, ezert felesleges egy regebbi driverre visszacserelni
(lasd PL: WMI hiba 16x, DHCP hiba 17x stb az elmult heten)
--meg aztan ezek a hibak nem olyan veszesek -itt nem latszik, hogy mi folyik ott, tenyleg. Keress ra ezekre a hibakra a neten, akkor többet fogsz tudni -
ker01
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy MSI GX610 laptopot rossz hütőventillátorral. Kicseréltem, és a processzor nagyon melegszik, egy half-life 2, vagy dirt közben, amelyek nem mai játékok, felmelegszik 90 fokra és beakad(úgy, hogy van alatta egy laptophütő). Sokkal jobban kéne bírnia a strapát ennek a gépnek, videón láttam, hogy a dirt 3 meg újabb fps-ek is simán elfutnak rajta. Csak a CPU melegszik, a GPU nem. Mi lehet a baja, lehet, hogy rossz a proci?
-
szaki1
tag
Köszi a válaszod.
Az akku már 5 percet sem bír, mindig hálozatról megy a gép.
A hibernációt a win 7 alatt kikapcsoltam a command parancssorban: powercfg /hibernate off.
A Win 7 hibaesemény leíró adatbázisát hol találom? Esetleg ott lehet találok valamit.
XP alatt jól müködött a gép, csak win 7-tel csinálja ezeket a dolgokat.
-
Pizzu
aktív tag
válasz
Daveboy #16901 üzenetére
első sorban a hűtést kell megoldani
valami nincs ott jól összerakva ha ilyen magas a hő
de azt se zárom ki hogy a paszta nem megfelelően van eltávolítva és a régi hőszigetőként működik
akár egy hajszál is eltarthatja és okozhatja eztminden esetre érdemes lenne megmutatni egy szakembernek, mert a jelenlegi állapot oda fog vezetni hogy a hőküszöb határán működő VGA megfüttyen
kimaradt:
Hőcső rendeltetés szerű működéséről is meg kell győződni
-
szaki1
tag
A hétvégén teszteltem a feltelepített win7-t és nagyon nem tetszik a viselkedáse.
Van úgy, hogy váratlanul elsötétül a kép és csak az újraindítás segít.
VAn úgy hogy bekapcsolom a laptopot és újraindul.Szerintetek mi lehet ez, estleg hol tudom nyomonkövetni a hiba okát?
KÖszönöm.
A gép gx600px-214hu + win 7.
-
Daveboy
tag
Sziasztok!
Nem tudom ki mennyire van itt otthon notebook hűtések témában, de van egy apró problémám ilyen téren. Gondoltam felteszem itt a kérdést, mégiscsak MSI fórum.
A laptopom egy MSI GX700X-258 (2,1-es centrino, geforce 8600m-gt). A gép kb. 4,5 éves és már kezdetektől olyan hangos a hűtése mint egy porszívó, max fordulaton pörög folyamatosan. Már lebontottam a hátulját, a hűtőnél teljesen szösz és pormentes. Ha nem csinálok semmit (de tényleg semmit), akkor is maxon megy a hűtés és rohadt hangos. Fent van az msi afterburner (csak hogy megnézhessem a vga hőmérsékletet), ami szerint 88 fokos a vga terheletlenül. Ez se normális. Van valami ötletetek, hogy hogyan tudnám lehalkítani? Előre is kösz!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- LG Wing - szárnyas fejvadász
- Sorozatok
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen videókártyát?
- iPhone topik
- További aktív témák...
- ThinkPad T14 Gen1 14" FHD IPS i5-10210U 16GB 256GB NVMe IR kam gar
- Új Dell 16 Inspiron 5630 FHD+ IPS i5-1340P 4.6Ghz 12mag 16GB 512GB SSD Intel Iris XE Win11 Garancia
- MacBook Air M1 (13", 8/256 GB) Szép állapotban, dobozával, töltőjével!
- Lenovo legion 5 gamer RTX3060 tgp130w 32gb ddr4 , 1.5 terra m2 ssd
- Eladó Lenovo Ideapad s145
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Samsung Galaxy A8 2018 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest