Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- OLED TV topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- CPU léghűtés kibeszélő
- Amazon Kindle
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Gaming notebook topik
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Azonnali informatikai kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bwoay
nagyúr
az nem korrekt, hogy a Zune egyértelműen válasz az iPod Touchra,
nem volt nehéz jobbra megcsinálni, persze, hogy jobb a kijelző,
meg erősebb a gép. Nálam mondjuk ez sem menti meg,
de egy Zune-nal a piacon az Apple 2x is meggondolja, hogy milyen legyen
az új Touch. És nekik is csak annyi a dolguk, hogy rádobjanak egy lapáttal.
Miközben a Sony már rég legyártotta azt, ami ebben a kategóriában
a leghasználhatóbb, legésszerűbb player[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
pittbulljoe
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném meglepni magam egy Mp3 lejátszóval. De nemigen tudok dönteni. Tudniillik voltam olyan balga, hogy még jó pár hónapja vettem Technika típusú lejátszót -talán kitaláljátok hol-. 2GB, nem is lenne rossz, de a gyári specifikáció szerint usb2.0-ra képes. Ennek ellenére jó, ha 650kb/s-el ír/olvas Ez max usb1.1. Legalább egy fél tucat gépen néztem, és mindenhol ez volt a problematika. Szóval lehet megtartom pendrive-nak. Amit most kinéztem a bluechip.hu oldalon, az egy klafa Sony lejátszó. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit kaphatok kb.15-20ezer környékén, ami érdemes is hosszútávra? -
renato
aktív tag
Mi nem korrekt? Az, hogy a Zune HD új generációja teljesen megújult? Amoled és tegra... És az egyik ha nem a leggyorsabb a piacon? Egy nagyon klassz UI társaságában?
Tudom, hogy egyiken sincs dedikált gomb lényegében, de azért nézzünk már rá a készülékekre. Én erről beszélek, a Zune egyszerűen jobb, fejlettebb, naprakészebb.
Az ipod Touch meg iphone is maradt lényegében ugyanaz, bizonyos hardverelemeket kivéve, de olyan sok minden nem változott, ami azért vicc.
És ezt nem csak én mondom, hanem a számos csalódott felhasználó, akik sokkal többet vártak volna pár készülék megújulásától. Hát nem jött be. A feltételezések nagyrésze nem jött be.
Ne jöjjön most nekem itt senki az apple store-ral, az más téma, meg mondjuk engem annyira nem is érintene meg.
Nem tisztem utálni ami jó, de sajnos az apple akárhogy nézem bizonyos szempontból kezd nagyon lemaradni, és kezdik nagyon hülyének nézni a vásárlókat... (bocsi, csak most vettem észre)
Számtalan márka, számtalan terméke példaként állhatna mi is az az újitás/váltás. de nem részletezem. Jah és ha az apple legyártott volna egy frankó ZUNE HD-nél jobb cuccot, vagy akármi üsse kő, még lehet én is megveszem. De így Eddig mindennek elismertem az erényeit, hátrányait, nem vagyok apple fröcsögő hülye-gyerek, egyszerűen ránézek a két készülékre...
ui: mp3 lejátszóként persze fos mindkettő. De én azért inkább amoleden néznék filmet egy szebben szóló és vékonyabb készülékkel mint sem, de még inkább azon neteznék, illetve, hmm.... igazából mindent azon csinálnék...
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
mondjuk ez nem az iPod topic, úgyhogy ezért faszulni fogunk!
Mit fosol? Már rég Moderátor vagy... úgyhogy akár át is rakhatnád az utolsó 10 post-ot...
MOD: ..bár az biztos, hogy ott "nem bánnának kesztíűs kézzel" veletek... Jah, tovább olvastam.. És tényleg... nembaj, akkor is!MOD2:
Szolgálati közlemény!
Kombinált takarítást kérnénk az mp3-topikban...
Ismétlem.
Megkérnénk egy iPod-fanboy kollégát, hogy a kifröcsögött oda nem illő postokat tegye át a helyükre. Köszi-puszi.UI: ..és ha lehet, kesztyűt is húzzon...
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9093 üzenetére
Renato:
aha. tetszik a "korrekt" összehasonlítás. egyébként meg audiolejátszónak
szerintem mindkettő egyformán ratyi, ugyanazon okból:
nincsenek értelmes kezelőszervek. aki heti 3x vonatra ül,
és ott akarja használni, annak jó - ölbe venni, taperolni.
Viszont aki tényleg használná, nap mint nap, városban, buszon,
metrón... hát nekik van számtalan jobb alternatíva.PowerBuldog:
kiváló lejátszó, pl próbálj meg rákeresni itt a topicban.[ Szerkesztve ]
[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
bwoay
nagyúr
télen nyilván van aktualitása, aki meg bringával jár, kesztyűben (like me),
azt természetesen minden évszakban érzékenyen érinti. A probléma az, hogy
nem érzékeli az érintést, ha kesztyű van az ember kezén. Az Apple is
látja a problémát, és asszem már létezik is olyan kesztyű, amivel használható
(biztos ki van vágva az ujjbegyeknél, höhö).[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
renato
aktív tag
az iTouch ki lehet jelenteni egy nagy nulla a ZuneHD-hoz képest...
Főleg hardverileg. A szoftverek a cuccra az már kérdés, de engem pl azok nem nagyon érdekelnének...Ekkora blamát... Aztán "ezek a világ urai..". Vicc...
Rühellem a bagázst, lehúznának az emberekről mindent... Remélem a ZuneHD k*rva keresett lesz... -
PowerBuldog
veterán
Sandisk Fuze lejátszóról van valakinek tapasztalata? Tegnap este néztem ki, egész tetszik, mert az ára is korrekt, de Sandisk-ből eddig csak memóriakártyával találkoztam, így nincs róluk tapasztalatom.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9086 üzenetére
Aminek számomra a legjobb fogása van, az a 2G,
annak ugye egy anyagból van a borítása is, meg a clickwheel is elég nagy,
valamint lehet kesztyűben is tekerni (cserébe zsebben is elállítódhat).
A nagy kijelző miatt a 4G-n lejjebb van a clickwheel, meg a felület is
keskenyebb lett, kesztyűt nem érzékeli... szóval nem igazán lett jobb.
(Ez mind igaz a 3G-re is, és a fogása annak sem a legjobb, mint te is írod,
ráadásul ott mégjobban lecsúszott a kezelőszerv, totál a lejátszó alján van).Aztán ott van a hangminőség is, pl 2G határozottan zajos,
ilyen téren a 4G sokkal jobb, de szerintem az elődje is.Az új Nano egy semmi. A Classic már 3 generáció óta ugyanaz,
elvégre a 80 GB-os óta külsőleg semmi nem változott,
csak a vastagabb 160-ast koptatták ki, hogy idén visszatérjen,
de már normális méretben.
A Touch meg szar. Én ébresztőnek használom,
meg a maileket és az időjárást nézem rajta, ezekre kiváló,
de hát valahol mégis olyan eszköz, amit elsősorban zenehallgatásra szántak,
nem? Mert arra pocsék. Kritizálom itt a clickwheelt, ami kesztyűben
nem kezelhető, holott ott van a Touch, azon a hangerőállításon kívül
tényleg semmit nem lehet csinálni kesztyűben, de anélkül is körülményes.
Bezzeg ha zsebrevágom, a combomat simán érzékeli a zseb vékony
belső anyagán keresztül, és minden elállítódik.namost ez még mindig nem az iPod topic,
de mentségemre szolgál, ha ott írnék ilyeneket,
garantáltan megdobálnának szeméttel. Meg hívnának egy moderátort,
muhháháháháhá[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
honfoglalo
senior tag
2 évente cserélem is, lassan esedékes lenne, de az 5G semmivel sem nyújt többet, mint a 3G. Lényegében ez a szomorú. Tok nélkül nem karcolódik lehet, de nekem már túl vékony, a 3G-t már meg sem tudom fogni rendesen tok nélkül, esetlenül keskeny lett. A 3G kompakt hatást kelt, a többi meg (talán az 1G nem annyira) olyan, mint egy TV kapcsoló.
A Classic meg túl böhöm. Meg a 120 v 160 az nem dilemma, tökmind1.
Az ájtöccsel az a baj, hogy túl nagy nekem, illetve maszatolódik, meg ez az egész tapizós- megoldás nem jön be, a hangerőhöz számváltáshoz nagyon nem praktikus. Amúgy az árak amerikásba egész barátságosak. A baj az, hogy az ott 60k-s 32Gb Touchból itt lesz 80ezer.
Nehéz az élet. -
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9084 üzenetére
nade érted, lehetne a 3G akár a legsikeresebb is,
csak hát egyszerűen nem vált be ez az elrendezés,
a többség a Nanohoz valszeg az először látott, azóta jól megszokott
hosszúkás formát társítja. Amúgy meg a 2G meg a 4G még praktikusabb is,
nem kell hozzá zokni vagy puha tok, anélkül sem karcolódik.
(én már ejtettem is le a 4G-t, kiválóan tolerálta a "fényezés")
Az akkucsere meg azért nehézkes, mert nem volt ez sosem szempont,
vegyél újat. Az elsődleges célközönség vesz is. Sőt,
esélyed nincs, hogy tönkremenjen az akku, ha mindig beszerzed
az éppen aktuális típust. Szóval te már 2-vel le vagy maradva, ejnye!
Az Apple így működik, ha garis, cserélik, szerintem neki sem állnak
javítgatni, ha nem garis, akkor meg neked nem éri meg.
(mondjuk szerencsére nálunk megoldható a szakszerviz nélkül is)
Azért én többet vártam amúgy, egy új Touch, meg egy új Classic elfért volna,
de utóbbinál már a 80 GB-ot is soknak tartom, így az, hogy visszajött
a 160-as (csak szerencsére a korábbi méreteit nem hozta), egyáltalán nem hat meg,
az iTouch meg úgy látom maradt épeszű kezelőszervek nélkül,
pedig egy újabb dedikált gombra számítottam (play/pause).mondjuk ez nem az iPod topic, úgyhogy ezért faszulni fogunk!
-
honfoglalo
senior tag
Hát elég egyszerű, hogy az ne tetszen a Nanok közül, mivel az eddigi 5 fajta Nanoból 4 hasonlít(1,2,4,5) és 3 nagyon (2,4,5). A karcolódó hátlap nem szerencsés, de én - meg még sokan - tokban tartjuk, tehát ez nem szempont. Nem a karcolódás a baj, hanem pl. a nehézkes akku csere. Amúgy, ha az 5Gből lenne 32-es és nem ilyen TV-kapcsoló hatása lenne, ja és mindezt nem 2 éves paraméterekkel teljesítené nem is lenne nagy baj..
-
bwoay
nagyúr
válasz honfoglalo #9080 üzenetére
Az új forma a 3G volt, ami a "classic"-et mintázza,
de egyrészt maga a kialakítás sem aratott osztatlan sikert
(szerintem a mai napig a 3G az, ami a legkevesebb embernek tetszik
az összes Nano közül), másrészt az is egy balga dolog volt,
hogy visszahozták a könnyen karcolódó hátlapot.
Utóbbinak szerintem csak az a célja, hogy a használt darabok ne legyenek
túl kívánatosak, és mindenki inkább újat vegyen.[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz honfoglalo #9080 üzenetére
orujje, legalabb nem kell fajjon a fejed
-
honfoglalo
senior tag
Az új nano elég gagyi lett. Nekem 3G van az még normálisan néz ki, meg anno az 1G.
Akku élettartam ugyanannyi, mint 2 generációval ezelőtt.
Nem tudom miért nem lehet kitalálni valami normális formát, 2 éve ugyanúgy néz ki.
A tárhely is megmaradt annyi, mint a 4G-ben max. 16GB. Nyugodtan lehetne 32-es. Raktak bele egy közepesen gyenge kamerát, aminek értelme nincs. Meg kicsit nagyobb lett a kijelző, bár ezen úgy se néz senki semmit, tehát fölösleges újítás ez is. Az FM rádió esetleg pozitív, bár elég gáz, hogy csak most sikerült behegeszteni. A hangvezérlés, hangos menü értelmetlen dolog, legfeljebb a vakoknak lenne érdemes használni.
De ezt még magyarul be se tették, mint funkciót. Tehát 2 év alatti érdembeni fejlődés Nanoéknál egy nagy 0, ahogy látom. Nincs miért váltani.
[ Szerkesztve ]
-
ponti_ak
addikt
válasz PowerBuldog #9076 üzenetére
Sandisk Sansa Clip, Sandisk Sansa Fuze.
Vagy szinte bármelyik ma kapható iAudio.
-
PowerBuldog
veterán
Hello!
Tudnátok valami kompakt lejátszót ajánlani, ami viszi a FLAC fájlokat (esetleg WV kiterjesztést is), és min 8gb-os? Nem vagyok tisztában teljesen, hogy mik a lehetőségek.
Eladó motyók: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/powerbuldog/index.html
-
unyadavid
senior tag
Megérkeztek az új iPodok netán valaki kamerás nano-t? (nem vicc, ezek itt komoly tények )
[ Szerkesztve ]
-
charston
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, hogy nem teljes mértékben mp3 lejátszó de valamilyen szinten az... Szóval érdekelne h van-e valakinek tapasztalata FM Transmitter SoundFly AUTO-val kapcsolatban?
Ő lenne az:
http://www.bestdigital.hu/product_info.php?products_id=150[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz honfoglalo #9072 üzenetére
ja tenyleg most veszem eszre.
vegre valaki aki rendeltetesszeruen hasznalja a forumot -
celf
őstag
válasz honfoglalo #9065 üzenetére
arrol van szo, hogy az ipodod alljan levo csatlakozo,ahova bedugod az USB kabelt, valojaban egy line out kimenet is. ez annyit takar, hogy az egy olyan hangkimenet ami tobbe-kevesbe megkeruli az ipodba beepitett kis fuleserositot (amp-ot) ami eleg tre minosegu.
de a line out-on kijovo jel nincs erositve (line level signal), ezert bele kell vezetni egy kis kulso erositobe (pl FiiO E5), egy LOD kabel segitsegevel.
ez messze van a legtutibb megoldasoktol, de meg igy is sokkal jobb mint a legtobb ma ujonnan megvasarolhato mp3 lejatszo hangminosege.
szerintem.szerk: amugy ez milyen ipod pontosan? hanyadik generacios nano? 8gb ?
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
válasz ponti_ak #9069 üzenetére
Egységesíteni persze a tagscanner is tud, de persze olyanokat, hogy pl. az esetleges szögletes zárójeleket is kerekre cserélje, külön be kell neki állítani - az ilyen és hasonló szövegcserélős szabályok összegyűjtése és beállítgatása már önmagában sem kis feladat, ha a teljességre törekszünk. Keresni ráadásul nem csak a freedb.org, hanem a tracktype.org, amazon.com/.de/.fr/.co.uk/.ca/.co.jp, és discogs.com-on is képes, mindegyiken lesz egy csomó találat, aztán már csak ki kell választani a megfelelőt, vagy legalábbis a megfelelőhöz legközelebbit. Még a borítót is letölti, persze ebből nyilván többet is kell, aztán kinagyítva összehasonlítani, melyik a szebb, aztán azt is belementeni a tag-ekbe, hogy a hülye Sony is meg tudja jeleníteni. Nem egyértelmű esetben a műfaj meghatározását sajnos már kézzel kell ellenőrizni az allmusic.com-on, vagy esetleg a google segítségével. Sehogyse gyors ez.
Olyan J-betűset inkább nem hallgatnék - legfeljebb pár percig tudnám elviselni, de ha a borítókat is nézni kellene közben, még addig sem.
-
ponti_ak
addikt
OMFG! ..és én még magamról hittem azt, hogy bigott perfekcionista vagyok.. Be kell látnom, hogy ebben is túlteszel rajtam. Taníts, Mester!
Az id3tag-ban (topik itt) az általad leírtak is pillanatok alatt megvannak (egységesítés). A különböző id3-verziókra meg ott van a freedb adatbázis: minden (külföldi) albumra jut kb 20 találat. Csak ki kell választani a megfelelőt.
ui: ha egyhuzamban végighallgatsz egy teljes albumot abból a J betűs szarból, neked adom az egyik lejátszómat ajándékba. De nem hiszem hogy túlélnéd, szerintem az még Chuck Norris-nak is sok lenne..
-
vili13
őstag
válasz BloodRay #9064 üzenetére
A netes adatbázisokban tapasztalataim szerint sajnos előfordulnak helyesírási hibák, én meg képes vagyok végignézni, és javítgatni. Van album, ami nincs benne ezekben, akkor meg gépelni kell sokat. Van olyan is, hogy egy album sok helyen megtalálható, többféle műfajként megjelölve, akkor meg azt kell kutatni, melyik a "pontosabb". Ha több eltérő borítóképet találok, és véletlenül nincs meg azt eredetije, azt is ki kell találnom, az enyém melyikről származhat. Egységesíteni kell a kis- és nagybetűk használatát, és az esetleges zárójeleket. Ki kell törölgetni a felesleges megjegyzéseket. Én is azt hittem, hogy gyorsan fog ez menni, de ha tényleg a tökéletességre törekszem, akkor egyáltalán nem gyors, viszont annál fárasztóbb.
-
honfoglalo
senior tag
Te vagy az én emberem!
Nem nagyon vagyok képbe ezekkel kapcsolatban, igazán jó lenne ha leírnád, h is van ez. Majd persze közbe most megpróbálok utánanézni is. Tehát az iPod Nano hardveres akadályokat nem görget a normális hangzás elé? Valóban megoldható ez, s egyáltalán mi ez erősítő, tényleg nem vágom.
Kössz előre! -
BloodRay
veterán
"Vagy két tucat albumra kb. egy hónap üres estéi rámentek" -> Na neeee....
Ezt te sem mondod komolyan. mp3tag-al pillanatok alatt megvan egy album. Persze ha napokig gondolkozol milyen képet rakj be, az már a te hibád.
"Ellenőrizni és néha javítgatni is kell az eredményt" na ezt sem értem. Ha egyszer kitöltötted mit kell ellenőrizgetni a tagokon?"A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
ponti_ak
addikt
válasz honfoglalo #9050 üzenetére
Vagy vegyél egy ilyet, és nem kell plusz dobozokkal szöszölni. Régi típus, de nagyon jó.
Mindjárt jön vili, és leolt, hogy ezzel a fatengelyes nyenyerével húzzak a vérbe, de nem baj, szerintem jobbat akkor sem nem találsz. Max.csillogóbbat, de az meg kinek kell..?
Nah, már itt is van. Várj, kitalálom. Ha nem Madonna, akkor mi lehet.. Megvan! 'Josh és Jutta'
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
szvsz veszel egy LOD-ot, egy FiiO E5-ot es az ipododbol olyan hangzast hozol ki amit talan csak az uj sony meg a zune-ok tudnak. meg persze az egyeb amp-os megoldasok.
add:
de varahtsz az E1-re is ami egy osszeepitett LOD+AMP.
ha nem akarsz amp-ot venni akkor nem fogsz tudni jo hangzast kihozni a mai lejatszokbol. (olcson = nem sony x1000something aron)
szerintem.[ Szerkesztve ]
-
-
vili13
őstag
Szvsz a tagscanner továbbra is sokkal jobb. Az egységes és tökéletes eredmény még így is egy csomó időt igényel. Ellenőrizni és néha javítgatni is kell az eredményt, meg több tucat borítókép közül válogatni a legszebbet.
-
ponti_ak
addikt
Bruahaha! Erről van szó! Ugyanezt eljátszottam pont egy éve én is a D2-vel.. Egyszer. Aztán hagytam a csudába, s a végén még a D2-t is eladtam a 2x16gb SDHC-val egyetemben.. Sok volt az már, nem használtam ki, és nem is tetszett annyira a tapicska-vezérlés, meg a hangja is lapos volt.
MOD: már megint jót mondasz vili, a Clip/Fuze is teljesen jó megoldás, olcsón.
/Mi van itt már..? Ma mindenben egyetértünk..?!? /
[ Szerkesztve ]
-
vili13
őstag
Pusztán hangminőség szempontjából érdemes figyelembe venni a Sandisk Sansa Clip / Fuze lejátszókat is, azok pont arról híresek, ráadásul viszonylag olcsók.
-
vili13
őstag
válasz asadasad22 #9051 üzenetére
Persze, csak ha a külvilágban nincsenek magasabb frekvenciájú zajok. Csecsemővisításra és hasonlókra sajnos nem hatékonyabb a passzív zajkizárásnál.
-
vili13
őstag
válasz ponti_ak #9049 üzenetére
"nekem csapágyasra kellene hajtanom az ID3-Tag freeware-t, hogy működjön a dolog"
Az új Sony-m szép kijelzőjének kedvéért nekiláttam, hogy rendbe rakjam a zenéimet tag és albumborítók szempontjából... Vagy két tucat albumra kb. egy hónap üres estéi rámentek (nincs túl sok belőlük sajnos), ilyen tempóban évekig tartana a dolog, szvsz csinálja inkább az id3 tag szerinti rendezés kitalálójának a kedves anyukája! Még jó, hogy a Sony ismeri a fájlneveket és a könyvtárszerkezetet...
-
ponti_ak
addikt
Szia!
Itt van a Cowon/iAudio "szentély", a belépés díjtalan.
Tényleg jók. Ha kicsit vársz, szerintem olcsóbbak is lesznek.
Ajánlom a BNV-t! Az Infopatika szokott kint lenni, kipróbálhatsz mindent (azt egyébként is, az Angol utcában vagy a Korner Audio-ban / Jendrovill elektronikában, stb..), és ráadásul akciókat is szoktak tartani ilyenkor 2-3-5eFt kedvezménnyel. Nem tudom, hogy idén lesz-e ilyen, de ha tényleg érdekel, érdemes kinézni pl emiatt (is).
Bár egy kicsit veszélyes is... jómagam kereken 4 éve fertőződtem meg, s azóta "gyűjtöm" a Cowon cuccokat. De már gyógyulok.. /khm.. az S9 lesz az utolsó, Ultimate.. "becsszó"... /
ponti
-
asadasad22
őstag
huh, ez a noise cancelling nem gyenge dolog
uresjaratban, zene nelkul bekapcsolva is szepen elhalkul a kulvilag tole. -
honfoglalo
senior tag
Heló!
Csak így a közepébe kérdezvén, érdekelne hangminőség szempontjából melyik lejátszót javasoljátok, olyan max 50-60k-ig. Ipod Nano 3G 8Gb-ot használok jelenleg. Tehát 8 v 16Gb jön számításba, a Cowon/iAudio valóban jó? Kb mennyi a különbség egy Apple termékhez képest (nem a jó hangzásukról híresek azok se). Kb ilyen sennh. cx350/550/95 fülhallgatóval hallgatnám tehát annál nem kell, h jobb legyen.
Közben vissza is olvasok. Csak talán így teljesebb lesz a kép. -
ponti_ak
addikt
Yep, this way: Clip2 = FAIL, sure BUT with folder browse + skip (+ refresh time < 1min): Nope..!
Személyes példa: a 40 gigás M3-mason tök jól elvagyok kijelző nélkül!, folder skip-pel megáldva.. (főleg FLAC, de sok mp3 is van meg ogg, szóval sok anyag..) Nnnah? Erre mit lépsz, öcsisajt...?
@Bloodyray: no igen, de ahhoz nekem csapágyasra kellene hajtanom az ID3-Tag freeware-t, hogy működjön a dolog (magyarul: sok meló.. )...
ÉS még akkor is kb. 2 percet kellene várnom minden egyes frissítésre. Na neeeem, azt már nem. A már említett (fosrégi, 5 éves) Cowon külön hercehurca nélkül is tudja ezt. Oké, persze nem 10 gramm, de tényleg nehogymár visszafelé menjünk az időben.. mi vagyok én? Marty McFly...? -
BloodRay
veterán
Ez igaz, hogy lehetne egy-két sornyival nagyobb a kijelző, de többel nem kellene szerintem.
Videó ekkora méretben pl halál felesleges szerintem.
Más: Nem tudom ti hogy rendszerezitek a zenéiteket, de én könnyebben megtalálom amit szeretnék id3-as szűréssel, mint ha folder browse-t használok."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
bwoay
nagyúr
válasz BloodRay #9044 üzenetére
sokkal rondább, mint a régi. olyan, mintha visszaugrottak volna 4-5 évet.
ami viszont a kijelzőt illeti: hát én a 8-40 GB-nyi repp között
valahogy nem szívesen navigálnék egy 3 soros displayen. azért sem
értem ezt az új klipet, mert itt aztán tényleg annyi zenét rak fel az ember,
amennyit nem szégyell, mármint amekkora kártyát nem szégyell venni.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
BloodRay
veterán
Szerintem teljesen felesleges lenne a nagyobb kijelző a Clipre.
Így persze én a Fuze értelmét sem látom persze.
Az új Clip meg szerintem is csúnyább mint a régi. Bár a bővíthetőség erős pozitívum."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
bwoay
nagyúr
válasz adnoctum18 #9042 üzenetére
már rég lemondtunk rólad, menthetetlen vagy!
-
bwoay
nagyúr
válasz adnoctum18 #9040 üzenetére
látom, te mindenáron kínozni akarod magad,
de ugye okos ember más kárán tanul, bölcs meg a sajátján.
Sonyt semmiképpen ne vegyél, mert az túl könnyen kezelhető
a jól elhelyezett dedikált kezelőszervek által[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
adnoctum18
senior tag
Ma fogdostam Media Marktban egy ilyen x1050es sony-t, végülis nem volt rossz annyira az UI mint vártam, mondjuk komolyabban nem tudtam hozzányúlni mert a "lopásellenes plombát" sikerült okosan középen átvezetniük a készüléken a fiúknak... Valahogy ésszerűbben is megoldhatnák a rögzítését az ilyesféle lejátszóknak, mert így pont az UI nem annyira tesztelgethető.
Anyagminőségre bejött, a kijelző is tetszett összességében A.hangminőséget sajnos nem próbálhattam.(nem volt nálam komolyabb füles/fejhallgató)
Összességében nem volt rossz, pozitívat csalódtam.(értsd. még az is lehet, hogy a zune hd helyett sony lesz, csak mondjuk még a cowon s9-et is meg kéne lesni a politikai korrektség jegyében... )
---"I am not mad. I am interested in freedom. Good Luck, J. Morrison."---
-
vili13
őstag
Én nem mondtam ilyet, igazából meg se néztem... Ha rosszabb, mint az X1060, akkor nem igazán érdekel, ha meg jobb, arról inkább tudni sem akarok!
Amúgy meg "a hangminőségért veszi az ember a zenelejátszót" - nem ezt mondtad? A menü meg nem igazán befolyásolja a hangminőséget, így nem teljesen értettem, mi bajod van vele a video alapján.
-
-
renato
aktív tag
hehe. már bocs, de sztem nyugodtan kritizálhatok valamit ami f*s. a creative cucca meg elég lassú is, szóval a csúnyaságon túl van még vele bibi. mellesleg egy mindenfélét lejátszó PMP-nek illene NORMÁLIS, esztétikus UI-vel ellátva kiadni, promotálni vala, mert basszus, ez alap. Nem tudom mikor láttam utoljára ennyire gány munkát...
értem én hogy a hang számít, de ilyenkor azon filózom, hogy melyik amatőr mennyi pénz kapott ezért a melóért...
És bizony ez a lassúság, és az UI nagyon sokat számit, szal nagyon-nagyon rossz marketing...
-
EmThor
addikt
érdekes amiről beszéltetek, de a hangminőségért veszi az ember a zenelejátszót, nem turmixolásra vagy ilyesmi, aztán lehet f@sni a szót ha ráér az illető, de ez a lényeg
Gaming is staying up until 3am to earn a trophy that isn't real....but is! "Elisabet Sobeck, Alpha Prime!"
-
Simi-San
tag
Sziasztok!
Eladó egy nagyon szép állapotban lévő Iaudio 7 RED 8Gb
akit érdekel itt nézgelődjön
Üdv.
Rolandルーク、お前の父はわしだ!
-
renato
aktív tag
creative zen x-fi pmp
Ez most valami vicc? A zune körberöhögi vagy még durvább. Ilyennel én elő sem mernék állni, ez alapból bukta. Katasztrófa ez a cucc... -
celf
őstag
olyanra vartunk akinek a regi sem tetszett de az uj se kulonosebben ? mert szereny szemelyemben jelen van az illeto...
-
bwoay
nagyúr
válasz ponti_ak #9021 üzenetére
a Fuze is kicsi. az arányai szerintem sokkal jobbak, miután laposabb,
és amennyivel nagyobb, az meg mind a kijelző javára válik.
szóval összességében az egy optimálisabb méret, kivéve, ha ruhára
akarod csiptetni.ha kijön a VUP, akkor azt fogjuk megvitatni, hogy miért nem VUP.
a Clip meg nyilván a bővíthetőség miatt plus (plü),
de ehhez nem kellett volna hozzányúlni a formatervhez,
pláne úgy, hogy azóta is keresik az első embert, aki azt mondja,
hogy ez neki jobban bejön, mint a régi[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
vili13
őstag
"ez a x1050 nagyon cudar, sokat tud és fasza a füles is hozzá"
Nem tud igazán sokat. Viszonylag nagy és nehéz, pl. video- és képnézegetésben, vagy a támogatott formátumok terén sem túl fejlett, a böngészőjét használni meg ízléstől függően gyötrelem vagy kihívás. Viszont tényleg gyönyörűen szól, és jól is kezelhető. A hangminőségbeli előnyének kihasználásához viszont szvsz sokkal jobb kell a gyári fülesnél, másikkal viszont nem megy a zajcsökkentés. Szerintem csak a hangminősége miatt érdemes megvenni, ha az az egyetlen, vagy legalábbis a legfontosabb szempont.
-
ponti_ak
addikt
Májkel Knájkel..
Alapból nem a negyvenes nőket stírölöm, csak a DAP-okat, úgy általában.. Egyébként is annyira feltűnő volt a blúzon fityegő Clip, hogy nem lehetett nem észrevenni (és amellett egész jó mellei voltak még.. )
A Clip+ szvsz attól plusz, hogy ugyanaz mint a Clip, csak bővíthető. Szerintem ez jó, mert baró kicsi, mégis akár 40gb cucc ráfér, és a Flac-mániás majmoknak (mint én is újabban) kell a nagy tárhely.
Oké, lehetne optikai kimenet, meg világújdonság, meg minden, de kérdem én: ha egyszer kihoznák a Very-Ultimate-DAP (VUP)-ot, akkor miről csevegnénk itt a topikban? Nnnah.
[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
válasz ponti_ak #9018 üzenetére
nekem ebből természetesen csak az jött le, hogy a 40 feletti spinéket stírölöd
a BKV járatain. A fekete Fuze nem csajos, max annyira,
mint Michael Knichael járgánya. Azt meg nem vettem észre,
hogy a nők körében kimondottan kedvelt lenne a Clip, szerintem
ahhoz túl ritka, vagy totál noob veszi meg, ha beleakad, vagy hozzáértő,
aki meg nem a csipeszre gerjed.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
ponti_ak
addikt
Folder-skip-et szerintem a Fuze nem tud. De a kijelzővel kapcsolatban amúgy igazad van, de csak azért mert nem oled (JPEG-re az se való, és nagy(obb) is, meg nincs rajta csipesz * ). Mondjuk nekem a Fúzió sosenem tetszett, mert "lányos" (asszonkámnak is olyan van). Persze a G3 is az, mert fehér, de mindegy. A Clip+ sose ér a nyomába, joystick nélkül, akárhány gigabájtos is lett-lészen.
* 2hete láttam a villamoson egy 40 körüli hölgyet. A dekoltázsa felett a blúzára volt csíptetve egy Clip.. Akkor rájöttem, hogy miért olyan népszerű. Mert kicsi, egyszerű, és nem kell hozzá zseb (a nőkek -általában- nincsen zsebük, csak táskájuk .. abból viszont annál több.. sőt,rengeteg sok.. )
-
-
ponti_ak
addikt
Oké, jöjjön egy igazi DAP-hír is: itt a Sandisk Sansa Clip+
-
ponti_ak
addikt
az EQ-t meg az M3B-t az egekből kell "lebányászni". Ez tetszett. Amúgymeg..
Kérlek. Az M3-mast olyan gárázsírozott állapotban szállítottam, közvetlenül az akksi-csere után, hogy még az EQ-t sem volt érkezésem visszabasztatni.
A gyenge láncszem kérdésben nem tudom a helyes választ, de a Rock EQ-hoz hasonló +13, +5, 0, +7, +18 (G3-mon, tehát előzőek osztva kettővel) beállítások úgy tűnik, megfelelőek az említett fülesekkel.
-
bwoay
nagyúr
válasz ponti_ak #9004 üzenetére
te maradj csak csöndben, az M3 egész horrorra el volt tekergetve,
kezdtem azt hinni, hogy ez lesz az első Cowon, aminek nem tetszik
a hangja, miután nálad értelemszerűen nem számoltam azzal,
hogy az EQ-t meg az M3B-t az egekből kell "lebányászni".az pedig, hogy a lejátszókat hangolni kell az általad említett
olcsó fej/fülhallgatókhoz, lényegében csak önámítás,
elvégre ezek nyilvánvalóan a leggyengébb láncszemek.
és hiába szeretem a pmx100 vagy a cx55/95 hangját,
egy pillanatig sem gondolom, hogy ezek olyan nagyon kiegyenlített
hangzással bírnának.[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
attika89
senior tag
S9-en én nem találtam még olyan funkciót ami "idegesítően lassú"/ lassú lenne, sőt! (v2.30-al jött ) (talán a képnézegetés, de az sem idegesítő csak a nagy képeket lassan eszi meg)
Most a szoft frissítés után pedig még jobb lett.
Ezt a nincs kihasználva dolgot meg még mindig nem tudom felfogni, az S9-t szimplán arra találták ki, hogy zenét hallgass és filmet nézz rajta és nekem speciel bőven teljesíti is ezeket[ Szerkesztve ]
fountain pen is life | Samsung S22 Ultra | Hifiman Ananda Nano
-
renato
aktív tag
válasz ponti_ak #8978 üzenetére
S9 bőven jó, de nincs kihasználva, ergo nagyobb a fogyatékossága mint a Zune-nak. És néhány funkciója valószínűleg idegesítően lassú is lehet. ettől függetlenül külföldről simán megéri még mindig.
a Creative Zii EGG meg elég gáz, tetűlassú az egész, és nagyon ratyi az UI. Meg Creative... Soha nem vettem tőlük semmit, mindig találtam jobbat abban az árszegmensben ami engem érdekelt igazán.
Még mindig a Zune a favorit.
-
ponti_ak
addikt
válasz ponti_ak #9004 üzenetére
Miután jól kihőzöngtem magam, legyen egy kis ON? is: Creative Zii EGG..
-
ponti_ak
addikt
High-end... a f.sz.mat, azt.. (Már bocs). Kis túlzással 4 évembe került, mire rátaláltam a jó EQ-ra a Cowon M/X5+G3+Sennh.p/m/x100+cx30/5/0 dupla-kombó tetszőleges permutációjához, ami általános érvényű, mindenkor és minden zenetípusra alkalmazható. Sőt, még most sem tökéletes. De már maj'nem... / Ha valakit érdekel, szívesen leírom a titkos receptet (csak a fenti DAP-okon működik a fenti fülesekkel... viszont állítgatni tényleg nem kell már így sosenem./
[ Szerkesztve ]
-
celf
őstag
válasz asadasad22 #9001 üzenetére
nem kel lezt furcsanak talalni.
arra gondolj, hogy egy asztali fuleserosito/dac-on sincs EQ.
ezen az uton tovabbhaladva nem nehez latni a parhuzamot.
de tudom, habar alapvetoen rendben van a hasonlat, azert meg sem kene hordozhato zsebkeszulekek dac-jat meg amp-jat asztali dac/amp-okhoz hasonlitani.
de remelem igy mar erthetobb mire gondoltama sonykhoz csak annyit, hogy oke, lehet hogy a sony eq-k kavarjak ossze legkevesbe a hangkepet, de ettol meg ugyanugy nem hasznalom az eq-t, nem azert mert nem akarnam neha "fine tune"-olni a hangzast, hanem mert akarhogyis valtoztatom, mindig jobban szol ha hozza se nyulok inkabb (IE8-al legalabb is)
es akkor itt van egy zune, ami a head-fin mindig ott szerepelt a "which DAP has the best SQ" jellegu topikokban a sony-k illetve a LOD-os ipodok mellett.megegyszer mondom, annak idejen en azert nem vettem meg a zune-t mert nincs rajta EQ. de azoknak a fenyeben ami kiderult szamomra a sony-k eq-jarol, lehet hogy a zune jobb valasztas lett volna, hiszen ugysem erintem az EQ-t szinte soha.
ami annyria szar hangminosegu hogymindnkepp EQ-zni kell azt egyszeruen nem.... torlom a pitsaba.
csak ennyit akartam mondani.[ Szerkesztve ]
-
bwoay
nagyúr
de egyáltalán kit érdekel az EQ?
aszittem ennél már high-endebbek vagyuk.
vagy higher-endek. mittomén[ don't... don't believe... don't believe the hype ]
-
asadasad22
őstag
nem tudom, hogy konkrétan milyen modellel rendelkezel, de szerintem akármelyik is az (esetleg hacsaknemaz x1000-es szériáról van szó), az azzal kapcsolatos személyes tapasztalataid szerintem kevesek arra, hogy ez alapján a gyártó összes modelljének az eq-ját lehordjad. épp head-fi fórumon olvastam több helyen, ami azért alapvetően nem amatőr hely, hogy az eq eléggé rendben van, a basszus komoly kiemelése mellett is teljesen tiszta marad a hang. de persze ezerféle vélemény létezik, lehet, hogy te ezzel éppen szögesen ellentmondót is olvastál, én még nem hallgattam x1000-est, szóval nem tudom megítélni a dolgot.
mindenesetre én sem szoktam az eq-val babrálni, legfeljebb akkor nyúlnék hozzá, ha egyenletlennek érzékelném alapból, hogy kiegyenletgessem.
nekem az volt furcsa, hogy egy plusz funkció megléte miatt (ráadásul látatlanul, amikor én épp azt olvastam, hogy nagyon is jól működik), amit nem vagy köteles használni (ráadásul a sony-k köztudottan gyönyörűen szólnak ha hozzá se nyúlsz az eq-hoz) helyezed előrébb a zune-t, csak mert abban nincs is benne..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest