Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ledgeri

    nagyúr

    válasz #82860288 #65867 üzenetére

    Na mondjuk az utolsóra azt tudom ajánlani, hogy minden ami google mehet külön profilba, és akkor az csak azé, abban tobzódhat, minden ami facebook az mehet egy másikba.
    Ha párhuzamban kellhet mással akkor meg +1/2/... firefox exe feltelepítése fog kelleni, és máris előrébb vagy (csak persze ez is úgy kezdődjön, hogy sütitörlés, mert nélküle ugyanott vagyunk :)

    Pl PH!-n harmadikfeles sütivel tudsz átkattolni egy MA! cikkre, és egyből ott hozzá is szólni, mert az -böngésző szinten- harmadikfeles, hiába lapcsalád szinten nem... De pl amit nem lehet megkerülni, és sajna sok helyen az alapértelmezett: reCapcha. na azt én követőnek kategorizálom, mert a gstatic.com-ra kell neki kaput nyitni, ami meg pl youtube belépésnél is kell, hogy "nem blokkolt" állapotban legyen. :W

    A Do Not Track sem ér sokat ma már, egy csomó weboldalnál ott van alul, hogy "köszi, hogy bekapcsoltad, de minket nem érdekel..."

    Ublock beállításokra: semmit sem tudsz úgy elrontani, hogy ne lehessen visszaállítani, ott a beállításoknál a konfiguráció mentő, és betöltő, és lehet próbálkozni! Ha meg tudni szeretnéd mi mit állít, akkor bármelyik i gombocska a githubján lévő wiki-jére visz, szóval ott minden infó!

    Privátabb netléthez:
    2. lépés lehet egy gépreható tűzfal: lényegében ugyanaz mint böngészőben, csak az egész kimeneti forgalmat látod. Sok van, nálam aktuálisan a postmaster fut (és lehet szörnyulködni, hogy X Y program ugyanúgy hivogatja gugli bácsit...)
    3. lépés: ha olyan routered van, akkor openwrt/adguard-os firmware, vagy pi-hole segítségével pedig az egész hálózatod tudod hasonlóképpen szűretni: csatlakozott mobil, tv, konzol adott szűrők alapján reklám, követés, és egyéb szemét mentesen amennyire funkcionalitást nem rombolóan kell, vagy jólesik.

    // #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //

Új hozzászólás Aktív témák