Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Sil

    senior tag

    válasz TIV #1471 üzenetére

    - Ha 0-ra rakjátok az nglayout.initialpaint.delay-t, utána ne csodálkozzatok, ha némelyik weboldal szétcsúszik és nem jön be rendesen (főleg lassabb netkapcsolat esetén). Alapból 250 az értéke, ennyi ezredmásodpercig vár információra, mielőtt elkezdené kirajzolni az oldalat. Ha ennél lejjebb teszitek, látszólag gyorsabb lesz az oldalmegjelenítés (hisz azonnal megpróbálja megjeleníteni), viszont az oldal teljes betöltődése jóval lassabb lehet, és gyakoribbak a hibák is. Ha viszont kicsit tovább vár, nem kell annyit számolnia és nem kell utólag újratördelnie az oldalt, így végül akár gyorsabb is lehet az oldalmegjelenítés. Az ideális érték függ a gép és az internetkapcsolat sebességétől is, így leginkább próbálgatással lehet beállítani, ha kézzel csinálod.
    - A network.http.pipelining kb olyan, mint amikor egy letöltésvezérlőben beállítod, hogy több szálon töltsön. (Engedélyezi, hogy még mielőtt az egyik lekérésre választ kapna a böngésző a szervertől, indítson egy újat.) Észrevehetően gyorsít, viszont nem minden szerver támogatja. (Ez a HTTP 1.1 specifikáció része.) Az IE6 pl ilyet nem tud, Operában meg alapból be van kapcsolva.
    A network.http.proxy.pipelining ugyanez, arra az esetre, ha proxy-t használsz. Ha nem használsz, tök fölösleges állítgatni.
    - A network.http.pipelining.maxrequests értéke valóban 1 és 8 között lehet. 30-ra nincs értelme állítani. Egyébként azt adja meg, hogy ha be van kapcsolva a pipelining, hány ilyen kérés folyhat egyszerre, párhuzamosan (hány ''szál'' legyen).
    - A browser.turbo.enabled-nek az égvilágon semmi hatása nincs Firefoxban. Ez egy régi preferencia, még a Mozillából maradt. Valami olyasmi volt, hogy ha valamelyik komponens már fut, akkor a többi gyorsabban betöltődjön, ha jól emlékszem. A Firefox viszont ''csak'' böngésző, nincs más komponense, mint a Mozillának.

    [Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák