- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11: miért nem vált mindenki?
- OLED monitor topic
- Apple MacBook
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Gaming notebook topik
- Mini PC
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
Ideje volt már.
Mondjuk a Oneplus (és Oppo, Realme) már az OO15 óta tud ilyen funkciót.
Elég zavaró volt hogy annak az 1-1 Iphone-os ismerősnek emailbe kellet küldözgetni, mikor képeket akartam megosztani (eredti méretben). Videófájlról ne is beszéljünk... -
Zsolt,72
őstag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Igen, a friss BÉTA iOS már tartalmazza a Magyar Telekom RCS támogatást. A ONE-ról eddig nem hallottam, de jó hír nekik is.
-
peugeotmate
addikt
Valami viszont megindult, aminek mi felhasználók vagyunk a nyertesei. Szerencsére az RCS messaging is magjelenik most az iOS 26.3-ban, így elérhetővé válik az adatalapú üzenetküldés Android és iOS között natívan - nincs szükség külső app-ra, küldhet egymásnak üzenetet az androidos és iphone-os user: [link] (Tech2 szerint Magyarországon megy Telekom és One hálózaton, Yettelen még nem.)
-
-
tms+
senior tag
válasz
aprokaroka87
üzenetére
"nyitottabb kell legyen" - igen, KELL, de nem önszántából csinálja az Apple, mint ahogy eddig szinte semmit nem önszántából csinált, amivel kedvezett a felhasználóknak
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
[link] Wi-Fi Direct, elég régi, igen.
-
aprokaroka87
nagyúr
Elvileg Android 2.3 és 4.0 környékén már bekerült a rendeszerbe az megoldás amivel lehetett fájlokat küldeni wifi segítségével.
Viszont akkor még nem volt natívan benne.
Voltak erre már akkor is alkalmas alkalmazások, pl shareit, ami most is van.
Aztán jött ugye az apple és bemutatta és bemutatta az Air drop funkciót, aztán az Android gyártók is külön fejlesztettek hasonló megoldásokat, pl a Xiaomi féle shareMe.
Lényeg hogy mostmár van erre is lehetőség. -
Én is emlékszem azokra az időkre amikor ájfonosok szájtátva néztek az android vezeték nélküli kép/fájl küldésére (közben "minekezaszarság" megjegyzéssel fikázták azt, mert az itunes jobb). Egyetlen hátránya volt: a bluetooth korlátozott sebessége. Én már akkor sem értettem, hogy ha a telefonban három féle rádiós adatátviteli lehetőség volt kezdettől fogva (bluetooth, wifi, mobilnet) akkor miért a legkorlátozottabbal szerencsétlenkedik az android. Amikor pl. a wifi sokszorosan nagyobb átviteli sebességre képes és a régóta létező wifi hotspotból látható volt, hogy nem csak fogadni, hanem küldeni is tud a telefon nagy sebességgel adatokat wifin. Csak annyit kellett volna megoldani, hogy mindezt két telefon közötti ad-hoc kapcsolaként lehessen megtenni.
És ugyanez vonatkozott a vezeték nélküli zene átvitelre is pl. fejhallgatók, hangszórok, hangfalak felé. Ott is megy tizen+ éve a kinlódás mindenféle bluetooth codec-ekkel a jobb minőségű átvitel érdekében, miközben ott a wifi ezer éve. Gyanitom, hogy ennek nem technikai hanem licensz okai vannak. -
janeszgol
félisten
Mondjuk én tudom mi az Airdrop, de pár mondatban valóban le lehet írni.
BT fájlküldés mindig volt androidon. Én pár tucat képet és videót küldtem egyik androidos telóról másik androidos telóra. Mivel régebbiek voltak (BT4-es kategória), pár óra kellett hozzá, de megcsinálta.
-
pepimama
tag
Igaz, hogy első keresésre kidobja a Gugli, hogy mi ez (lásd lent), de máskor jó lenne 1-2 mondatban összefoglalva berakni a cikkbe. Előre is KÖSZ!
"Az AirDrop egy Apple-eszközök (iPhone, iPad, Mac) közötti gyors, vezeték nélküli fájlmegosztó funkció, amely Bluetooth és Wi-Fi segítségével titkosított módon továbbít fotókat, videókat, dokumentumokat és egyebeket. A közelben lévő eszközökre küldhetünk tartalmat a Megosztás gombbal, a fogadó pedig jóváhagyhatja az átvitelt. "
Bár nem vagyok nagy guru, de - valszeg nem titkosítva - a kb. 5-6 évvel ezelőtti Xiaomi Mi Max 3 telómon hasonlóan küldtem át dalokat, albumokat stb. + átköltözés új telóra is hasonló volt, csak töb Gb
-
tms+
senior tag
Dicséretes. Már évekkel korábban meg kellett volna lépni. Értem én, hogy biztonság és más rendszer, de ezt nem szabadna kifogásként használni... Nyilván ez nem az Apple-nek köszönhető most sem.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az a helyzet hogy már rég alapnak kellene lennie hogy platform független módon lehessen adatokat küldeni.
Már az sem magyarázat hogy nem tud biztonságos lenni. -
joccmocc
csendes tag
válasz
peugeotmate
üzenetére
Én személy szerint arra vagyok felkészülve, hogy mivel egyik nagyobb gyártó sem mutat be érdemi hardverfejlesztést már évek óta, így a telefongyártóknak nem érdeke, hogy a szoftveres újításokat régebbi készülékekre is elérhetővé tegyék. Így ösztönözve a parasztot arra, hogy megvegye az új telefont, annak ellenére hogy a 3-mal ezelőtti szériás készüléke ugyanolyan jól működik.
Nem azt mondom, hogy ebben a konkrét esetben nincs hardveres indoka ennek, de meglátásom szerint ez az új norma. Exkluzív szoftveres újításokkal adják el a marginálisan újabb/jobb hardvereket.
Maga a hír örvendetes, végre tudnék fájlokat küldeni az iiPhone s smerőseimnek anélkül hogy ráncolják a homlokukat hogy mi ez a samsung cloud os link, amit átküldök, és miért nem tudom egyszerűen csak erdroppolni a képet.
-
peugeotmate
addikt
Ennek eléggé örülök! Kiegészítésként: a Pixel 9 már "hivatalosan" is megkapja - link
És pont a Redditen írnak arról, hogy lehet a korábbi Pixelek viszont már később sem fognak ilyen feature-t kapni. Valószínűleg hardveres limitáció miatt, úgyhogy ezzel azért számoljon mindenki, mielőtt úgy tervezi hogy ez device függetlenül megérkezhet majd minden készülékre egy frissítés során.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Filmvilág
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- PlayStation 5
- Autós topik
- Mégsem lettek annyira pénztárcabarátok az új Intel CPU-k
- Disney+
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RX 9060 XT 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ducky One 3 FULL/TKL/SF/MINI billentyűzetek többféle színben és kapcsolókkal, plusz csuklótámaszok
- Asus TUF A15 FX506 - 15.6" Full HD 144Hz - Ryzen 5-4600H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1650 Ti - HUN
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro Max 128GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4457
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 14 M4 Max 48GB RAM 1TB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ennek lesz most vége.