- Továbbfejlesztette az SP szériás, kompakt tápegységeit a Lian Li
- Itt van az ASUS legfrissebb, AMD platformra épülő mini PC-je
- Jegeli pénznyelő projektjét az Apple, az okosszemüvegben látják a jövőt
- Olcsónak ígérkező, madzagos egér jelent meg az ASUS ROG-os portfóliójában
- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Projektor topic
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Hisense LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
tts
addikt
válasz
P4Laca22 #4912 üzenetére
Há-háá! Hali Ember!
Örülök, hogy jól vagy - nagyon sokat gondoltam rád az utóbbi napokban - nagyon várlak. Be kéne lőni egy gépet. Illetve fellőni amíg megy - tudod a kiállításra. Ami van MSI K8N NEO FSR, 2800+, 500-as Corsair-ek, 9800 Pro NorthQ-val. Ki kéne húzni a végsőkig - ja, bocs - XP-90C tetszőleges ventivel (na azért nem Deltával).
Segítsz? (tudom, hogy igen, azt is, hogy nagyon szívesen mert szeretsz ilyesmivel bíbelődni, de akkor is így illik - és előre is kösz ) -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #4444 üzenetére
nyah, vizpart utan mokoltam egy kicsit a kezem ugyebe kerulo ventikkel, kicsi delta teljes fordulaton jo gepet portalanitani
Ugy tunik, hogy 32kHz a legtobbnek tetszik, 8 ventibol csak a 92-es Zalman adott ki magabol ''erdekes'' hangokat 80-85% kozott jaratva. Ket delta egyutt kb kezmelegre melegitett fel egy kapcsolo FET-et ~35 perc alatt.
Holnap meg probalkozok (mert azert valamekkora kulonbseg meg mindig van az ''analog'' elfutes es a PWM kozott, bar szerintem ezt Bp nagyreszen mar nem hallanad a hatterzaj miatt) konder ralogatasaval mi valtozik.
Tekerentyu mukodik, ~negy fordulat van a 0 es teljes sebesseg kozott.
szombat kArton? -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #4349 üzenetére
thx
Ami 8V-nak latszott, az nyolcvan valahany szazalekos kitoltesi tenyezo volt, annal foljebb valamiert nem akart menni a kijelzes, talan nem birja rendesen lezarni a fetet az 5Ft-os tranyo(Kene egy szkop, de az mar vegkepp nem az ócso kategoria
)
De termeszetesen ki lehet nyitni teljesen a fetet, 12V pontosan nem lesz, esik a feten meg a forrasztasokon-csatlakozokon nehany szazadV(es el is lehet zarni teljesen)
Nem a csatornak szoltak be egymasnak, hanem az 5 potmeter egyutt adott barom ertekeket, es a potikon levo feszultseget meregettem. Geprol vezerelve jol muxik. De szerintem eleg lesz egy tekerentyu is. <titokzatos szmájli>
Majd irok/dobok be kepeket.
ja,
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #4266 üzenetére
Bővebben: link (DivX5.11 kell hozza)
(amikor kb latszanak a lapatok forgas kozben, az nem csak a fenykepezo hibaja miatt van) (a billentyuzet nyomkodas en voltam, egyszerubb geprol allitgatni, mint osszevissza tekergetni mindenfeleket
)
kiprobaltam a kicsivel is, annak is latszanak a lapatjai ''minimumon''
sipolas nincs (hacsak nem hallod meg a 32kHz-et, 16-ot nagyon kozelrol alacsony fordulaton meg meghallottam). Kicsi (meglepoen kicsi) motorhang van. Alacsony (nagyon, amikot mar szinte levegot sem tol) fordulatszamnal langyos a motor korul a muanyag, nem ilyen alacsony fordulatszamra terveztek.
SW-t egy kicsit gyurtam, bekapcsolaskor szep sorban ~fel mp-es kesleltetessel egyenkent indulnak max. fordulatszamrol, es egy kis idovel kesobb mennek le a beallitott sebessegukre.
ja, volt nalam egy Radeon X850, na annak a ventiszabalyzoja meg rettenetesen morgott.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #4112 üzenetére
oszinten? tapfesz es kommunikacios labak ott csucsulenk egy tuskesoron, szoval a nyak maradhat is.
(meg jo, hogy masbol kopipasztaltam a nyakot, es vannak rajta folos dolgok is)
hogy mikorra lenne meg, arra passz, IR-el eddig nem foglalkoztam, es ha minden igaz, jovo het hetfo/kedd-tol egy-masfel hetig nem leszek net/gep kozelben.
Ha nagyon nem lenne hely potiknak, akkor vagy beljebb csavarozod a panlet, vagy ha hajlnado vagy terminal programon keresztul irkalni a mikronak (es osszeraksz egy RS232 szintillesztot (nem bonyolult, egy IC, es nehany alkatresz)), akkor akar geprol is vezerelheted
Vagy veszel egy normalis hazat
Szerintem pentek du tts-nel talalkozzunk, ha minden rendbe, akkod odaadom, es megdumaljuk a tobbit. Program frissitest meg akar otthon is megcsinalhatod
Egyebkent mennyi hely van az elolap es az ajto belseje kozott? ~1cm mar boven eleg. -
Viktor77
titán
válasz
P4Laca22 #4066 üzenetére
Már akkor szóltak érte a Mod-ok, amikor én még sehol nem voltam.
Igazából egy gond van vele, mégpedig az, hogy a rontja a fórum összképét.
Sztem 3 sorba bele kell férjen amit itt meg akarsz osztani másokkal.
Nincs erre szabály (ne keressétek az Alapelvekben), de ha észrevesszük, akkor szólunk.
Sorry az OFF-ért, segítségképpen történt. -
tts
addikt
válasz
P4Laca22 #4016 üzenetére
Remélem - mármint a hőcsövet - nekem a CM új HP NB hűtője is eszméletlenül tetszik.
Bővebben: link - 2000 jó lesz?
[Szerkesztve] -
Hmmz
senior tag
válasz
P4Laca22 #3991 üzenetére
Ha télleg ellátogatsz hozzá és meghiteleznél nekem 1400 pénzegységet,
arra a 80/120-as ventiadapterre, akkor nagyon megköszönném, és átvenném tőled ismét egy alkalmas helyen alkalmas időben, te mégis csak közelebb vagy nekem mint TTS....(végül is a te ventidhez kéne)
NEM tts nem láthatod az arcomat, én nem mehetek... egyenlőre... -
Florida
tag
-
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #3980 üzenetére
meg. Ha a venticsatlakozok kibirnanak ekkora aramot, akkor szerintem akar egy csatornan is. Amivel gond lehet tobb venti eseten, az a tapcsatlakozo a gep felol. De nem 10A alatti folyamatos aramfelvetel eseten.
tts-> ez az ize viszonylag alacsony egyenfeszre van kitalalva
szerk: 9.6A@12V? nóóóórmális, annyit a procim nem eszik
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #3962 üzenetére
Igen, a nyak egyik szelen vannak a venti csatlakozok, azzal szemben van egy tuskesor, arra megy csatlakozoval egy szalagkabel es a potik. Kabel magaban talan lerangatta volna a rez foliat hosszu ido alatt, jobb a bekesseg...
Heh, ami eleghet, az a tap felol jovo tapcsatlakozo, legalabbis ha raraksz 6 deltat teljes kakaon, akkor az kb otszor egy-ket amper(szumma 5-10A, azert annyit nem hinnem, hogy tenyleg egyszerre leszivnanak azok a ventik, de kitudja). Egy kis attervezessel meg lehet csinalni, hogy PCI-E VGA csatlakozot lehessen radugni, az tudna adni eleg kakaotasszem van is itthon olyan aljzatom valahol
Akkora aramnak meg asszem nem orulne egy gagyibb csatlakozo.
Biztositekot is azert raktam bele, mert ha van valami rovidzar, akkor szerintem elobb kapcsol(olvad) le a tap, mint a panelnak komoly baja lenne.
Szabalyzas meg kb 5%-os kitoltesi tenyezoig megy le, bar ennyinel szerintem mar nem sok dolog megy. Beindulassal nem lesz gond, majd meglatod
[Szerkesztve] -
al_age
senior tag
válasz
P4Laca22 #3962 üzenetére
Wow, ez egy igazi érdekesség szerintem, Thermalright-nak matricázott Delta venti, ilyet még nem láttam:
Bővebben: link
Gondolom ez NB1-esre való lehet, 4 centi körülinek tűnik. -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #3863 üzenetére
valszeg csak jovohet csutortok delutan vagy pentek.
tts-> nm. hatja, nehogymar nyugta legyen az embernek. Ja, ugyi telephelyeden ki van rakva a cegnev? Mert az is kell. Egyik megyeben nemreg azzal szorakoztak, hogy vegigjartak az osszes ceg telephelyet, ahol nem volt kiirva, buntettek... -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #3860 üzenetére
akkor jo.
Bogaras alatt azt ertem, hogy az egyik pwm csatorna nem mukodik. Masik negy mukodik. Pedig kene neki. Bogarirtani kell a firmwiret
Noiseblockeres elolap? Gondolm igen. Ha 6mm-es (asszem ennyi a szabvany lyuk atmero tekeros potmeterekhez.) likak vannak rajta, akkor csak bele kell rakni, es racsavarni a csavart. Levagni a tengelyeket rovidebbre, es valami tekero gombot pakolni ra.
TTS, van masik keped rola? Vagy van nalad olyan? Csak mert a nyak-darabot is rogziteni kene azert valamihez.
Most hetvegen inkabb nem. Ar? nem akarok most mast mondani mint eddig.
Kar hogy nincs tobb Delta-manias, sorozatban jobb lenne -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #3800 üzenetére
randa, es finom. Bővebben: link
tobbet masnak itthon nem csinalok nyakot...
Az egyik csatorna bogaras, arrol meg megkerdezek nehany nalam muveltebb embert, de eddigiek alapjan nincs annyi ventilatorom, hogy zavarba hozzam
Azt viszont nemtom, mikor tudnank elesben letesztelni mert vagy masfel hetig itthon ulok (TTS-hez kepest vilag masik fele, ugyhogy csak ezert nem utanam az az egesz varost). -
Florida
tag
-
Fercsa
senior tag
válasz
P4Laca22 #3842 üzenetére
Delta szendvics
Bővebben: link -
P4Laca22
tag
válasz
P4Laca22 #3840 üzenetére
Innen származnak a képek: Bővebben: link
-
Allien
veterán
válasz
P4Laca22 #3774 üzenetére
Megnéztem a képeket, KÖSZÖNÖM (a legjobban az a kép tetszik, melyen 2 TR borda virít)!
Akkor is szép teljesítmény léggel ennyit hozni!
Ami a hang linkjét illeti, hát, elég brutál, de voltam már jópár szerver szobában, meg voltam olyan gép melett is, mely ''enyhén'' csapágyas volt. AZért azokat NEM űbereli a Delta hangja! Sőt, csendesnek mondható!
-
válasz
P4Laca22 #3802 üzenetére
Milyen nehezebb venti? Egy ventilátornak alig van súlya, abszolút nem teher egy ilyen rendszernek.
Számomra nem tűnik úgy, hogy megváltaná a világot, egyelőre nem látok több erőt benne, mint egy Zalmanban. Ezzel nem leszólom, csak a 6800Ultra-ra is kevés lehet egy Zalman.
Mivel hasonló az elv, itt valószínűleg elég jól tekernie kell a ventinek. Az, hogy a kártya felé fúj, nem túl jó ötlet. Mögötte megszorul a levegő, nincs meg az ideális áramlás.
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
P4Laca22 #3800 üzenetére
Hogy on is legyek 1 kicsit: Bővebben: link
remelem majd jol megrendszabalyozza oket -
sz.j
nagyúr
-
Allien
veterán
-
Allien
veterán
válasz
P4Laca22 #3580 üzenetére
DELTA PROJECT?! Khirály! Remélem, alapossan dokumentáljátok! Pl. videjjo (hangal természetessen), rengeteg fotó, stb...
Jó lenne, ha raknátok mellé UV-s ledeket (jól irányítható), meg neoncsöveket, hogy jobban nézzen ki.Azért, a látványra is adni kell!
(csak azért mondom, mert a sima YS-Tech FD 129225 B ventimen is látszik az UV lilás szine, pedig fekete az alapszine)
[Szerkesztve]
Aktív témák
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Házimozi belépő szinten
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple Watch
- Parfüm topik
- Ingatlanos topic!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Iphone 15 Pro Max 512GB Natúr titán
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- Intel Core i7 10700/RTX3060/16Gb ram/256Gb SSD
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 16/512 Iris Xe FHD IPS
- DELL Latitude 5520 Strapabíró Érintős Laptop 15,6" -65% i7-1185G7 8/512 Iris Xe FHD IPS
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3407
- Bontott, vadiúj, SKY BLUE MacBook Air 13.6" M4 10C/8G 16GB 256GB 13 Gar.: 1 év APPLE világgarancia
- BESZÁMÍTÁS! 32GB (2x16) ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight- 1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen,MS3435
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700K / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest