- Kriptobányászatra használta az AI-ra vásárolt hardvereket a Northern Data?
- Jövőre jósolják a memóriahiányt, ami egy évtizedig is fennmaradhat?
- Csúcshálózat: ROG STRIX GS-BE18000 router tesztje
- Már szemez az új Call of Duty-val a friss Arc meghajtó
- Nem sok wafer megmunkálásával kezd az Intel 18A, de jövőre ez változik
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- SSD kibeszélő
Aktív témák
-
P4Laca22
tag
Sajnálom, hogy nem tudtuk lebeszélni a dolgot, mert már érdekelne, mire jutottál a szabályzó ügyében. A méledre elküldöm a tel. számomat, azon el tudsz érni. A Mod Tech Hall-ra kijössz? Ha igen, akkor akár ott is összefuthatnánk, de az lenne a legjobb, ha előtte még TTS-nél tudnánk beszélni. Ha tudsz, jelezz vissza, mikor és hol jó neked, és nagyon köszönöm, hogy szántál időt a dologra
A kisfilm nagyon jó lett, sok ismerősnek megtetszett a dolog -
LukE
veterán
nyah, juzer interfesznek hogy hangzik egy tekerentyu, amivel lehet fol-le tologatni a fordulatszamot, egy gomb a csatorna valtashoz, par led az aktualisan zaklatott csatorna kijelzesehez? (es a ledeket fenyvezeto szallal kivezetni az elolapra á'la Macro Black?
De ezt mar rad bizom, ennyire nem unatkozok
)
Meg 1-2 gomb beallitasok mentesehez/betoltesehez (max powah, ejszakai uzemmod, valami mas), az osszes csatorna egyuttes fol/le tekeresehez, mittomenmihez.
szerk: ja, tts. Mutattad azt a par kapcsolobol allo ventiszabalyzot. par napja gondoltam ra, hogy az szinte mar a tortenelem egy darabja
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
Sajnos most jelenleg nincs gépem
, úgyhogy csak igen ritkán tudok majd írni, de mindenképp leszek itt
Ez betegesen jó lett
, grat érte
A csatornák már nem szólnak bele egymás dolgába? A max. 12 volton is tudja hajtani a ventit a szabályzó? Csak azért kérdem, mert csak 8 voltot láttam...
Ha majd ráérsz, megint összefuthatnánk TTS.nél, szerintem erre ő is nagyon kíváncsi lesz...
-
-
P4Laca22
tag
ez a távirányítós dolog csak elméleti szinten merült fel (ha utólag is meg lehet rá csinálni, akkor majd elválik
), szal a potis megoldásnál maradok
ez igenis egy normális ház
az ajtó és az előlap között sajnos elég kis hely van
, kb 0.5-06 centi, ha ennyi elég, akkor nagyon király
-
P4Laca22
tag
találtam egy érdekes dolgot, és kíváncsi vagyok, mit szólsz a dologhoz. a lényeg tömören: nekem csíftek nagytornyom van ami ajtós, szal a potikat érdekesen lehet sajnos megoldani (ha van jó 5leted, ki vele, hátha használható
), ekkor került a látókörömbe ez a topik: Bővebben: link. mi lenne, ha távirányítóval lehetne szabályozni a ventiket?
. lehet elsőre nevetségesnek hat a dolog (könnyen lehet, hogy másodikra is...), de azért sztem érdemes rajta elgondolkozni. na majd összeengedem a két zsenit (Robert7x és te
), hátha esetleg lesz belőle valami, eddig csak elméleti síkon van a dolog.
szerk.: a 778. hsz-től indul a dolog
[Szerkesztve] -
tts
addikt
Bővebben: link
nekünk ez annyira bejött, hogy a leány gépe egy ilyen ARIA-ban van - élőben is nagyon cukor -
P4Laca22
tag
-
P4Laca22
tag
-
P4Laca22
tag
Volt egy kis időm és számolgattam a ventikkel kapcsolatban. A most nálam lévő 12 centis Delta induláskor 3, üzem közben 2 ampert igényel. Összeszámoltam az összes leendő ventim adatait (szám szerint 7 db), és ilyen számok jöttek ki: induláskor 9.6 amper, üzem közben 6.6 amper. Ennyivel szted megbírkózik a vezérlő?
-
P4Laca22
tag
Keményen várom már a jövő hét pénteket
Télleg, ott majd rendesen potival tudom majd szabályozni a ventiket? Csak azért kérdem, mert a nyákon nem láttam iesmit (mégegyszer grat a nyákhoz, ütős lett
). Megbabráltam a 400 wattos DTK tápot is, szal azt viszem majd a tesztre, netán valami balul sülne el (amit kétlek...), akkor ne egy jobb tápot nyomjon el. Szépen sorban végignézem majd a 12 centissel a csatornákat, és ha jól bírják a dolgot, akkor egyszerre akár többet is ráengedhetünk
, és ha azt is elviszi, hát akkor dobok egy hátast
Ezzel akkor majd széles körben tudom majd a feszt állítani a ventiknek? Mert az én sufni megoldásommal az volt a baj, hogy már kis poti állításnál erősen csökkent vagy nőtt a leadott fesz, és a potit kb 3/4-ig visszaterkerve már el sem indult a venti
-
P4Laca22
tag
Sztem baromi jó lett, és - TTS-hez csatlakozva - inkább az a lényeg, hogy ''rendszabályt alkosson a Deltáknak'', szóval végezze a dolgát rendesen, meg aztán nem fog látszódni, de sztem jól néz ki. Ha gondolod, és ráérsz hétvégén, szívesen kiviszem a Deltát egy tesztre, vagy TTS-t szépen megkérem, hogy egy teszt erejéig adjon kölcsön pár ventit
Mit értesz az alatt, hogy ''bogaras''?
Akkor milyen árban lesz a cucc?
Nagyon szépen köszönöm a fáradozásodat
Akkor azzal a Noiseblockeres előlappal össze tudod hozni a cuccot? Mekkora durva lesz majd, ha meglesz az összes betervezett Delta (2db 12es, 2db 9es, 1db 8as és egy 4es), és semmi hangjuk nem lesz, csak akkor, amikor én akarom
-
P4Laca22
tag
Nagyon ütősnek tűnik a hűtő
Felcsillant a remény a full Thermalright-hűtésű gépre, no persze Delta ventik hathatós támogatásával
Egy kifogásolható dolog van sztem: a heatpipe-oknak kell tartani a ventit, ha nehezebb venti kerül rá, nem fog deformálódni? (ez egy kicsit láma-szagú kérdés volt...
)
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
Jó lesz úgy, ha csak megmarad a helye, és akkor a későbbiekben ha szeretném, akkor még kipótolható +1 csatornával. Mien program lesz hozzá?
Ledek nem lesznek, de az jó lesz, ha a helye meglesz
A TTS által ajánlott előlappal össze tudod hozni az elektronikát?
Lehet a hétvégén lesz pénzem, és akkor az anyagiakat is lerendezhetjük, de ez még nem 100%, akkor wieviel geld lesz az egész?
Előre is szeretném megköszönni a munkádat
-
P4Laca22
tag
Vannak erős ledjeim,ha kell,akkor adok. Asszem most éppen van 4 piros és 4 kék, de sztem mégsem kell bele led, csak működjön rendesen, és férjek bele az 5k-ba
Pedig jó lenne ha jönnél mert most aztán igazán érdekes dolgok lesznek kint, mint pl: léghűtés by Delta (szerény személyemmel együtt...), valószínű, hogy lesz kint vizes gép is, és lesz a HardwareOC által Asetec Vapochill-alapú gép is, szóval minden hűtésmegoldás képviseltetni fogja magát a klubban
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
2 db 5.25-ös helyre terveztem be eredetileg is a cuccot, csak hát mivel nem tudtam pontosan, hogy mennyi helyet fog foglalni az elektronika, így elkezdtem reménykedni, hogy talán 1 hellyel is beéri, de ha 2 helyes lesz, az sem gond
Esetleg olyat még bele lehetne rakni, hogy amikor a ventik működés közben vannak, akkor LED-ek is jelezzék ezt?
Ha nem jelzi ki a fordulatszámot, nem számít, nem érdekes, akkor ez van
Amúgy a ventik nagy molex csatit használnak, és van nekik külön 3 pines a fordulatszám kijelzésére, de azért szeretnék a vezérlőre 3 pines csatit, mert ha ''normális'' megoldású ventit akarok hajtani (ezekből azért mégis több van a piacon...) akkor ne kelljen a csatiját 3 pinesről 4 pinesre átfabrikálni, inkább a Deltáknak csinálok 4pin-3pin fordítót, azt annyi
Ha nem lesz elég 5k, akkor még fecskendezek anyagot a dologba, mert ez nem egy Vantec Nexus-szintű szabályzó lesz
(Radikalmod Modding Klubba szoktál járni? Ha igen, akkor ott mindig megtalálsz)
-
P4Laca22
tag
Figy,ha 2 5.25-re jön ki, az is jó, mert 6 ien hely áll a rendelkezésre, szal nem gáz
Normál potival nem lehet megoldani?
Ha lehetséges, akkor 3 pines csatira csatlakozzanak rá a ventik a szabályzóra, de ha másképp kell megoldani, akkor szivesen várok más ötletet
5000HUF az egészre elég lesz? Talán még egy pofa sör is belefér...
Ha össze tudjuk ezt hozni, akkor Isten vagy
, TTS meg nagyot fog nézni, amikor az összes Deltát simán lehet majd halkítani
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
Ventit csak nagyban használni
Van kisállatom, egy fekete macskám
6 csatorna kellene, mindegyik nagy teherbírással, ha nem gond
Sajnos a jöv. héten délutános vagyok, de a következő hétvégén vasárnap ráérek, ha jó neked, és akkor a rendelkezésedre fog állni a venti
Hogy minek akarom lehalkítani őket? Ha csendet akarok, akkor csend legyen, ha meg überhűtést és hangorkánt, akkor az legyen -
P4Laca22
tag
Úgy értettem, hogy ha sikerül frankón szabályozni egy ultra-izom Deltát (pl ezt: FFB1212EHE), akkor csak és kizárólag Delták lennének a gépben (3db 12es és 4 db 80/92es hely van a házban...
). Hát lehet,hogy kicsit beteg vagyok
, de aki ismer,az már azon lepődne meg,ha 40 dBA alatt vennék ventit
, meg aztán ha le bírjuk őket halkítani, akkor nekem sem kell lemondanom a csendről
Valamikor lenne kedved egy Deltát élesben kipróbálni? -
P4Laca22
tag
Ha gondolod és van kedved, összehozhatunk egy próbát, és akkor kedvedre kipróbálhatod a ventit
. Az mennyire fekszik neked, hogy én állom a PWM anyagi vonzatát, és összeraknál nekem egyet? És az mennyire játszik, hogy egy PWM akár több Deltát is le tudjon kezelni?
Csak hát tudod nem vagyok egy elektroműszerész, szal én is csak abból a kevés tudásból csinálgatom a dolgaimat, amim van
Szerk.: A ventinek a saját késleltetése nem hiszem, hogy gond lehet, valszeg azzal a célzattal van benne az elektronikájába, hogy ne vegyen fel őrületesen nagy feszt a tápról, aztán ki tudja...
[Szerkesztve] -
P4Laca22
tag
Mennyiből tudnál egy iet összehozni?
Amúgy a 12 centis Delta az 24 wattos, induláskor 36 wattot vesz fel egészen az üzemi fordulatszám eléréséig, és késleltetett indítású, szal a venti elektronikája igazi ipari megvalósítás. Annyi lenne a lényeg, hogy amikor veszem vissza a fordulatot, ne túl hirtelen csökkenjen a fordulatszáma, mert az én módszeremnél sajnos ez lép fel, nagyon kis potiállításra is erős fordulatszám-esés a válasz. Ha PWM-el ezt el lehet kerülni, azaz finoman le lehet szabályozni a ventit, akkor állok elébe egy iennnek
-
P4Laca22
tag
Sajnos nem vagyok egy elektronikai zseni
, ez is úgy sikerült csak, hogy egy havernál láttam egy ehhez hasonlót összerakva, csak én ezt egy kicsit továbbfejlesztettem
Ha te valamennyire otthon vagy a PWM-eket illetően, akkor összehozhatnánk valamit az én szabályzásom kiváltására -
tts
addikt
átlagjúzer nem is veszi észre ezt a szemét dumát, ő az árat nézi nagy boldogan és azt hiszi van egy NB-e féláron - érted
mondjuk én basztam el az egészet, nem kellet volna adnom Papst meg NB ventiket ehhez a teszthez - ez olyan volt Thermalright hűtőket adni tesztre 3 Ft-os akármi hűtőkhöz - az eredmény ua. lenne - ''mi 15 k ezen?''
de hát még is csak tanulom a számtek kereskedést - azért remélem annyira sosem jövök bele mint Kelly -
tts
addikt
Luke - egy világ dől össze bennem - csak nem hiszed, hogy tényleg a Kelly adja el a NB-t - vazze én voltam kint a cégnél és már eléggé ismerem is őket - eléggé fel vannak háborodva - persze a Coolink, vagy Kellytech, vagy mittomén ki kicsoda náluk egyáltalán, azt mondja majd, hogy egy dolgozójuk, tévesen írt néhány dolgot magán emberként egy topicban - passz.
-
Xidex
tag
Szép nagy teszt, én is ilyet akartam, de egy kicsivel kisebb lett:
Asszem az enyém csak 12 oldalas lett, mert több hűtőt egy oldalra raktam. És nálam kicsit érthetőbb a nyelvezet, mert nagyon perfekt vagyok magyarból
Na itt van http:// bestpc.hu Bővebben: link
Vagy közvetlen a cikkhez: Bővebben: link
[Szerkesztve] -
tts
addikt
Bővebben: link
asszem erre gondoltál, de nagyon köszönjük, ez ránézésre is komoly dolog
Aktív témák
- PlayStation 5
- E-roller topik
- Gumi és felni topik
- Windows 10
- Renault, Dacia topik
- ASUS ROG Ally
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ROG Zephyrus G14 GA401QM 14" QHD IPS Ryzen 7 5800HS RTX 3060 16GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv gar
- Eladó - Asus ROG Strix RTX 3080 10GB V2 LHR
- Asztali PC , R7 5700X , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R7 8700F , RTX 3070 Ti , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Samsung Galaxy Book2 Pro 360 i7-1260P 16GB 512GB OLED touchscreen, GARANCIA: 1ÉV
- TOP PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB DDR5 RAM, 1TB SSD,1000W PSU/ akciós áron eladó!
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 Slim 1TB SSD lemezes konzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 3800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 SUPER 8GB ZALMAN T7 FSP 650W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest