Új hozzászólás Aktív témák
-
-
MINISFORUM MS-A1-ről mi a vélemény, vett ilyet valaki? Ahogy nézem, a frissített bios-al megy benne a 9000 széria is, és 100w-ig hajtja már a procikat, de nem mindig stabil…nekem minimum egy 7900x vagy egy 9900x kéne bele, hogy erősebb legyen, mint a 7845hx-em (durva, de azt gondoltam, hogy az asztali procik azért erősebbek, mint ami a laptopomba van, de az a durva, hogy csak a 200+ ezres procik a jobbak. Nyilván azok már 170w-okat vesznek fel, így azok ki vannak lőve)
Tudtok még valami ehhez hasonló alternativát ilyen kis méretben? Oculink fontos. -
-
válasz
5leteseN #1678 üzenetére
Jogos és logikus lenne, de az alap felvetésem az, hogy roszabbat nem veszek.
A nem a legújabba 8945hs és 13900HK lenne, viszont ezek gyengébbek mint a mostani 7845hx-em. Oké, hogy vga-val megtámogatva jobb lesz mint a mostani, de vga nélkül meg kell a bika cpu a vágáshoz. Nyilván jobb lenne féláron a régebbi gen, de annyi eladandó megmaradt cuccom van, amiből egy 4090 árát is ki tudnám farmolni, de arra azért nincs szükségem, egy 4070ti/7900xt áránál meg fogok állni, szóval ezen felvetésből kiindulva alább adni semmiképp nem fogok mint a mostani.
Nem 1-2 napom van eldönteni és nem akarom elsietni, de lassan indul a motoros szezon, addigra már kell valami (plus van egy csomó backlog videóm amivel haladhatnék addig is), szóval igazából az a kérdés, hogy 185H a Beelink saját csatlakozójával, vagy hx 370 és oculink.
Videókártya vételt nem fogom egyedül elsietni, a megmaradt 1080ti addig elég lesz, amíg el nem adom a laptopom, és annak az árát költeném gyakorlatilag egy erősebb vga-ra. -
-
válasz
5leteseN #1674 üzenetére
Egy 16"-es laptopot váltanék vele, amiben egy 7845HX van és egy 4070.
Itthon játszom, van külső monitorom, és egy hatalmas asztalom (tehát egy asztali gép is simán elférne). Viszont, hobbi szinten videókat vágok, amire itthon nincs időm, ezt munkahelyen szoktam megoldani az ottani maradék időmben.
Onnan indult az ötlet, hogy az újabb procik hátha jobbak vágásnál (Davincit meg Vegast használok), illetve mivel itthon van bőven hely, vehetnék egy dokkolót valami asztali gpu-val. Nincs bajom a laptopommal, csak kicsit macerás mert elég nagy, plusz a tápot mindig ki kell bányásznom az itthoni setupból, plusz a laptopom renderelés közben elég hangos, kollégáimat zavarja.
Szóval csak jó lenne egy ilyen mini pc, mert kisebb táskába is elfér, a belső táposhoz csak egy kis kábel elég, meg talán erősebb/időtállóbb lesz. (nem akarok asztali gép+macbook-ra váltani, volt régebben)
Jövő hónapban lesz esedékes a vétel, első körben csak a minipc-t venném meg a dokkolóval, mert van itthon még maradék pc alkatrészem, aztán ha tényleg ki tudom váltani a laptopot, akkor az árából veszek egy 4070ti-t vagy valami hasonlót. -
Ti az alábbiak közül melyik mini pc-t vennétek?
EVO-X1 AI Mini PC - HX 370 - Oculink
Minisforum AI X1 Pro - HX 370 - Oculink
Beelink GTi14 Ultra - Ultra 9 185H - Saját csatlakozóÁrban ha csak a gépeket nézzük egységesek. Az Oculink megoldás jobb lenne mert univerzálisabb mint a Beelink saját csatlakozója, de nyilván emiatt jóval olcsóbb is a Beelinkes, plusz a dockba beépített tápos megoldása is sokkal jobban tetszik, kisebb helyet foglal. A HX 370 ahogy látom erősebb, viszont cserébe jobban is melegszik, nekem pedig fontos a halkság. (Azért nézem ezeket, mert egpu setup lenne)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
társtopik: Mini-ITX
- GEEKOM GT1 Mega AI Mini PC
- AMD Ryzen 7 7700X / RX 6950 XT 16GB / 32GB DDR5 RAM / 3TB SSD konfig eladó ÁRON ALUL!!!
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- Gamer pc-RTX3060TI-AMD Ryzen 5 5600X-32gb DDR4 1000GB NVME SSD
- Eladó! Intel Xeon W3530 + Micron Ddr3 1333mhz 6x4 GB ram + Cooler Master Hyper t212 RGB Cpu hűtő
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- iKing.Hu - Samsung Z Flip 6 - Silver Shadow - Használt, szép állapot
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest