Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• 5leteseN

őstag

válasz Zsírkrétamen #1677 üzenetére

E-GPU-val tervezve(teljesen logikusan ! ) szerintem nem kell számodra a jelenlegi TOP-CPU, ami a bevezetéskor kb 50(+)% feláras a "csak egészen jó" teljesítményhez viszonyítva, azért a kb 5% plusz teljesítményért.
    Ha nem kell ez az 5%, akkor az itt megmaradt sok-tízezer("százas" ;] ) jól jön majd a VGA-nal sokkal hatékonyabban, ahol viszont majd nem szabad elfeledkezni a (nem-)lopakodva közeledő AI-MI alkalmazásokról. Ezeknél már most a 16GB alap, de a 24 GB VRAM nagyon jól jön majd.
    A VGA-k még sokáig(IT-ban ;) "sokáig" ) sokkal költséghatékonyabb lesz a VGA-s AI-MI tudás, mint az arcba-tolós marketinggel érkező ezzel(és nem az igazi AI-s teljesítményével) "arányos" árú AI-s CPU-k.

Most nem néztem, hogy van-e ilyen "csak" másodvonalas CPU-s Mini-PC a felsoroltak között, vagy főleg a szénné marketingelt (és túlárazott) AI-s CPU-k.
    Ne kapkodd el, "mindjárt" jönnek a piaci versenytársak ajánlatai is!

;] + ;)

Sok ismerősöm van, aki a (túl)gyors döntés után (a hétvégi söröktöl ellazulva és igazat mondva) "rugdosta a falat" a feleslegesen eltapsolt 1-2 "százas" miatt.
    Megjöttek az konkurensek és az ércsökkenés ugyanis kb 1-2-3 héttel később! :K

Ettől függetlenül van az a helyzet, amikor gyorsan lehet-kell-"jogos" dönteni, ezt innen nem is tudom megítélni!

Új hozzászólás Aktív témák