Új hozzászólás Aktív témák

• mimey

tag

Sziasztok!

Gmktec G3-at vettem még choice-szal februárban, 16/512-es, sajnos chinese brand Airdisk az ssd és a ram is.
    Driver-eket lementettem parancssorból, és inkább ment egy win11 clean install, és aktiválódott is.
    A terv szerint az Airdisk 2280-as nvme belső ssd-n maradt volna a windows, és egy külső ubs3-as házban lévő Apacer AS2280p4 1 TB ssd-re mentek volna az adatok.
    Na most a nagy gondom az, hogy nvme és 2,5" ssd-vel is próbálva, 3 féle usb-s házzal, usb dokkolóval, külső tápos usb dokkolóval is elindul mondjuk egy 5GB-os másolás, és kb. 1GB másolás után belassulnak az ssd-k, majd le is szakadnak az usb-ről.
    A gyári tápja 12V/3A-es, vettem 12V/3,33A-est, és ugyanez a helyzet.
    Az is eszembe jutott, hogy esetleg nem megy a hűtőventilátor, mert közelhajolva sem hallok ventihangot pl. másolás közben, de 53 fok fölé nem ment a CPU HWmonitorral nézve. Akinek van ilyen gépe, hallja a hűtőventit?
    Természetesen több usb portot is próbáltam. Egyikben egyébként közben mindig volt egy wifi vevős Logitech K400 keyboard és egy kínai PS kontroller vevője.

Találkozott már valaki ilyen problémával?
    Elképzelhető, hogy az N100 szűk keresztmetszete a kevés pcie lane, és nem tud kiszolgálni egy külső ssd-t sem? Vagy egyszerűen hibás az összes usb port?

Előre is köszönöm a válaszokat és a segítségeteket!
    Üdv: mimey

Új hozzászólás Aktív témák