Hirdetés
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Harcba és Rómába vezet az új AMD Software
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- Valami baja van a tápomnak
Új hozzászólás Aktív témák
-
worxland
addikt
válasz
DravenMoral
üzenetére
Hát nekem az N150 finoman szólva sem túl acélos, főleg a bootolás utáni első pár percben. Szerintem csalódni fox, ha egy Ryzen 3 után erre váltasz.
-
5leteseN
őstag
válasz
DravenMoral
üzenetére
Csak azért raktam be, hogy ha hosszabb távon lehetnek majd további -nagyobb erőforrás igényű- feladatok, akkor ez esetben melyik a célszerűbb.
A Ryzen-ből, vagy akár az erősebb Intel-ekből bármikor lehet kisebb teljesítményű és (idle-/alap-)fogyasztású gépet faragni, de a beforrasztott N100,...-akból nem lehet erősebbet varázsolni.
Ha a dupla(+) teljesítmény +5-15% HUF/$/€... akkor és az utóbbit szokom venni.
Magamból indultam ki!
Sőt: "Ha rám hallgatsz,=> azt csinálod, amit Te akarsz!"
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral
üzenetére
az n100asoknál is eléggé meseszerű a 6w. Meg persze a turbo miatt változó is hogy rövidebb-hosszabb ideig mi a limit. De biosban 6ra limitálva azért eléggé belassul. A minipécékben 10-15W körülre szokták állítani, 15 felett kb már nincs lényeges különbség, anniy lehet a valós fogyasztás terhelés alatt, ha nincs limitálva.
Nameg a komplett gép fogyasztásánál már a háttértár, ram, hálózati eszköz is beszámít eléggé. Full terhelésen 30w körülre összesen.
De amúgy igen, netezős, egyszerűbb dolgokra jól elmegy.
-
5leteseN
őstag
válasz
DravenMoral
üzenetére
A CPU-k kb:

...azért van némi teljesítmény-különbség!
-
szkutyi
addikt
válasz
DravenMoral
üzenetére
Bizony...az i3-n305.meg jobb.
-
válasz
DravenMoral
üzenetére
A tlala fórumtárs által linkelt videóban bemutatott K6Mini cuccban Adata RAM-ok vannak, meglátjuk, hogy a valóságban mivel érkezik

#beers: köszi

-
válasz
DravenMoral
üzenetére
Ezekben laptop RAM van, vagy normál asztali PC-be való?
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral
üzenetére
belföldről viszont a K6 tűnik ár-értékben jobbnak a k11 / sima k8 mellett, ami alig gyorsabb és csak az npu-val több.
A kis venti, hát az valsz zajosabb, mint az m7/k8 plus/k11. A k6 úgy néz ki, mint az m6, ahogy néztem. Kompromisszum a gariért cserében.
#1866 hahakocka
Az m6 az úgy néz ki, olyan hűtésű, mint a k6 és régi k8. Viszont az m6 még az előző generációs proci és integrált gput tatralmazza. Ha az is játszik, akkor érdemes megnézni az itthoni m7-et is, ami az előző progi és gpu generációs változat olyan módon, mint a k8 plus. -
azbest
félisten
válasz
DravenMoral
üzenetére
Kinn sokkal olcsóbbak az 5ezres szériások már. Legalábbis a kínai brandek. Lehet így nagyobb árrést tudnak rátenni.
Meg lehet nincs túl nagy forgalmuk az itteni webshopoknak és náluk sokat állnak a gépek. Bár normál boltokban az üzleti szériás, méregdrága árú gépek szoktak előfordulni, amit gond esetén a gyártónak visszaküldhetnek. Kínai márkákat kevesebben vállalnak be, teljesen saját garanciakezeléssel.Asus laptopoknál meg azt látom, hogy magyar billentyűzettel, de az indiai modellek vannak jelen nálunk. Mármint, sokszor indiai videókat találni ezekről. Lehet a nyugatabbra szánt modellekhez nem vagyunk elég fizetőképsek.
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral
üzenetére
Én is külön vettem ramokat itthonról, mert az nem volt jobb áron kintről sem.
Nem láttam tuning profil állítást a biosban. Amd expo vagy intel xmp szokott lenni a gamerebb, tunigosabb ramoknál.
Biztos, ami biztos úgy választottam ramot, ami az alap jedec profillal is tudja a sebességet. Ha jól értem annak a leírását, akkor elvileg az is alapból olyan gyors, mint aminek hirdetik, szóval akkor valsz kompatibilis.Nekem sima 5600-as cl46-s [link] van benne (2), annál elvileg valamivel gyorsabb a cl40-es.
Az ssd még egyszerűbb, mert ott nem nagyon van inkompatibilitás. A kétoldalas, vastagabb modulok is elférnek, csak olyankor kicsit szoros a hely a wifi slotnál, capton szalaggal leszigeteltem a wifi antenna csatlakozókat, nehogy a kétoldalas ssd rövidre zárja. Egy oldalas ssd-nél alapból van hely és egy kis szivacsot is raktak a wifikártya tetejére [kép] , hogy leszorítsa az antenna csatlakozót, amikor fölő van téve az ssd.
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral
üzenetére
Na ez egy jó és nehéz kérdés. Az m7 és hozzá hasonlóknál régebben ezt írtam:
7 centi átmérős 1 centi vastag 5 voltos 4 pines, fordulatszámvisszjelzős ilyen késes dugós ventilátort nem nagyon kapni.Nem tudom azóta aliexpresen vagy valahol megjelentek-e. A másik fajták, ha szabványosabb, elterjedtebb méretűek, akkor valsz könnyebben helyettesíthetőek. De nincs olyan biztos azonosítókód, amivel csak úgy bármikor lehetne rendelni. Az üzleti szériás brand gépeknél szokott lenni rendes azonosítás.
12Vosokat találok több hasonlót, 5v-osból csak 2 pineset láttam, meg persze más méretűeket, e a felfogatás és vastagság fontos a hely miatt.
Még talán eddig ez áll legközelebb, bár csak 3 pines és más a csatija. EC7010LL05EA [link]Erősebb venti nem hiszem hogy kéne rá, a ramot és ssd-t le tudja hűteni az a nagy eléggé és ahogy írtam a jobb házú gépeknél állítható a venti biosban is.
A cpu hűtő valamilyen laptop hűtő, azt annyira nem nézegettem.(egy videóból kép [link] [link] )
Mondjuk én még könnyen vagyok, mert ha minden kötél szakad tudok másik műanyag fedelet tervezni és nyomtatni, ha mondjuk 8 centisből lenne megfelelő. Ahogy anno más minipécéimnél is barkácsoltam. [kép]
-
azbest
félisten
válasz
DravenMoral
üzenetére
A k6 még nem a modernebb házú. Az m7, k8 plus (nem sima k8 mert az is olyan, mint a k6), k11 ami már az újabb fajta házukban van. Ezeknél van nagyobb rés és nagyobb méretű venti az ssd/ram oldalon. Szóval, valsz teljesítményben és egyebekben nem rossz, de lehet zajosabb a korábbi fajta házat használó gép a kisebb venti miatt.
Nekem m7 6850h és k8 plus 8845hs van. Teljesen egyformák a ház színét leszámítva, csak újabb procival van és az m7 4800-as, a k8 plus 5600-as ram sebességet támogat. Játszani nem próbáltam velük, csak azt néztem, hogy llm futtatáskor tényleg majd 2x gyorsabb a 780m integrált gpu a 680m-hez képest, játákban valsz nincs akkroa különbség.
Az nem tudom mennyire szempont - az m7 és k8 plus intel 226v lanos, nem pedig realtek. Ez mondjuk nekem jobban számít, mert én vmware esxi szervert is futtatok rajtuk és az nem támogatja a realtek lant
Normál használatnál valsz nem számít.Ja és még az oculink és 2 usb4 port nem tudom neked számít-e.
-
VanAzAPénz
aktív tag
válasz
DravenMoral
üzenetére
Szia!
Rendeltem már innen több mindent, igaz nem ekkora értékben, de nem volt gond.
Persze mindíg akad akinek van valamilyen problénája adott oldallal, de szerintem általánosságban megbízható/ismert oldal.
Az ár nem rossz, igaz ez szerintem csak új regisztrációra vonatkozik.
Azt kell átgondolnod hogy megéri-e olcsóbban megvenni és ha ne adj isten baja van az eszköznek, ugyan van "garancia", de vegyük úgy hogy nincs.
Ezért is van hogy aprón többen is írják hogy ők adnak garit.
Érdemes utána olvasni, mert nem mindegy hogy single, vagy dual channelben van a memória benne.
Feltételezhetően dualban lesz, de akad hogy 1 db 32GB-s modul van benne és az néha érződik rendszerszinten is.
Meg persze lehet hogy csak sata SSD van benne, nem pedig PCI Express-s.
Vásárlás előtt érdemes megnézni a visszajelzéseket, mert láttunk már csodát.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 2,5 gigabittel hasítanak a belépőszinten az új Asustor NAS-ok
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Motorola Edge 70 - többért kevesebbet
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Harcba és Rómába vezet az új AMD Software
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Assetto Corsa Rally
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 (5TW13AA) (DisplayLink)
- Creality Nebula Camera
- Új Lenovo E14 Thinkpad WUXGA IPS Ryzen7 7730U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 Win11 Pro Garancia
- Apple iPhone 12 64GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / 100% akku
- Apple iPhone 14 Stílusos megjelenés, megbízható teljesítmény- Használt, karcmentes 3 hónap gari!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

Normál használatnál valsz nem számít.