Hirdetés
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- XMLTV EPG letöltő progi
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Bluetooth hangszórók
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Apple MacBook
- Túllépne a DRAM limitjein a Neo Semiconductor-féle 3D X-DRAM
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Szerencséd, hogy nem csepegtetted vagy kented szét a folyékony fémet, mert oldja a forrasztásokat, némelyik fém alkatrészt.
Az intel 12700h vivobookomnál szivatattam magam a pasztázással. A gyári sem volt vészes, de gondoltam, hogy áh biztos jobb azért márkásabb pasztát tenni a gyárinál. Érdekes volt ,hogy egész sűrű fajta volt gyárilag rajta, jócskán.
Tettem mk4-et, de rosszabb volt, mint a gyári, jobban melegedett, többet throttlingolt.
Vettem én is Thermal Grizzly Kryonaut Extreme pasztát. Az első napokban jó is volt, de aztán elkezdett felmenni a hőmérséket és erősen throttlingolt. Kipumpálódott a proci alól a nagy magok közti nagy hőkülönbség miatt. Lehet az a paszta folyékony nitrogénes tuning versenyhez való, nem napi használatra, vagy más fajtájuk való normál gépbe.Végül, ami a gyárival egyeztő lett, az a honeywell ptm7950 [link] . Az fázisváltós anyag, 45 fok körül folyékony, alatta paszta. Érdemes behűteni a könnyebb kezelhetőség miatt felhelyezéskor, mert a kézmelegtől már nagyon kenődik és nehéz levenni róla a védő fóliát. Amiket én láttam azok úgy vannak előkészítve, mint a gap padok. Ki kell vágni akkora méretűt mint a hely és leszedni a védőfóliát feltenni a procira, másik oldaláról leszedni a védőfőliát. Lehet gyárilag is ennek a paszta változata volt benne, nem tudom. Gyárilag sok gépben használják. De azóta változatlanul ugyanazokat a cinebench pontokat hozza, nem csökkent le az érték úgy, mint a másik két pasztával. Kiskerben nem nagyon kapni, de aliexpressen vannak viszonteladók. Több méretben van pár dolcsiért, találomra egy.
Youtubeon vannak összehasonlító tesztek. A grafén lap, folyékony fém és a ptm is hasonló eredményeket hoz a gyakorlatban a nagyfogyasztású gépekben. De a fém és a grafén sem mindig praktikus a pasztaszerű ptmhez képest.
Új hozzászólás Aktív témák
társtopik: Mini-ITX
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Gitáros topic
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen autót vegyek?
- 4K vs 8K – Megéri-e a 8K TV 2026-ban?
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Autós topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- XMLTV EPG letöltő progi
- További aktív témák...
- Mini ITX félkonfig - DH77DF / i7-3770T / 8GB DDR3 / 120GB SSD
- HP Z2 G4 Workstation 500W táp - üresen - alaplap+ház+táp+CPU hűtő - ram, ssd és cpu nélkül - 2db van
- AKCIÓS/GARIS/ÚJ/HASZNÁLT/ Ryzen 7 5700/16GB DDR4/RX 6800 XT 16 GB/ 500 GB M.2 SSD/1 TB HDD
- FPSRaptor PC - i7-4790k / RX580 8GB / 16GB DDR3 / 1TB SSD
- Gamer PC i5-14400F RTX 2080 Ti 32GB DDR5!!!
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Intel Core i7-6700 4C/8T 3.40 GHz-4.00 GHz - LGA1151
- Lenovo T14 Gen 1 Ryzen 5 pro 4650U, 16GB RAM, 512GB SSD, jó akku, számla, garancia
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 700W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest