- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- HDMI topic
- OLED monitor topik
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Grave_444
nagyúr
-
Grave_444
nagyúr
Az új lapokon általában (ha nem mindig) 1A egy mezei sys fan csatlakozó, tehát jó eséllyel 2-3db ventit bír el. (Cpu/pumpa header szokott 2A is lenni, illetve a régi lapok.)
Legegyszerűbb megoldás azonos ventilátorok esetén egy külső tápos (Sata/Molex) ventilátor vezérlő, amit egy alaplapi csatlakozóra kötsz. Így persze azonos rpm lesz.
Ha variálod vagy csak nem szeretnél emiatt egy plusz vezetéket a tápra kötni, ahogy én sem, mert amúgy nem használok semmi Sata tápcsatlakozós eszközt, megoldható 1->3 3/4pin elosztóval is és mondjuk ebből használsz fel kettőt. Így 2db alaplapira kötve megy.
Pl [link] [link]Nekem 2 hasonló elosztóval van bekötve a 6 ventilátor (3-3) 2db alaplapi csatlakozóra.
RGB/ARGB más téma, annak van külön az alaplapon, ha nincs, akkor kell egy vezérlő.
-
rxmiss
tag
miert nem fer ra nagyobb huto? mi a legaramlas iranya (procihuto nem dolgozik a tapventi ellen? forditas?) nem nagyobb, de talan jobb huto sem opcio? procihuton csak a ventit lecserelni?
nekem sugo sg-05-ben az is-55 belefujta a tapba a meleget kozvetlen kozelrol es ugy volt a leghuvosebb a proci -
Pista0001
addikt
Hogy mondjak én is egy garantáltan nem túl gazdaságos megoldást, külső víz... Pumpa tartállyal és radi(k) kint, blokk a procira és a gpu-ra, némi csövezés, és már kész is. Költséges (azért az új alaplap és ház árral így is versenyképes lehet), de a házszellőzésnek csak az egyéb komponensek hőtermelésével kell megküzdeniük, minimális fejlesztéssel (proci esetén jó esetben csak rögzítést kell cserélj, vagy azt sem) továbbvihető későbbi rendszerekre.
-
emiki6
veterán
Alulfesz?
5600g-re curve optimizert - pbo-t lehet ráküldeni, 6600xt-t meg adrenalinban le lehet húzni.Mit értesz az alatt, hogy nem tudod rendesen lehűteni? Meddig megy fel?
Jobb procihűtő?Szerk: Ja, most nézve a modot látom a ház elrendezését. Alulfesz. Minden más megoldás vagy túl bonyolult vagy drága.
-
villamos
őstag
Ha jól értem, akkor ez a barebone X300 -as?
Az gondot okozhat, hogy ezt a lapot kifejezetten ehhez a házhoz tervezték. Bár feltehetőleg bele lehet passzírozni másik házba is, de az előlapi dolgokat nem biztos hogy fogod tudni használni.
Az különösen finom, hogy egy ilyen tenyérnyi méretű házikóba képesek voltak egy ATX táppot belepasszírozni, igazán ügyes!Ettől megszabadulni, és építeni egy ITX -et, de az nem lenne túl olcsó.
vagy: találtam egy mod kísérletet hozzá: [link]
Kivágta az elején a lemezeket, rácsokat tett rá, és belerakott két ventit. -
tippm86
tag
Most 4600G-m van és néha hétvégén Diablo 4-el játszom és kicsit kevés.
Néztem youtube-on hogy 8600G-n sokkal jobban megy.
Amúgy hétköznap esténként általános felhasználás, hétvégente néha játék.
Egyenlőre videókártya nem kellene, majd ha a 8600G nem lenne elég.
Most találtam meg hogy létezik DeskMeet X600 amibe később lehetne videókártyát is tenni. -
TESCO-Zsömle
titán
Első link: http://axp90-x47%20full/ nekem nem hoz be semmit.
-
TurboK0
tag
Én már próbáltam hűteni a 5600G-t Hyper 212-vel, IS-55-el, NH-U12A-val, persze nem deskmeet x300-ban. Mindegyik simán bírta, csak ugye a gyengébb hűtővel jobban teker a venti és magasabb hőmérsékleten van a proci. Sajnos azt nem írtam fel hogy melyikkel mennyin ment, de az IS-55-ön sem ért el kritikus hőmérsékletet (habár 25mm Noctua A12 ventivel használtam, nem a hozzá mellékelt akármilyen 12mm ventivel).
Egyébként ha nagyon zavar akkor tekerd vissza rajta vagy a TDP értéket, vagy kapcsolt le a boost-ot, és 10-20C-vel alacsonyabb lesz a hőmérséklet. Nálam így a NH-U12A-val ~50C körül van játék alatt, és a ventik is végig csak tartalékon pörögnek.
Persze gondolom épeszű ember nem hűt U12A-val egy 5600G-t, figyelembe véve hogy a hűtő drágább mint a proci (aprón viszont lehet kapni, elég normális áron).
De olvastam ilyenről is hogy ID-COOLING SE-207-XT Slim Black, ami 135mm magas, relative olcsó, és állítólag beéri az U12A-t teljesítményben (dupla tornyos borda).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hardcore café
- Parkside szerszám kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gurulunk, WAZE?!
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Dell G15 5530
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R7 3750H / GTX 1650 / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest