- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Házi hangfal építés
- Bluetooth hangszórók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- SSD kibeszélő
-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
zodo
nagyúr
válasz
Byga007 #20979 üzenetére
Ha az alapra köthető (P4 12V) 4 pin-re gondolsz akkor igen ahogy a linkelt képen is olvasható.
Szerk:
Ha amiatt aggódsz hogy csak 20 pin a 24 helyett akkor ha jól tudom nem probléma.
Legalábbis anno használtam egy 185W szintén egyedi méretű tápot, modernebb konfiggal és nem volt soha semmi gond vele.Hirdetésben szereplő Hetis tápról még nem sok infót találtam de kép alapján ezen már van egy-két sata csati is ha épp szükséges lenne de a 24 pin-es tápcsati ennél sem túl hosszú.
-
zodo
nagyúr
válasz
Byga007 #20977 üzenetére
A kábelezésük méreteire, csatlakozási lehetőségükre nem árt odafigyelni mert pl az Asus Pundit-ból valónak a 24 pin tápcsati kábel hossza nem túl baráti de persze egy jó tervezéssel (szerk: pláne hogy a lapod "elejére" esik a 24 pin-es csatlakozó) vagy toldóval, elfogadható lehet.
Na meg 2 db molex a 4 pin-es cpu csatin felül.
Különben, szintén megbízható tápoknak tartóm a Delta-kat. -
Rick4
félisten
válasz
Byga007 #19776 üzenetére
Szerintem elég konkrétan leírtam már, ha elolvasod még egyszer, nem lehet elrontani. A G1610 és a G2020-as 1155-ös foglalat, ehhez jó a 61-es chipset-es lap, az i3-as procit már 1150-es foglalattal csinálták, ahhoz H81-es lapot vettem, de az itt nem játszik, mert csak a proci volt 28K, szóval azt nem is akartam részletezni.
Válasz ki, neked az olcsóbb- drágább közül melyik kell, nézd meg az alaplap weboldalán a terméklapot, keresd ki belőle a memóriakompatibilitási listát, nézd meg, milyen ramot vennél, és szerepel-e benne. Kb ennyi. -
Mercutio_
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
2 sata port csak az új 1150-as foglalatnál divat Intel mITX-ben, a 1155-ös lapokon ott a 4 sata port.
A Rick4 által írt összeállítás bestbuy, én is raktam már össze vele néhány gépet és eddig senki nem panaszkodott
Ahol SSD volt a rendszer alatt ott meg különösen pattogós érzetű volt, mert megszűnt a vinyó/swap-file lassító hatása. Sajnos AMD vonalon nincs ilyen olcsó mITX lapa brazosban meg hosszútávon - még ha jól beállítva jelenleg a fullHD-t is elviszi - nincs tartalék.
-
Rick4
félisten
válasz
Byga007 #19763 üzenetére
és azért 19 ezer most a 350 es brazos
Amivel szembeállítva egy Intel G1610-est 9500Ft értékben, meg egy Asrock H61MV-ITX lapot 13500Ft értékben, vagyis 4K-t rádobva egy hasonló fogyasztású, de 5x gyorsabb gépet kapunk. Ne vegyél E-350-est, még nas-nak, letöltő gépnek se éri meg ezzel szemben. Én Anyukámnak raktam össze egy ilyet karácsonyra, magamnak egy hasonlót G2020-as procival, meg egy harmadikat I3-4130-assal, igaz, az utóbbit tartottam meg, de meglepő volt, a G1610 böngészésben, mappanyitogatásban bizony ott van az i3 mögött egy fél lépésnyire. Szintetikus tesztben biztos mérhető a különbség, na de harmad árú prociról beszélünk.. Ezek egy paneltáppal, ssd-vel is 20W körül fogyasztanak, viszont nem lassúak, mint az E-350-es...
-
agent_k
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- Társasjáték topic
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Vezetékes FEJhallgatók
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Max
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- HP ProBook 430 G4 Pentium 4415U (bios jelszavas)
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 1st - i7-6G I 8GB I 256SSD I 14" WQHD Sérült I W10 I CAM I Garancia!
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest