2019. március 23., szombat

Szponzorunk

Útvonal

Tesztek » Notebook rovat

Asus ROG GX700 - extrém notebook vízhűtéssel!

Szó szerint begurult hozzánk a legtöbb asztali PC-t is leköröző, tuningolható, vízzel hűtött, másfélmilliós laptop.

Hirdetés

Megjelenés

Néhányan biztosan emlékeznek még arra az októberi hírre, ami egy vízhűtéses Asus notebookról szólt. Több mint egy évtizedet töltöttünk a hardveres világban, tudjuk, hogy őrült koncepciók voltak, vannak és lesznek, de többségük sosem jut el na megvalósulásig. És miért épp az egyik legnagyobb a külső vízhűtéses notebook lenne a kivétel? Aztán januárban a CES-en már egy csiszoltabb darabot mutogattak, és biztossá vált, hogy márpedig ez a termék kereskedelmi forgalomba kerül. Fel is tűntek az első példányok egy hazai nagykereskedésben is – másfél millió forint körüli árral, megáll az ész!

Legalábbis akkor biztos, amikor az ember meglátja, hogyan érkezik ez a hitetetlen notebook: egy jókora, gurulós bőröndben! Kell is rá a kerék meg az erős fogantyú, mert több mint tíz kilónyi „vassal” van megrakva. Hozzánk még egy korábbi demódarab koffere került, amit az utazás viszontagságai díszítenek, de a boltban kapható változaton már szép vörös betétek és ROG embléma feszít.

De mi is van a bőröndben? Elsősorban egy 17,3 hüvelykes gamer notebook, a ROG GX700VO. Határozottan csinos masináról van szó, hardcore játékos körökben akár visszafogottnak is mondhatnánk, hiszen láttunk már sokkal vaskosabb, szögletesebb és világítósabb fenevadakat ebben a kategóriában. Fedele és oldalainak nagy része ezüstszürke fémből van, a gumis, selymes bevonatú felületeket meghagyták a belső részre. A mintás alsó rész dizájos, de csak sima műanyag, ez okozott némi csalódást.

Jól tették, hogy a narancsszínű betétből csak keveset használtak, és a világító részek is csak egyetlen árnyalatot ismernek, a vöröset, a szivárványszínű fényjáték szerencsére a tervezőasztalon maradt. Akárcsak az optikai meghajtó, aminek hiánya azért elég fura egy 17,3 hüvelykes, gamer notebookon. Van helyette négy USB 3.0, egy Type-C formátumú USB 3.1 és még egy fizikailag ugyanilyen csatlakozó, ami viszot Thunderbolt 3.0 kompatibilis, vagyis óriási a sávszélessége. Képkimenetből HDMI és mini DisplayPort a kínálat, és telepítettek még gigabites sebességre és a játékos adatforgalom előnyben részesítésére képes, Intel Ethernet adaptert.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Előzmények

Gyártók, szolgáltatók

Hirdetés

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.