-
PROHARDVER!
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
viperabácsi
addikt
Üdv
valaki rendelkezik közűletek Fractal Design Node 304 házzal?
Érdekelne , hogy a szélessége mekkora ?Bele fér -e a ház hátlapcseréjével egy matx alaplap?
24.4x24.4 a lap mérete.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Összeállítottam egy vasárnap délutáni mitx rendszert az újonnan felfedezett Fractal Design Node304-es házba. A végeredmény eltér majd ettől, mert Haswell lesz benne. Referenciaként jó, ha majd jönnek az új alkatrészek cserélem a konfigurátorban. Addig is barátkozok az árral.
Alaplap ASROCK H77M-ITX
Processzor INTEL Core i7-3770S 3.10GHz 1155
Memória KINGSTON 8GB HyperX XMP LoVo DDR3 1600MHz CL9 KIT
Haz FRACTAL DESIGN Node 304
Tapegység SHARKOON WPM power supply series 500W
Monitor ASUS PB278Q
Huto SCYTHE Ninja 3 Rev. BMacho Rev.A (140mm fan) most nincs raktáron, de ez a cél. Ha nem fér bele, akkor Macho120 vagy a fenti SCYTHE.
RAM-nak mindenféleképpen LoVo (1.35V) típust szeretnék. Lehet, hogy ennek a 16GB-os változatát, bár nem tudom van-e értelme. Tapasztalatom szerint a 8GB is bőven elég sokféle feladatra. BOINC kutatásra fogom használni és időnként AAA játékok futnak majd rajta, ha később dVGA-t is mellé rakok.
CPU-ból Intel i7-4770R típus választom 65Watt fogyasztással. Tuning nem lesz.
HÁZ fix!
Évek óta kerestem ilyen paraméterekkel és érthetetlen, hogy csak most találtam rá.
TÁP: Ha kapható lenne a több helyen (ill. olcsóbban) a magyar piacon, akkor Seasonic SS-520FL 520W
Monitor: 2560x1440-as felbontás új élmény lesz..
Várom a véleményeket, javaslatokat.
-
Ric4m0nd
aktív tag
Most először hallottam a Fractal Design Node 304-ről! Köszönöm az infót!
Azt írja az overclock3d.net és a guru3d.com is, hogy belefér 165mm magas torony CPU-hűtő! Épített már valaki ebbe a házba (150mm) Thermalright Macho 120-at? -
HookR
addikt
válasz
zenwalk #16184 üzenetére
A PC-Q11-re 240mm-es maximális VGA hosszt írnak. A specifikációik szerint az Asus GTX660-DC2-2GD5 259mm, ellenben a GTX660-DC2PH-2GD5 csak 216mm. Viszont már 1db 3.5"-es HDD is a VGA hűtő szellőzésének útjában lesz, hacsaknem az ODD helyére rakod. Ráadásul a PC-Q11 nem olcsóbb a Fractal Design Node 304-nél.
-
mrbig25
őstag
válasz
zenwalk #16184 üzenetére
Az ASUS GTX660-DC2-2GD5 VGA kb. 25-26cm hosszú. Fizikai képtelenség, hogy a Q07-be vagy a Q11-be beférjen, mivel mindkét ház rövidebb ennél.
Én a CM Elite 120 és a Bitfenix Prodigy párost még kiegészíteném a Fractal Design Node 304-el.
1-2k különbséggel belefér az árba, amit megadtál. Emellett rakhatsz bele nagy toronyhűtőt és ATX tápot is. -
mrbig25
őstag
válasz
szente #15582 üzenetére
Fractal Design Node 304, duplaáron
Vagy átfaragod a CM Elite 120 belsejét, hogy beférjen egy toronyhűtő. -
xtevo
őstag
Urak!
Mik a vélemények a Fractal Design Node 304 házával kapcsolatban? Nagyon megtetszett a letisztult, és minimalista előlapjával, stílusával.
Ahogy visszaolvastam a topic-ban: Gergi és Black&White kolléga vett ilyen házat. Ha megosztanák a saját tapasztalataikat. -
TomiLi
addikt
Most néztem, hogy végre elég sok helyen lehet kapni már a Fractal Design Node 304-et!
~25K átlagosan, egész "tűrhető"
Nekem egy dolog nem tetszik benne, hogy a ház burkolata miért nem lett aluminium? Kár, hogy csak az előlap az.... -
tlac
nagyúr
megvehető a fractal design node 304 kb. 26k körül az egyik legnagyobb webshopban
-
mrbig25
őstag
válasz
Samanbacsii #13123 üzenetére
Vagy ha tetszik, akkor még várhatsz a Fractal Design Node 304-re.
Elméletileg a hónap vége felé jelenik meg, ~20k körüli áron. Utána olyan tápot teszel bele, amilyet akarsz. -
DiceBlade
aktív tag
most látom mi értelme a linkednek, először átsiklottam felette
Fractal Design Node 304 mikorra várható forgalomba, és milyen áron?
ha drágább lesz mint a prodigy (gyanítom... :/) akkor nem szeretne rendelni valaki velem e.mini E-X6 házikót? (elosztanánk a postát és hasonló járulékos költségeket) -
HookR
addikt
"az árát nem találtam sehol, pedig googleztem múlthéten rendesen"
scan.co.uk=========================================
Fractal Design Node 304 review - bit-tech.net
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Pista0001 #12095 üzenetére
Am ez az ár komoly?
Szerettem volna majd venni egy Fractal Design Node 304-est NAS-nak, de ez biztos nem áll meg 100€ alatt... Bár táp nélkül lehet rá esély...
-
HookR
addikt
Létezik. Pl. ezek:
- Fractal Design Array R2
- Fractal Design Node 304
- Lian-Li PC-Q12 *
- Lian-Li PC-Q16 *
- Lian-Li PC-Q25 **Nekem valamiért nem akart betöltődni a Lian-Li honlap, helyette guglis képkeresőt linkeltem.
-
HookR
addikt
Vastaggal jelölt: Némelyik jobban, másik kevésbé, de talán ezek hasonlatosak leginkább az SG05 elrendezéséhez.
Dölt: Termetes méretűek, de az elvárásaidnak megfelelnek.- BitFenix Prodigy
- Codegen MX31-A2
- Cooler Master Elite 120 (még nincs forgalomban)
- Cubitek Mini-ICE
- Fractal Design Array
- Fractal Design Node 304 (még nincs forgalomban)
- Lan-Gear Infinity
- Lian Li PC-Q03
- Lian Li PC-Q07
- Lian Li PC-Q08
- Lian Li PC-Q11
- Lian Li PC-Q15
- Lian Li PC-Q18
- Lian Li PC-Q25
- Realan E-Mini E-X5
- Realan E-Mini E-X6
- Silverstone SG07
- Silverstone SG08Kakukktojás:
- Silverstone FT03-Mini**Lényegében SG05 belső vázszerkezet, de az orrára állítva, alu burkolattal, torony szerű megjelenéssel és VGA melletti szellőző nélkül.
-
HookR
addikt
Olybá tűnik, elfogyott a tűzijáték, s csupán néhány - korábban linkelt termékről készült - újabb kép akadt fenn a hálón.
================================
Thermaltake SD101. Nem hátulról, de legalább levett oldallappal - cowcotland.com
Fractal Design Node 304 - cowcotland.com
És persze a már-már elmaradhatatlan Cooler Master Elite 120 - chinese.vr-zone.com
(#11746) Pista0001: "Ha azt a terhelést jól bírta akkor normál használat mellett elképzelhető hogy bírni fogja."
Persze, elképzelhető. A gondot a bizonyosság hiánya jelenti, mert az, hogy eddig bírta, nem garancia arra, hogy még sokáig fogja. -
HookR
addikt
Fractal Design Node 304 hivatalos oldal és adatlap - fractal-design.com
====================================
Cooler Master Elite 120-ról további, élesebb képek - hwbox.gr
====================================
(#11735) Máté94: "Azért ott hátul a tápnál az a kis kiegészítés elég csúnya, bár látom, hogy lecsavarozható, szóval a hosszabb tápoknak kedveztek ezzel."
Elsősorban arról lehet szó, hogy a januári/márciusi képek tanúsága szerint még 4db 3,5"-es HDD-t fogadott a rögzítőkeret. Ám időközben a gyakorlat rámutathatott, hogy az igencsak lefojtott szellőzésű előlapon keresztül az egy szem 120mm-es venti nem bírt kielégítő légáramot kelteni a HDD-k közötti szűk résen úgy, hogy a procihűtő se melegedjen túl. Következésképp:
- HDD helyek száma 4 helyett 3 lett
- HDD-k és az alaplap közé bekerült egy 2. 120mm-es venti
- 2. 120mm-es venti okán a tápot hátratolták 20mm-rel
- Jobb oldalon, az alaplap mellett helyet kapott egy 80x15mm-es ventilátor -
HookR
addikt
Hűű és wow... Kevés ház tud igazán lenyűgözni, de ennek határozottan sikerült.
- Elegáns, letisztult, sallangmentes megjelenés.
- Frappáns, könnyen gyártható HDD keretek és házkonstrukció. Ebből kifolyólag az ára is egész baráti: $90.-
Le a kalappal a Fractal Design előtt!Fractal Design Node 304
- anadtech.com (nagy felbontású fotókkal)
- sweclockers.com (számítógépes renderek)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest