- A készülő legújabb node-ján is kerüli a legmodernebb EUV berendezéseket a TSMC
- Philips LCD és LED TV-k
- Apple MacBook
- iPad topik
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Melyik tápegységet vegyem?
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rokapet
tag
válasz
cross56 #29126 üzenetére
"Ma próbaképp megnéztem, hogy az az extruder a gyári 93-as értékre van állítva akkor egész jó, de 100-nál már eléggé túl extrudál. De mivel a 100-as értéket szeretném meghagyni így a flowból vennék vissza."
Miért baj ha az extruder step értéke nem kereken 100? Azért lehet (kell) kalibrálni, hogy pontos legyen. Nekem emlékeim szerint 107 körül van valahol az extruder, mert ezen az értéken pontos az extrudált filament hossza.
Szerintem ha szándékosan pontatlanra állítod, és máshol hágogatod meg a rendszert hogy ellensúlyozd, akkor csak magaddal szúrsz ki... Inkább kalibráld az extruder-ed (millió helyen le van írva hogy hogyan kell), és használd a kalibrált értéken.
-
LógaGéza
veterán
válasz
cross56 #29129 üzenetére
Nálam egy SAMLA dobozban vannak a bontott filamentek, amik épp pihennek, és egy 365+-ban, amiket használok. Ebből nyomtatok közvetlen. Az utóbbi alapja ez: [link], csak a filament exit lett ilyen: [link]
Mielőtt beraktam a filamentet ezekbe, bedobtam sütőbe őket 50fokra 4 órára. Biztos kényelmesebb a filament szárító, de én inkább veszek filamentet az árából
-
dugesz77
őstag
válasz
cross56 #29129 üzenetére
Nálam két-három hetenként emelkedik 1-1% ot a páratartalom benne. Igaz én a gyári zárófülekkel használom. Szilikátos macska alommal 19-20% körül páratartalomig levihető hetekig , majd szép lassan vissza emelkedik. Ilyenkor csak ki kell sütni sütőben (80 fokon 2 óra nálam elég) . A 45 literes dobozban 5 tekercs elfér. Mondjuk jelenleg éppen szétbombáztam a dobozt ,most egy komplett polcrész szeparáltam el a nyomtató felett. Itt is tudok 25% körülit csinálni könnyebb kezelnem filament cseréknél.
-
dugesz77
őstag
válasz
cross56 #29126 üzenetére
IKEA-tól a SAMLA dobozok jók tárolásra azokhoz thingen is van sok-sok terv .
-
cross56
senior tag
válasz
honeypot #29109 üzenetére
Köszönöm mindegyikőtöknek a válaszokat. Berendelek akkor az említettek közül egy filament szárítót, mert úgy látom az elengedhetetlen. Valamint ez az ikeas doboz is tetszik. A vákuum tasaknak sokallom az árát (legalábbis amit én néztem direkt filamenthez) de olyasmi is kellene.
Amíg nem jönnek meg addig meg kicsit megsütöm a filátMás: Ha a flowból szeretnék visszább venni, akkor mekkora léptékben érdemes ezzel játszani?
Ma próbaképp megnéztem, hogy az az extruder a gyári 93-as értékre van állítva akkor egész jó, de 100-nál már eléggé túl extrudál. De mivel a 100-as értéket szeretném meghagyni így a flowból vennék vissza. De nem tudom mennyit szabad.Illetve második napja ha bekapcsolom a gépet akkor egyből maxon pörög a hotend ventije. Ez mi a franctól van?
-
dugesz77
őstag
válasz
Lanash #29124 üzenetére
Még talán a BIQU® B1 is érdemes ránézni. Gyárilag 32 bites skr alaplap, érintőkijelző, filament szakadás érzékelő , BIQU SSS bed.
Természetesen az Ender is ajánlott (sőt szerintem ebben az árban a legjobb) az is tud usb-n kommunikálni . Ender 6 amelyiknél nem igazán lehet az usb erre használni. -
Lanash
senior tag
válasz
tvamos #29122 üzenetére
Köszi. Azt hittem hogy olcsóbb kategóriában kb csak az Ember van, most el lehet gondolkozni ezen is. A DirectX driver mit jelent? Miért jobb?
Az Endre 3v2-nél nem lehet usb-ről nyomtatni? Illetve ezeket nem lehet összekötni számítógéppel, és azon keresztül nyomtatni?
Néztem videókat Genius van Endre de tök vegyes, kinek ez jött be kinek az. Így nem tudom mi alapján lehet jó döntést hozni. -
honeypot
tag
3D tollból mi az ajánlott? Polaroid ill. Gembirdeket néztem, de mindegyikről írtak jókat, rosszakat. Használható ezekben sima PLA filament? Van valamilyen bevált típus?
Gyereknek kellene minél hamarabb, így aliexpress nem játszik. -
smithsys
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #29120 üzenetére
+1
-
smithsys
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #29114 üzenetére
7,12 volt a VRef
. 4,95-re visszavéve most kellemesen langyos a motor.
Köszi a segítséget! -
smithsys
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #29117 üzenetére
Igen, láttam.
-
Saccco
nagyúr
Most próbáltam először az eSun PLA+ filament-et, eddig csak a simához volt szerencsém. Nagyon frankón tapad az asztalhoz és az eredmény is hibátlan.
Egy panasz, a sima fehér inkább opálos. Ha fehéret szeretne az ember, akkor a hideg fehéret kell venni belőle. -
smithsys
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #29114 üzenetére
https://www.thingiverse.com/thing:4668934 (bocs mobilról vagyok).
Ezt, bltouch rögzítő nélkül, és úgy fúrtam újra a furatokat hogy a motor hátulja befelé legyen.
Vref-et hogy tudom állítani? Ender 3, minden gyári Creality v1.1.4 alaplappal. ( tárgytalan, közben meglett a video róla) . -
smithsys
aktív tag
válasz
Mr.Csizmás #29105 üzenetére
Én tegnap este tettem fel, természetesen én is olyan mount-ot nyomtattam amin nem stimmelnek a furatok, így mókolnom kellett egy kicsit.
Ami érdekes, hogy az e-step értékét 103,61-ről 658-ra kellett módosítanom hogy a 100mm tényleg annyi legyen ( ender 3 ).
Illetve ami még feltűnt, hogy piszkosul melegszik a motor.
Öt perc után alig tudom megfogni a hátulját. Szerintetek ez normális??? -
tothferenc
aktív tag
-
-
nemethdavid
csendes tag
válasz
cross56 #29108 üzenetére
Én a Polybox nevű szilkagéles cuccot használom, 10-15%-on tartja a páratartalmat. Jóval olcsóbban is meg lehet úszni, ha csinálsz magadnak görgőt (pl: https://www.thingiverse.com/thing:2047554), berakod egy viszonylag légmentesen záró tárolóba, és veszel szilkagélt.
Vannak elektromos szárítók, amik a hőmérséklet megemelésével érik el a páramentesítést. A sütős megoldással az a baj, hogy a szárítás után megint visszakerül a párás környezetbe, ha nem használod el gyorsan a tekercset, akkor sokszor kell ismételni. A szárítandó anyagtól függ a beállítandó hőmérséklet, a PLA 60 fokon már kezd lágyulni, úgyhogy 40 (max 50) fok körül kell szárítani 6-10 órán át. Gázos sütőbn ezt nem is tudod megcsinálni, csak elektromosban. -
cross56
senior tag
Bocsánat, hogy ismét írok, de újabb probléma és kérdés merült fel.
Eddig nem vettem olyan komolyan a filament tárolását, de a mai nyomtatásnál végig hallottam, hogy pattog a fejnél a filament. A nyomat nem is lett valami szép...pöttyös, lyukacsos és szálak is lógnak belőle...egy szóval ocsmány. Gondolom ez mind a nedves filamentnek köszönhető.
Miben tároljam a filamenteket, hogy ne szívják meg magukat?
Érdemes filament szárítót venni? Ha igen, milyet?
Olvastam, hogy sütővel is lehet próbálkozni. Hány fokon és mennyi időre kell berakni a tekercseket? -
Mr.Csizmás
titán
ha TL-est vettél, és ezzel akarod felszerelni, odaadom a módosított stl-t, mert a Lőrincz Robi féléhez képest 1.7 mm-el hátrébb vannak a lyukak. a nulla 3d rajzolós ismeretemmel jópár délutánom óráiba telt + egy marék selejt nyomtatásába
-
Pew
tag
válasz
Mr.Csizmás #29097 üzenetére
Én még csak nagyon várom, 42$ volt pár random feldobott kuponal a TL 1.5 , szóval végképp remélem megéri 😃
Bármilyen tapasztalatot szívesen veszek én is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- Apple Watch Series 7 45mm Silver Stainless Steel
- Samsung 27" LED, PLS, Full HD, 4ms, 60 Hz, HDMI, VGA, Freesync, kis hibás
- AMD ryzen 3800x 2x8 Gb ddr4 3200Mh alaplap b450 -f Gaming samsung odyssey g7 amd radeon rx 6600 xt
- samsung odyssey g7 28 4k 144hz
- Choetech T581-F MagSafe Vezetéknélküli Töltő 15W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB NZXT H7 Elite GIGABYTE AORUS 850W
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256GB SSD + 1TB HDD
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- LG UltraGear Gaming Monitorok: ÁPRILIS MADNESS -30%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest