Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• macko49

újonc

Egy szomorú tapasztalat, hátha tudjátok használni.
    Ender 3, új gép happy minden, ünnepek alatt, nyomtatok mint egy gyerek.
    Mivel nem volt még nyomtatóm nem tűnt fel, hogy egy kicsit hangos gép.
    Kétszer előfordult, hogy hogy kb. egy milliméter magasság után vízszintesen jobbra nyomtatott gép (nem egymás után). A körök kezdtek nem körök lenni. Tologatom a fejet jobbra balra, tologatom az ágyat előre hátra, és éreztem, hogy a jobbra balra tologatás sokkal nagyobb erőfeszítést kíván, mint az asztal előre hátra mozgatása. Ami furcsa volt, hogy meg, meg akadt a sínen a fej. Mindkét rendszer ugyanolyan módon van megvalósítva. Álló motor, bordás szíjjal mozgatja fejet, illetve az asztalt. Elvárható, hogy mint az a fej mint az asztal kb. ugyan erővel legyen mozgatható az áramtalanított készüléknél. És ne akadozzon!! Szétszedéskor kiderült, hogy fej mozgató mechanizmus 3-dik kerekén roncsolódások vannak. A nyilas kereszt alakú alumínium vezetőn 3 görgőn fut fej illetve az asztal kocsija. Kettő görgő egy oldalt van, egy pedig a túloldalt. Ez az egyedüli görgő távtartója egy hatlapfejű távtartó ami nem középen van kifúrva hanem egy kicsit excentrikus a benne átmenő furat. Össze szereléskor a tengely meghúzása előtt a hatlap fejet egy villás kulccsal be lehet állítani, hogy menyire szoruljon a vezető sínen a kocsi. A Kinai szerelő vélhetően szorosra állította be ezt a görgőt. Ameddig megérkezik az új görgő 1100Ft addig az egyik függőleges kocsival cseréltem fel a görgőt. Meg vagyok lepve, hogy milyen halk a gép. Az ilyen lassan analóg módon tönkre menő dolgokat nehezen vessz észre az ember, csak amikor már baj van.

Új hozzászólás Aktív témák