- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Saccco
nagyúr
válasz
OutsideR #10396 üzenetére
PID Tuning
Az adatokat a firmware tárolja. Paranccsal is lehet menteni, ha támogatja a fw. -
fape
senior tag
válasz
Tankblock #10394 üzenetére
Valszeg a kicsire van állítva a extruder speedje, Eddig 1,8° motor volt most meg 0,9°, sőt a titán is 1:4 arányú, nem csoda ha korábbi érték kevés. De ha PC-ről csinálod akkor ott tudod a sebességet is szabályozni. Pl Repetier-Host-nél egyrész tudsz jásztani a feedrate-tel, de az extrudernél van a dupla-nyilas gomb is mivel gyorsabban fog mozogni.
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Tankblock #10391 üzenetére
Update,
A menüből lassú csak. A calibráció így sokáig tartott. Elkezdtem egy calib kockát és ott ment rendesen. Kellene a beállítás a menuben lévő extruderre is.
Az infill el mit lehet csinálni? X-Y tartó vonal szinte folyamatos, a másik iránti meg nem... Olyan mintha csak a 75 % a lenne meg a vonalak közt néhol...
Cura 3.5.1 használok
-
OutsideR
aktív tag
Sziasztok!
Ender3-nál a nyomtatás közben a nozzle hőmérséklete elég nagy mértékben változik. 195 fokra van állítva, de néha 160 és 225 között ugrál így teljesen tönkre téve a nyomtatást.
Van valakinek ötlete hogy ezt mi okozhatja és mi a gyógyír rá?
5 percnyi nyomtatás 12 másodpercbe sűrítve -
Tankblock
aktív tag
Sziasztok,
Megjött a Titan Extruder.
Felraktam, Marlint E step 837 állítottam. Megfordítottam a extruder irányát is. 100 [mm] helyett 104 [mm] jön ki.
A problémám hogy nagyon lassan értsétek több mint 10 perc.eddig ez pár sec volt csak...
Mit rontottam el?
előre is....
Az kimaradt h installáltam 0.9 motort ami a titánnal jött....
-
Zsolt74
senior tag
válasz
beis-compo #10387 üzenetére
Ha jól emlékszem akkor eddig 8 nyomtatóm volt már.
Az első egy Prusa I3, majd egy Deltát építettem, utána jött Devecz Miklós gépe, utána rendeltem egy Ultimaker clone-t, közben építettem egy mini egyedi nyomtatót a megmaradt alkatrészekből, ezután megépítettem a nagy nyomtatómat ,majd jött a Craftbot, és a Flyingbear Tornado.
Ezek közül 4db volt gyári, persze mindegyiken valamit azért átépítettem.
Ezt azért vettem mert a Craftbot-ot kicsinek találtam.
Azért a Flyingbear-t vettem mert ez volt az egyetlen nyomtató ami gyárilag lineáris sínekkel volt szerelve. -
Dalee
aktív tag
Ismét a segítségeteket kérném és köszönöm az eddigi segítségeket is.
Elkezdtem az eltört hűtőgép ajtó polc nyomtatásának előkészítését. Megrajzoltam Fusionban 3mm és 5mm falvastagsággal és a kritikus részletet (oldalfali csatlakozás részletét) mindkét esetben kinyomtattam mielőtt nekiállnék a kb. 25-26 órás nyomtatásnak:
A nyomtatás a képen látható helyzeten történt a hűtőben pont fejjel lefele lesz behelyezve. A kiálló pöcök megy bele az ajtó vezető sínébe és a jelenleg alól látható peremen (ami a valóságban felül lesz) fog megtámaszkodni a polc.
A nyomtatás szépen rendben lement tegnap, nem is volt semmi baj, most este elővettem és látom (sajnos a fényképen nem látszik), hogy a lenti perem (a nyomtatás alja) ami nyomtatáskor még teljesen sík volt, nem vált fel, mára a jobb és bal oldalán is begörbült, mint amikor nyomtatáskor nem jó a tapadás és a szélein felválik a nyomat.
Lehet ez ellen tenni valamit, hogy nyomtatás után is sík maradjon az alja? Esetleg a széles perem miatt van és ha fordítva nyomtattam volna akkor teljesen síkban lenne?
A képen látható nyomtatáskor felső rész továbbra is síkban van.
Nyomtatási hőmérséklet (Spectrum PETG filament):
Ágy: 1-10 réteg 85 oC, 10 rétegtől 70 oC, Fej: 240 oC -
-
fabula
őstag
válasz
WinZol #10372 üzenetére
Hello!
A 4MAX ár-érték arányban egész jó kis nyomtató masszív szerkezettel és zárt házzal, csak fedelet kell gyártani hozzá plexiből.
Korekten nyomtat, nem nehéz beállítani sem. Én csak annyit tuningoltam eddig rajta, hogy kicseréltem az XYZ drivereket TMC2208-ra és egész csendes lett.
Később tervezem még az extruder cseréjét egy BMG klónra és hozzá egy E3DV6 hotendet is, de nem sürgős, mert az alapfelszereltséggel is jól nyomtat. Majd ha kopik a gyári extruder, akkor cserélem jobbra.Nekem van mellette Tevo Tornado is, de azzal sokkal több volt szívás és még tuningolni is kell több mindent rajta, meg a vázat sem árt merevíteni. Már elég sokat ráköltöttem, de még mindig nem vagyok megelégedve vele, a 4MAX szebben nyomtat.. Lehet el kéne adnom a Tornado-t
?
-
fape
senior tag
Kint az új Simplify3d 4.1.0
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #10372 üzenetére
Nem mindenki, csak a többség. Az okát teljes mértékben nem értem. Talán azért, mert 1-2 éve még nem voltak olcsón jó "kockák".
Én is már visszasírom a 4MAX-otSzépen nyomtat a Tevo is nálam, de látszódik a tárgyakon a nehéz asztal. És én még nagyobbat szeretnék rárakni
Na meg szenvedős ABS-t nyomtatni vele.
-
WinZol
aktív tag
válasz
gerleimarci #10369 üzenetére
Ha mindenképp mozgó asztalosat akarsz, akkor talán ez az egyik legjobb.
Itt szinte mindenki mozgó asztalost emleget (Tevo Tornado, Flash, CR10, stb).
Te viszont ezeket szoktad ajánlani: Flying bear Tornado, vagy Anycubic 4MAX
Tehát:
- mi a mozgó asztalos hátránya / előnye
- mi a fix hátránya / előnye.PS: Flying bear Tornado elég maszív szerkezetnek tűnik.
-
bigrob
őstag
Végre megjött a Tevo Flashem, szerintetek összerakjam TMC-kkel vagy várjam meg az LVS drivert az extruderhez?
-
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #10363 üzenetére
Nekem nem azzal jött
Bár ebben lehet annak a német csávónak is benne volt a keze, aki előttem használta vagyis inkább használhatatlanná tette. Meg az induktív szenzorok se teljesen így néznek ki. Meg egyet le is spórolt
Ha mindenképp mozgó asztalosat akarsz, akkor talán ez az egyik legjobb.
-
Tomjack
tag
Sziasztok,
Erről a nyomtatóról mi a vélemények ? Brand: ZONESTAR Z9
Valakinek talán többet mondanak ezek az adatok. Én nagyon nem találtam hozzá túl sok infót, tesztet.
Adatok:
Type: DIY,Complete Machine
Model: Z9
Platform board: Aluminum Sheet
Nozzle quantity: Single
Nozzle diameter: 0.4mm
Nozzle temperature: Roomtemperature to 250 degree
Product forming size: 300X300X400mm
Layer thickness: 0.1-0.3mm
Memory card offline print: SD card
LCD Screen: Yes
Print speed: 150mm/s
Platform temperature: Room temperature to 100 degree
Supporting material: ABS,PC,Carbon Fiber,PETG,PLA,Flexible PLA,Flexible Filaments
Material diameter: 1.75mm
Language: English,French,Spanish,Portuguese,German,Italian,Dutch
File format: JPG,STL,G-code
Model supporting function: Yes
XY-axis positioning accuracy: 0.012mm
Z-axis positioning accuracy: 0.0025mm,0.02mm
Voltage: 110V/220V
Host computer software: Repetier-Host,Cura,GRBL (CNC),Simplify3D,Craftware
Packing Type: unassembled packing
Certificate: CE,RoHs,FCC
Size: Large
Connector Type: USB,SD cardKöszönöm
-
MASSlag
tag
válasz
gerleimarci #10347 üzenetére
Egy ideje használom már a BMG extrudert #9809
Nagyon meg vagyok vele elégedve, még nem volt olyan amit nem nyomott volna keresztül. Belül is elég jól van megoldva a filament útja. Érdekesség, hogy egyszer túl alcsony hőmérséklet miatt nem begyűrte a filamentet, hanem kitépte a PTFE csövet a fittingbőlEgy 0.44Nm-es stepper online-os motorral megy A4988-ról 1,5A 24V-ról.
Egy hátránya van, hogy nagyon élesek a fogak a keréken, ezért kioldott feszítővel sem nagyon tudom kézzel visszahúzni a filamentet, hanem csak Gcode-al, mert annyira fogja. -
WinZol
aktív tag
válasz
gerleimarci #10361 üzenetére
Tevo Black Widow!
[Ebbe] MKS Gen v1.4 vezérlő van.
Dupla Z tengely.
Maszívnak tűnik, legalább is a Tevo Tornado-hoz képest.450 EUR
-
Saccco
nagyúr
Találtam egy jó ajánlatot, Select kuponnal ($15-$2) 11.11-én 5db TMC2208 ~$20.
A korábban linkelt BMG extruder-re is be lehet váltani a kupont. -
gerleimarci
aktív tag
válasz
WinZol #10359 üzenetére
Nekem van, de én használtan vettem, de emiatt szívtam is nem keveset vele.
Stabil egy szerkezet. De még így is hajlamos berezonálni nagyobb jerk-nél. Majd meg akarom támasztani, mert 25-ös jerk-nél már nem az igaziBár az tény, hogy nem egy CR-10, hanem sokkal jobb.
Az extruder se lenne annyira rossz, csak furcsa benne a fogaskerék. Nekem csak teljesen meghúzva akar normálisan menni, kűlönben csűszik a filament. De egy bowdenestől mindenképp jobb
Ja és alaplapot is cserélek majd egy MKS GEN L-re, mert gyárilag base v1.5 van benne
Ha a méret annyira nem lényeg, akkor a 4MAX-ot jobban ajánlom. -
WinZol
aktív tag
Üdv!
Van valakinek tapasztalata a TEVO® Black Widow-val kapcsolatban?
Elég maszív készüléknek tűnik.
Ha jól látom akkor direct drive-s.
MKS Mosfet, stb.Ár szerint a Tevo Flash lassan utoléri.
Azt nem látom, hogy ez sikerült rosszul, vagy a Flash túl jól?
Köszi
WinZol
-
tibi970307
tag
válasz
energy4ever #10356 üzenetére
0.4-es a Nozzle, a modellnek a vastagságai pedig nem oszthatóak 0.4-el, azért ilyen. Valószínűleg egy 0.2-es fúvókával jobb lett volna az eredmény. Egyébként így sem olyan drasztikus, mint ahogy a kép alapján megítélted, nagyon masszív, direkt el is próbáltam törni, mielőtt elajándékoztam.
blountex:
Én ezt nyomtattam ki:
[link]170mm magas, a sebességeket minimálisra és a tárgyhűtést maximálisra vettem azoknál a rétegeknél, ahol majdnem levegőben húzza a szálat teljesen.
-
blountex
senior tag
válasz
tibi970307 #10355 üzenetére
Nekem lenne 1 kérdés.
Azt az eiffel tower-t milyen méretben csináltad és milyen nozzlival? Mennyi idő alatt lett kész?
Egész jó lett az alja support nélkül.Én speciel ezt nyomtattam ki:
[link]Ugyan sikerült, de a minőség nem lett jó 0,4 nozzlival, úgy érzem ide 0,2 kéne legalábbis ebben a standard méretben.
-
energy4ever
addikt
válasz
tibi970307 #10355 üzenetére
Ott a kereszt/koronas kigyos emblemas kulcstartonal latszik, hogy valami nagyon nem stimmel. Mintha szejjel lenne nyilva az egesz teteje. Lyukacsos fullra, igy ranezesre mintha kezzel szetlehetne hamozni.
Lehet csak en vagyok ilyen kritikus. Lapos cuccok nyomtatasat csinalom az esetek nagy reszeben, nalam valahogy egeszen mashogy neznek ki.
-
tibi970307
tag
Sziasztok!
Már most több, mint egy hónapja boldog tulajdonosa vagyok egy Ender 3-nak.
Szeretném leírni a tapasztalataimat, megmutatni, hogy mit nyomtattam eddig.A gépről annyit, hogy valóban kiváló darab, ha egy kicsit nyomtatott alkatrészekkel és egyebekkel fejleszt rajta az ember, akkor egészen komoly eredményt lehet elérni.
Én eddig amiket nyomtattam hozzá:1. csapágyas filament tartó, így már most a PETG is szépen legördül, ahelyett, hogy megakadna és recsegne az extruder fogaskerekénél
4. szíjfeszítő
(Mindig berezonált a szíj gyorsabb mozgáskor, így már most tökéletes. Felszerelni elég nehéz volt5. Damper feet (ez nagyon sokat segített a hangján, sokkal halkabb lett)
6. Táp hátlap 92mm-es ventilátorral (még nem sikerült beszerelni, várok a Voltage Step Down modulra)
7. Hero Me extruder fej (szintén step down modul kell hozzá)
8. LED szalag a felső aluprofil nútjába
Végül pedig néhány darab, ami nem a nyomtató tartozéka:
Köszönöm mindenkinek az eddigi segítségeket, ha esetleg bárkinek bármi kérdése van, forfuljatok hozzám is nyugodtan!
-
Saccco
nagyúr
válasz
DrojDtroll #10352 üzenetére
Nem.
(#10353) printerpeti:
Ruiraptor-nak tetszik.
Közben rájöttem, hogy a nagy retract darálás nálam is szokott galibát okozni. Minél kisebbre veszem a rétegvastagságot annál előbb előjön. -
DrojDtroll
veterán
ha halkabb motor driverek kerülnének az xyz stepperekre akkor újra kellene égetni az fw-t?
-
gerleimarci
aktív tag
Ha netán rászánnám magam, és rendelek PEI fóliát, azt milyen vastagságban érdemes? 0.2-es Mennyire használható? Az a baj, hogy ebben a méretben még az is drága
Bár még mindig bízom benne, hogy sikerül Chiron Ultrabase Pro asztalt szerezni, az csak jobb lenne. -
Saccco
nagyúr
válasz
gerleimarci #10349 üzenetére
Azt hittem korábban rendelted.
Előrendeltem.
A store-ban van kupon is $15-ként ad $2 kedvezményt. -
gerleimarci
aktív tag
-
Saccco
nagyúr
válasz
gerleimarci #10347 üzenetére
Mennyi volt?
-
gerleimarci
aktív tag
Annyira nem lőttem mellé a BMG extruderrel
-
konkav
csendes tag
válasz
energy4ever #10317 üzenetére
A teljes párhuzamosítás helyett én inkább felosztanám a fogyasztókat a két tápegységre. Nem tudom, hogy teljesítményben a tápok mennyi ampert tudnak, de ha lehetséges, akkor én a következőféleképpen csinálnám: A "régi" tápot, amely időnként áramkimaradást produkál, a heatbed fűtésére használnám. Az "új" táp pedig vinné az elektronikát. Ha az asztal fűtése le is állna egy pillanatra, nem számít. Ránéztem gyorsan egy RAMPS kapcsolási rajzra, és ott két 12V bemenet van, külön egy az asztalnak, és a másik a többinek. A nullák a RAMPS-on belül is össze vannak kötve, így elméletileg ez így akár működhetne is egy-az-egyben. Ha más elektronikád van, amelyen nincs külön asztal fűtés bemenet, az sem nagy gond, kell egy külső FET, a nullákat összekötni, és a külső FET-nek tápként adni a "régi" tápegységet. Itt már össze kéne kötni a két tápegység nulláit. Ennyivel működnie is kéne.
Ha ilyesmire adod a fejed, akkor lépésenként haladj, mérj feszültséget és áramot is, kapcsold be először csak 15 másodpercre, majd nézd meg, hogy túlmelegszik-e valami. Könnyű elfüstölni valami alkatrészt, mert véletlenül rossz helyre kötötted a vezetéket. -
Tankblock
aktív tag
válasz
printerpeti #10340 üzenetére
A leírt jelenségek egy részét az Ender3 is produkálja.
Az alu szett sem javított mindenen. Csavar alá tettem alátétet így növelve az erőt. A csavar attól még hajlamos kitekeredni....
A mai nyomtatás eredménye: hiányos rétegek, mert a filament túl szorosan van feltekerve : Spectrum Carrot orange.....
Szerintem nem minden a Cura hibája.....
-
printerpeti
tag
válasz
Saccco #10339 üzenetére
Kisebb modelleknél nekem is az a baj hogy kihagy illetve törik, viszont nagyobbaknál durván nem tapadnak a rétegek, gyakorlatilag szünet van a vonalak között.
hot end tiszta, próbáltam 0.4és 0.6 nozzleval alapból jön anyag. 3.4.1-ben már 115% flow ratet is próbáltam.
Most ezt találtam kinyomtatom a másik nyomtatón aztán megpróbálom
-
Saccco
nagyúr
válasz
Saccco #10337 üzenetére
Modell: Santorini Worker proxies
szerk: A 3.6 Beta olyan volt, mint a 3.4.1. Csak nem maradt meg a talpán, amikor leszedtem a kitámasztást.
-
Saccco
nagyúr
válasz
printerpeti #10336 üzenetére
3.4.1-ben nem látom a hibát.
Viszont első tesztnél a 3.6-on sem láttam, sőt 3.5.1-en sem figyeltem meg vagy nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki. Elképzelhető, hogy most más okozta. Illetve még csak Beta a 3.6.Hozok képeket.
-
Zsolt74
senior tag
válasz
Zsolt74 #10328 üzenetére
Én kb 20mm-el kisebbre engedem le a nyomtatás végén mint amekkora a max nyomtatási méret(biztos ami biztos). Nekem is lefelé indul meg(10mm-t) először az asztal ,mikor home-t nyomok neki, nem úgy mint a régebbi nyomtatóimnál ahol rögtön fölfelé indult meg.
Mondjuk ez így biztonságosabb mert még véletlenül se szánthatja végig az asztalt a fej. -
Saccco
nagyúr
Ultimaker Cura 3.6 beta available now
Elvileg ebben már tényleg javítva van az alulextrudálós hiba.
Nekem csak most jött elő... már mindent állítgattam, mire rájöttem, hogy még hol lehet a hiba. -
kulu22
aktív tag
válasz
energy4ever #10320 üzenetére
Csatlakozások a tápegységnél / alaplap betápnál / FET-nél (ha még rajta van) szorosak?
Ha van MEGFELELŐ multimétered, a helyedben minimum 2 dolgot mérnék meg:
- esik-e a 12V és mennyit amikor az asztalfűtés bekapcsol
- mennyi a bejövő 220V (EZT RENDKÍVÜL ÓVATOSAN, AZ ÉRINTÉSVÉDELMI SZABÁLYOK BETARTÁSÁVAL!)
- az előzőt abban az esetben is ha valami terhelés van az otthoni hálózaton (bojler, fűtés, halogén)Ha a 220V rendben van, akkor a táp haldoklik, ha viszont a bejövővel van gond (értsd: kevesebb mint 220V), akkor egyrészt nézesd meg egy villanyszerelővel mert ahogy már írták gond lehet belőle, másfelől valami minőségibb táp után érdemes nézni ami jobban tudja kompenzálni a bejövő feszültség ingadozásait.
Párhuzamosításba nem fognék bele, mert ha nem tökéletesen egyforma paraméterekkel rendelkeznek, akkor a tápon között is fog áram folyni és tönkrevághatja mindkettőt.
-
kulu22
aktív tag
válasz
Zsolt74 #10328 üzenetére
Sztem ez csak akkor igaz, ha a max Z nagyobb távolságra van állítva a kulplungtól mint amit a home X/Y kiadásakor még tol rajta. Tudom, hogy ezzel (nagyobb távolság) könnyen orvosolható, nyilván nem szoktam home X/Y alatt kikapcsolni a gépet éppen amikor Z-t leengedi, a kérdés leginkább teoretikus. Próbálgattam, nem működik és nem értem, hogy miért. Ha meg megy, miért ne állítsam be így?
-
kulu22
aktív tag
válasz
gerleimarci #10326 üzenetére
Mivel a nyomtatás végén le szoktam engedni az asztalt teljesen, majd utána kikapcsolom a gépet, jártam már úgy (az X5S-el), hogy az X/Y home miatti leengedés szépen beletolta a kulpungba/motorba az asztalt. Ezt elkerülendő gondoltam ki, hogy teszek erre a végére is. Ráadásul a Duet-en addig nem engedi mozgatni míg a home nincs meg (ha jól tudom).
Ok, egy kis odafigyeléssel megelőzhető, de inkább ne is engedje ha megoldható valahogy. -
kulu22
aktív tag
Hello, van itt valaki aki Duet (Maestro) vezérlést használ? Elkezdtem mozgásra bírni a kockát, de ven egy kis gondom.
Hogy lehet megoldani hogy a Z-n (core xy) a felső végállást a BL Touch ÉS az alsót egy opto érzékelje?
Egyszerre sehogy sem tudom működésre bírni őket. Most így néz ki a releváns konfig:
....; Endstops
M574 X1 Y1 S1 ; Set active high endstops
;M574 Z1 S2 ; Define Z to use Probe. Home to Min.
M574 Z2 S1 ; Set Z max endstop; Z-Probe
M558 P9 H5 F100 R0.2 T6000 ; Set Z probe type to switch and the dive height + speeds
G31 P25 X0 Y0 Z2.5 ; Set Z probe trigger value, offset and trigger height
M557 X20:250 Y20:250 S50 ; Define mesh grid
....A Z1 S2-t elvileg nem kell külön definiálni az M558 miatt, nem is számít neki hogy engedem-e azt a sort vagy sem. Próbáltam az endstop szekciót a Z-probe után tenni, úgy sem jó.
-
fape
senior tag
válasz
Zsolt74 #10323 üzenetére
és (#10320) energy4ever: Igen akkor jobban jársz ha cseréled. Elvileg 12V, 250W-s a gyári, de valszeg inkább 240W/20A-s lesz. Sosem mértem még mennyi a max áram felvétel, de ha cserélném akkor én inkább már 360W/30A-t vennék. Abból nem lehet gond, ha felül méretezed.
Alinról $20-25 körül tudsz venni led tápot. Valszeg itthon is ugyan azt kapnád csak 2-3x annyiért. -
Zsolt74
senior tag
válasz
energy4ever #10320 üzenetére
Nekem volt egy hasonló hibás tápegységem,az elején még jó volt, majd néhány hét múlva az asztal, és fej fűtés az elején már nem mehetett egyszerre,mert simán kikapcsolt tőle, egy idő után viszont már volt hogy nyomtatás közben is leállt.
Ki kell dobni, kicsi az esély rá hogy javítható, nem igazán éri meg vele foglalkozni, venni kell egy újat. -
blountex
senior tag
Akkor nagyon úgy néz ki, hogy nem veszek TPU-t.
20mm/s-el a hajamat kitépem mire egy normális tárgyat elkészítekMás kérdés:
Egy natúr alaplapnál driverek vref érték beállításához elég ha az alaplap pc-ről kapja az 5V-ot, vagy mondjuk oda már egy 12V power supply kellene? Itt az 1A 12W is megteszi már? -
janek69
senior tag
válasz
energy4ever #10309 üzenetére
Ez lehet a házon belüli kötés hiba is,viszont ha a fűtésre nagyon megcsuklik a lámpa fénye,akkor keresd meg a kötéshibát valamelyik dobozban,mert az iszonyatosan melegedhet.
Ha nem csuklik meg a lámpafénye a fűtésre,akkor csak a kapcsoló által okozott zavar a gond,viszont ha erre újraindul,akkor az a táp nem az igazi már. -
Dalee
aktív tag
Túlestem az első sikeres hosszabb nyomtatáson (22 óra 22 perc). Az első próbálkozás filament gubanc miatt 13 óra után elhalálozott.
Az eredmény:
A gubancos Hobby King filamnet után a nemrég megérkezett Spectrum PETG-el próbálkoztam, az első réteg, azon belül is a support nem tapadt rendesen, néhol felvált, de szerencsére amikor kellett tartani akkor jó lett, illetve nem volt semmi gond a tekercseléssel:
A nyomtatás után csináltam pár support próbát és rájöttem, hogy a Spectrumnak a Hobby King-el szemben nem elég a 70 fokos ágy, kell neki a 85 fok kezdetnek, illetve a fej hőmérsékletet is felvettem 230-ról 240-re, amellyel már jó support tapadást kaptam.
Az alábbi képen látható a hengeren egy csík (érdekes, hogy az utolsó 1 cm.en el van tolódva):
Gondolom ez a réteg kezdő pontja, mely kézzel is kitapintható. Hogy lehet ezt eltüntetni (Simplify 3d-t használok)?
-
blountex
senior tag
TPU-t bowdennel milyen sebességgel érdemes nyomtatni?
20-30mm/s? -
konkav
csendes tag
válasz
bigrob #10293 üzenetére
Az 1W-os LED nyitófeszültsége olyan 3V körüli, max. árama 350mA. Ha a maradék 2V-ot el szeretnéd disszipáltatni, és mondjuk csak 300mA-ral hajtod, akkor az ellenállás 600mW-ot fűt. Mivel az ellenállásnak kicsi a felülete, ez bizony melegedni fog, nem is kicsit. De az 1W-os LED-hez is kellene valami hűtőfelület ekkora áramnál. Természetesen ha nem kell annyi fény, akkor kevesebb árammal is lehet hajtani, és akkor csökkenthető a hő mennyisége is. A LED szalagokban 95%-ban is ellenállás korlátozza az áramot (melegszik is rendesen).
A jó megoldás egy kapcsolóüzemű DC-DC átalakító lenne, amit párszáz forintért lehet is kapni (LM2596 és CC a keresendő kifejezések, a CC a constant current-et jelöli, vagyis hogy beállítható az áram is).
Viszont ha nem szeretnél sokat küzdeni vele, akkor egyszerűen keress rá az "usb laptop led"-re, és keress olyat, ami egy led-es, pl. ilyet, és akkor mindent megkapsz egybeépítve, szintén párszáz forintért.
+1 megoldásként választhatnál valami "okos" RGB led-et (pl. WS2812), meg egy mikrovezérlőt (pl. ESP8266), és akkor böngészőből változtathatnád a megvilágítás színét, valamint egy fotoellenállással kompenzálhatnád a környezeti fény erejét -
energy4ever
addikt
(tevo tarantula) Van egy olyan gondom, hogy elektromos futest hasznalok, es mikor az bekapcsol, akkor leall a nyomtato (ujraindul). Eddig megoldottam ugy, hogy addig lekapcsoltam a futest ameddig nyomtatok. Viszont tegnap lekapcsoltam egy lampat a szobaban(sima 70Wattos halogenes izzo), es szinten ujraindult a nyomtato nyomtatas kozben. Futesnel meg ugyahogy ertheto, mert nem csak a nyomtato csinalja, viszont 1db lampa lekapcsolasakor mar nem normalis dolog szerintem, hogy ezt csinalja. Letezik, hogy a tapja mar nem az igazi?
Van itthon egy masik hasonlo tapom is. Az 150Wattos. Esetleg ha kozositem a mostani tappal, megoldast jelenthet?
Tudom, szunetmentes tap megold mindent, de annyit nem akarok kolteni most erre.
-
Imy
veterán
CR-10 silicone, ami tényleg jól ráillik. Pontozható 1.08$-ig.
-
bigrob
őstag
válasz
Mr.Csizmás #10296 üzenetére
Szavad ne feledd!
Sima fehér, lehetőleg nem hideg fehér. -
izisz
senior tag
válasz
albinolynx #10301 üzenetére
igazad van, bocsánat, a kínai is írja úgy is (de láttam már mondjuk pom-nak is írják)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés A 3D nyomtatás sikerének alapja
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RTX 3070 8GB GDDR6 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12400F 32GB DDR4 512GB SSD Intel ARC A770 16GB Rampage SHIVA 650W
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest