-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Chosen
addikt
válasz Dzsekó #65331 üzenetére
Purple 3TB lett végül a jobb elérhetőség miatt.
Ami érdekes lehet, hogy WD szerint így alakulnak a decibelek a Purple modelleknél:
1TB: 21 idle, 22 seek
2TB, 3TB: 23 idle, 24 seek
4TB, 6TB: 25 idle, 28 seekTehát ha valaki a lehető leghalkabbat szeretné, akkor az 1, 3 és 6TB-os modellek érik meg a legjobban hangerő/tárhely viszonylatban.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Belső HDD-nek 3-4TB tartományban létezik halkabb, mint a WD Purple? Ebben a sávban szeretnék venni és az a cél, hogy a lehető leghalkabbat vegyem, még akár némi sebesség beáldozása árán is.
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
2 vagy 3TB-os desktop HDD-ből melyiket ajánlanátok, ha a halkság legfontosabb szempont? Adattár lenne alapvetően, néhány játék is menne róla időnként.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
1-2TB kategóriában mit tudnátok ajánlani, ha rendszernek menne a HDD desktop gépben, viszont elsődleges szempont a hang lenne? Minél halkabb annál jobb. Csak annyi a kritérium, hogy azért még rendszerként kb elfogadható sebességet produkáljon.
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz FefeeX #20380 üzenetére
Először is tisztázzuk, hogy nem hülye/rendetlen/hanyag user vagyok, tehát az ilyenek szinte sértések:
"- lomtár ürítése néhanapján"
"Ja igen, és alapértelmezetten természetesen nem C-nek kell lennie a letöltési útnak, mert akkor gyakorlatilag felesleges is particionálnod... "A Temp mappám alapból is üres, csak a tömörítés miatt hoztam fel.
A lapozófájl nekem teljesen jó, 2GB ramom van, így 4GB-ként pont megfelel.
Szinte sosem hibernálok, de fogalmam sincs, hogy ezt hogy lehet kikapcsolni. (bár nem ez a 2GB ment meg)
Visszaállítási pontokról ugyanaz, mint 1 el feljebb.LGLuke:játszom, tehát kell a lapozófájl.
CCleaner-ezni, és tisztogatni naponta pedig utálok, nem azért vettem 1TB-os vinyót, hogy folyamatosan figyeljem, hogy van-e még hely.[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz Dzsekó #20374 üzenetére
Dzsekó & FefeeX: köszi, bár nekem nagyon kevés lenne 150GB játékra. Ez a tervem: 150GB rendszer, 150GB egyéb, esetleg második rendszernek, és még két partíció, egy 300GB-os és egy 400GB-os.
50GB rendszernek rettentően kevés win7 mellett, most éppen 55GB telt be úgy, hogy semmit sem telepítettem oda, telerakta magának, és már egy viszonylag nagyobb fájlt sem tudok Temp-en keresztül kitömöríteni
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Nem ide tartozik, de a többi topik halott. Ti hogy partícionálnátok egy 1TB-os vinyót? Win7 lesz rajta, játékra és letöltésre használva.
-
Chosen
addikt
Lehet hogy kifogtál 1-2 rosszat, de másokat ne beszélj le róla.Eddig csak samsung vinyóm volt, és egy sem lett bad-es vagy halt meg.(Több F3 és F1 tulaj ismerősöm is van jelenleg, és náluk abszolút nincs gond vele) Ismerőseimnél hitachi/maxtor/seagate-ek sorra hullottak, de ha éppen van egy jó szériája, nem beszélek le róla senkit.Amúgy meg 3 év gari van a vinyókra, aki meg 1 évvel veszi az így járt
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
válasz urbanjozsi #19773 üzenetére
Látványosan nem lesz lassú. Találtam egy tesztet [link] Régi HDD-k hez képest baromi gyors még így is. A rendszer indítási ideje lesz kicsit lassabb, de ha 100%-ig halk kell, akkor nem nagy ár érte szvsz.
-
Chosen
addikt
válasz fenergie84 #19765 üzenetére
Lassú lenne? A hsz-ben azt írta, hogy egy HTPC-be kell majd,+ nálam egy 60MB/s-es IDE HDD is elegendő sebességgel futtatja az op. rendszert.
-
Chosen
addikt
Lejárt a szerk. idő, lenne egy kérdésem is:
320-as 7200rpm-es HDD között most melyik a legjobb? Régebben volt samsung HD322HJ-m, de hajlamos volt rezonanciára, most pedig olyan kellene, ami biztosan nem fog nagy rezonanciát kelteni.(500-as nem jöhet szóba, mivel nem boltból veszem, így jelentősebb az árkülönbség)
-
Chosen
addikt
válasz fenergie84 #19760 üzenetére
urbanjozsi-nak inkább HD503HI kellene nem?
-
Chosen
addikt
válasz fenergie84 #19728 üzenetére
Mindkettőtöknek megy a kérdés:
Milyen tekintetben hangosabb? Jobban rezonál, vagy zúg? Jóval hangosabb vagy csak egy árnyalatnyival?
-
Chosen
addikt
válasz fenergie84 #19725 üzenetére
Elvileg 2010.03-ban készült, tesztelni nem tudom, mivel ha kibontom, akkor már nem veszik vissza.
gg72:az egyértelmű, hogy az 5400-asnál gyorsabb, el is áshatná magát a WD, ha nem lenne jobb annál, de a fő kérdés az, hogy a HD502HJ-nál jobb-e, vagy milyen különbségek vannak egyáltalán?
mod:rendszernek lesz
[ Szerkesztve ]
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Lenne egy sürgős kérdésem: Ma voltam HDD-t venni, Samsung F3-as HD502HJ-t akartam, de csak HD503HI volt, ami 5400rpm-es, és nekem nem kellett. Helyette egy WD 500GB-os caviar blue-t ajánlott a srác, azt mondta 100% hogy egy tányéros, és jó. Jobb mint az F3-as Samsung? Felírtam minden számát amit csak lehet, ha rossz akkor még holnap vissza is vinném.
Tehát:
WCAWF3251358
WD5000AAKS-75V0A0 -
Chosen
addikt
Sziasztok!
Valakinek biztos egyértelmű a kérdés, de a Sata II visszafelé kompatibilis a sata 1-el? 1TB-os vinyóból mit ajánlotok? Visszolvasva WD-t ajánlottatok ebből abból 1TB-osból is jó?
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
500GB-os külső vinyók közül mit tudtok ajánlani?(fontos lenne)USB mindenképp legyen rajta, nem sokat lenne hordozva, inkább otthoni használatra lenne.
-
Chosen
addikt
válasz Kozma Janos #15569 üzenetére
32mb-ból komolyan mondom semmit sem érzel.Ha egy vinyó miatt egy egész gyártót elutasítasz, akkor inkább fel se tetted volna a kérdést. Én objektíven válaszoltam , előben is használtam azt a vinyót, és volt más egytányéros samsungom is. WD-ről is lehetne nem egy rossz dolgot írni... Az egyik haveromnak is van egy 400-es samsungja, kerreg , engem zavart , őt nem. Most is vannak mindenből rossz szériák, és a tiéd is két tányéros, azért olyan amilyen. Azért írtam , hogy HD502HJ , mert pl ami "KJ"-re végződik az két tányéros, és rezonál. Ez a legújabb széria , az egyik legjobb , nyugodt szívvel megveheted.
-
Chosen
addikt
válasz Kozma Janos #15566 üzenetére
Hello!
[link] Ez kell neked, gyors , halk , olcsó , és nem kell sorozatszám sem , a nevében az "F3" a lényeg , de ha akarod ez a pontos típusa HD502HJ
gg72: ez tetszik minőségileg nincs gond az LG-vel? Nekem volt olyan Coolink külső vinyóm, aminek egy idő után már lötyögött az USB csatija
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Külső vinyót szeretnék venni 15e körül. Mit tudtok ajánlani?
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
egy 640-es vinyót szeretnék venni. Eddig egy HD322HJ-m volt , ami nagyon bejött, és a 640-es az elvileg ugyan ez , csak két tányérral, az is jó? Mi a pontos típusszáma? Csak azért , mert a 320-asból is van KJ , meg ilyenek , ami nem jó
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Telekom mobilszolgáltatások
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Milyen videókártyát?
- Videós, mozgóképes topik
- Tovább pörög a DeepSeek-őrület
- Apple Watch
- Netflix
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- Kingston A400 2.5 960GB SATA3 - FOXPOST az árban!
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest