- Milyen processzort vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SONY LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Új cégtől származó rendszerchipról árulkodik a Lenovo friss platformkódja
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
werszomjas
addikt
Sziasztok.
Most akkor melyik a gyorsabb??
Az 1 tányéros WD SATA 5400/250GB/8M WD2500BEVT
vagy a 2 tányéros, de 7200as
WD SATA 7200/250GB/16 WD2500BEKT
mert azt olvastam, jobb az 1 tányéros, a másik viszont 7200as, melyik hoz több segességet?
üdv
-
coqito
tag
válasz kovacsroli #17395 üzenetére
Szerintem a képen megjelölt kettő érintkezőre kell rárakni a jumpot (persze ez csak szerény véleményem!)!
Egyébként érdekelne hogy a COD2-es szerveretekhez nem lehet -e betársulni egy rcon jelszó erejéig, akár bizonyos pénzösszeg fejében vagy másért cserébe?
-
Ren Hoek
veterán
válasz LGLuke #17389 üzenetére
Áh, hülyén fogalmaztam, az a lényeg, hogy másolni kellett volna 160 giga adatot, de crosslink nemműködik mert a régi gép LAN-ja only 12 MB/sec-el megy, azt meg a tök se várja ki. Vinyóját meg nem engedte kiszedni az illető a gépéből, meg amúgyis egy Kódegány táp van benne, amitől enyhén féltem az új jövevényt.
De probléma már megoldva, mert rábeszéltem és kiszedtük inkább, nem akarok itt peccselgetni, meg táppal tönkretenni az új vinyómat.
(én gépemben Corsair CX400 van, szóval az minőségi)
De köszönöm,tisztázódott a dolog!
[ Szerkesztve ]
-
kovacsroli
senior tag
-
LGLuke
őstag
válasz kovacsroli #17393 üzenetére
Dehogy bonyolult! Egy kis műanyag pöcköt, melyben fém érintkezők vannak rácsúsztatsz két tüskére, és ezzel rövidre zárod őket.
Így -
-
LGLuke
őstag
válasz kovacsroli #17391 üzenetére
Minden SATA II-es eszköz visszafelé kompatibilis. A SATA II-es alaplapok kezelik a régebbi SATA I-es HDD-ket, egyébként ez a jobbik eset, mert semmilyen beavatkozást nem igényel, auto SATA I-re áll.
A SATA II-es HDD-k is együtt tudnak működni a SATA I-es alaplapokkal, csak vagy jumperelni kell, vagy szoftveresen átállítani, jobb esetekben, pedig nem igényel semmilyen beállítást.
Természetesen mindig a leglassabb eszköz sebességén fog működni az adat csatorna, de ez lényegtelen, mert a SATA I is 150MB/s körüli elvi maximumot tud, míg a leggyorsabb HDD-k maximuma 140MB/s körül alakul, így nem sok hatása van, kivétel ha PCI-os kártya, vagy PCI sínre integrált kártya, hiszen ekkor a PCI 133MB/s-os sebessége korlátozó tényező, de még ígyis jóval gyorsabb lesz az új merevlemez, mint a régebbi IDE meghajtók, vagy SATA I-es lemezek. -
kovacsroli
senior tag
Sziasztok!
egy amatőr kérdés:
Ha az alaplapomon csak sima SATA csatlakozó van, az egyátalán nem is kezeli a SATA2 vinyókat, vagy kezeli csak SATA-s gyorsasággal?
Ha hülye vagy az olyan mintha meghalnál. Te nem érzed, csak másoknak fáj.
-
LGLuke
őstag
-
LGLuke
őstag
válasz OddMan #17385 üzenetére
Itt az oldalon annyit kell csinálni, hogy rákeresel a WD2500BEVT-re és máris láthatod, hogy ebből hála a WD-nek 3 fajta is van. A régebbi 160GB-os tányérral készül, ez természetesen 2 tányéros, aztán van 250GB-os tányérral készülő, ami már 1 tányéros, és van 320-as tányérral készülő, ami szintén 1 tányéros.
-
LGLuke
őstag
válasz Calogero #17383 üzenetére
Úgy tudom, hogy általában azzal az alaplappal együtt tud működni, ami ismeri a 48 bites címzést. Csak ez így rizikó, szóval szerintem érdemes mekérni a boltost, ismerőst, barátot, hogy állítsa vissza SATA I-re, ha a saját alaplapunk nem támogatja, mert fagyások lehetnek, vagy fel sem ismeri...
-
OddMan
őstag
válasz LGLuke #17359 üzenetére
Kiderítettem, hogy a 2.5"-os 7200 rpm-es WD2500BEKT az 2 tányéros. Az 5400rpm-es WD2500BEVT-ről még mindig nem tudom, hogy 2 vagy 1 tányéros.
Amúgy nekem Xbox360-ba kellene és mindenképpen 1 tányérosat akarok, mert eddig is olyan volt benne.
Ha mindegyik 250-es 2 tányérős, akkor inkább megveszem a 7200 rpm-es WD1600BEKT-et, viszont ha az 5400rpm-es WD2500BEVT csak 1 tányéros, akkor a lassabb sebesség ellenére is inkább a 250GB-os hdd-t venném a nagyobb tárkapacitás miatt.[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
Calogero
addikt
válasz LGLuke #17375 üzenetére
Én F3 és az F2 vinyókat használtam Sata I-es alaplapon(MSI), minden gond nélkül állítgatás nélkül. A linkelt programmal anno az F1-seket állítottam vissza F1-re, szerintem lehet nem szükséges Sata II-es gép ( de lehet hogy ezt alaplapja válogatja). Próba csereszne a HDD nek nem árt, max nem ismeri fel őket a program
-
adalbert1
veterán
Mostanában már 2 tányérosak az itthon kapható WD Green 1 TB-os HDD-k? Legutóbb mikor körbekérdeztem/néztem pár helyen még csak a 3 tányéros verzió volt mindenhol...
Mondjuk januárban tervezem csak a vásárlást, remélem hogy most karácsony táján kiürülnek a készletek és a friss érkezések már ebből a változatból lesznek.Ez lehet hogy itt off, de milyen PCI-os SATA kártyát érdemes venni az olcsóbb kategóriából? Milyen chipre épüljön ami összefér linux-szal, és esetleg winnel is?
-
LGLuke
őstag
Eleve csak SATA I-et tud az alaplap, azon nincs mit állítani. HDD-t kell átállítani SATA I-re. Ezt a programot kell leszedni, kiírni újraírható lemezre, és bootolni róla egy SATA II-es géppel. Visszaállítod SATA I-re és utána működni fog a régebbi SATA I-es gépekkel is.
-
T_boy
tag
A Samsung vinyós topicban azt írják, hogy az F3-as Samsungokon már nincs jumper, és lehet hogy patchre lesz szükségem, mert anélkül nem ismeri fel a vinyót az alaplap. Hol tudom megnézni, hogy az Asrock P4V88+ alaplapom átáll-e sata I-es üzemmódra?
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
T_boy
tag
Sziasztok!
Szeretnék egy 500GB-os vinyót. Mit ajánlotok? A zaj nem számít.
-=Victoria Concordia Crescit=-
-
F_Zolee
veterán
válasz LGLuke #17366 üzenetére
Hello
Sajnos elérkezett az idő, hogy vigyem majd garanciáztatni a Seagate winyómat. Amennyiben lehet próbálok majd átváltani Samsungra, szintén 500-asra. Viszont több típusa is van. Egyik a HD502HJ amiről láttam egy teszteredményt is. De ott van még az árlistában a HD501LJ. Ez miben különbözik? A honlapjukon semmi értelmes dolgot sem találtam ami alapján el lehetne különíteni. Max annyit, hogy az utóbbi 200g-al nehezebb. -
LGLuke
őstag
válasz coqito #17365 üzenetére
Most a legjobb vétel a Samsung F3-as 1TB-osok közül. Kb. 19k HUF az ára: argep.hu.
Jelentősen gyorsulna, legalább 110-120MB/s-ot elérnél vele. Átlagban is meglenne a 95MB/s szerintem.
Szóval érdemes beruházni, hiszen növekedne a tárterület, halkabb is, hűvösebb is lenne, és ugye a sebességben is jelentős előrelépés lenne.Üdv!
-
coqito
tag
válasz LGLuke #17364 üzenetére
És ez menyi sebességnövekedést jelentene egy mostani ata vinyóhoz képest úgy nagyvonalakban, vagyis úgykérdezem inkább hogy jelentene sebességnövekedést, vagy kb. ugyanannyira lassulna be kompatibilitási módban mint ha ATA vincseszter lenne?
Példa most egy ilyen vinyóval rendelkezem:
Gyártó Seagate
Merevlemez neve Barracuda 7200.10 160215
Fizikai formátum 3.5"
Formázott kapacitás 160 GB
Lemezek 1
Adatrögzítő felületek 2
Fizikai kiterjedés 146.99 x 101.6 x 19.99 mm
Max. tömeg 380 g
Átlagos forgási késleltetés 4.16 ms
Forgási sebesség 7200 RPM
Max. belső adatsebesség 930 Mbit/mp
Átlagos fejpozicionálási idő 11 ms
Sávváltási idő 0.8 ms
Csatoló Ultra-ATA/100
Pufferelt adatsebesség 100 MB/mp
Puffer mérete 2 MB
Felpörgési idő 7.9 mpÉs ha már itt vagyok megkérdem milyen vinyót ajánlatok olyan 20-as alatt 1TB méretben (az alaplapomhoz) ami eléggé halk és gyors! ?
Köszi az infót előre is, és bocsánat a buta kérdéseimért :/
[ Szerkesztve ]
-
coqito
tag
Sziasztok!
Van nekem egy Gigabyte GA-8I848P(-G) -as alaplapom ez támogat bizonyos Serial ATA Interfacet. Na most ez ezek szerint támogatja a SATA vinyókat és a SATAII vinyókat is? Vagy ez csak álom? Illetve ha nemtámogatja a SATAII vinyókat, akkor mit ajánlotok? Szerezzek be énis egy PCI-os kátyát?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
vzsryl
nagyúr
Akkor igaz lett volna a legmegbízhatóbb, ha úgy írtad volna, hogy a Hitachi mindegyiknél megbízhatóbb. De mondom, hogy miután írtad, hogy a Samsung és Hitachi közül gondoltad, úgy már leesett mire gondolsz.
Ha a WD-nek sem volt rossz szériája, akkor jó a helyzet. Már két ilyet gyártó van.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
LGLuke
őstag
válasz maestro87 #17357 üzenetére
Azért írtam, hogy MÁS, az már nem Neked szólt, hanem általánosságban minden Kedves Fórumozónak.
"Jó, jó de azért jobb egy 1 tányéros 500GB-os, mint ugyanaz 2 tányérral, nem?"
Pontosan, ezért írtam, hogy tányér kapacitás és nem tányér szám, mert az 1TB-os Samsung F3 ugyanúgy ajánlott, mint az 500GB-os változata, csak az előbbi 2db 500-as tányérral van szerelve, míg utóbbi 1db-bal.
Az azonos kapacitású merevlemezeknél van ugye értelme a tányérok számáról beszélni, de mint írtam, nem maga a tányérszám a mérvadó, hanem a nagyobb kapacitású tányérok gyorsabbak, hiszen egy sávon több adat fér el, és azonos fordulatszám esetén több adat halad el a fej alatt egy körbefordulás során, csak ennek a vonzata, hogyha egy tányéron több adat fér el, akkor kevesebb kell belőle ugyanazon kapacitás eléréséhez, mint egy régebbi, kisebb adatmennyiség tárolására alkalmas tányér esetében.Talán szerencsésebb lett volna külön hsz-ba leírni ezt a dolgot, mert mostanában megszaporodtak a kissé fárasztóbb kérdések.
Kellemes Ünnepeket, és sok ezer hibamentes üzemórát kívánok a HDD-dhez!
Üdv! -
maestro87
őstag
válasz LGLuke #17350 üzenetére
"Az 500 GB-os tányérokkal szerelt HDD-k vannak az ajánlottak között"
Én erre nem láttam sehol sem utalást, de lehet, hogy én vagyok a vak."manapság minden tápon található natívan ez a SATA csatlakozó"
Kivéve az enyémen:-)
Nem egy fiatal gépem van. Mellesleg nekem csak 2 SATA csatlakozóm van.Elolvastam az 1.hsz-t, még a RAID-be is belekezdtem, de mivel nekem nem kell ilyen funkció, így nem is érdekelt tovább (mármint a RAID). Meg általában én úgy fogalmazom meg a kérdéseimet, hogy lehessen rá 1-2 mondatba válaszolni. Ezért nem tartottam fontosnak, hogy visszaolvassak 20-30 hsz-t. Meg neked sem kötelező válaszolni, úgyhogy nem értem ezt az olvasd el az 1.hsz-t "stílusotokat". (ha már egy ilyen hosszú mondatot le lehet írni, akkor már annyit is oda lehetett volna bökni, hogy "1 tányéros"). Az olyanokat én sem szeretem akik úgy kezdik, hogy Sziasztok, milyen winchestert vegyek?
Boltban meg azért nem néztem meg alaposabban a vinyót, mert a kutya sem gondolta, hogy a mai merevlemezeken már lehagyják ezt a csatlakozót. Ennyire azért nem foglalkoztat ez a téma, meg időm sincs rá, hogy lépést tartsak minden apró újítással. Ide is csak azért regeltem, hogy segítséget tudjak kérni az ilyen ügyekben a hozzábbértő emberektől, mint pl. Tőled. Miután bekötöttem a winchestert egy darabig nem is fogsz itt látni engem, csak amikor új gépet akarok venni.
Jó, jó de azért jobb egy 1 tányéros 500GB-os, mint ugyanaz 2 tányérral, nem? Én csak ezért kérdeztem, meg azért, hogy legalább tudjam, hogy mit vettem. Meg nekem számít a fogyasztás is, mert mint említettem nem mai gépem van, és elég sokat fogyaszt. (Cerka)
(Mellesleg pár hete tudtam meg ezt is, hogy különböző tányér számmal szerelhetik fel őket. Ennyire nem érdekelt ez a téma. Hogy miért? Mert nem kellett vinyó, akkor meg mit érdekeljen, hogy hány ms-al gyorsabb ez, meg ez a példány. Nekem nincs rá pénzem, hogy félévente cseréljem a gépem alkatrészeit).Ezt mind csak azért írtam le, hogy tudd vannak ilyen emberek is, akik sík hülyén jönnek ide, hogy tanácsot kérjenek tőletek, mert nem akarnak sz*rt venni, meg hogy átba***ák őket (mégegyszer).
Semmi harag
Üdv: maestro87 -
őstag
Sziasztok!
Megtudnátok mondani, h használtan mennyit érhet egy 250-es Samu IDE vinyó?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
-
vzsryl
nagyúr
"Általánosságban a Hitachi megbízhatóbb. De ha ez a fő szempont, akkor én WD-t vennék."
Itt volt a félreértés. Írtad, hogy a Hitachi a legmegbízhatóbb, de attól még a WD-t ajánlod, ha ez a fő szempont. És emiatt azt hittem, hogy ellent mondasz magadnak. Aztán tisztáztad, hogy Te konkrétan a Samsung és Hitachi-ról beszéltél. A WD már új jövevény volt a történetben.
"Azt tudom, hogy a Hitachi is megbízható, de az új, hogy a WD-nél is jobb. Van erre hivatkozásod?"
Erre nincs. Csak az eddigi tapasztalatok alapján mondtam. A Hitachi-nak eddig nem volt megbízhatatlan szériája, és 99,9%-ig biztos vagyok benne, hogy a 7K1000.C sem az.
Ha most vennem kellene vinyót, akkor rá se néznék más márkára.megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
Bling95
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem ajánlani valamilyen külső merevlemezt?
Elsősorban Filmek tárolására szolgálnának.
Sajnos nem vagyok tisztában az árakkal , én egy 500gigásra gondoltam. Nem tudom milyen márkák lehetnek jók, és ezek mennyibe kerülnek. -
LGLuke
őstag
válasz maestro87 #17349 üzenetére
Azaz, amit írtál! A kötőjel utáni rész, mivel minden WD5000AAKS 500 GB-os, ezt ugye abból is kikövetkeztetheted, hogy többféle van belőle, különben nem lenne a kötőjel utáni rész. Az 500 GB-os tányérokkal szerelt HDD-k vannak az ajánlottak között, s ezek kódját tüntette fel Dzsekó kolléga.
Manapság 1-2 SATA kábelt csomagolnak az alaplapok mellé, pedig van vagy 6 foglalat, így ha kérsz, akkor ezen nem csodálkozik egyik boltos sem. A boltosok a mának élnek, és manapság minden tápon található natívan ez a SATA csatlakozó a régebbi molex csatlakozók mellett, tehát nagyon kevés embernek kell vásárolnia ilyet, és azok kérik is, mert általában nem az a gond, hogy nincs ilyen a tápon, hanem az, hogy 4-5 HDD-hez nincs elég... Persze említhette volna, csak mondom, ma már ez természetes, ezért hoztam az autós példát.
Lehet gáz, vagy felőlem napenergiájú is, a lényeg azon van, hogy a vevő mondja, hogy dízelt szeretnék, és nem az eladó kérdezi, legalábbis értelmesebb ügyfelek esetében ez így működik, hiszen csak az ügyfél tudja, hogy mire fogja használni...
Nincs semmi gond, csak előszeretettel nem olvassák a Kedves Fórumozók az 1. hozzászólást, pedig majd minden topikban le vannak írva alap információk, melyet érdemes áttanulmányozni, valamint az utolsó pár hozzászólást is, mivel sok esetben az átlagfelhasználók azonos igényekkel vásárolnak, így a kérdések 75%-ára már eleve le van írva a válasz.
MÁS:
Egyébként a tányérszámmal már nagyon ki van a "tö*öm" - EZ NEM NEKED SZÓL!!! - mert minden borjú megkérdezi mostanság, hogy hány tányéros, holott ez lényegtelen.
A tányér szám fontos tényező, ha melegedésről vagy fogyasztásról beszélünk, talán élettartamnál is szerepet játszik a csapágykopás, illetve motor tekintetében, DE nem hallottam még olyan fórumozót, aki azt mondta volna, hogy azért nem veszek 2 tányéros 1 TB F3-as Samsungot, mert melegebb, mint az 1 tányéros 500 GB-os, vagy hangosabb, vagy többet fogyaszt, szóval valóban lényegtelen a tányérszám.Amire a kedves fórumozók gondolnak az a TÁNYÉR KAPACITÁS, de ez nem ekvivalens tányér számmal!
Jó lenne, ha áttérnénk a kapacitás használatára a szám helyett, mivel így úgy hangzik, mintha egy 2 TB-os 4 tányéros lemez nem lenne ajánlott, mivel nem 1 db tányérból áll! -
maestro87
őstag
válasz LGLuke #17347 üzenetére
hát én az 1. hsz-ban csak ennyit láttam:
AJÁNLOTT 3,5”-os SATAII HDD-kGyors merevlemezek:
500GB Western Digital Caviar Blue (WD5000AAKS-00M9A0 ; WD5000AAKS-00D2B0 ; WD5000AAKS-00V1A0)Vagy mire gondolsz? Hol írja, mert én nem láttam a múltkor sem.
Azért szólhatott volna, mert először is ez a dolga, a vevő informálása, másodszor meg azért, mert mondtam neki, hogy 2 winchester szeretnék bele tenni, meg SATA kábelt is kértem, ebből meg már logikus gondolkodással ki kellett volna találnia, hogy nincs semmim itthon.
Mehet dízellel is:-D vagy elektromos is lehet:-D
És elnézést kérek, mert az előző hsz-be tényleg benne van egy link, de nem néztem meg, mert gondoltam más volt a téma.
[ Szerkesztve ]
-
vzsryl
nagyúr
Nem.
Eddig mindig azt olvastam, hogy statisztikák alapján a Hitachi megbízhatóbb még a WD-nél is.
Sajnos saját tapasztalatom nincs, mert eddig csak Hitachi-m volt, de azok mind 100%-osak és 0 bad sector van rajtuk.(#17329) zoo8800: Sztem nem is lesz rajta bad sector még nagyon-nagyon sokáig.
megprobaltam alairni, de a tollam nem fogja a monitort:/𝔹𝕒𝕔𝕜 𝕋𝕠 𝕃𝕚𝕗𝕖
-
LGLuke
őstag
válasz maestro87 #17346 üzenetére
A HDD 1 tányéros, ott van az 1. hsz-ban, amúgy az előbb linkeltem az egyik srácnak a linket, onnan azt hiszem nem lett volna nehéz leolvasni.
Mert ez vékonyabb csatlakozó, stabilabb is, mert nem tágulnak ki a kis hengerszerű csatlakozók a sok ki-be dugdosástól, az más kérdés, hogy könnyebben letörhető a HDD-ről a csati.
Az eladó meg miért szólt volna? Kb. 6 éve vannak SATA merevlemezek, de lehet már hosszabb ideje is. Ma már ez természetes.
Autószalonban sem mondják, hogy ugye tud róla, a személygépjármű benzinnel megy.
-
-
LGLuke
őstag
-
OddMan
őstag
A "WD2500BEVT" notebook 2.5"-os hdd 1 vagy 2 tányéros?
[ Szerkesztve ]
''A szíved szabad! Légy bátor és kövesd!''
-
maestro87
őstag
Üdv mindenkinek!
Egy bizonyára nagyon hülye kérdésem lenne: Nevetni nem ér:-D
Vettem egy winchestert, de nem tudom, hogy kell bekötni.
Mármint tudom, hogy hova kell bekötni a SATA-2 kábelt, de nem találok rajta tápfeszültség bemenetet (az a 4-es csatlakozású sárga-fekete-fekete-piros) úgy mint a másik winchesteren. A SATA-2-ről veszi a tápfeszt is, vagy honnan??
A másikon csak a tápkábel meg a sata kábel van bekötve.
A másik meg: nem kell valamit jumperelni, hogy tudjam használni mind a két winchestert?
Gondoltam előbb megkérdezem tőletek.
Előre is köszi.
Azért ide írtam, mert itt ajánlották a winchestert is. Remélem nem baj. -
LGLuke
őstag
válasz zoo8800 #17329 üzenetére
A HDS721032CLA362 320GB-os Hitachit hogyan sikerült felosztani így:
"220 GB a rendszer, és a maradék 240 GB az adat partíció"???
Vagy végül 500-as vettél?Nekem teljesen hangtalan szinte az 500-as. Hajnali 4-kor teljes csendben lehet hallani parányi motorzajt, de a Noctua U.L.N.A. -jével leszabályzott S-Flex 800-as is hangosabb nála.
Seek zaj van ugyan de sokkal halkabb, mint bármelyik régebbi HDD esetében, napközben nem hallom. Nálam rezonancia sincs. Régebbi WD és Samsung HDD-knél pedig volt rendesen, sajnos.Akik HDSentinellel és hasonló wines programokkal szerencsétlenkednek AAM managelés terén, azoknak a Hitachi Feature Tool 2.12 ajánlanám. Van image fájl a neten. Kiírjátok CD-RW-re vagy DVD+-RW-re aztán bootoltok róla és lehet állítani. Úgy emlékszem más márkájú lemezekkel is használható.
Sajnos az újabb verziókból kihagyták az AAM funkciót. Egyébként a ".C" Hitachi lemezeknél tiltva van a funkció. Hiába állítód át nem változik az elérési idő, de így is jóval gyorsabb, mint egy 2-3 éves merevlemez.
-
zoo8800
veterán
válasz zoo8800 #17329 üzenetére
bocsi a dupláért, folyt köv.
A vinyó nagyon halk ugyan, de nem hangtalan.A latency (elérés, késleltetés?) elég laza, 19-20 ms, ezen nem lehetne valahogy javítani? Régebben olvastam, hogy a halkság rovására lehet állítani ezen az értéken.
Tényleg lehet valahogy?
Oprendszer: Win7 64bitrip and tear, until it is done
-
zoo8800
veterán
válasz vzsryl #17327 üzenetére
Hitachi lett.
Tegnap negyedig másoltam, egyelőre (míly meglepő) nincs bad sector rajra.(#17328) CHIPman
én a mostani vinyómnál 1 partícióra teszem a wint és az összes programot, és a másikra az adatokat (film, zene, képek, stb).
220 GB a rendszer, és a maradék 240 GB az adat partíció.[ Szerkesztve ]
rip and tear, until it is done
-
CHIPman
nagyúr
válasz zoo8800 #17326 üzenetére
35GB megvan a win7-nek ezen is, volt rajta 500kB, de a másik 35 nem kell az xpnek, így le tudok csípni róla.
szerk.: Vagy inkább a játékokat is a rendszerre rakjam, ahogy most nem szoktam?[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
CHIPman
nagyúr
F3 1TB megrendelve, szerintetek hogy partícionáljam? Én "35GB-35GB-összestöbbi"-re gondoltam, de ha ti tudtok valami jobbat, akkor érdekelne. Van valami hátránya a hatalmas egybefüggő területnek egy partíción? exFAT-ot érdemes már használni, vagy inkább ne, ha még lát Vistát vagy XP-t?
[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
fasirTTT
őstag
csá
melyik a jobb vinyó a 2 közül:
- Samsung 2014N 8mb
- WD caviar 16mbsebesség és a hangerő a lényeg
-
zoli03
őstag
Külső merevlemezt akarok venni (1 TB-osat). Az alábbiak között van lényeges különbség?
WD 1000GB Elements Desktop WDBAAU0010HBK
WD MyBook 1000Gb Essential WDBAAF0010HBKA Western Digital oldalán csak automatikus mentés, jelszavas védelem meg hasonló funkciókban különböznek. Ezek nem egyáltalán nem fontosak, csak a megbízhatóság számít. Ez alapján melyiket vegyem meg (vagy van-e jobb ezeknél megbízhatóság szempontjából)? Vagy vegyek külön házat+merevlemezt?
[ Szerkesztve ]
-
lorcsi
veterán
samsung 500gb,16mb cache,7200rpm
ez f3-as már ?
[ Szerkesztve ]
eladó: vadi új soundcore motion+
-
zoo8800
veterán
Rendeltem egy Samu F3-at rendszervinyónak.
Tapasztalatok hamarosanrip and tear, until it is done
-
Ren Hoek
veterán
-
HSM
félisten
válasz lorant80 #17312 üzenetére
RAID-kártyát nem tudok ajánlani, én amiket használtam, azok belépőszintű Adaptec vezérlők voltak, teljesen jók, csak épp komplett alaplapot cserélsz az árukból... Az olcsóbbakhoz viszont nem értek...
Ha esetleg sikerül "kiokosítanod" az AAM-jét, akkor írd le, hogyan sikerült! Néhány tesztet ráeresztenék, kíváncsi lennék, mekkora teljesítményvesztés, ha lassabban keres!
[ Szerkesztve ]
-
lorant80
tag
""Persze, ha csak letöltök vele hangját nem hallom...."" - te vagy az én emberem... már is nyitom a csekk füzetem és veszem a BLACK-it...!
Ha valami pedig beindul 0:00h-kor..., felkelek (mert meghallom) és a szájjára vágok majd!
Esetleg van ajánlott/ajánlottabb márka/ kártya ezekből a PCI-os SATA karikból??? Vagy mind jó kis kínai gagyi cucc?
S.L
-
feka007
veterán
Hi, 500 gigás Samsung winyó megéri 8 k-ért?
-
LGLuke
őstag
válasz Jostee #17308 üzenetére
"Fontos szempont a sebesség, a csendesség és persze a hőtermelés"
Nyilván épeszű ember nem vesz 2 db HDD-t, hogy duplázza a hangerőt és a hőtermelést, ha ezek a legfontosabb szempontok.
Mindig mindenkinek azt ajánlom, hogy a lehető legkevesebb HDD-t használja otthoni környezetben, hiszen kisebb a fogyasztás, hőtermelés, zajszint.
Viszont érdemes egy külső HDD-t beszerezni, amire folyamatosan mented a fontos adataidat, és természetesen csak addig használod, amíg mentessz. -
Jostee
tag
Üdv!
Visszaolvastam jópár hozzászólást, és nekem az jött le az egészből, hogy nem érdemes 2 winchestert rakni egymás mellé. Ami az én konkrét tervem az az, hogy vagy 2db 500gb-os samsung f3-at, vagy 1db 1tb-os samsung f3-at veszek az új gépembe. Akkor inkább maradjak az utóbbinál? Vagy hasonló áron (20k kb.) van jobb megoldás is? Fontos szempont a sebesség, a csendesség és persze a hőtermelés
-
HSM
félisten
válasz lorant80 #17298 üzenetére
Persze, ha csak letöltök vele hangját nem hallom.... Csak arra vigyázz, csomó programban van 0:00-percre ütemezve a karbantartás, pl. nekem a Comodo antivirus akkor keresne bacikat, és a win7 is akkor akarna töredezettségmentesíteni...
A PCI-os sata-kari pedig ahogy LGLuke is mondta, minimálisan lassabb, és icipicit körülményesebb, de jól működő alternatíva. (Bár én még csak winyókat használtam ilyenről...)
[ Szerkesztve ]
-
CHIPman
nagyúr
Ismét feltenném a kérdést, ami a topic címe is. 1TB, 7200RMP, megbízható halk és gyors.
Samsung F3 még mindig?
Ma estig kéne válasz, előre is köszi.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
DuDieHUN
aktív tag
válasz LGLuke #17303 üzenetére
a HD tune is kimutatta a hibát, a táp chieftech eddig nem volt vele semmi ilyesféle probléma, kipróbáltam természetesen egy másik gépbe is (Asus Pundit) azzal se volt gond, így vissza is vittem és kicserélték a boltban, tudom ajánlani mindenkinek a Land computer-t, korrektek voltak
-
DuDieHUN
aktív tag
felhívtam a kiskert (LAND computer) és rendesek voltak, azt mondták, hogy ők cserélik, majd du. megírom, hogy sikerült
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Magyarországra jött a Honor szuperzoomos mobilja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- PlayStation 5
- Hogwarts Legacy teszt
- Milyen processzort vegyek?
- Tőzsde és gazdaság
- Spórolós topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...