- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HP notebook topic
Aktív témák
-
Alpachino
veterán
válasz rollins #9398 üzenetére
Jaj ! Ne kezdjük már előröl. Na jó.
1. Mert 4K toldással kár lett volna kihagyni ezt a cserét
2. Mert volt 4K-m erre az "akcióra"
3. Mert tényleg szeretem a változatosságot
4. Kíváncsi voltam a 256-osról váltva tényleg érezhető-e a mindennapi használat során
teljesítmény külömbség.KB. ennyi !
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
Alpachino
veterán
Az a baj, hogy a 8600GTS a tudásához képest, még mindig drága. Igazából 25K körül vola jó vétel, de mivel bőven 30K fölött kérnek el még mindig értük, így a 3850 ára és tudása miatt megvásárlásuk okafogyottá vált.
-
jepeto
tag
melyik kari a jobb 1950pro 512 vs 7900gto512
jepeto
-
lujo10
aktív tag
A 3650 kb. a 2600XT szintjén teljesít, a GTS meg mindig elpáholta az XT-t, véleményem szerint a GTS gyorsabb, jobban tuningolható és most kb. a 3650-es áráért hozzájuthatsz.
[link]
Ezzel szemben a 3650 újjabb technológia, személy szerint én most a GTS mellett teszem le a voksot. (Hosszú évekig ATI-m volt)
Persze te döntesz.[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
laci666
senior tag
30-35K kategoriában a 2900Prot ajánlom 2900XT szinten mennek
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
Plebi
senior tag
válasz Alpachino #9389 üzenetére
El sem olvastam mit írtál, már rég leszáltam rólad ha olvasnál is egy kicsit. Hozzászólásszám nem érdekel, írt valaki más, arra reagáltam.
Érdekes hangvételben írsz, ez is egyéni probéma. Sajnállak!LOL
Hamár elolvastam, a végére a válasz!
Nem azért írok a forumra mert építő válaszokat akarok adni arra vannak a tesztek, jah és a tulajok. Amilyen alaplapom videokarim volt/van, oda írtam, érdeklődtem, de a tesztereket nem ócsároltam mint te. 1141 nap alatt többet olvastam és voltam itt mint te valaha. Építő jellegű válaszokat adjon olyan akinek van kellő háttere is, ne olyan aki csak azt hiszi!Mindenkitől bocsi az offért de a kolléga értelmes magyar hozzászólása ezt kívánta, nem ocsároltam így ő megtette, jellemzi ennyi!
Mindenkinek jó éjt.
Jah 8600gt-hez köszi a tippet! (nem neked)[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Alpachino
veterán
Figyu ! Nagyon jó lenne, ha sűrgősen lekopnál rólam.
Én megértem, hogy a HSZ-eid számát az én személyes magánügyeim kitárgyalásával akarod szaporítani, de van itt a fórumon, még rajtam kívül sok száz fórumtársunk, akivel ezt megteheted.
De inkább ajánlom, hogy a hülyegyerek módjára írt irományaid helyett inkább egy-két értékes szakmai HSZ-szel próbáld a rangodat feljebb vinni."úgy cseréli a hardvereit mint más a gatyáit"
Mi a f@sz közöd van hozzá, elárulnád ? Én legalább személyes tapasztalatból beszélek, nem mások lekoppintott tesztjeiből féleszű. Ha neked ez nem tetszik tehetsz egy szívességet.
Ja egy utolsó kérdés: Elárulnád, hogy a kőkemény 87 HSZ-edből 1141nap alatt hány szakmai segítséget, vagy építő jellegű hozzászólást ejtettél itt a PH-n ????
Erre nagyon kíváncsi lennék, egy két link társaságában.
-
andreboy
csendes tag
és még egy kérdés (lehet hogy hülyeség). Azok a kártyák amik tudják a Dx10-et azok már mindnek 3.0-ás a shader version-ük? hű de magyaros volt
És azzal a karival pl a Spiderman3 vagy a cod4 szted jól elmenne?CPU: Intel Pentium 4 550, 3400 MHz (17 x 200); memória 1024 MB ; videokártya: ASUS Extreme AX800 Series Secondary (256 MB); Mercury 450W
-
fagy53
nagyúr
válasz andreboy #9376 üzenetére
A táp még ismeretlen, de a RAM mellett kitartok változatlan, és a 40k VGA-t ez a konfig messze nem hajtja ki, ilyen árban ne is foglalkozz vele.
A 2600 PRO DDR3 256MB OC Sapphire kari 20k alatt van, tudja a DX10-et, futja még RAM-ra is, és a proci ezzel is meg fog küzdeni! -
andreboy
csendes tag
-
Elydan
aktív tag
Az oké,hogy erősebb a hd 3850,de mennyivel? Ha teljesítményt nézünk mennyit érdemes kiadni egy 7900gto-ért?
Mondjuk hd 3850 35-38k között mozog,egy 7900gto-ra mennyit áldoznátok?
(valószínűleg még egy darabig dx 9-es játékokkal tolnám)[ Szerkesztve ]
-
Nzothan
tag
sziasztok!!
ajánljatok már egy videó karit max 10-15E ig...a köv konfigba kellene és olyan amin a cod 4azért "elbandukol"..:
-amd athlon 3800+ dual core.+1 GB ram és egy nforce-os alaplap.
kösz... -
fagy53
nagyúr
Pardon, hogy a csapos közbeszól......
Az, hogy sűrűn váltogatja a hardvereit, magánügy. Nekünk annyi hasznunk lehet belőle, hogy azonos konfigban össze tudja hasonlítani a különböző VGA-kat, így reális képet kaphatunk róluk és nekünk nem kerül egy fillérünkbe sem.
Az ok, amiért ilyen sűrűn váltogatja részint a - minden csoda három napig tart - effektus, másrészt a gyors avulás csak a sűrű váltásokkal kompenzálható, úgy ahogy.
Tényleg volt, hogy ellentmondásokba keveredett önmagával, emberek vagyunk - tévedhetünk - fontos viszont, ha figyelmeztetjük erre, akkor ne kapja fel a vizet! -
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
egy 7900gto kb hogy áll egy 3850-el szemben?
-
Plebi
senior tag
Lassan négy éve regisztráltam, minden nap itt vagyok! Szal.... hozzászólás szám nem egyenlő az utánolvasással és jelenléttel.
Ez meg rá:
Én csak annyit írtam, amit most röviden összefoglalok:
Miért "osztja az észt" egy olyan ember aki úgy cseréli a hardvereit mint más a gatyáit és így ír véleményt ad tanácsokat, hogy ki mit vegyen, hogy azok a dolgok mennyire jók meg hosszútávú megoldások. Aki valamit megvesz és utána eladja az ne mondja senkinek hogy mennyire meg van vele elégedve. Egy ember nem ad el egy dolgot egy-két hét után és vesz egy jobbat, ha annyire meg lenne vele elégedve.Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
-
andreboy
csendes tag
Persze olcsóbb is lehet előre is köszi...
CPU: Intel Pentium 4 550, 3400 MHz (17 x 200); memória 1024 MB ; videokártya: ASUS Extreme AX800 Series Secondary (256 MB); Mercury 450W
-
andreboy
csendes tag
Sziasztok! Új vagyok itt és lelkesen olvasgattam a topicot de bevallom már nem nagyon tudtam követni mert nem vagyok a témában. Szeretnék egy új vidkarit venni olyan 40 körül. Főleg játékra használnám. A mostani gépem: cpu 3.4ghz és van 1gb ram-om. Lényeg, hogy az új kártya Dx10es legyen. Tudtok ebben segíteni? És kérlek teljes márkanevet írjatok, mert bevallom megzavarodtam
CPU: Intel Pentium 4 550, 3400 MHz (17 x 200); memória 1024 MB ; videokártya: ASUS Extreme AX800 Series Secondary (256 MB); Mercury 450W
-
Hold
őstag
1950XT-n milyen ramok vannak ?
1900XT-n 1.1 ns van azt tudom..Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
Neoteric
addikt
válasz toth_janika #9357 üzenetére
"0percesen" szoktak itt phn szórni pár galaxy 88gt-t, 50-55k körül
sztem jobban megéri, de persze attól is függ h mennyit szánsz rá
PSN: ne0teric_sAN
-
Gyuri27
félisten
válasz toth_janika #9357 üzenetére
Ha a 60k-t elakarod költeni akkor a gt. Ha nem szánsz rá annyit a 3870-l ellehet lenni rendesen. Ahogy ezt a ph-s tesztek is igazolják.
Amd - Radeon - Ryzen
-
Hold
őstag
1900XT vagy 7900GTO jobb ?
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
matrix23
tag
válasz toth_janika #9353 üzenetére
Egyértelmű 8800gt (gts kicsit több).
ár/teljesítménybajnok. -
Gyuri27
félisten
-
toth_janika
őstag
Hello!
Tudnátok egy jó VGA-t ajánlani max 60e-ért? Lehetőleg GeF-et?
Előre isFlickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
lujo10
aktív tag
Esetleg egy ilyen:
[link]
Tudok egy ilyet nagyon jó árban, a többi pü-ben.[ Szerkesztve ]
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
koma106
senior tag
SZiasztok!
Létezik HD 2400XT kártya AGP változat, lehetőleg passzív? Van ilyen? Milyen árban lehet?
-
-
Plebi
senior tag
válasz Alpachino #9332 üzenetére
Tudod az egy dolog hogy mennyit írok az meg más, hogy mennyit olvasok ezen az oldalon.
Képzeld el, elég sokat olvastam vissza és végig is olvastam azt a topicot is az elejétől fogva de egyértelmű válaszod egy sem volt csak folyamatos hablaty!
Ha procikat hasonlítasz, akkor ne 2500 on emlegesd az x2 őt mert annál már jóval nagyobbak gyorsabbak vannak. Az, hogy a te procid, amilyen most egy havernak is van, és megy 3300on meg felette, nem igazán egy súlycsoport teljesítményben tuningban pláne nem. Persze ezt mindenki tudja csak éppenséggel te hasonlítgatod azokat a procikat amiket nem lehetne. Próbáltuk 8800gt 512-vel alapra rakva és prőbáltuk 3gigára húzva ég és föld. Nekem 5600+ os x2 őm van és nem kell ahhoz húzni hogy egy 3800+ oshoz képest azt mondhassam, hogy gyorsabb. Ez alapján pedig kijelentést tenni, hogy melyik proc alatt gyorsabb elég nagy értelmetlenség és hülyeség. Olyan mintha egy alap kocsit és egy tuningot hasonlítgatnál. Ég és föld, csak a poén az, hogy mindenki tudja ezt, de te úgy állítod be mintha te találtad volna fel a spanyol viaszt.
Nevetséges és röhelyes.
Hamár a rangomat hozod fel, a sok hozzászólás nem biztos, hogy agyat is rejt maga mögött!
Ennyi az off mert értelmetlenül vitázni, megszállott emberrel nem lehet.[ Szerkesztve ]
Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5
-
Alpachino
veterán
A 3650-es, még 1280-as felbontásban, persze a legújabb játékok kivételével,Pl. Crysis még nem szabad, hogy megfeküdjön.
A procid az már nagyobb gáz, ugyanis ez egyértelműen kevés lesz alá, mert még a 7600GT nél is necces.
-
szipak
tag
válasz Alpachino #9333 üzenetére
hasonló lenne a kérdésem, 1440*900, esetleg 1280*800 a felbontás, amiben játszanék. (így is tudok, csak néha akadnak a dolgok: egy 7600GT-m van, alatta a64 3200+, 2*1gb ram)
3650est néztem ki, ez olyan 20k körül kapható (sapphire 19,5k, asus 20,5k )
bírják ezek a kártyák ezt a felbontást? crysis még nem érdekel -
Alpachino
veterán
A 7900GT egy kicsit erősebb az 1950pro-tól, de nincs annyi külömbség kösztük, hogy ne a szinpátia döntsön.
Elydan : 20K körül továbbra is 8600GT, 2600XT, 3650.
30-40K között, pedig 3850.
A te elvárásaidnak, szerintem a 3850 felelne meg leginkább.
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Na látod, már megint össze vissza beszélsz ember.
Annélkül, hogy meggyőződnél valamiről, ehelyett elméleteket gyártassz, mondhatni elég bugyuta módon.
Kártyacseréimre választ, ha volnál szíves vissza olvasni, ami ugye nehezebben megy mint, hülyeségeket írka-firkálni, akkor magyarázatot kapnál. Ugyanis ott többször leírtam, hogy miért is történt. Amit írtam a 256-os GT-ről, az a 512-es GT-m után is igaz.Tehát, olvass, na csak írkálj !
A TDU adatokat, pedig megtalálod, az általad említett topicban. Ugye az a fránya olvasás
Az X2 pedig ha hiszed ha nem, 2500MHz-en képtelen kihajtani még egy 3850-es karit is, nem hogy még egy 8800GT . Nekem ennyin ment a 3800+ tehát erről írtam véleményt.
Olvass, és nézd meg mit írtam a többi topicban is erről.!!Máskor legalább ezt a sok sületlenségeidet,tedd off-ba. Mondjuk ez egy lelkes újoncnak megbocsátható.
[ Szerkesztve ]
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
1440*900-as natív felbontású wide monitorhoz keresek videókártyát.
több szegmenst nézegetek:
20.000 forint alatt
20.000-30.000 forint
30.000-40.000 forint
Új játékokkal egyelőre nem tervezek játszani,de a régebbieket szeretném 1440*900-ban játszani közepes grafikai beállításokkal. (Stalker,Age of empires 3, Hereos V)
Minden szegmensbe kérnék javaslatot. Dx 9-es és Dx 10-es kari is jöhet.
-
Plebi
senior tag
Oks köszi!
Akkor lesz belőle 8600gt, valami halk verzió, plussz két giga ram!
[ Szerkesztve ]
-
Hold
őstag
Most a mesterem Kuka bácsi egy X1950Pro-ra beszélt rá.. éppen azt vadászok..
Az élet sírással kezdődik és azzal is ér véget, de közte kötelező mosolyogni !!!
-
fagy53
nagyúr
Az 1GB RAM-ot gondoljátok meg, ez már XP alatt is kevés ezekhez a 20k körüli kártyákhoz is. Lelkes tuningosoknak a 8600GT a jobb választás, pláne ha vmodd is lesz!
Nyugodtabb vérmérsékletűeknek a 2600XT lehet a jobb megoldás, a Sapphire verzíó csendes , hőfokszabályzós hűtőt kapott és kiváló memóriákat.
A konfigba remekül illik mindkettő. -
Plebi
senior tag
válasz Alpachino #9322 üzenetére
Azt nem írtam, hogy közöm van, csak érdekes, hogy valaki mennyire kiáll egy kártya mellett mennyire jó, jah meg hogy a tesztelő mennyire hülye mert a teszt nem igaz. Erre gyorsan lecseréli a nagyobb memóriásra mert hát neki a teljesítménnyel semmi baja, csak mégsem elég és akkor meg jött mindenhova a hablaty
Azóta is várjuk oda a tdu adataidat meg a többi alátámasztó tesztedet, de azóta sincs.
Ekkora kamut vazze
X2 vs core nálad kb ugyanígy lehetAz meg hogy mennyi lenne az eszem, téged minősít.
Hogy ne legyen teljesen off.
Raknák össze egy viszonylag kedvezőbb árú gépet, x2 (hogy milyen ez ártól függ, 5000+tól felfele) vel giga vagy két giga rammal. Akinek lenne annak viszont videókártyára nincs elfekvőben tobb tízezre max olyan húz körül. 8600gt-re vagy 2600xt-re gondoltam, de nem tudom melyik lehetne a jobb megoldás.Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
Kár volt koptatnod a billentyű gombjait, ugyanis nem erről volt szó, amiről te itt összehablatyoltál.
Azt, hogy én mit veszek, és miért, ahhoz neked az ég világon semmi közöd. De ezek után mondhatnám úgy is, hogy annyi, mint eszed.
-
Plebi
senior tag
válasz Alpachino #9319 üzenetére
Ez az én hiszek mások hisznek teljesen, relatív. Mindenki a megszokások alapján vásárol, illetve az alapján, hogy szerinte, ha már amd akkor az mellé amd dukál. Eddig mindig csak amd-s prociaim voltak, most is az van, de eddig szinte csak nvidia kártyám volt mellette, atiban csalódtam annó, most meg mégis ati-m lesz.
Ez itt nem hit, hanem ésszerűség. Mit mikor érdemes megvenni, pláne mennyiért. Lásd 256-os 88 esete.Az meg érdekes, hogy ki milyen javulást lát, főleg te. A [Re:] VGA-variációk a középkategóriában topicban védted nagyon a 256 os nvidiát, hogy az mennyire gyors meg nincs olyan rossz mint ahogy a teszt mutatja, erre meg most nagyon 512 es 88gt-t akarsz venni vagy már meg is vetted. Ennek fényében eléggé megkérdőjelezhető, hogy mennyi az a nagyon érezhető különbség egy x2 höz képest, persze ha nem azt nézzük, hogy mennyivel jobb ha pl 600-700Mhz-el feljebb van tuningolva mint az elterjedt x2-ők, ami tuning az átlag júzert nem is érdekli.
-
Neoteric
addikt
válasz [CS]Blade2 #9311 üzenetére
sztem ha 50ér veszel karit akk má megéri aza +8k,
ha játékra kee akk 88gt, de mivel nem hinném h olyan nagy igényeid lennének, lévén aszontad h 25ks kari kéne... szal 25k körül sztem egy 7900gtx jobb lenne mint egy 86gt
mod: bocs elnéztem, nem te írtad a 25kst, mind1 lényeg ua
[ Szerkesztve ]
PSN: ne0teric_sAN
-
Dr.Én
veterán
-
[CS]Blade2
addikt
X1950PRO-t a lenti configba meikre cseréljem:
8800GT (140%) 58K
HD3870 (110%) 50K
HD3850 (100%) 41K -
Furky
őstag
válasz [CS]Blade2 #9307 üzenetére
Gondolom szeretnél bővíteni, plusz teljesítményt, stb... Szerintem 8800GT alá ne add... Szerintem...
-
14adam
addikt
hy milyen PCIe videokártyát ajánlotok 25 körül? én egy ilyenbe gondolkodtam:[link] véleményeket várnék
[ Szerkesztve ]
-
Traxx
őstag
válasz Alpachino #9300 üzenetére
Valamint RedWing kollégának:
Sajnos hinni lehet az iponos adatlapnak: ez biza DDR2. A típusjel végén ugyan nincs Z, mint az iponnál, de a lényegen nem változtat.
Mod.: gondolom a Z jelzés a passzív hűtésnek szólna, mivel a hivatalos lapon figyel a kártyán venti...
[ Szerkesztve ]
"Amúgy a lekvár leszedésre jobb módszer is van: le kell nyalni... elképzelem, ahogy egy nagy PH!-s procitesztben fLeSsék nyalogatják a procikat" by Male (Hűtőpaszta vs. lekvár 2. rész)
Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- iOS alkalmazások
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...