- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házimozi belépő szinten
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Hisense LCD és LED TV-k
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Hobby elektronika
- Nyomtató topik
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Aktív témák
-
zolynet
veterán
válasz B-L-A-C-K #11599 üzenetére
Jelen pillanatban ~56Kért 8800GTX kapható garral, ami a te "embered".
Szeptemberben meg visszatérünk rá. Akkor már biztosan elérhetőbb lesz a 9800GTX, amit ~80Kért be lehet szerezni....akkor most ezt találtam neked:INNO3D PCIE GF9800GTX 512MB GDDR3 63 160 Ft 2 ÉV
Life is too short to stay stock!
-
B-L-A-C-K
titán
Ez igy van 1értek veled...De ha igy vágod akkor nekem meg mond már meg hogy ha vennék egy 24"-26" tft ami szintén full hd felbontásban üzemel milyen vga-t ajánlanál hozzá ami elég egy darabig (1-2 év) és nem túlágosan drága...Én 8800GTS-re gondoltam vagy esetleg 8800GTX-re (használtan), szerinted?
[ Szerkesztve ]
-
Źşë'
addikt
válasz stevve #11596 üzenetére
'Nem értem még mindig, mi köze a monitor méretének ahhoz, hogy milyen erős videokártya kell alá."
...hat ha ezt most komolyan irtad, akkor valaszolok ra nagyon szivesen
csak annyi hogy mindegyik moncsinal megvan a min es max felbontas amin uzemel, ha veszel egy full hd tvt /csak egy pelda/, aminek a max felbontasa 1920x1080, ha nagy tvn jatszol kis felbontason akkor otromba hanyadek lesz a jatek amit tolsz /pixelhaboru/, ha pedig nagy felbontason jatszol, pl jelen esetben fullhdban /1920x1080/, akkor ahhoz eros gep aka vga kell hogy elmenjen az adott jatek pl crysis ami meg 1024 ben sem muzsikal vmi fenyesen elsimitassal meg foleg ! meg ami szamit az h mennyi ram van a vgara tolva, 1 giga kell a nagyobb felbontasra mar ertem ez alatt a full hdt... szoval minel nagyobb felbontason akarsz jatszani v filmet nezni annal erosebb gep kell. Ful hd film /1080p/ lejatszasahoz elengedhetetlen mar a 2 magos cpu!"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
zolynet
veterán
válasz stevve #11596 üzenetére
de most ezt így hogy??? /meg egyátalán kinek címezted/
"Nem értem még mindig, mi köze a monitor méretének ahhoz, hogy milyen erős videokártya kell alá" ... "a monitornak pontosan olyan videokártya kell, ami bírja a felbontásokat, amiket a monitor is tud."
akkor ez letisztáztad magaddal....félreértés ne essék nem áll szándékomban kötekedni
B-L-A-C-K: szeptemberig még odébb van, teljesen feleleges akár 3hónapra előre gépet összetenni, sztem, ilyen áresések mellett
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Nem értem még mindig, mi köze a monitor méretének ahhoz, hogy milyen erős videokártya kell alá... már más is kérdezett ilyet, de akkor is annyit tudtam mondani, hogy a monitor leet 100"-os, nem határoz meg semmit! Az teljesen más kérdés, hogy milyen felbontáson akarja valaki játszani a játékait. Ha pedig valaki csak a játékokat nézi, akkor úgyis brutál gépet vesz. Ne vigyük félre az embereket, a monitornak pontosan olyan videokártya kell, ami bírja a felbontásokat, amiket a monitor is tud.
Bocs, csak nem akarom, hogy emiatt menjenek rossz irányba egyesek. -
B-L-A-C-K
titán
válasz perempe #11591 üzenetére
Az nem is rossz sött még ha használtan állitod össze még olcsobb én is valami hasonló konfigot akarok majd szeptemberbe csak 8800gts-el p35 dsl3 rev 2.1 alaplappal 4 gb 1066mhz ddr2-es rammal + valami Q9300 procival ha addig lemegy az ára ja + 26" Wide TFT moncsival...
-
Llew
senior tag
válasz Eagle16 #11588 üzenetére
Az a baj, hogy k...ára nem tudom már, hogy melyiken milyen hűtés van, mert a galaxy honlapján tök más képek vannak, mint az iponnál. És mindkettő oda írja, hogy illusztráció. De akkor mégis milyen?
És a bolti fórumban azt írják, hogy ez sima galaxy referencia hűtésése, nem pedig a cooler master félejavított hűtős.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Eagle16
addikt
Viszont a HDMI-sen nem olyan a hűtés ám.(ha ez számít) Nézd meg a hivatalos oldalon.
₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Svájcinéger #11582 üzenetére
Amugy 30-32K még az ára 25-ért nem nagyon láttam de abból meg már 9600gt-t illetve majdnem 8800gt-t lehet venni.
Sajna iylen ez az informatika aki megvesz ma egy fullos konfigot 500 ezerért az két év mulva fog érni 150 ezret... -
Llew
senior tag
Melyiket? Érdemes a hdmi-st választani? Ugyan annyi a kettő. A 2 DVI vel egyszerre mehet két monitoron? Vagy mire jó?
[HDTV/2DVI]Az emberiség olyan, mint a krumpli: a java a föld alatt van.
-
Svájcinéger
őstag
Tavaly még 65 volt, most meg 25. Hát idén inkább biciklibe feccelek be lóvét, az talán jobban tartja az árát.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
Qru
MODERÁTOR
-
Svájcinéger
őstag
válasz B-L-A-C-K #11579 üzenetére
Ettől féltem. Thx. Hát inkább eladom a fiam 2600XT-jét, ezt meg odaadom neki.
Anarchizmus jelentése: az emberi elme elszakadása a vallási dominanciától, az emberi test elszakadása a vagyoni dominanciától. Szabadulás a béklyók és az állami megszorítások alól. Egy olyan társadalmi rend, mely az emberek gyülekezési jogán alapul.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Svájcinéger #11577 üzenetére
Ugy lement az ára hogy nem is érdemes eladni...
-
MZsoltee
veterán
válasz Svájcinéger #11577 üzenetére
25k de a mennyit adnál topicban próbálkozz inkább!
A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
Svájcinéger
őstag
Hali ! Van egy 1 éves Gainward 8800 GTS-em 320 MB-tal. Szerintetek mennyit lehet kérni érte ?
-
slemo
tag
Hali!
Lassan ideje lecserélnem a gépem és érdekelne mit tudnátok ajánlani 65k környékéről.
8800gtx-re gondoltam de nem tudom megéri-e.
Előre is köszi a segítséget!A Mindenség egységes. Minden egy. A különbség csak látszat.
-
Bocaa
senior tag
1680*1050-es felbontáshoz léne vidikari 35k a max keret Melyi klenne a legjobb választás
"itt olyan vihar van hogy elfújja az fps-em "
-
veterán
válasz detroitrw #11562 üzenetére
lehet maxon tolni 1600 alatt is, de mondom, 9600GT-n a játékok 95%-a fog menni rendesen. 1024-et 16:9-es monitoron bűn beállítani (meg bármilyen 4:3 felbontást, hacsak nem tv-n néz éppen filmet és a tv nem korlátozza le 1024-re, de akkor meg a tv-t nézze ), a natív 1440*900 pedig szerintem pont optimális.
Akkor legyen 880GTS OC, 9800GX2, HD 3870X2 vagy 8800GT, de utóbbit közelíti (néhol megveri) a 9600GT, a kétmagosak pedig melegszenek, sokat fogyasztanak és drágák vagy a 8800GTS OC, ami már lassan kezd "régi" lenni erőbajnok volta ellenére.
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
válasz stevve #11561 üzenetére
a 96gt is középkat.
és neki nem kell középkategóriás
hááát egy 16*12-es felbontású moncsin elég pixel gyanusak a 1024-es felbontások
és ő maxon akar használni mindent /hiába mondom neki ezt felejste el/lehet hagyom rá az egészet s azt veszem meg neki ami éppen kitelik neki azt csókolom
-
veterán
-
detroitrw
addikt
-
veterán
válasz detroitrw #11558 üzenetére
Az nem volt a kérdésben, milyen felbontásban és mihez kell. Ezek a monitortól teljesen független dolgok... Egyébként pedig nem lehetetlen, ha az a játék nem a Crysis...
Várhatónak várható új sorozat, kártya mind nV, mind AMD oldalán, de még korai előre szaladni
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
egy 22" 16:9-es moncsihoz milyen vga-t raknátok kb. 65k-értékbe?
-
Źşë'
addikt
-
zolynet
veterán
azért ez még elgondolkodtató: 9600GT 30K (számla, gar)
-
pc-eye
tag
25 000FT alatt tudnátok nekem mondani 1 olyan videokártyát ami jol birja és főleg játékre van??
-
LOTR
addikt
kösz mindenkinek, bár való igaz az én gépemre is ráférne az upg, de az még várat magára, jól dolgozik az a geforce 2
akkor azt mondjátok a 3650-es vga vagy a 8600gef meg +1 giga ram a jobb választás, akkor majd megbeszélem az illetékessel
[ Szerkesztve ]
One Ring to rule them all
-
-
Dyno
veterán
-
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok kicsit láma vagyok, és nem tudom pontosan mi is az a hdmi, és most akarok venni monitort és ha adott egy hdmi-s vga + egy hdmi-s monitor akkor ha hdmi csatival dugom rá szebb lesz a képe mint a dvi-vel vagy hogy van ez...
Köszi előre is a felvilágostítást....
-
fagy53
nagyúr
A 30k VGA-nak kevés lesz az 1GB! Pl. a 3850-es ha rendesen megy, akkor a mai játékok a Win-nel együtt kb 1.5GB-ot igényelnek a rendszermemóriából.
Az X2-4000 min. 2.8GHz-en kell, hogy menjen ahhoz, hogy közelitőleg kihajtsa a 30k VGA-t.
Ahhoz a konfighoz a 2600XT v. 3650 jobban passzolna, de ezekhez is kötelező a + 1GB!
Ez viszont bőven kijön a 30k-ból. -
zolynet
veterán
proci kevéske lesz a jobb videókártyákhoz (már ha nem megy 3ghz körül)
kihagyhatatlanLife is too short to stay stock!
-
LOTR
addikt
sziasztok
lenne kérdésem
szerintetek egy ilyesmi gépen (x2 4000+ amd, 1giga ram, meg eddig radeon 2400 pro talán, ezt nem tudom pontoasn milyen vga ) mit kéne, vagyis inkább milyen vga-t kéne venni, hogy jól menjenek a játékok, persze azért árban elfoadható legyen 30ezer ft kb (árban alatta meg fölötte is ajánlhatnátok)
a mai nap folyamán kérdezték tőlem, de sokkal egyszerűbbnek véltem megkérdezni, mint utánanézni
előre is kösziOne Ring to rule them all
-
fagy53
nagyúr
Újonnan valóban nem kapsz 3850-et 29k alatt, ill ahol kapnál ott nem éri meg megvenni.
Mindenesetre jobb mint az általad kiszemelt VGA-k és azt a 4k-t megéri.
Nézd ezt meg! A jobb oldalon kiválaszthatod a játékteszteket.
27k alá feltehetően nem megy egyelőre a 3850, bár a 28k-t eléri a jövő héten. -
szkorhetz
őstag
Sziasztok
2400 xt vagy 7300 gs? nvidia kicsit olcsóbb
mindkettő giga gyártmáyn
régebbi játékra, meg néha film, de nem hádé
köszi[ Szerkesztve ]
-
Bocaa
senior tag
az 1900 xtx hr-o3-al már elkelt.
21-ért van helyette sima hűtéssel[ Szerkesztve ]
-
Bocaa
senior tag
sztetek kmelyik a jobb választás?
x1900xtx 20k tt hr-o3 hűtéssel
7900 gtx 23k gyári minden
x1950 xtx 24k gyári hűtőmegéri a 4k-t többle az x1950xtx pláne ,hogy a másik jobb hűtővel van.
Ezek használt PH!-s árak melyi ka legjobb?ÁR/ÉRTÉK
Mind 512 mb-os 1680*1050-re kell[ Szerkesztve ]
-
zolynet
veterán
+1 szavazat a gainward 8800gt gs-re 49.103huf
egy ilyet hajtok, rendszerint 700/1800/2100-on ~63-64fok felé nem ment a temp
mindehhez természetesen halakan teszi a dolgát[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
üvd. melyik a legjobb videokari most ár/teljesítményben? max 50k-ig érdekelne. de ha a best buy a 40k-s katagóriában van nekem az is megfelelne. ami fontos, hogy olyan hűtése legyen ami nem hangos és nem meleg alatta a kari. köszi
-
Blaze71
őstag
válasz fagy53 #11519 üzenetére
Köszi!
Megnéztem ezt-azt és talán okosodtam is kicsit. A gondom csak az, hogy a hűtő gyári, de talán 10-15%-ot így is bír. Majd figyelem a hőmérsékletet. Az AMD-t szerintem kihagyom, mert a Ram-ok 400-asok és így is 200 az fsb, tehát nincs hová húzni. Az 500-as Ramokat meg már eladtam, mert 2 db 256-os volt.
DualBios, DualCore, DualChannel, mindenem Dual, csak az Everestem Trial. :D
-
Źşë'
addikt
válasz Mr.Grincs #11450 üzenetére
Radeon HD3870 X2 szepen teljesitenek, de en akkor sem vennek atit, sok bajom volt vele... nagyon meg kell talalni a megfelelo drivert :s en most ha minden igaz egy g92es 8800gtst veszek, ha osszejon abbol is ocsat. Szepen elmegy vele minden maxon, plusz az uj 9ex szeria szvsz nagy sz*r, 9800gtx melegszik, draga, sokat eszik, hangos, meg a teljesitmenye is gyér, gx2 pedig szint draga, sokat eszik... nekem ez a par erv eleg ahhoz h ne vegyem meg oket, amivel jol jarsz mindenkepp az 8800gt ill 8800gts /g92/ ha ar/teljesitmenyt nezzuk akkor egyertelmuen gt! annyival nem tud tobbet a gts mint a gt asszem 8% a kulonbseg 2kozott. Sokak szerint a 9600gt jo vasar, sztem nem, legalabbis hosszu tavra mivel csak 64 shader egysege van, es crysis eleve szarul megy, akkor mi lesz ezek utan :s 8800gt vel pedig mar erezheto a javulas, gtsel meg plane szvsz. en ot veszem ha minden gaz: MSI GF 8800 GTS OC
"Nem abban van az élet mértéke, hogy mekkorát tud kérdezni az ész, hanem abban, hogy milyen nagyot tud felelni a szív."
-
-
Blaze71
őstag
válasz MZsoltee #11512 üzenetére
Nincs húzva egyik sem. A Sempron az Asus lapban elvileg 2 GHz-ig húzható, de csak egyszer próbáltam kiváncsiságból. Az Intelt nem próbáltam, de annak a cseréje tervben van, csak lehet, hogy ősszel kerül rá sor. Elvileg egy 2160-ast szánok bele. Az Asus lapban azóta már van további 512 Ram.
-
fagy53
nagyúr
válasz #93448704 #11514 üzenetére
Ezzel a teszt sorozattal megnézheted. A jobb oldalon választhatsz a játéktesztek közül.
-
törölt tag
Van egy X1950XTX 512-es kártyám, ami egyszer túlmelegedett és azóta fagyogat, nem tudom milyen kártyára lenne érdemes lecserélni, ami hozza ezt a színvonalat. Egy sima 3870-es kártya hozza ezt a színvonalat, és mennyire perspektívikus? Gondolok itt arra, hogy ez a 1950XTX 1024-ben még ma is kifogástalan számomra pl: nfs pro street tökéletesn megy rajta. Vajon egy 3870 1-2 év múlva is még megállja a helyét, vagy ilyen hosszabb távra inkább a 80ezer fölötti kártyákat érdemes csak megvenni?
Üdv.
-
Blaze71
őstag
válasz Blaze71 #11507 üzenetére
Erre valakinek válasza:
Tervben van egy MSI 8600GT OC kártya megvétele, bár ez a jövő zenéje, még hétfő estig várnom kell rá, hogy kiderüljön, futja-e a keret rá....
A kérdés: Az alsó két gép közül melyikbe tegyem??
-
nagyúr
Lecserélem öreg 7900GT-met, apróban szétnézve, olyan 40k körül szánnék az újra. Namost 3870 vagy 8800GTS, esetleg új 9600GT legyen vajon?
Eladó Falbatech YamPAD tilt/tent kittel, Kaihl Box Jade kapcsolókkal, XDA keycap settel, szállítással - 70k - - - És nagy kópék vagyunk. Igyunk barátaim, yo-hoo!'' - Jack Sparrow
-
Blaze71
őstag
Sziasztok!
Tervben van egy MSI 8600GT OC kártya megvétele, bár ez a jövő zenéje, még hétfő estig várnom kell rá, hogy kiderüljön, futja-e a keret rá....
A kérdés: Az alsó két gép közül melyikbe tegyem???
-
Yooha
aktív tag
A procim AMD X2 4400+. Ez alá mi a maximális videókártya, amit még rendesen kihajt tuning nélkül (micsoda? tuning nélkül?!? igen) Én HD3850/Nvidia 9600Gt-re tippelek. És tuninggal?
Én a kardomat a kezemben hordom. Te a tiédet a szívedben és az elmédben. Ahogy én látom, ez 2:1 fegyverelőny a részedre.
Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Építő/felújító topik
- Batocera Linux
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Elemlámpa, zseblámpa
- Asszociációs játék. :)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Asus Tuf 1660ti
- ASUS GeForce RTX 4080 TUF GAMING (TUF-RTX4080-16G-GAMING) videokártya 16GB
- ASUS RTX 4070TI SUPER 16GB RAM HUN GAR
- INGYENES SZÁLLÍTÁS! EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X 384bit
- KERESEM / GIGABYTE AORUS RTX 3080 XTREME 10GB / GIGABYTE AORUS RTX 3090 XTREME / ORSZÁGOSAN