Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Megfejtette az új GeForce-ok teljesítménygondjainak okát a PassMark
- Nem nőtt a Windows 11 hardverigénye
- TCL LCD és LED TV-k
- Megmutatták magukat az ASUS Radeon RX 9070 XT és 9070 VGA-i
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
Aktív témák
-
djtoomi
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10398 üzenetére
Jó ram, de giga laphoz inkább Kingmax 2x1GB 800MHz mert amit te kinéztél, az 1gb összesen vagyis 2db 512-es ram.Szóval az felejtős, esetleg
CORSAIR TwinX 2048Mb DDR2 800Mhz KIT#10401:Tudom hogy van még különbség, de nem számottevő, azért írtam hogy gyakorlatilag nem vesz észre sokat, és továbbra is azt mondom, hogy ne adjon ki többet a P35-DS3L-ért mint a P31-DS3L-ért.Egyrészt gyenge minőségű alkatrészek vannak rajta a DS3-hoz képest, pl kondik, stb...Szóval nem ajánlom.
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10398 üzenetére
corsair jó, kérdés mennyiért
-
djtoomi
addikt
válasz
DeadMeat #10395 üzenetére
Valóban enm egyforma, de egy egyszerű felhasználónak nem lessz semmi észrevétele a +2usb-n kívül, szóval gyakorlatilag ugyanaz.Most ok, tudom más chiupset, hisz a nevében is benne van, de attól még különbség nem sok.Ugyanugy 3feszstab....
Alapon halk, 3D-ben van hangja, de vegyél rá 4k-ért egy AC S1-et, és megvan oldva.Passzív nincs itthon tudtommal.
-
rollins
őstag
válasz
Dj. FreeBoy #10386 üzenetére
Csak ajánlat: lap: [link], vga meg az a galaxy, amit linkeltek már: [link], a ram meg minimum 800mhz -es legyen (2x1gb ddr2)
[ Szerkesztve ]
-
Neoteric
addikt
-
djtoomi
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10386 üzenetére
Pöttyet benéztem az MSI zilent árát, szóval akkor meg ezt:[link]
-
DeadMeat
nagyúr
Udv!
35-45K kozott tervezek vga-t venni az adataimnal levo configba.2 kriteriumnak kellene megfeleljen:
Csond,es inkabb az also,mint a felso arfekves volna jo. -
Dj. FreeBoy
csendes tag
OK megváltoztatva. na most akkor lécci konkrétan melyiket vegyem? videokariból? linkeljétek be a ipon-ról lécci mert 8800gt ből is csomo gyártó van. lécci és már nem is zargatlak benneteket. köszi még1x...
-
djtoomi
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10381 üzenetére
Giga P35 DS3L-t ne, emrt az egy Giga P31-DS3L más matricáával. Gigabyte P35-DS3-at vegyél csak.
9600GT-nél kb 10%-nél gyorsabb a 8800GT.
Abból ajánlható darab például MSI 8800GT 512MB OC Zilent!(nem elírás, Z-vel van a Zilent).Az nem is drága darab, nagoyn jól hűti, gyárilag OC-s, szóval simán megéri. -
fagy53
nagyúr
válasz
"L"-et ne! Elég lesz a sima, GA- P35-DS3.
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10376 üzenetére
jah ha 50 a keret akk 88gt-t vegyél. azt felhuzod simán gts szintre és hasít a gép. (persze nem árt jó hűtés mellé...xD)
-
Neoteric
addikt
válasz
neem. sima ds3-t. a ds3l butított
-
Dj. FreeBoy
csendes tag
válasz
rollins #10378 üzenetére
p35 ből melyiket? GIGABYTE - GA-P35-DS3L ez jó?
Mit értesz az alatt, hogy figyeljem milyen raid-et adnak? vagy mi? igazából nem tudom azt sem hogy mi az a raid
LOL
meg 8800GT és amit én néztem. EVGA 9600GT SSC 512MB GDDR3 256bit CRYSIS PCIE
konkrétan 8800gt-t ajánlod? mert én nézegettem teszteket és 9600gt mintha jobb lenne. de lehet hogy benéztem a dolgokat??? ..Ha lehet akkor egy konkrét típusra mutass rá melyiket válasszam. köszönöm..
[ Szerkesztve ]
-
fagy53
nagyúr
válasz
Ez tűnik a legjobbnak ár/érték arányt tekintve.
Én ezt venném 50k-ért. -
rollins
őstag
válasz
Nyomom a rizsát én is
: Szerintem akkor az alaplap Gigabyte P35 legyen és ha kell raid, azt is figyeld milyet adnak. Cpu jó, esetleg kis tuning és mégjobb lesz, ram elég. Vga meg legyen 8800GT, mondjuk olyat amelyik nem melegszik, talán nem ref hűtős galaxy, de csak tipp. Jó gép lesz ez...
[ Szerkesztve ]
-
cuko#
tag
válasz
pinkrain #10371 üzenetére
Ahogy érzed, illetve amelyiket találsz olcsón.
Nekem nem tetszenek a sapphire hűtései, inkább a his-t ajánlanám - szerintem érdemes a hűtés alapján választani, mivel sokkal egyik gyártó kártyája teljesítménye sem jobb a másikénál, viszont ha a hűtés rosszabb, azt bizony megérezheted.
A 3650 semmiben sem rosszabb (sőt: mindenben jobb kicsivel), mint a 26xt, és ugyanolyan árban van, én inkább ezt ajánlanám, konkrétan egy iceq turbo-s darabot 256mb ddr3-as memóriával. (itt ph-n láttam 21k-ért)
-
rollins
őstag
válasz
Dj. FreeBoy #10374 üzenetére
Akkor már miért nem 8800GT -t veszel?
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10372 üzenetére
hát mennyiért adják?
-
pinkrain
csendes tag
ATI HD 2600XT fogok venni.
Megint sokat olvastam itt mindenfélét és összezavarodtam.
A kérdés az lenne hogy melyiket érdemes venni: Sapphire, His, MSI, Gigabyte stb..?Köszi előre is!
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10369 üzenetére
8600gtnél? lol hát a 2 ég és föld...
sztem nézz meg 1-2 tesztet -
Dj. FreeBoy
csendes tag
Nos még ugydöntöttem, hogy várok 1 kicsit hátha még mond valaki valamit. egyébként a 96gt mitől jobb a 8600gt-nél.? mert nekem minden üzletbe azt ajánlottak.
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10367 üzenetére
én inkább azt venném, mint a 3870et.
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10365 üzenetére
9600gt egy leheletnyivel jobb talán, bár játék függő. kb ua ott van a 2. Persze tudod húzni és akkor majdnem 8800gt szinten van
-
birozoli7800
senior tag
Szevasztok egy 3.3ghz-s celeron milyen vga-t hajtana ki teljesen? (Ati, nVIDIA)
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10362 üzenetére
amiket írtam azok fényévekkel jobbak a gtsnél
-
Neoteric
addikt
válasz
Dj. FreeBoy #10360 üzenetére
-
Dj. FreeBoy
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék. Milyen videókarit vegyek ? 35k -ig? vagy nagyon max 40k játékra kéne... de ennyim van csak..
ezt néztem ki: ASUS EN8600GTS Silent HTDP 256MB nem tom + érdemes-e. vagy van ennél sokkal jobb ilyen áron? nem vagyok otthon a karik tesztjeiben, hogy melyik mitől jobb és kerül annyiba amennyi...a gép GIGABYTE GA-P31-DS3L, INTEL Core2 Duo E4500 2.20GHz, 2x1 GB RAM.
Köszi előre is..
[ Szerkesztve ]
-
cuko#
tag
válasz
V.Stryker #10355 üzenetére
Ha szeretnél jobb teljesítményt, akkor szerintem ha jó árban el tudod adni a 76gt-t, akkor megérheti cserélni, mert ha 3850et szeretnél majd venni, akkor ahhoz szerintem kéne egy erősebb proci is, és az megint kiadás.
Viszont egy 3650et még "ki tud hajtani" szerintem a be2300, én olyan 30-40%-os teljesítménynövekedésre saccolnék - megintcsak ezt a tesztet tudom linkelni, nézz bele, mert van 76gt is benne.Amit én legjobb vételnek gondolnék az 20-21k-ért egy his iceq turbo 3650, mert picit még húzva is van, és jó a hűtése.
-
V.Stryker
nagyúr
Üdv
Jelenleg van egy 7600GT SP2-es karim. Teljesen megvagyok vele elégedve, sőt még kedvelem is kicsit. Most felmerült, hogy mennyi értelme lenne lecserélnem egy ati 3650-re. Szerintetek?
-
volvoguy
addikt
üdv. tulajdonképpen melyik szegmensben várható nvidia részéről árcsökkenés? 2 napja még az MSI 9600GT OC 44070 forint volt, most már 43ezer valamennyi. a galaxy 9600 GT Extreme változata most 41ezer körül van. ez az árcsökkenés az ati árcsökkenése miatt indult el a napokban? vagy ez lenne a reális ár a 9600os száirához viszonyitva? várható további csökkenés, illetve a 8800GT árai is fognak csökkenni? Utóbbi szerintem nem..hiszen a 8800GT-knek most nem igazán akad párjuk..legalábbis igy gondolom. de azért gondoltam rákérdezek. tud valaki vmit ezekről?
Isc: nem gyüjtögetek, csupán érdeklödő tipus vagyok. Ha akarnám már rég ős tag, meg senior tag, meg akármiylen tag lehetnék...de csak arra kérdezek rá, ami érdekel. üdv
-
volvoguy
addikt
üdv. erről mi a véleményetek: [link]
-
MZsoltee
veterán
MSI - RX2600XT-T2D256EZ/D3 PCIE
Hold: Nem sokat sajna... keress a googliban vagy topicjában biztos segítenek!
[ Szerkesztve ]
-
Mac!
aktív tag
Sziasztok!
20 és 30k között szeretnék passzív hűtéses videókártyát venni. De mivel kolmplett gép lesz és a keret szűkös, így 30k-t csak akkor adnék érte, ha egy 20k-snál közel 40-50%-kal nagyobb a teljesítménye.
A segítséget előre is köszi!
-
Elydan
aktív tag
Sziasztok,
ez a 9600gt nagyon megfogott. De kérdés,hogy mekkora proci kellene a totális kihajtásához s939 tokozásban?
-
Hold
őstag
2900Pro 512 MB-s kártyánál hol érezhető a 512 bit és a 256 bit közötti különbség ?
-
pinkrain
csendes tag
Sziasztok!
Nekem is ugyanaz lenne a kérdésem milyen karit mennyiért! A pénztárca szab határt, tehát én olyan 20000 Ft értékben gondolkodom. Lehet persze + pár ezer forint. Már sok mindent olvastam és én is elvesztem a részletekben...
Még a régi gépemben nvidia volt, de most szeretnék átállni ATI-ra. Ha van valakinek jó ötlete azt szívesen veszem.Konfigom:
Asus P5K-V, 2Gb Kingston, Intel Core Dou 2 E4500, 250 Gb vinyo -
kicsigeri
senior tag
válasz
tgulyas #10332 üzenetére
beszéljenek a számokAki keres az talál
-
Vandit.
addikt
Érdemes 8800 gs-re váltanom 2900 pro-ról?
-
tgulyas
senior tag
Hali egy kérdés milyan vga ajánlatok a gépembe
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kicsigeri #10321 üzenetére
70-71 bőven jó! Ezek a gpu-k 100fokig bírják, szóval terhelt értékekről van szó akkor teljesen rendben van a dolog.
(A venti elhelyezésnél figyelj arra, hogy kicsit eltolva legyen a két venti egymáshoz képest. A lapátjainka széle legyen pont a vidkari ventije alatt. Úgy szállítja oda a legtöbb levegőt.)
mod: egyébként üdv a sufnituningosok klubbjában.
[ Szerkesztve ]
-
Csövy
tag
Hal!
Az lenne a kérdésem, hogy vga csere van kilátásban és nem tudok dönteni.
(A gépem egyébként egy Asus P5K-E, C2D6750, 2gb 800Mhz ram )
Most egy HIS X1600XT- használok, a képe nagyon szép de vhogy a sebessége már nem elég néha.Kb 50-55k-t szánok rá max.
Egyébként az EVGA 9600gt 740/2150-én vagy 3750 en vagy egy 8800gt 512mb-n
gondolkozom. Igazából az EVGA tetszik a legjobban de nem tudom hogy ez a gyári tuning igazából mennyi teljesítménytöbbletet jelent a játékoknál mert nem találtam róla tesztet csak az alap órajeles változatról.Segítségeteket előre is kösz!
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Apophis #10317 üzenetére
3870 gyengébb mint a 9600GT ha élsimítasz. HD 3870 X2 nem éri meg szvsz az árát, mert azok a játékok, ahol nincs rendes CF támogatás nincs érdemi gyorsulás (pl World in conflict DX10-ben). Persze bízhatunk a driver fejlesztésben, de sok játékkészítőt az Nvidia pénzel (többet mint a Radeon) így ez nem túl esélyes szvsz.
Újabb eresztést mindenképpen érdemes megvárni ha nem sürgős a dolog, mert ha nem is sikerülnek jól (bár legyünk optimisták, hogy sikerül nekik) akkor is lejebb mennek az árak.
mod: Sztem várjál, vagy ha akarsz váltani mert úgy érzed már kevés nagyon a 8800GTS-ed, akkor mondom 8800GT / 8800GTS 512.
[ Szerkesztve ]
-
Apophis
őstag
Mire lenne érdemes lecserélni egy Asus 8800 GTS (320) kártyát ha a célfelbontás 1680*1050, amin még el kéne bírnia 8x anizót és gyengébb (2-4x) élsimítást?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
MZsoltee #10308 üzenetére
Láttam keresel teszet 2900 topikban. Az erősorrend:
8800GT > 9600GT > 3870 > 8800GTS > 2900 Pro > 3850
Innetől már csak az ár befolyásoló tényező, hogy melyik a legjobb vétel számodra / mennyit áldoznál rá.
mod: nekem volt 8800GTS 640-em meg 2900PRO-m, mind a kettő jó karaj de már eljárt felettük az idő. Inkább az újabb 9600GT / 8800GT favorizálnám.
[ Szerkesztve ]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
kicsigeri #10300 üzenetére
Ha szakszervízben tetetszrá másik hűtést (célszerű oda vinni ahol vetted) akkor ők rászerelik ingyen vagy minimális feláral és akkor nem ugrik a gari. Viszont ha te szereled át akkor még ha semmi köze sincs a hibának a hűtőcseréhez akkor is azt mondják, hogy azért van mert megbontottad. Esetleg egy ventit betehetsz alá ha befér és nincs a vga alatt semmi. Én is betettem anno a 7900GT alá egy 12-es ventit, az pont finom friss hűvös levegőt nyom a vga ventijére és nem az ott megrekedő meleg levegőt keringeti a vga cooler.
-
Smithy
csendes tag
hali, melyik kártyát vegyem szerintetek?
Leadtek 8800GT 512MB + Zalman VF900 as hüti kb -20°C a gyárihoz képest
Dobozos minden tartozékával 2 hónapos 22 hó papíros garivagy
ZOTAC 8800GT 512MB bontatlan 2 év gari
mindkettő 50 ezer forint kb
válaszokat előre is köszi
-
carrot
tag
válasz
Jung-C #10301 üzenetére
Hát..15ért esetleg 2600pro-t, de akkor már inkább 2600XT , valahol már 19-20é megkapod, azokkal ezek a játékok repülni fognak, aztán itt van a 8600GT is, de az már 21-25é.
Ha tényleg annyi pénz van rá, akkor szerintem a 6600GT (esetleg 7600GT, de az nemtom mennyi használtan), használtan kapsz 7-10é, s az jobb mint amit most kapnál 15-ig bezárólag. Csak legyél biztos, hogy megéri ezért a pár játékért ennyit költeni?!
üdv -
Jung-C
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új felhasználóként kérdezem a következőt: milyen videókártyát tudtok ajánlani 15000 Ft-ig bezárólag a következő konfighoz:
alaplap: Gigabyte GA-MA69G-S3H
processzor: AMD Athlon x2 4200+
memória: 2x 512MB DDR2 800MHZ Kingston Value Kit (összesen 2048 MB)
ház + táp. Colorsit, 400WMai játékokkal nem igazán játszom, a legújabb, amit nyomok, az a NFS Carbon, de az nem is lényeg.
Black and White 2, NFS UG2 és MW, Prince of Persia sorozat - ezeknek örülnék, ha minél jobb minőségben mennének.
Egyáltalán érdemes-e beruházni új videókártyára ilyen árkategóriában, vagy legyek megelégedve az integrált Ati Radeon x1250-nel?
Előre is köszönöm a válaszokat.
Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Ukrajnai háború
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xbox Series X|S
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megfejtette az új GeForce-ok teljesítménygondjainak okát a PassMark