- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen monitort vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kolopele
nagyúr
válasz
nevemnetudd #169045 üzenetére
Egy ilyen monitorhoz alapvető először is egy proci csere, mert az az I3 nem FHD 165HZ - re van kitalálva. Aztán az is lényeg, mikkel játszol, mert ha netalán mai AAA címekkel, akkor akár egy 3080 vagy 3080 Ti is elkélhet.
-
nevemnetudd
csendes tag
core i3 10105f proci
gigabyte b560m ds3h v2 alaplap
16 Gb ram
165Hz 1 ms fullHD monitor
megfelelő kihajtására milyen videokártyát javasoltok ami ár/érték arányban a legjobb? -
kolopele
nagyúr
válasz
Hintalow #169037 üzenetére
Újonnan RTX 3050, RX 6600 van ennyiért a boltokban, ha netalán ezek közül választanál a procit sem kellene feltétlenül bántanod, max. kicsit próbálni húzni rajta (olyan 4.3 GHZ környékére). Természetesen a legjobb az lenne, ha mondjuk egy 3600 - as procit is tennél bele, de ezt utólag is megteheted, amennyiben kevésnek éreznéd a mostanit. Nagyobb kártyákhoz viszont már tényleg elengedhetetlen a proci cseréje mondhatni.
-
-
parandroid
félisten
válasz
Hoffer #169033 üzenetére
Lányomnak ezt az xfx-et vettem, magamnak meg ezt a mech2-t. Szerintem egykutya, mind a kettő rendesen működik, és a hangja is elfogadható. Pedig az xfx nyugdíjas vájár (180 eur-t megért), az msi az új volt, csak nagyon akciós (250 eur online bótban). Normál, hetköznapi akciókban egy árban mennek, mind a kettő 275-300 eur között van folyamatosan, kis ingadozásokkal. Én azt venném, amelyik épp olcsóbb.
Hintalow: Vegyél neki egy legalább 3600-os procit (3700x, vagy 5600(x) még jobb lenne), meg egy rx6600-at, és akkor tuti nem lesz procilimit sem. Ha figyeled az akciókat, 200 alatt bőven kijöhetsz. Budgetben most kb ez az összeállítás a best buy.
p
-
Ferke77
aktív tag
-
nomic
aktív tag
6600-at elbírna szerintem. 140 körül már jók vannak.
-
Hintalow
senior tag
Sziasztok,
a fiam gépe a következő képpen néz ki:
- Ryzen 3 3100
- Gigabyte B550M S2H
- 16 Gb ram
- Sapphire RX560 2Gb vgakarácsonyra új videokártyát szeretne, amikkel játszik: Overwatch 2, red dead redemption 2 online (ezek talán a leginkább erős grafikájú játékok az általa játszottak közül)
Milyen kártya lenne, ami előrelépés, de nem is overkill ehhez a konfighoz? Mindenképpen ujonnan fogom venni, kb 150-170 ezerig maximum.
-
Kleroo
veterán
válasz
lo_jo #169023 üzenetére
Jaja, ez azért lol, hogy igy lejjebb veszik. De számomra ettol releváns, mert szimulálnak vele egy átlagos, régebbi terhelést. És ezen azonos körülmények között eszik feleannyit. BF4, BF1, SC2, Dota2, ilyesmi játékok szépek, de szerintem még ennyit se hajtnak ki belőle. Igaz erre a 1650 superem is csak egyre többet pörgetek friss cimeket is, és 1440p már kezd krehécelős lenni.
De elengedem, ha azt mondjátok, hogy eleve egy tippelt kalkuláció az egész. -
Hoffer
őstag
-
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Grave_444 #169020 üzenetére
Igor's Lab állítása szerint az Nvidia kártyák jól írják a fogyasztást.
Kleroo: Erősebb kártyával a régebbi játékok grafikáját jobban fel lehet húzni, vagy DSR-el magasabb felbontással játszol, vagy teszel rá pár modot.
lo_jo:
Akkor így tényleg teljesen értelmetlen a vsync 60Hz teszt.
-
-
lo_jo
senior tag
válasz
Kleroo #169019 üzenetére
A mondandód lényegét értem, de a teszt egy olyan apró részletről "felejt el" említést tenni, hogy minimumra levett beállításokkal hozta ezt a 3070. Mivel nincs 6700 XT-m, ezért nem tudom kipróbálni, hogy az annál megadott 130W ugyanilyen beállítások mellett volt-e tesztelve. Egyébként a test setupnál ezt írják: All games are set to their highest quality setting unless indicated otherwise.
Utána meg a power consumption testing details-ben ezt: V-Sync: If you don't need the highest framerate and want to conserve power, running at 60 FPS is a good option. In this test, we run Cyberpunk 2077 at 1920x1080, capped to 60 FPS. This test is also useful in testing a graphic card's ability to react to situations with only low power requirements. For graphics card that can't reach 60 FPS at 1080p, we report the power draw at the highest frame rate they can achieve.
Sehol egy szóval nem említi a szöveg, hogy levették volna minimumra. Ezek után a user teljesen jogosan hiheti, hogy a v-sync mérés ugyanazokkal a beállításokkal ment. De nagyon nem, ez a bődületesen alacsony fogyasztás nem a ~85 fps 60-ra limitálásának az eredménye, hanem annak, hogy rommá butították a grafikát. Innentől pedig már biztos, hogy egy részletet véletlenül vagy szándékosan elrontottak vagy elhallgattak, így ha nincs mérésed mindkét kártyáról (meg az összes többiről), nem tudhatod, hogy a többi eredmény mennyire fedi a valóságot.Egyébként én is szoktam régebbi játékokat pörgetni, de továbbra is: nem azért vettem 3070-t, hogy prevgen konzol grafikát nézzek, de szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Ahol modokkal vagy nem hivatalos egyéb megoldásokkal lehet javítani a kinézeten, ott megteszem, mert a kártya bőven bírja. Régi címeknél tök jól működik, a 4k render 1080p-re skálázva. Na ezeket pl. egyik tesztben sem látod, mert rettentő körülményes mindig ugyanazokat a feltételeket biztosítani, modokkal és sufni patchekkel szórakozni.
-
Kleroo
veterán
válasz
lo_jo #169018 üzenetére
A teszt, és mondandóm lényege az, hogy amennyiben nem éppen a kártyát kimaxoló játékkal játszol, akkor a 3070 az egyik legtakarékosabb kártya, míg az 6xxx kártyák zabálnak mint a disznók. Persze lehet csak én szoktam régebbi gameeket is pörgetni, és szempont, hogy ne habzsoljon mint a rohadtélet a rendszer, miközben kb csak üresben jár.
-
lo_jo
senior tag
válasz
CJ4567 #169017 üzenetére
Kipróbáltam, 1080p, minden low vagy off, a lehető legszarabb grafikára állítva valóban annyi. Más kérdés, hogy így elég szarul néz ki a megszokotthoz képest (high+RT+DLSS quality) és semennyire nem reális, hogy valaki így játszik egy 3070-en Cyberpunkot. Kb olyan szintű teszt, mintha egy kamionba beraknál magad mellé szatyorban 2 zsömlét meg 1l tejet a boltból és megállapítanád, hogy nem is rossz a fogyasztása 10%-os lejtőn lefelé.
-
-
lo_jo
senior tag
válasz
CJ4567 #169011 üzenetére
Persze, legfeljebb akkor lehet 75-80W 60Hz mellett, ha 720p-ben minden minimumon és DLSS performance-on van. Vagy még akkor sem, legalábbis gépigényesebb címeknél. A régebbi játékok a kisebb gépigény miatt kevesebbet fognak zabálni még ultrán is, de aki 3070-t vesz fullhd-ra, az valószínűleg nem 5-8 éves játékokkal akar játszani, az újakban meg nem 3050 alatti teljesítményt akar 3050 alatti fogyasztással, hanem high beállítást és ahol lehet ray tracinget vagy multiban végtelen fps-t. Screenshotokat nem csináltam, de én is akkor néztem ezeket, amikor írtam, direkt nem beépített benchmarkra mentem, hanem ahol épp volt a mentés betöltésekor és mentem bennük kb 1 percet.
-
-
-
parandroid
félisten
válasz
Ch4r0n #169007 üzenetére
6600(xt) / 3060(ti)
3050-et szerintem nem érdemes megvenni, ha nagyon szorít a keret, akkor inkább használtat keress a fentiekből. A 3050-nel a legnagyobb baj, hogy szabad szemmel is látható összeggel drágább egy 6600-nál, cserébe legalább kicsit lassabb is. Méretben ezek amúgy nem szoktak túlzásokba esni, nem egy kazán egyik sem, nem kell rá extrém nagy hűtés.
p
-
Ch4r0n
tag
Sziasztok!
Egy i3-10100 proci mellé milyen videokártyát ajánlotok?
Tápom: Seasonic FOCUS GX-650W Gold
Házam: IN WIN 301 BLACKHTCP-nek használom jelenleg egy 550 RX van a gépben, csak szerintem haldoklik és cserélném.
Mivel a ház kompaktabb, nem lenne baj ha a kártya se lenne óriási, bár normál méretű kártya befér hosszra meg 3 slot van neki.
Én RX6600-at meg rtx 3050-et nézegetem bele.
Valójában az a fontos, hogy HDMI2.1 legyen rajta a 120Hz miatt, támogassa hardveresen a legújabb videóformátumokat és madVR-t használok.Ezek a kártyák jók lehetnek a célra?
A proci azért kihajtja még őket?
A kompaktság tekintetében mennyire érdemes egy ventis itx méretet venni ezekből, vagy nézzek pl sapphire pulse-t az olyan kompaktabbank tűnik, de azért 2 ventis legyen? -
Vigneau
félisten
-
podtibi
senior tag
Ha már videókártya. Mi lenne a legjobb integrált videókártya?(Játékra.) Ugyanis elkezdtem benne gondolkodni. Vicc ami az nvidia driver-el is történik.
-
wolfman
veterán
Sziasztok!
Bátyámnak kellene valami jó VGA AutoCad tervezéshez, abban se kifejezett 3D, de valami jobb 100eFt alatt. Ezzel kapcsolatos a kérdésem, hogy mit éri meg hozzá venni? Professzionális VGA-t vagy "sima" is jó? Sajnos előbbihez nem értek, de tudtommal ilyen tervezésekhez azok ajánlottak. Ha van ezeknek összehasonlítására egy jó cikk valahol, szívesen veszem a LINK-et, de el is magyarázhatjátok dióhéjban. -
UserX
addikt
Tudom, hogy nem negyon szabad reklámozni, de a fuzionált 'Ecore-ED' bolt garanciáztatásáról nagyon jó tapasztalatokat szereztem!!! Februárban 170-ért vettem 3050-et, kb. 1 hónapja elkezdett játékokból kidobálni, nem mentek le a benchmarkok...Személyesen vittem fel a székesfővárosba. 3 hétig 'ültek rajta', azután jött az email, hogy javíthatatlan, vagy kupont adnak, vagy visszatérítik a vételárat. Én az utóbbit választottam, pár nap alatt az is a számlámra került!!! A 3050-et, ahogy néztem HA-n max. 95-ért tudtam volna nahgy nehezen eladni...Ha minden jól megy holnap veszek kézhez egy ilyet:
Itt a fórumon kérdeztem, azt válaszolták, hogy az 1 ventillátorhoz képest nem túl hangos és megfelelően hűt.
bobalazs kolléga szerint, ahol eddig 50 FPS-em volt, ott ezzel 70 lesz (FHD, 75Hz). Ha ez bevállik 100%-osan elégedett leszek (és még villanyszámlára is maradt)!!!
Új hozzászólás Aktív témák
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- Gumi és felni topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megújult a PROHARDVER!
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Napelem
- moha bácsi: VIII. Viharsarki Hobbi Elektronika Találkozó Békéscsaba 2025.06.14. szombat
- BMW topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Geforce GTX950 2GB OC
- Csere-Beszámítás! ASROCK Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Steel Legend OC Videokártya
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4060Ti 8GB GDDR6X Videokártya
- XFX AMD Radeon RX6700XT 12GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P50 - i7-HQ I 16GB I 256SSD I Nvidia I 15,6" FHD I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 16GB Cooler Master CMP 510 Seasonic850W
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest