Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lo_jo

    senior tag

    válasz Kleroo #169019 üzenetére

    A mondandód lényegét értem, de a teszt egy olyan apró részletről "felejt el" említést tenni, hogy minimumra levett beállításokkal hozta ezt a 3070. Mivel nincs 6700 XT-m, ezért nem tudom kipróbálni, hogy az annál megadott 130W ugyanilyen beállítások mellett volt-e tesztelve. Egyébként a test setupnál ezt írják: All games are set to their highest quality setting unless indicated otherwise.

    Utána meg a power consumption testing details-ben ezt: V-Sync: If you don't need the highest framerate and want to conserve power, running at 60 FPS is a good option. In this test, we run Cyberpunk 2077 at 1920x1080, capped to 60 FPS. This test is also useful in testing a graphic card's ability to react to situations with only low power requirements. For graphics card that can't reach 60 FPS at 1080p, we report the power draw at the highest frame rate they can achieve.

    Sehol egy szóval nem említi a szöveg, hogy levették volna minimumra. Ezek után a user teljesen jogosan hiheti, hogy a v-sync mérés ugyanazokkal a beállításokkal ment. De nagyon nem, ez a bődületesen alacsony fogyasztás nem a ~85 fps 60-ra limitálásának az eredménye, hanem annak, hogy rommá butították a grafikát. Innentől pedig már biztos, hogy egy részletet véletlenül vagy szándékosan elrontottak vagy elhallgattak, így ha nincs mérésed mindkét kártyáról (meg az összes többiről), nem tudhatod, hogy a többi eredmény mennyire fedi a valóságot.

    Egyébként én is szoktam régebbi játékokat pörgetni, de továbbra is: nem azért vettem 3070-t, hogy prevgen konzol grafikát nézzek, de szerintem nem csak én vagyok így ezzel. Ahol modokkal vagy nem hivatalos egyéb megoldásokkal lehet javítani a kinézeten, ott megteszem, mert a kártya bőven bírja. Régi címeknél tök jól működik, a 4k render 1080p-re skálázva. Na ezeket pl. egyik tesztben sem látod, mert rettentő körülményes mindig ugyanazokat a feltételeket biztosítani, modokkal és sufni patchekkel szórakozni.

Új hozzászólás Aktív témák