- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tuctuc
aktív tag
válasz Pécsi gyerek #171880 üzenetére
https://hardverapro.hu/apro/turbozd_fel_thunderbolt3-mas_maced_sonnet_egpu_bre/hsz_1-50.html
Rámrohadt anno (2 éve volt) a műanyag lakat is, pedig próbáltam külön-külön is, végül Bécsben vitték egy Mac-hez nagynehezen 100 Euroért, ami anno nem 40 volt. De próbáld meg, esetleg dobj egy privit ha elment (van nekem is még egy, utánad megpróbálom).
Ha lenne asztali PC-ken is TB3 port, akkor a világ legjobb találmánya lenne (1 VGA 2 gépet kiszolgál), így viszont sajna elég rétegcucc maradt, a TB3 pci-e bővítőkártyák pl. sajna mind alaplapspecifikusak voltak, mással nem mentek, szimpla öntökönlövés.
[ Szerkesztve ]
22 éve a PH-n
-
_NCT
addikt
Sziasztok!
Alább a kérdésekre a válasz:
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Ryzen 5 2600 CPU, Gigabyte Aorus RX580 8GB VGA, 550W CoolerMaster táp, Ram 3000MHZ G.Skill, MSI B450-A Pro alaplap, LG 27UL650-W 4k monitor
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
Minél magasabb, de 1440p alá nem megyek, viszont 4K Gaminghez a pénztárcám szűk. Inkább a vizuális élményt szeretem a játékokban, mint a pörgősséget, persze azért ha nem esik be 50 FPS alá, örülök. Video renderelés, 3d munka, vágás nem lesz, maximum virtuális gépek osztozkodnak majd a VGA-n
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
Sajnos beszippantott a Modern Warfare 2022 multi és single, emelett a Far Cry 6 is, munkához pedig hashcat, de az OpenCL támogatás sajnos nem a legjobb AMD kártyákra
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
Elnézve a mai árakat úgy max 170k.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
ÚjTanakodtam magamban, jelenleg az RX580 8GB ajánlott beállítások mellett úgy 40-60 FPS között 'hajcsa az új COD-ot 1440p-ben, de sajnos sokszor előfordul FPS drop. CPU játék közben 20-30%-os kihasználtságon van, viszont a GPU fekszik, az gyakorlatilag folyamatosan 100%-on pörög 70-75 fok között. Figyelembe véve, hogy legalább 3-4 évre tervezek, egy RX 6700XT-t néztem ki első körben magamnak, viszont nem tudom, szükségem lesz-e 10GB RAM-ra, vagy elegendő a 8GB (monitor 4k-s viszont csak 60Hz-es)? Emelett az RTX 3060Ti-t is nézegettem.
[ Szerkesztve ]
-
ervin1979
tag
válasz Celithrandi #171860 üzenetére
Szia
milyen az inno 3d 470 ti? Most ennek a legjobb az ára, 355e. van jelentős különbség ez és a zotac + egyéb 4070 között szerinted? -
szabozsolt87
tag
Hali Srácok,
Szeretnék venni egy számomra újabb VGA-t, tudom mielőtt kérdezek olvassam végig a hszeket. Végig szaladtam pár oldalon és elképesztő mennyiségű információ van és kevésbé tudtam eligazodni rajtuk.
Szóval van egy konfigom:
Asus TUF B560M-Plus, 16 GB DDR4 Kingston Fury, i3-10100, Chieftech 550W és egy Gigabyte RX 480 4GB amit kinőttem és szeretnék cserélni.
Két kártyában gondolkoztam az egyik a GTX 1660 Super 6GB másik pedig egy GTX 1070 TI 8GB.
Azt látom a jelenlegi játékoknak már kevés a 4GB vRAM legalább is pl a FarCry FHDn csak nagy kompromisszumok árán volt képes futni a Fifa 23 átvezető videói is laggolnak, de a 2-5 éves játékok szépen futnak.
Egyébként alkalmanként játszok amikor van egy kis időm, de nem cserélgetem 2 évente őket. Azért összegben már a 2-3xxx széria már sok nekem. A gyártókkkal is bizonytalan vagyok, de az Asus, MSI talán nem mellé nyúlás. Stabilitás és nem túl hangos hűtés amit preferálok OChez sose nyúlok.Uraim előre is köszönöm.
Üdv,
Zsolt. -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz lo_jo #171886 üzenetére
Csak a fogyasztás szempontjából számít, egy goldos táp által ugyanannyi felvett áramból többet tud hasznosítani a PC számára, mint egy bronze mondjuk, melynél kb 5%al több az energia veszteség.
Tartóssági szempontból lényegtelen, hiszen gold táp is van 20ezer ft alatt, gagyi alkatrészekből, a legrosszabb fajta kondenzátorokkal stb... Ezért sokkal többet számít a minőségien összerakott táp, mint az, hogy a hatásfoka milyen minősítésű. Persze ha már vesz valaki egy jobb minőségű tápot, akkor érdemes legalább gold hatásfokút választani. (550W teljesítményű gold táp esetén már 25-30ezer ft körül is vannak nagyon minőségi darabok) -
lo_jo
senior tag
válasz Trk.Adam87 #171885 üzenetére
Kérdeztem már mástól is: Miért számít a minősítése abból a szempontból, hogy milyen VGA-t bír el? A minősítés szimplán hatásfokot jelent, semmi köze ahhoz, hogy melyik ágon mennyit tud tartósan vagy pillanatynilag leadni. Tény, hogy a noname szutykok, amiknek semmilyen minősítése nincs, azok sokszor nagyon gyengék bizonyos ágakon, de egy normális táp bármilyen minősítéstől függetlenül le fogja adni azt, amit az adott ágra ír a táblázat a rajta lévő matricán.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz sentry0 #171884 üzenetére
Bőven elég neki az 550W tàp, még akkor is, ha csak egy jobb fajta bronze minősítésű tápod lenne. Én 6700 XT-t használok 550W gold táppal és így használok ki maximum 350Wot full terheléssel.(beleértve a proci és alaplap fogyasztását is)
Elég csendes az Asrock hűtése, amit manuálisan szoftveresen vissza is foghatsz nyugodtan, ha undervoltolva hasznàlod a videokàrtyát.
[ Szerkesztve ]
-
sentry0
tag
válasz Trk.Adam87 #171883 üzenetére
Köszönöm a gyors válaszod! És a jó hűtés itt viszonylag halk ventilátorokat is jelent ugye?
550W táp is elég neki? -
Trk.Adam87
aktív tag
válasz sentry0 #171882 üzenetére
Ez most kiemelkedően jó vétel 150ezer ft alatt:
ASRock Radeon RX 6650 XT Phantom Gaming D
RTX3060Ti szint, jóval olcsóbban, az egyik legjobb hűtéssel, amit más típus esetén jóval drágábban kapnál meg. -
sentry0
tag
Sziasztok!
Tavaly év elején vásároltam új gépet, de akkor a brutális árak miatt elhalasztottam a videókártya vásárlást. Viszont most pótolnám, de nem nagyon vagyok képben, így szeretném a segítségeteket kérni.
alaplap: ASUS PRIME B660-PLUS D4
proci: i5-12400
táp: BITFENIX Formula 550W
ház: BE QUIET! Pure Base 500Főleg játékra használnám. Van mit bepótolni, úgyhogy nem írok konkrét játéktot, kipróbálnék jó párat az elmúlt 4-5 évből
Kb 150k körül szánnék rá. Ami nekem még fontos szempont, hogy nem érdekel az rgb fancy színek, viszont annál inkább érdekel, hogy lehetőleg csendes legyen, főleg ha nem hajtom.
szerk: csak újban gondolkozom. Ez elmaradt, bocs.
Előre is nagyon szépen köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
Trk.Adam87
aktív tag
-
Hokunda
senior tag
Üdv
Pc vonalon elég régóta vakon vagyok és az egyik barátom kérne tanácsot az elérhető legjobb vételről. Ő sem egy techguru, szóval a sűrített levegővel való tisztítást leszámítva a kártya 3-4 évig nem lesz cserélve.
1. Pontos konfigurációd leírása (processzor, táp stb.) - /vagy hivatkozz az adatlapodra/
Ryzen 5 5600, ASUS TUF GAMING B550M-PLUS, FSP 650W Raider II
2. Milyen felbontás mellett szeretnéd használni?
FullHD
3. Milyen célra szeretnéd használni a kártyát? (játék, filmnézés, munka?)
CKIII, Baldur's Gate III, FM széria következő tagjai
4. Mennyi pénzt szánsz rá?
150 ezer huf.
5. Új vagy használt kártyában gondolkodsz?
Újat szeretne.Köszönöm a válaszokat.
-
tuctuc
aktív tag
válasz Pécsi gyerek #171876 üzenetére
Bármi, amiben van Thunderbolt 3 (asztali PC ritkább, maximum 3-4 éves intel procis Elitebook / Latitude jó lehet és talán van céges laptopként vmi ismerősnek). Árban 40-50 körül tippelném VGA nélkül, jobban mennek azok, amik mennek OSX-szel is.
22 éve a PH-n
-
Trk.Adam87
aktív tag
A jelenlegi best buy 140ezer Ft alatt:
ASRock Radeon RX 6650 XT Phantom Gaming D
Állítólag ennek még jobb a hűtése, mint egy Red Devil-nek. -
Pécsi gyerek
addikt
Üdv skacok Havernak van egy ilyen cuca ....
Razer Core X külső videokártya ház + egy Asus Gtx 1060 6 Gb videókártya.A kérdésem az hogy ezt csak laptoppal tudjuk kipróbálni ,vagy lehet sima pc-re is kötni ? Elakarja adni csak kiszeretnénk előtte próbálni. Plusz van valami topic ahol kb megmondják mennyiért lenne eladható ? (Vagy itt is vagy privátba is jöhetnek az ötletek , köszönöm szépen )
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
Qwertz_
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Jópár éve nem követem a változásokat, jelentős a lemaradásom. Olvasgattam néhány órán át, de ez ennél jóval összetettebb dolog, így jobbnak láttam, ha ide írok.
Most kezdeném újra a gamelést, az újabb játékok érdekelnek. Használt gépet szeretnék, a keret nagyjából 150-200k lenne. Tudom, hogy ennyiből nem lehet egy igazán komoly gépet összepakolni, de nem is elvárás, és ennyiért nem is lehet az, hogy minden komoly beállításokkal menjen rajta.
CPU téren azt hámoztam ki, hogy egy i5-10400 vagy egy Ryzen 5 1600 már egész jó lehet. VGA-k terén kissé elvesztem, nem igazán tudom, merre érdemes keresgélni. (1070Ti, 1550, 1650?)
MB, RAM, táp és a többi is elég ködös jelenleg számomra, hogy melyiknél mire fontos figyelni.
Ha nem nagy kérés és szánnátok rá pár percet, leírnátok, hogy szerintetek ebben az árkategóriában, használtan milyen hardvereket érdekes összepakolni?
Köszönöm! -
palfitom
félisten
válasz kolopele #171865 üzenetére
Ez is butaság, és az semmit nem jelent, hogy valaki 30 éve ezzel foglalkozik, attól még lehet "szakbarbár".
De tényleg nem értem, miért kell újra és újra ilyen végletes baromságokat felhozni... Mintha ezt a szájtépést (ami utána következik) élveznéd. Ez egy tipikus flame-keltés volt, semmi más.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #171867 üzenetére
Sokaknak mégsem tökéletes, na de ilyenkor jön az, hogy user hiba. Na de ez lehetetlen, hiszen plug and play........Szerintem sok embernél inkább azért annyira szuper ez a freesync NV kártyával, mert inkább átsiklik néhány kicsi hibán, mint vegyen egy valóban g-synces monitort drágábban.
palfitom: Jogos, valóban nem az évek számítanak, de "szakbarbár" bárki lehet, főleg egy mezei felhasználó, akinek van némi tapasztalata néhány géppel kapcsolatosan. Egyébként nem akarom hogy szájtépés legyen utána, jobb lenne csendben elfogadni a tényeket, pl. hogy jó így is a freesync meg minden, de mégsem ugyanaz. Ez miért olyan nehéz?[ Szerkesztve ]
-
koko52
nagyúr
válasz kolopele #171865 üzenetére
Így van, kitaláció. AMD procim van NV kártyával és a freesync is tökéletes. És még néhány milliónak a világon. Na meg szólj a tesztelőknek, amikor 5900, meg 5800X3D-vel tesztelnek, hogy AMD kártyát ne tegyenek bele!
I7 gépem 5700X-el volt tökéletes. Szóval ismét bullshit.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz MZsoltee #171864 üzenetére
Minden gépösszerakó üzlet finomhangolgatja a gépeket az usernek. Hát persze. Én sem teszem, plug n play azt viszlát. Egyszer reseteli a BIOS-t aztán úgy sem állítgatja vissza neki senki, driver frissítés szintén. Ez mindkét oldalra igaz.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz koko52 #171863 üzenetére
Nyilván az, még ha ezt nem is én találtam ki, hanem olyan ember, aki közel 30 éve ezzel foglalkozik, és nyilván azt is rosszul tudja, hogy AMD proci mellé AMD kártya, Intel proci mellé NV kártya a legjobb párosítás, és hogy oké, hogy megy az NV is freesynces monitorral, de mégsem ugyanaz, mintha g-syncessel menne. Ezek mind-mind kitalációk
-
Porcica
csendes tag
válasz CJ4567 #171826 üzenetére
Nekem hasonló volt egy Sapphire Nitro+ 8 gigás kártyával.
Fekete képernyő erősebb játékok futtatása közben röcögve.
Gondoltam amúgy mindenre..., a vége amúgy az lett, hogy újra lett pasztázva+kapott padokat és egy minőségi kábelt vettem a monitorhoz, azóta vígan megy.
Az egyetlen ami zavar még mindig, így utólag, hogy ez egy top kat. kártya, ennyiért meg igazán lehetne a dobozból is plug and play semmi hibával.
Legközelebb 3ventissel próbálkozom AMD vonalon inkább, nekem annyit meg ér. -
Lorden
senior tag
válasz calogero93 #171856 üzenetére
Abból a pénzből amennyibe kerül egy új 3060 lassan 6700XT-t kapni, de 6700-t tuti....
Illetve 1080p felett fölösleges vele tervezni, amire te szeretnél kártyát oda 6700xt vagy 3070 a beugró. Persze ha régi játékokkal tolod akkor más a helyzet.[ Szerkesztve ]
-
KAMELOT
titán
3070 használtan jobb vétel.
Monitoros topikban meg segítenek.V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
EsZter85
kezdő
Szia,
Véleményem szerint videókártya fronton találsz jobb ajánlatot is. Ismerősöm 1440p-ben 3060TI kártyával inkább csak medium-high beállításokon játszadozik. Monitor árakban nem vagyok otthon, tehát nem tudok sajnos kártyát ajánlani. -
calogero93
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni.
A következő konfigom van:
- alaplap ASRock-Z370-Extreme4
- processzor intel-core-i7-8700-lga1151
- memória G-Skill-32GB-3000MHz-ripjaws-v
- tápegység be-quiet-500w-straight-power-modular
- videókártya asus-gtx-1060-dual-6g-oc-dual-gtx1060-o6g
- 24" full hd monitor
Utóbbi kettőt cserélném a következőkre:
ASUS GeForce Dual V2 RTX 3060 12GB OC GDDR6 192bit LHR (DUAL-RTX3060-O12G-V2)
ASUS TUF VG27AQ1A
A kérdésem, hogy jó lesz-e a fenti konfighoz (alaplap, proci, táp)? Kb. 300 ezer Ft-ot szánnék rá, van esetleg jobb választás, mint amit én gondoltam? Játékra használom, feljebb szeretnék lépni felbontásban 1080p-ről 1440p-re, illetve monitorban 24"-ről 27"-ra. Köszönöm. -
CJ4567
nagyúr
válasz kolopele #171852 üzenetére
A "hitelesítést" akár egy driver frissítés után is megkaphatja, mint pl. az AOC 24G2U-m, nem volt hivatalos hitelesítése, de tökéletesen működött. Egy 2021-es driver frissítés óta már NV által hitelesítve van, de az AOC oldala még mindig azt írja, hogy nincs
No Sana No Life
-
-
Asshur
tag
válasz kolopele #171844 üzenetére
Valahol a SOTR idejében kijött játékokkal toltam utoljára, oda elég volt az 1080.
Freesync van. Eszerint akkor mostantól kompromisszumos lesz kissé.
Sajnos eltolódott árban nagyon felfelé a felsőkat VGA, az 1080 volt 2018-ban 180K, ez most ha jól értelek, kb.: a 6800 XT lenne nagyjából. Köszönöm a véleményed. -
kolopele
nagyúr
válasz Asshur #171831 üzenetére
A stabil 75 fps - t nem fogod elérni maximális beállítások mellett egy új, vagy 1-2 éves AAA játék esetében egy 6700XT - vel sem, oda ahhoz kell legalább egy 3070 Ti, 3080, vagy egy 6800XT kell. Azt meg végképp nem értem, egy 1080 - as kártyával ez hogyan sikerült eddig. A másik buktató a freesync vagy g-sync hiányában pedig a rossz optimalizáltságból fakadó minimum fps - ek, amelyek bizonyos játékoknál könnyen beeshetnek 75 alá, de olyan is van nem is egy ahol 10-20 - ra is. Ilyenkor elkerülhetetlen egy-egy mikrolag, ugyanis ha v-synced van, akkor pl. hiába mutat neked a monitorozó egy pillanatra 70 - et, azért akad meg a játék mégis mert az valójában csak 37,5, azaz a 75 fele.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Asshur #171837 üzenetére
Jelenleg, FHD 75Hz-re a sima 6700-as is simán jó.
150k és 170k esetén az ár-érték arányuk hasonló, kb. annyival erősebb az XT, amennyivel többe kerül.
(Én inkább hozzátenném azt a húszast és XT-t vennék, ami időtállóbb lesz mindenképpen.)Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
lToulus
csendes tag
Sziasztok!
Éppenséggel VGA vásárlásának gondolata előtt vagyok. (még nem akarok venni de lehet hogy szeretnék) ...
Jelenleg egy Asus 1060 3GB-t használok, leginkább Unity(C# fejlesztés), Daz3d (Iray render), Blender(EEvEE render) illetve egy két játék mint pl, Factorio vagy ARK... ha van időm.
Szóval amire többnyire kihasználnám a videokártyát az a Renderelés, azt is csak hobbi célra.
Így elgondolkodtam a többkártyás lehetőségen, vagy egymagában izmosabb Videokártyán. (pl. 3070/2080)Nos ha többkártyát szeretnék akkor elsőkörben egy deszka kell (most egy Asrock 320M HDV 1 db PCIE16 slot van rajta), vagy egy bővítő kártya. amit kisebb részekben is meg tudok venni, főleg használtan 30-40 körül vehetek már 1060 karikat.
Illetve akkor ott van az egy kártya lehetősége amit használtan szép áron meg lehet szerezni, csak nem tudom hogy melyikkel tudnék gyorsabban rendelni. Úgy tudom (javítsatok ki ha tévede) a Daz3d (illetve Blender Cycles/EEvEE) támogatja a többkártyás Render-t SLI vagy CF nélkül.
konfig:
Zalman Z9 Neo; FSP 700 Hydro; Asrock 320m-hdv; AMD Ryzen 3700+; Asus 1060 GTX 3 GB; 2*16 GB DDR4 3200;.
[ Szerkesztve ]
Zalman Z9 Neo; FSP 700 Hydro; Asrock 320m-hdv; AMD Ryzen 3700+; Asus 1060 GTX 3 GB; 2*16 GB DDR4 3200;
-
palfitom
félisten
válasz KAMELOT #171833 üzenetére
"raytracing nem érdekel, single player játékokkal játszom maximális grafikai beállításokkal, FSR-t, DLSS-t nem használok"
Nem írt egy "kisregényt", azt a pár sort el lehetne rendesen olvasni.[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Asshur
tag
Szervusztok!
A névjegyemnél szereplő konfigban cserélném a VGA-t, a cél 1080p 75Hz stabilan, ennél több nem kell, raytracing nem érdekel, single player játékokkal játszom maximális grafikai beállításokkal, FSR-t, DLSS-t nem használok.
Két lehetséges jelöltem volna, Saphire Pulse 6700 10 Gb vagy Sapphire Pulse 6700 XT 12 Gb.
A fentebbi paraméterekkel számolva ti melyiket javasolnátok?
(A gtx 1080 5 éve van meg, eddig a fentieknek eleget tett.) -
kolopele
nagyúr
válasz tranceplanet #171829 üzenetére
Szívesen, viszont az jelentősen gyengébb mint egy 1650, legalább 15-20% - kal.
-
CJ4567
nagyúr
válasz Meggyi001 #171825 üzenetére
Nekem egy XFX RX570 GTS-el volt tapasztalatom, haveromnak meghalt a Sapphire Platinum RX470, helyette rendelt egy ilyet.
Játék alatt 1-2 perc után fekete képernyő, majd újraindult a gép, ha a ventik fordulatszámát feltoltad az egekbe, akkor "jó" volt (10 percnél tovább nem teszteltem). Akkor jött a meglepetés, amikor körbenéztem a kártyán, hogy hátha látok valami furcsaságot, akkor mondom neki, hogy nézd, ez így nem lesz jó. A VRAM-okon egyáltalán nem volt hűtés Semmi nem ért hozzájuk, simán olvastad, hogy mi van rájuk írva.Visszaküldte, vett egy Sapphire Pulse RX570-et, azóta működik.
No Sana No Life
-
CJ4567
nagyúr
-
-
norbert1998
nagyúr
válasz kolopele #171813 üzenetére
Ye, I know. Tönrke biztosan nem megy, nem fog nálam napi 7 órát fullon izzadni, I'm not that guy, ahogy a meme csávó is mondja
Mint mondtam, jó ideig alibizni fog az fps cap miatt. Valamint eggyel több hűtőképesség plusz 50-100 euró, annyit meg aztán végképp nem ér. Emellett volt még PowerColor Fighter ennyiért, meg Asrcok Challanger. Na azok a szarok.
Meg amit életemben kétszer is megtapasztaltam: Az XFX. Hogy a fenébe tud valaki ennyire fos kártyákat gyártani, mint az XFX?No worries, egyedi ventirpofil lesz, valamint jó eséllyel minuszos TDP.
-
kolopele
nagyúr
válasz Grave_444 #171820 üzenetére
Érdekes amúgy ez a gyári venti dolog olykor. Az Asus Tuf - ok esetében pl. teljesen mindegy mit csinálsz, alulfeszeled e vagy sem, ő 53% - on kapcsol be azonnal, amikor eléri az 58 fokot (ez olyan 1000 rpm, és hallani nem lehet hogy elindultak egyáltalán), és amíg ki nem kapcsolod, vagy le nem megy a hőfok 40 alá, ennyin is marad, nem variál. Természetesen ha a hőfok emelkedik akkor a fordulat is, de lefelé nincs rá hatással. Manuálisan persze állítható másként, de gyárilag független mindentől. Az 1660 - as szériás MSI Gaming X - ek is pont így viselkednek, kivéve azt, hogy azok igen hangosan kapcsolnak be 60 foknál azonnal egy nagyobb fordulatra, majd visszaveszik magukat egy meghatározott sebességre. A Pascalhoz képest ez elég érdekes felfogás, a kifinomultságnak a jele nincs már meg. A Trió esetében ellenben megmaradt az a kellemesen finom adagolás, nyilván az a csúcs a Suprim mellett, ott jobban odafigyeltek erre.
[ Szerkesztve ]
-
avar29
tag
válasz Create. #171652 üzenetére
Ránéztem egy kis (20 perc) Cyberpunk után, 95-100%-os GPU kihasználtság volt a jellemző végig. Végig 1900 és 2000 közötti fordulaton mentek a ventillátorok, 63-64 fok közötti hőfok mellett (64 volt a maximum).
A maximumértékek egyébként:
-GPU órajel 1950 MHZ
-GPU Voltage 1081 mV
-Fan Speed 1973 RPM
-Memory Clock 14002 MHz
-GPU Temperature 64°C
-Power Target Status 96%
-GPU Usage 97%
-Fan Speed 64%
-Memory Usage 5506MB
-Normalized Total Power 105%Alapvetően fejhallgató volt rajtam, így nyilvánvalóan semmit sem hallottam, de néhány pillanatra levettem: egyáltalán nem volt halk, de zavaróan hangos sem. Talán hangosabb a processzor gyári hűtővel (i5-12400). Kellemesen tudtam volna pihenni mellette (ez nyilván a háztól is függ, nekem Cooler Master MasterBox K501L van), ez persze szubjektív.
Részemről továbbra is az a konklúzió, hogy számomra többet ér az a +15% FPS, mint hogy a fejhallgatóban egyébként is hallhatatlan zaj kisebb legyen. Kb. 160 ezer volt a legfelső keretem 3 hónapja, nem bántam meg, hogy így döntöttem egy csendesebb 3060 Ti helyett. Előfordulhat olyan élethelyzet, hogy a számítógép hangja rengeteget számít, de egy átlagos billentyűzet mondjuk pont hangosabb, mint ez a kártya. -
kolopele
nagyúr
válasz tranceplanet #171816 üzenetére
Egy GTX 1650 mehet nyugodtan, ezek olyan alacsony fogyasztásúak, hogy egy venti is lehűti őket, bár a legtöbb elég hangos tud lenni. Két kártyáról tudom, hogy nem igazán hangosak, az MSI Aero meg az Asus Phoenix, főleg az előbbi igen csendes. Mindenesetre ha találsz olyan két ventiset ami méretben és árban is oké inkább azt. Ne vegyél ilyen régi 660 meg 7850 - es kártyákat, ráadásul mindkettő 140W TDP - vel bír (közel a duplája mint egy 1650 - nek), és kell nekik egy 6 pines PCIE csati is. Na meg legyen meg legalább az a 4GB vram is.
[ Szerkesztve ]
-
tranceplanet
addikt
Sziasztok! Adott egy irodai brand Lenovo OEM gépezet:
i5-4570
16GB DDR3
SSD/HDD
ODD
~350-400W tápegység
Nincs PCI-E az OEM tápegységen.Alapvető dolgokra van használva, a tulaj szabadidőben szertne WOT tankjátékkal játszani. A monitor 1080p / 60Hz.
Tápcsati nélküli 4GB kártyákat néztem ki neki:
RX 560
GTX 1050 Ti
GTX 1650Mit ajánlotok ti? Vehetőek az 1 ventis változatok is? Mivel használtan lesz, mennyire hullanak ezek a kártyák? Jó lenne 30 ropi körül megúszni. Előre is köszönöm a válaszokat!
UI.: Most néztem a gépigény - GeForce GTX660 (2GB) / Radeon HD 7850 (2GB) - lehet a 2GB VRAM is elég?
[ Szerkesztve ]
" Könnyű döntések-->Nehéz élet ; Nehéz döntések-->Könnyű élet " - Válassz!
-
-
kolopele
nagyúr
válasz norbert1998 #171811 üzenetére
Az az egyik legrosszabb hűtésű kártya, az MSI alja, de reméljük a gari időt kihúzza majd.
-
Lorden
senior tag
válasz norbert1998 #171811 üzenetére
Ára jó, de az a kártya nagyon fapad.
De ugye valamit valamiért. -
norbert1998
nagyúr
No, végül MSI Mech 6700 XT lett 398 euróért németországból, mindfactory.de.
Free posta a mailboxde.com-hoz, majd onnan 10 euró Magyarországra a szállítás. -
-
palfitom
félisten
válasz Kroni1 #171805 üzenetére
RX 6600 / 6600XT esetén már elhanyagolható a 3.0, 4.0 közötti különbség, tehát e miatt ne aggódj, vedd azt, ami neked jobban megfelel!
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! Egy Ryzen 5 5500 és Asrock B450 pro4-f alaplap mellé, (mindkettö Pcie 3.0 x16 tud) milyen VGA-t lehet érdemes vásárolni inkább? Alkalmi FHD játékra váltaná a GTX1050-est, mert pl. a Dirt4 már nem fut rajta értelmesen.
AMD vonalon RX5500XT-6600XT között, nV esetén 1650S-1660 körül gondolkodtam. Esetleg a pcie 3.0 miatt érdemesebb lehet nvidianal maradnom.!?!?
-
Zolabol
tag
Sziasztok, milyen videókártyát ajánlotok ehhez a konfighoz:
I5 7500
8Gb DDR4
M2 SSD
MSI B250 MortarHasznált is szóba jöhet, keret mellékes.
Amit még megbizhatóan ki tud hajtani 1080-ban. Casual játékos vagyok.
Doom eternal, WoW, Pubg, etcköszönöm szépen.
üdv
Z
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Asszociációs játék. :)
- Elemlámpa, zseblámpa
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- AKCIÓ! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest