- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Házimozi projektorok, kiegészítőik és kialakítások haladóknak
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Asztrofotózás
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
errorcode06
őstag
válasz Pécsi gyerek #170896 üzenetére
Nekem is kb 2 óra.
"Well, Blizzard is dead. It is a corpse being puppeteered by Activision and Bobby Kotick" DesignerDave
-
GEIL
addikt
válasz Pécsi gyerek #170896 üzenetére
Szándékosan erre a gépemre írtam....ezen csak Fortnite és Quake3 megy.
Amúgy ma eddig 3x inditottam ...mindháromszor jó volt..és betöltött...stb.
De csak teljes Leállítással merem használni....a start menüből nyomva sima "újrainditásra" már nem tölt be a windows és szomoru smile-s restartok lesznek....
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Pehi
senior tag
Szevasztok!
INNO3D megbízható kártyákat gyárt? Még nem volt vele dolgom. Egy 1660S lenne a kiszemelt.
Köszönöm! -
Pécsi gyerek
addikt
válasz KAMELOT #170894 üzenetére
"Sajnos ennyit rá kell áldozni."
Tedd hozzá hogy akkor ha baj van Nekem kb 4 éve megy a gépem semmi bajom vele,nem is foglalkozok vele amíg le nem hal valamiért,vagy már nem elégít ki az i5 8400-es gépem....Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
GEIL
addikt
válasz KAMELOT #170891 üzenetére
Igazad van...nem ide tartozik és be is fejeztem az OFF-ot...de hidd el hogy nem mindenki tudja hirtelen a "Format c:" megoldást választani.....mert utána mire mindent visszateszek, telepitek, letöltök, bejelentkezek az legalább 2-3 óra..de keveset is mondtam....és a kis hétvégémen nem ezzel akartam szórakozni.
Hajnalban nyomtam még egy DDU-t csökkentett módban....aztán persze driver nélkül ujraindult normál módban, ott is rányomtam a DDU-t...nulláról kapott egy tiszta driver telepitést (december elejei drivert )...aztán leállítottam a gépet. Ma kb 10:00 kor inditom és most elindult hibátlanul....de leállítás helyett nem merek ujrainditást nyomni , mert éjjel 2x eljátszotta ha ujrainditásra nyomok akkor hibát jelzett és csak ujraindulgatott.
1,5 éve használom a gépet...hibátlan...gyors...hűvös...windows kb 15 mp gombnyomástól számítva....
win10 prof, 1 db 500-as SSD, office-on kívül csak Fortnite és epic launcher van telepitve....mindig csak az aktuális nvidia drivert teszem fel (experience nélkül...)....youtube...prohardver...freemail....ezen a gépen semmi más nem volt nyitva vagy telepitve.....ezért is rejtély hogy mi lehet a gondja a legfrissebb driver felkerülése óta...OFF befejezve.
Holnap hoznak hozzám egy MSI Ventus RTX3070 -et kipróbálásra...a srácnak kicsi a 400-as tápja hozzá.....jövő héten vesz nagyobbat......lehetséges hogy az EVGA 450 bronze-om azért elbirja az RTX3060 helyett ?
[ Szerkesztve ]
------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
Berkoka
csendes tag
Sziasztok! VR-hez quest 2 és full HD-ra néztem a 4070 ti. Cpu 3600xt, 16gb ram. Kérdésem hogy elég ereje van vr-hez? Főleg asseto corsa menne mind 2 része.
-
KAMELOT
titán
válasz Rowon #170890 üzenetére
NV---NV drivert tettem fel bármilyet, akkor semmi gond nem volt.
Uninstall és Install
DDU soha nem használtam. Ha meg valami hiba volt akkor egyből Format C: és akkor semmi sem szól bele a gép működésébe.
Nem is értem sokan mit kínlódnak ilyen dolgokkal? Egyszerűsítsük az életet!Amúgy meg ez VÁSÁRLÓS topik. Hiba megoldására van topik!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
veterán
DDU-t csökkentett módban hatékony használni, egyébként jártam ugyanígy, csak AMD driverrel. Az folyamatosan dobált egy hibaüzenetet minden újraindításnál, k*rvára idegesítő volt.
Írtam az AMD supportnak, majd válaszolt is egy indiai faszi egy kb. A4-es oldalnyi lehetőséget, hogy mit csináljak. Most vagy Én voltam béna, vagy az ötletei nem működtek, nem tudom, de semmi sem segített. A Format C: kivéve, az megjavította.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
-
arcitec
addikt
válasz nrg_52 #170885 üzenetére
És nem mindegy? A csicsát sem látod amikor pont lefele van.
A CPU hűtőm is ilyen és tökéletesen teszi a dolgát, pláne, hogy hiába üveg az oldala, pont az asztal oldallapja takarja. No meg nem is nézegetném, kitekeredne a nyakam.
Az tény, fura a színválasztás, de itt speciel pont nem ez számít.[ Szerkesztve ]
Kereskedőnek akkor se higgy, ha ló legel a sírján!
-
nrg_52
addikt
válasz Pécsi gyerek #170883 üzenetére
Ertem en, hogy nocErtem en, hogy noctua, de nekem ez akkor is ronda. Legalabb fekete lenne...
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
CJ4567
nagyúr
Volt, amikor itt a 8GB VRAM ellen a Deathloopot hoztam fel, mert néha, hogy mellettem előttem töltötte be a textúrákat. Kiderült, hogy az a HDD miatt volt, és elég neki a 8GB VRAM
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Pécsi gyerek
addikt
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
GEIL
addikt
válasz PuffyMinnie #170880 üzenetére
Értem....csak nem vágom mi lehet a gond.
DDU megvolt....visszatettem a december elejei drivert és már azzal sem akar elindulni.....------------------------- i7 13700K - 64Gb DDR5 - RTX4070 ---------- i5 9600k - 32Gb DDR4 - RTX3060 ------------------------- ------------------------- PS5 --------------- ------------- Samsung A53 5G ------------ ------------ Xbox Series X ----------------------------
-
GEIL
addikt
válasz kolopele #170878 üzenetére
Előtte lévő kiválóan működött....ez meg település után kért egy restartot és azóta kakukk....kékhalál meg szomoru smile...és csak újraindulgat.
-
GEIL
addikt
Sziasztok !
Felraktam az új 528.02 drivert az nvidia oldaláról. (bár ne tettem volna )
Azóta csak csökkentett módban indul a windows 10 :/
Próbáltam előző dátumra visszaállítani rendszert ( 2023.01.01)....de az sem tetszik neki......aztán csökkentett módban töröltem drivert....tettem fel régebbiket, de mindegyikkel gondja van és nem indul el rendesen.
szoktátok emlegetni a DDU-t vagymit.....
honnan szedjem le ami hivatalos és megbizható oldal ?
az segithet leradirozni mindent ami videokártyával kapcsolatos ?
elindul az csökkentett módban ?[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz ekdavid #170874 üzenetére
Várj húsvétig....én is azokra várok...hogy lássak teszteket és árakat....A 4060-nak "verni kell" kb a 3080-at....de kisebb fogyasztással....akkor már gondolkozni fogok rajta.....vagy spórolok nyárig és lövök egy 4070-et....majd kiderül.
-
ekdavid
tag
Udv! Kb 300k kerettel es kb 2 honap turelemmel erdemes varni a 4070 / 60 ra szerintetek?
-
Vigneau
félisten
válasz Levismiling #170868 üzenetére
Szia!
Természetesen.
Nekem pl. a B560M Pro4 lapomban dolgozott egy RX 6600 mindenféle gond nélkül.
Vigi
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...
-
CoolBoy323
nagyúr
Régi kártyával működött ez a kombó.
HDMI VGAn, DP monitoron. HDMI-HDMI kábel, és HDMI DP átalakító.
Én most attól félek, hogy az XFX 550 kevés neki. De nem kéne...
Ha kiveszem, alaplapira dugom a kábelt, úgy sincs kép.
Vissza kéne raknom a régit, és megnézni mi a helyzet... De már úgy felmérgesültem, h ablakon ki..száson gondolkodom -
dunc
nagyúr
válasz CoolBoy323 #170869 üzenetére
Ez így nem lesz jó, DP kimenet a vga n? És HDMI a monitorba ki lett próbálva?
-
válasz CJ4567 #170865 üzenetére
Skyrimból SE van fent azaz a Anniversary Edition (nem is tudom hányszor vettem meg ). Szerintem ennek több köze van a dx9-hez mint a 11-hez. Nem is tudom mit használ egyáltalán dx11-ből. Szerintem csak simán 64 bites lett a motor az fo4-től, mondjuk az is megvan bár az jobban futott mint a skyrim agyon moddolva.
-
Levismiling
friss újonc
Sziasztok, valaki tudna segíteni abban hogy egy B460M Pro alaplaphoz működne-e egy rx 6600 xt?
-
dunc
nagyúr
válasz CoolBoy323 #170864 üzenetére
Az így nem jó, DP-HDMI ok, de HDMI DP nem.
INT vga van? Biosba át állítottad?[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz MasterDeeJay #170861 üzenetére
Skyrimból szerintem jobban járnál a SE-el, az már DX11-es, és a FO4 motorján fut.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
CoolBoy323
nagyúr
válasz CoolBoy323 #170796 üzenetére
Ma meg is jött a kicsike...
Öröm az ürömben, h nincs dp-dp kábelem, hdmi-dp átalakítóval nem ad képet. Pedig jó minden, másik kártyával működött ez a kombó...
Alaplapon világít a VGA led...
[ Szerkesztve ]
-
UserX
addikt
Köszönöm a részletes beszámolót, bár én az általad felsoroltakból egyikkel sem játszom.
Így nem bánom, hogy maradtam az NV-nél...
Lehet, hogy egy 1st generációs Intel GPU egyszer még sokat fog érni a gyűjtőknek! -
Vigneau
félisten
Az ASRock a jelenlegi kedvenc MoBo gyártóm, mióta az ABIT lehúzta a rolót és a DFI kihátrált a normál piacról. Így nem félek a márkától, RX 6600 XT vonalon is nézegettem.
-
válasz Vigneau #170858 üzenetére
Asrockból a sima A750-es nem RGB-s és elég egyszerű szerzet. Mint gyártó Asrock nem kell tőle félni, ahogy tudom pegatron gyártja nekik az meg oem gyártó nem mondható rossznak.
UserX
Köszönöm! Engem mindíg érdekeltek a nem szokványos megoldások, ezért sem vettem már vagy sok sok éve normális videókártyákat.
Cyberpunk lesz a következő RT-vel. (csak most nincs fent a gépen)Star Citizent próbáltam ott a persistent universe fix 30fps-el megy de szerintem valami szoftveres limit lehet és néha akadozik, ugyan így ment a régebbi kártyáimmal is szóval nem mérvadó.
Skyrim 4k-8k textura modokkal és enb, reshade meg minden ami csak létezik nem fut jól azaz 50-60fps, pedig fix 60-nak kellene lennie, ugye itt jön elő hogy dx9-es játék amit a kártya nem tud szóval kell neki a DXVK csak akkor lehet elveszítem a reshade/enb támogatást, ki kell kísérletezni.
UPDATE: DXVK-val jobb a játék de nem tudom mérni mivel enb nem működik és msi afterburner sem ír ki fps-tKingdom Come Deliverance reshade és hd pakkok, modokkal: Szerencsére jól optimalizált, igazából totál maxon nem nehéz futtatni, a játék valahogy tud raytracinget is de nem tudom hogy kell bekapcsolni. Bug: ha piszkálom a beállításokat crashel a játék, szóval cfg-ből állatható. Texturák streamelése jóval lassabb, rá kell néznem a pcie-re mert valamiért 3.0 8x-en fut, valószínű koszos a slot amennyi kártya már járt ebbe a lapba nem csodálkoznék. Valamint pcie power managemnet beálításokat is piszkáltam a biosban lehet valami kihat rá. Összességében kicsivel gyengébben fut mint a korábbi széthúzott Tesla M40-el ami kb GTX1070Ti szintű volt. Persze nem azt értem ez alatt hogy játszhatatlan de érezhetően kevesebb azaz nincs meg mindenhol a fix 60 fps.
UPDATE: DXVK-val megvan a fix 60fps. Coil whine hallatszik vulkan módban.Quake 2 RTX edition :45-50fps igazából nem vártam hogy mindenféle módosítás nélkül fusson de teljesen jól megy.
Call of duty UO: Tudom ez kicsit furcsa 20 éves játékot idevenni de opengl miatt érdekes, igazából ugyan úgy fut vagy talán jobban mint a tesla m40-esen ami azért érdekes mert ez az Intel féle kártya rohadtul nem szeretni az opengl-t, valahogy szerintem megoldja.
A kártya control panelje bugos, azaz minden indításkor rendszergazdai jogokat kér magyarán MS szerintem nem hagyta jóvá vagy alapból rossz jogokal fut. Valamint ha elkattintok róla bezáródik. Képmetszővel sem lehet róla képet menteni csak printsrcreenel.
Eddig úgy nézem hogy van mint csinálniuk. El nem felejtsük hogy ez a kártya hivatalosan nem is támogat régebbi játékokat ahhoz képest jászhatóan futtatja őket, nyilván nem olyan teljesítménnyel (még) mint mondjuk egy rx6600 vagy 3060-as.
Az látszik egyértelműen hogy vulkan fekszik neki de dx9-10-11 nem igazán.Milka 78
Tesztek alatt a kártyának van kevés coil whine, nem mondható zavarónak de hallatszik. Venti max terhelésen sem hangos bár ugye eleve túl van méretezve a hűtése.[ Szerkesztve ]
-
yzfz
csendes tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni Tőletek videókártya vásárlás előtt.Az érdekelne,hogy melyik a legolcsóbb kártya ami tud 10 bit színmélységet?Az adatoknál ezt nem igazán tüntetik fel.
A monitor egy Iiyama ProLite 27" 4K 10bit. -
Milka 78
nagyúr
válasz MasterDeeJay #170838 üzenetére
Érdekes egy szerzet, nagyon kíváncsi vagyok egy hosszabb távú véleményezésre.
-
Vigneau
félisten
válasz MasterDeeJay #170856 üzenetére
Jaj, akkor nekem idővel valami ASRock vagy Gunnir variáns kell majd, hátha az alapból sötét. Nem szenvedhetem a fényorgiát...
-
UserX
addikt
válasz MasterDeeJay #170848 üzenetére
Aztaaaa! Gratulálok, használd egészséggel! Én is gondolkoztam Intel VGA-ban, de nem mertem belevágni! Várósak a gaming eredmények is! A szintetikus teszt egy dolog...!
-
-
Vigneau
félisten
válasz MasterDeeJay #170853 üzenetére
Használtként? Pedig mint az új...
Ezek szerint - már ha jól értem -, akkor alapból világít és Neked kell kikapcsolni, ha sötétséget szeretnél? Az EVGA-m nem világít, amíg nem kapcsolom be a Precision X-en keresztül.
-
Pécsi gyerek
addikt
Te lettél a fórum ARC-a
Gigabyte b360 hd3+i5 8400+4×4 gb ddr4 2400 mhz+fsp 460 80+Gtx 1060 6 Gb +zalman z1 neo
-
válasz CJ4567 #170850 üzenetére
Igen, erre optimalizálva lett. Eredetileg az rtx3070 ellen szánták csak nem jött össze. 3dmarkokban is hasonlót tud. A gond az hogy nagyon új intelnek ez az egész és kaotikus miben jó miben nem.
Vigneau
240eft szerepel a számlán, használtként vettem 152eért. A gond az hogy inkább Asrock lesz ezekből, Intel féle fogy el. Kisker garis. 170-180 az Asrock 8Gb-os így nem éri meg.
Ledek programozhatóak de külön usb kábelen keresztül.
A750 jobb vétel ha találsz 100-120 körül. Ezen csak a 16gb vram ami előny meg talán picivel gyorsabb gyárilag a sima 770-hez képest.Pécsi gyerek
Csak elvetemült, nem meri megvenni senki. De nekem a teslák után meg a moddolt kártyáim után ez totál lightos. Húzni sem tervezem, alulfeszelni fogom. Amúgy idle power is megoldódott valami pcie apm vagy mit kell bekapcsolni hozzá leírások szerint. Rebar kötelező, nyaggat a driver ha nincs bekapcsolva. Nálam amikkel játszok azoknál ez unatkozni fog.[ Szerkesztve ]
-
Vigneau
félisten
Ha úgy vesszük, akkor arányaiban nem volt olyan sokkal drágább, mint a kiszemelt A750?
Nyugtass meg, hogy a LED-ek kikapcsolhatóak.
-
CJ4567
nagyúr
Az a Superposition eredmény elég erős, ez alapján egy 3060Ti-t túlteljesít.
No Sana No Life
-
bobalazs
nagyúr
válasz Trk.Adam87 #170846 üzenetére
gpu-z vel lementhető a bios az amd logoja alatt egy gomb -négyzet benne egy nyillal - nyomva.
Ezt kell betölteni a Morepowertoolba. Amit modosítasz benne, majd write SPPT és újraindítod a gépet. El is mentheted előtte. -
-
Vigneau
félisten
válasz MasterDeeJay #170834 üzenetére
Meg kell hagyni, elég nagy dög. Bár tudtam, hogy ezzel a chippel nem szereltek kis PCB-t. Használd egészséggel!
Én a PCX-nél jártam hasonlóképpen egy GTX 1660 Super meg(nem)vételekor.
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz bobalazs #170845 üzenetére
Nálam is pont emiatt ragad be a meleg levegő max terheléskor és hevíti fel a többi alkatrészt is. Lehet kipróbálom a linkelt megoldások valamelyikét. Szerintem az lenne a tökéletes gépház, ahol a pci slotokat beáldozva a videokártya alatti részre is szerelhető lenne egy olyan ventilátor, ami a meleg levegőt fújja ki a házból elég nagy hatékonysággal.
A szoftverhez nem értek egyébként, amit korábban ajánlottál. Valami betölthető bios-t kér, hogy működőképes legyen, azt honnan lehet letölteni hozzá?
-
bobalazs
nagyúr
válasz Trk.Adam87 #170840 üzenetére
Volt egy gagyi gépházam ott az alját vágtam ki majd szűrőt rá és ventit alulról fújta be, de így alsó táposnál nem látom értelmét. Elég hatékony volt amúgy. Igazából nem is értem ezt a megoldást pc házak mindig is ilyenek voltak hogy nem fújt friss levegőt a vgara semmi csak előlről valami venti, de amikor meg van 15 centi távolság a kettő között, az sem valami hatékony.
-
veterán
Sziasztok,
Nem akarok videókártyát venni, de mindenképpen szeretnék tanácsot kérni videókártyával kapcsolatban.
Vettem egy ATX 2.52-es szabványnak megfelelő tápegységet 10 év garanciával. Az AMD tavaly októberi álláspontja szerint nem fog a saját kártyáira 12VHPWR csatlakozót tenni, marad a 3x8 pin, így ATX 3.0-ra sincs szükség hozzájuk.
Mi a véleményetek erről? Most még vissza tudnám küldeni a tápot a boltnak, ha nagyon inkább a 3.0-t akarom venni, akkor van náluk olyan is a boltban (vagy legalábbis gondolom, hogy van). Mennyire van ennek értelme? Nem azt mondom, hogy soha, de jelenleg csak AMD-ben gondolkodom.
Magát a tápot pedig legalább 7 évig szeretném használni, mert elég jól felépített és nagy teljesítményű modellről van szó.
[ Szerkesztve ]
-
-
nexus6
aktív tag
válasz MasterDeeJay #170838 üzenetére
majd írsz róla tapasztalatokat? pont kategóriában nézek kártyákat és az ára miatt gondolkodtam ezen is (bár wattra a határon van nekem)...
nem is értem hogy az nvidia miért nem dob piacra mondjuk egy frissített 3060 ti-t, vagy 3070-et, mondjuk 3065 ti vagy 3075 néven ahol 10-12-16 GB a ram...Ezért szeretem a fórumokat, ezerszer jobban értenek az agytrösztök a dolgokhoz, mint egy helpdesk vagy az információ :)
-
Trk.Adam87
aktív tag
válasz Trk.Adam87 #170840 üzenetére
Ilyen is kapható, ami pluszban segítene kivezetni a videokártya alatt keletkező hőt a gépház hátulján:
[link] -
válasz Meggyi001 #170837 üzenetére
Ez egy korai verzió, a tápcsatik színe nem egyforma. Kissé össze lett tapogatva, amúgy minimális dizájn. RGB programozható rajta, van egy rejtett usb csati hozzá.
Limited edition itt nem azt jelenti hogy nagyon különleges lenne (bár 16gb-os és jobb ramok vannak rajta mint a más márkájúakon), inkább csak azt hogy ezt maga az intel gyárttatta le indulásnak hogy legyen elég kártya. Mint a founders edition az nv-nél.
Szerintem amúgy veszteségesen mivel egy RTX 3070 méretű chip van a kártyán és hőkamrás hűtővel stb szóval kategóriához képest drágább gyártani. Na meg TSMC gyártotta 6nm-en nem Intel a saját fabjában.
Neten találtam szétszedett állaptról fotókat:
https://www.techpowerup.com/review/intel-arc-a770/3.html
Ezen látszik hogy nem egy olcsósított kártyáról van szó.[ Szerkesztve ]
-
veterán
Zsír.... a doboz eleje milyen?
Csupingo
veterán : +1[ Szerkesztve ]
https://gamergep.hu/
-
Csupingo
veterán
Kíváncsi leszek. Minden infó jól jön intel-lel kapcsolatban.
Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)
-
golyani
őstag
Hali!
Itt hagyok egy kis infot, hátha valaki hasonló kártyán töri a fejét:
Nem rég újítottam egy Sapphire Pulse 6700XT-t. Kicsit leveleztem velük, mert fura volt, hogy 11306-09-es SKU-val nem szerepel a weben a kártya, de képek alapján a hűtés meg nem egyezik. Mint kiderült, az előzetes feltételezésem bejött a -09 kódú kártya megkapta a Pulse 6750XT hűtését.
-
-
veterán
válasz Apophis #170831 üzenetére
Nálam az 5700 XT-hez írt az AMD hivatalosan 700 wattot. 100%-on járatva a rendszer kér a falból 280-300 wattot. Szóval szvsz a gyártó által ajánlott, valamivel kisebb teljesítményű, DE gold vagy platinum táp bőven ki tudja szolgálni a kártyádat.
Elvileg azért érdekes a nagyobb táp, mert egyfelől nagyobb tartalékod marad, másfelől sok táp 50% körüli terhelésen dolgozik a leghatékonyabban.
[ Szerkesztve ]
-
GEIL
addikt
válasz Apophis #170831 üzenetére
elbírná....
-
Apophis
őstag
Még egy kérdésem maradt, jelenleg egy FSP Fortron Source hydro GE 550W van a gépben, ez elbírna egy RTX 3060 Ti-t? Mert ezekre 600-750W-okat írnak mindenhol, avagy ez csak a szokásos túlzás?
[ Szerkesztve ]
All was naught but to serve the void...
-
arcitec
addikt
Ha valaki nem lenne képben: [5 BEST RTX 3070 Ti Graphics Cards In 2023]
[5 BEST RTX 3060 Ti Graphics Cards In 2023]
Egyértelmű a STRIX tulajdonsága és a + tartalma, a túlhúzás lehetősége, azért drágább.[ Szerkesztve ]
-
avar29
tag
válasz CJ4567 #170823 üzenetére
Teljesen jogos, értem a problémákat, viszont ettől még tartom a véleményemet: jelenleg ebben a szegmensben a legjobb ár/érték arányú (Nvidia) kártya újonnan.
Egy ideje már fenntartásokkal kezelem a technológiai fejlődéseket. Úgy látom, hogy eljutott egy olyan szintre a dolog (minden szegmensben, telefon, autók, játékok stb.), amikor már generációról generációra nem lesz hatalmas ugrás, így a jobb teljesítmény sem lesz feltétlenül olcsóbb. Ehhez jön hozzá, hogy soha nem látott mértékben pénzéhes mindenki, a minőség rovására is. Így állok hozzá, ehhez képest óriási meglepetés volt, hogy egy tökéletes 1440p / korrekt 4K kártya 380 ezerért elérhető újonnan. Keményen félrement a kommunikáció és a marketing, szerintem már ott bukott a dolog, hogy 4080-ként tervezték kiadni. Abban pedig, hogy nem fogynak annyira, szerintem inkább az játszhat közre, hogy a 4080 és a 4090 korábban nem látott teljesítményt hoztak el, hogy 3080 Ti / 3090 / 3090 Ti szintű kártyák kerültek cserére, míg egy hasonló erejű 4070 Ti-ra nem cseréli le senki ezeket a kártyákat.
Ez pont az a szint, ami jelenleg kevés embernek kell: túl drága ahhoz, hogy népkártya legyen, de túl “gyenge” ahhoz, hogy megvegyék azok, akiknek mindig mindenből a legjobb kell.
A népkártya majd a 4060 - 4070 szegmens lesz. És a 4050, ha lesz ilyen. Ez a 30xx szériában is így van.[ Szerkesztve ]
-
BaJaZo
aktív tag
válasz kolopele #170824 üzenetére
Mindenben egyetértünk amit irtál. Régebben hajszoltam a csúcskategóriát, aztán rájöttem, hogy nem ad annyit, amennyivel többe kerül. Most már elég egy 3060 ti is. 2K-ban még a CP 2070 is közel max. beállitásokkal, + RT+ DSSL (minőség) 50 fps átlagban egy kis trükközéssel: nappal tükröződés kikapcsolva, napfény vetette árnyékok bekapcsolva - éjjel forditva.
Most én is a három ventis Suprim kártyát venném, de ezzel sincs semmi bajom, nagyon ritkán megy 60 fok fölé. Mennyi lesz vajon akkor, ha megvalósitom ezt, amit a minap találtam:[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz BaJaZo #170806 üzenetére
Nem véletlen írtam azt, hogy majdnem A kezdeti kártyáikhoz képest óriásit léptek előre, és ma már nem nyúl mellé az, aki megveszi. A Gaming X mindig is a nagy kedvencem volt, de mégis azt mondom, a Pascal után már nem lettek annyira kifinomultak venti kezelés terén. Nekem Trióm volt belőle 2080 Ti - ből (azzal nem igazán volt gond, max. ott is a ventit hangoltam finomabbra), aztán jött az EVGA FTWULTRA 3080 Ti, és most a TUF. Nem bántam meg, de nyilván ettől még a két ventis 3060 Ti Gaming X egy jó kártya, tényleg kevés 2 ventis ér fel vele (mondjuk feljebb már semmilyen 2 ventis kártyát nem vennék meg), csak mivel azokat cseréltem a fiúknak mint már írtam, van rálátásom a különbségre a 3 ventis TUF esetében. Halkabb, és valamivel hűvösebb is, de mint azt tudjuk, egy VGA esetében nem tragédia a 80 fok sem, lásd anno RX 590, ami ugye teljesítményben a béka feneke alatt van a 3060 Ti - hez képest.
-
BaJaZo
aktív tag
válasz arcitec #170819 üzenetére
Nem is akarok egy ligában játszani olyanokkal akik ilyen magas lóról beszélnek, arról nem beszélve, hogy általában azok szokták ostobázni a másikat akik meg vannak győződve a tévedhetetlenségükről.
A ligát egyébként a rangjaink különbségére értetted? Semmi jelentősége, fogalmad sincs mikor regisztráltam én ide először... Ahogy arról sem, melyik évben váltottam Amiga 1200-ról PC-re...
Valószinüleg tényleg nem ugyanabban a ligában játszunk...
U.i: De, igen, azt állitottad, hogy a TUF már olyan szinten van, mint a STRIX igy az utóbbi felesleges...
Máris elfelejtetted? Olvasd el légyszives mit irtál. -
hahakocka
senior tag
válasz manoka45 #170814 üzenetére
Várd meg szerintem a 7700-7800xt ket hátha lesz 16gb vrammal én is azért várom őket 4K ra kell 60fps re mert 4K monitorra váltok 7 év után. Mellé meg majd lehet egy 5800x3D vagy 7700 as proci ha augusztusig lejjebb mennek a proci alaplap és VGA árak. DDR5 szépen esik már kint..
-
arcitec
addikt
válasz BaJaZo #170816 üzenetére
Kár volt ekkorát kerítened. Tök feleslegesen és asszem én is itt most, mert látom nem ment át a lényeg. Ostobaságokat írsz, hogy én és az Asus, hogyé? Nem azt írtam nem jobb a STRIX hanem, hogy kvázi felesleges lett volna nekem, azon az áron OK? Tökéletesen kielégíti a maradék venti lapátokkal is az igényeimet a TUF.
De mindegy is, mert nem egy ligában játszunk, sajnálom és minden jót neked ....[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz avar29 #170815 üzenetére
A 4070Ti-al több probléma van:
1. Ez egy 900$-os "4080" 12GB lett volna, aminek az MSRP-je "800$", de mivel nincs FE, ezért felejtsd el az MSRP körüli kártyát, pl. az ASUS TUF az 850$.
2. Az NV úgy hazudott, ahogy van: Szerintem te is láthatod a tesztekből, ahol néha csak a 3080 10GB/6800XT szintjét hozza, máskor a 3090Ti szintjét pont hozza, hogy itt egy "apró" gond van.Ja, és hozzá képest a 7900 XT egy jó vásárnak tűnik, pedig előtte elég trének tűnt.
Megnézed külföldöt, pl. UK-t, a 4090, 4080, a 7900XTX első nap kifogyott szinte mindenhol, MSRP fölötti kártyákat is vitték, és most is viszik. A 4070Ti-ból MSRP-ért lehet kártyát venni akár most, ott van készleten. Ez sokat elmond szerintem.
Arról már nem is beszélek, hogy megfejelték az egészet egy 192 bites memóriabusszal, ami magasabb felbontásokban gondot okozhat. A húzott 3070-emnek nagyobb a memóriasávszélessége, pedig "csak" GDDR6 van rajta, nem 6X[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
BaJaZo
aktív tag
válasz arcitec #170807 üzenetére
OK. Eszerint a TUF már olyan jó mint a Strix, tehát az ASUS hülye,mert drágábban adja.
OK, te viszont okosabb vagy az ASUS- nál is.
No comment...
Na akkor szájbarágósan: nem azt mondtam, hogy a TUF rossz, hanem azt, hogy a STRIX hatékonabb hűtéssel rendelkezik... ( TUF három venije egyaránt 9 lapáttal szerelt, viszont a STRIX középső 13, a két szélső 11 lapáttal. TUF 2.7-slot design, Strix 2.9, vagyis megnövelt hűtési felület. Természetesen az alkatrészek sem ugyanolyan minőségűek...
STRIX: "Super Alloy Power II includes premium alloy chokes, solid polymer capacitors, and an array of high-current power stages."
Na, ilyet se kapott a TUF...
Engem nézhetsz hülyének, de az ASUS-t azért mégse kellene. Az árkülönbségnek megvan a pontos oka...
Ami a Gaming X-et illeti: kivánom, hogy annyi problémád legyen a TUF kártyáddal, mint nekem volt az X-el az elmúlt hét évben - akkor nagyon jól jársz.
Itt a PH-n még nem olvastam negativ véleményt Gaming X-el kapcsolatban, TUF kártyáról viszont többet is...
Örülnék, ha linkelnél ide néhány elmarasztaló véleményt Gaming X-ről, hátha váltok gyorsan TUF-ra -
avar29
tag
válasz manoka45 #170814 üzenetére
Milyen szempontból megosztó? Az egyetlen probléma vele, hogy novemberben ki akarták adni 4080 12GB néven. Hónapok óta követem napi szinten, aktívan a piacot: ennyi pénzért (380 ezer! ilyen teljesítményt talán soha nem lehetett újonnan venni Nvidia oldalon. Sőt, ennyi pénzért a használt 3090 az, amit kapni lehet, de a “legjobbak” (TUF, ROG Strix, SuprimX stb.) talán nem is jönnek ki ennyiből. Ha teljesen aktuális a kártyacsere, akkor a helyedben mindenképp lecsapnék most erre a 4070 Ti-ra. Ne legyen igazam, de szerintem olcsóbb biztosan nem lesz, maximum drágulni fog.
-
manoka45
csendes tag
Igen, szemezgetek a 4070ti-vel, nem rossz csak hát eléggé megosztó eddig a kártya.
Lehet várok még 1-2 hónapot vele és majd utána döntök, köszönöm az eddigi segítséget is. -
avar29
tag
válasz manoka45 #170809 üzenetére
Szerintem inkább RTX 4070 Ti.
Szerintem elég meggyőző a 3090 Ti szintű teljesítmény ennyi pénzért. Itt egy összehasonlítás a 3090-essel. A fogyasztás is jóval alacsonyabb. -
manoka45
csendes tag
Sziasztok
Videókártya cserén gondolkodok már egy jó ideje, és most találtam egy Asus GeForce RTX 3090 24GB GDDR6X ROG Strix OC Edition 521000 ft-ért, véleményetek szerint megér ennyit a kártya?
-
-
arcitec
addikt
válasz BaJaZo #170806 üzenetére
Az hogy feltételezésekből indulsz ki, hiteltelenné teszi a még tapasztalati írásod is.
Jelenleg a TUF, STRIX a legjobb vétel a kategóriában és nem az X. Utána lehet nézni az EU-s teszteknek, véleményeknek, csak az jön ki. Az meg, hogy neked X van és megelégedéssel használod (nyilván ha már neked az van az jó, a többi roncs(látatlanul tudatlanul) )
És nincs itt semmi lábon lövés 320eft volt A TUF akkor a STRIX 370eft körül. Annyival most nem jobb a STRIX, hogy példul nekem megérte volna. Nagyobb, hosszabb stb ..
U.I: Szóval itt most konkrétan ketten is leírtuk a tapasztalatokat amit kétségbe vonsz ...
No comment... Még, hogy kétventis, a 1660S volt az ...[ Szerkesztve ]
-
BaJaZo
aktív tag
válasz kolopele #170797 üzenetére
Nekem nincs problémám a kétventis Gaming X-el. Nálam nincs hirtelen felpörgés, a 0 rpm pedig egy kattintás AB-ben játék előtt és után, nem vészes.
Az pedig kizárt, hogy aTUF hűtése olyan minőségű legyen, mint a Strix-é, ezzel lábon lőné magát az ASUS. Ki venne ez esetben Strix-et? -
CoolBoy323
nagyúr
válasz Pécsi gyerek #170804 üzenetére
Már csak egy új monitor kéne (Dell U2312HM van most). No meg idő kockulni
-
Pécsi gyerek
addikt
válasz CoolBoy323 #170803 üzenetére
Az jó kis ugrás lesz
-
Vigneau
félisten
válasz CoolBoy323 #170796 üzenetére
Én ennyiért megvenném. Ráadásul 3 év garival adják.
-
kolopele
nagyúr
válasz arcitec #170800 üzenetére
Így van, de én neked is javaslom a hőingadozás meg a ki-be kapcsolás elkerülése végett azt, hogy játékra állíts be egy manuális fordulatot, amikor is állandóan forognak a ventik, és a hőfok is alig változik. Én stabilan beállítottam az Afterburnerrel 1300 - as fordulatra, így a hőfokom szinte állandó jelleggel 65-70 celsius egy komolyabb játék esetén, míg egy egyszerűbb nem VGA igényes játéknál van hogy a 40-45 - öt sem lépi túl.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Asus Tuf 3080ti 12gb
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest