- Csendben leállította a Deep Link fejlesztését az Intel
- Már Vulkan API-val is működik a Smooth Motion képgenerálás
- Driftelős és lövöldözős hangulatú lett az új Arc meghajtó
- Ollós klaviatúrával és az eddigi legkisebb Basilisk egérrel jelentkezett a Razer
- Viszonylag kompakt léghűtésekkel gyarapította kínálatát az Arctic
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
berzebub
aktív tag
válasz
peu407 #165244 üzenetére
Teljesen igazad van. De rengeteg termék van amire nem a forgalmazó vállal garanciát hanem a gyártó. A legtöbb gyártót pedig nem érdekli a magyar jogszabály,szerinted az Apple azért mert Mo. azt mondja ,h most akkor 3 év a gar akkor annyival fogja adni, nem. Azt a 2 évet be kell vallani a forgalmazónak. A gyártói garancia pont fordítva van, nem sok cég venne üzleti notebookot 1 év garival.
-
De4d
őstag
Milyen videókártyára lenne érdemes váltani egy rtx 2060ról?
3060 ti, 3070 esetleg a 3070 ti?
Illetve ahogy látom az árakat típuson belül is igen szépen eltérnek, pl van olyan 3060 ti ami majd 100ezerrel több mint egy más gyártó által készített (gondolom itt van minden féle emelt órajel, jobb hűtés stb) de teljesítménybe talán annyival nem lenne jobb.
egy ryzen 2700x proci mellé menne, leginkább játékra, mivel a használt programokra azokra még most is elég lenne bőven a mostani 2060 is.
Illetve mennyire számít hogy lég vagy vízhűtéses ezeknél a kártyáknál?
valamint jó lenne e még ezekhez az "új" kártyákhoz még a ryzen 2700x, vagy kellene már melléjük egy erősebb proci is? -
koko52
nagyúr
válasz
peu407 #165244 üzenetére
Senki nem mondta, hogy jár. De ezt néhány bolt bevállalja az eladás felpörgetése miatt. Sőt én küldtem vissza terméket 14 napos elállással is, jelezték hogy céges miatt nem kötelesek, de megteszik.
Szerk: ami a garancia papíron szerepel, pecséttel, aláírva annyi a garancia. Utólag nem rinyálhatnak. -
peu407
senior tag
Ha cég nevére vásárol, nem jön létre fogyasztói jogviszony
Ha boltban vásárol és számlát is kér, akkor sem biztos, hogy a termék hibája esetén reklamálhat. Tudni kell ugyanis, hogy a fogyasztói többletjogok nem illetik meg a vállalkozókat. Ezért se mindegy, kinek a nevét íratja vásárlóként a számlára.
A Gazdasági Versenyügyi Tanácsadó Irodahálózat szakemberei elmondták, hogy ha vállalkozás vásárol terméket, akkor valóban nem jön létre fogyasztói jogviszony. Így ilyenkor a fogyasztót megillető többletjogokról sem beszélhetünk. A vállalkozó nem fordulhat vevőként például a fogyasztóvédelmi békéltető testületekhez, hogy ingyenes eljárásukat kérje minőségi panasza ügyében.
Kötelező egy év jótállás, garancia csak akkor van érvényben, ha fogyasztó, magánember a vevő és vállalkozó az eladó. Vállalkozások közötti jogviszonyban ez nem áll fenn. Ha azonban az eladó mégis szándékosan vagy tévedésből vállalja az egy éves vagy ennél hosszabb idejű jótállást, akkor az köti őt, tehát hiba esetén köteles helytállni. Továbbá vállalkozások közötti adásvétel esetén a Polgári törvénykönyv egy év kellékszavatossági időt határoz meg. Tehát hiba esetén ezen belül tud reklamálni a vevő, de ilyenkor a bizonyítási teher rajta van. Neki kell igazolnia – például szakértői véleménnyel –, hogy a termék már a vásárláskor is rossz volt. Ha pedig elutasítja a kereskedő a cserére, a javításra, a visszavételre vagy a kártérítésre vonatkozó igényét, akkor peres eljárás során rendezheti a jogvitát.
Aki vállalkozásban végzett munka miatt vesz eszközt, annak olyat érdemes választania, amit hosszútávon minden nap, üzemszerűen alkalmazhat és ez szerepel is a termék leírásában. Aki pedig otthoni használatra vásárol berendezéseket, annak a garancia, a jótállás, a békéltető testületi eljárás lehetősége miatt ügyelnie kell arra, hogy létrejöjjön a fogyasztói jogviszony. Azt pedig kizárja, ha vállalkozás nevére kér számlát.Szóval a kereskedőtől függ, hogy ad-e 1 évnél több garanciát a cégeknek. Jogszabály szerint nem jár.
-
kolopele
nagyúr
válasz
South Velen #165238 üzenetére
Pontosan, vagy csak megveszik sokan kp - ra, mivel ez már nem pénz ezért a kártyáért. Alig kevesebbért vettem még a két srácnak egy-egy 3060 Ti - t pár hónapja.
-
KAMELOT
titán
válasz
csuzda #165234 üzenetére
Az amit a többiek írnak. 1 év gari, nincs elállás stb.
Én a helyedben még ha munkára is veszed biztos rendes áron venném. 3 év gari és ha EVGA-t veszel akkor ez a garncia még ki is terjeszthető.peu407: Én is vettem hitelre laptopot 10x10 hitelre. 1500€ esetén 150€ fizettem rá. Az 15€/hó. Kényelmes dolgo mert nem kell azonnal kiadni annyit és tudsz operálni a többi pénzel.
-
peu407
senior tag
válasz
csuzda #165228 üzenetére
Igen, de arra figyelj, hogy ebben az esetben csak 1 év garanciát kapsz. Valamint kell legyen a cégnek a nevén aleltárban valamilyen asztali számítógép, hogy a NAV ne kötözködjön veled egyesetleges ellenőrzésnél. Az Aqua-nál a Cetelemes kártyás fizetéskor a kártyán szereplő névnek és a megrendelő személyének egyezni kell. Ekkor kapsz még7% kedvezményt. Tehát kell legyen céges Cetelem hitelkártyád.
-
peu407
senior tag
válasz
KAMELOT #165209 üzenetére
Na akkor a tanácsotokra megrendeltem a Red Devil 6900XT-t. Elcsábultam... Az Aqua-tól rendeltem, személyesen megyek érte, Cetelem kártyával fizetek, 331 lesz a vége.
Aztán meg egyben visszatolom 30 nap múlva az összeget a hitelkártyára. Így aztán tényleg bestbuy! Köszönöm a tanácsokat!
-
zooliii
tag
válasz
SlyChocolate #165223 üzenetére
Annyiért elég best buy, érdemes lecsapni rá.
-
SlyChocolate
senior tag
Urak bocsi nem akartam vitát indítani.
Igen jelenleg 1080p-ben menne.
Lenne egy eladó msi 2070 super kari 100k-ért......
Szerintetek?
Jah és tennék bele egy nvme m2-őt is........ -
tlac
nagyúr
válasz
bobalazs #165221 üzenetére
igen, de ha 4k-ban meg van a 60fps, akkor meg lesz 1080p-ben is
persze egy csúcs procival lehet lenne ilyenkor 150, nála meg csak 100 lesz
de ebben az esetben a kisebb felbontáshoz elég egy olcsóbb kártya isa mondanivalóm lényege, hogy inkább a monitorhoz és játékokhoz párosítsuk a videokártyát, sokkal többet számít, mint az, hogy a procihoz próbáljuk belőni, hogy mi az a kártya, amivel alacsony grafikán még nem ütközik semmilyen limitbe
tehát ha pl. ő 1440p-ben játszik, vehet komolyabb kártyát is, csak minimálisan fogná vissza a jelenlegi konfigja
-
-
Lorden
senior tag
válasz
SlyChocolate #165213 üzenetére
A single játékokkal nagyon jól boldogul még az a cpu szóval én 2060S/5600XT vagy 6600-t vennék, és akkor nem kell szarakodni a grafikával gyengébb kártya miatt.
-
bindike01
aktív tag
válasz
KAMELOT #165207 üzenetére
Igen be is szerzem. Amúgy meg a Power Color igazán megbízható cuccokat gyárt. Szerintem az XFX től is jobbat, bár szerintem az lecsúszott egy kicsit minőségben a 2017 2021 között. Régen meg olyan volt mint az EVGA. Na mindegy haveromnak van egy RX 580 Powere, és már 3 éve ki sincs kapcsolva szinte a gép, és folyamatosan gémel. Szóval én ennek a tesztnek hiszek, mert láttam a szememmel.
Szóval nyugodtan vegyétek a Powert is. Amúgy az XFX is egész jó a 6700 xt szériából.
-
zooliii
tag
válasz
Ha újonnan vennél valamit, szerintem egy RX 6600/RTX 3050 simán mehet. Én személy szerint ugyanilyen procival egy RX 580-at használok, de valamivel erősebbet is meghajtana. Használt piacról akár ugyanez, akár GTX 1060, GTX 1070/Ti, GTX 1080, GTX 1660/Super/Ti, RTX 2060, Vega 56, RX 5600XT stb. jó vétel lehet, kerettől függően. Az is számít, mire használnád, nagyon CPU igényes játékokat én ilyen procival már nem erőltetnék.
-
válasz
4 valós mag miatt jópár játéknál már cpu limites vagy. Procit nem írtál. Ha egy 7700K van benne, akkor egy 1650 S, 1660, 1660S, 1660 Ti. Amit max Mellérakhatsz.
-
SlyChocolate
senior tag
Sziasztok.
Egy régi h110-es asus lapom van.
Van benne egy intel i7 7700 illetve 16Gb (2*8Gb) rammal szerintetek melyik az a videókártya ami még jó lehet, és nem felesleges pénzkidobás?
Köszönöm a válaszokat. -
-
peu407
senior tag
Srácok, korábban kérdeztem, hogy milyen VGA-t vegyek, 6800XT-ben, Sapphire Nitro+ vagy MSI Gaming X Trio-ban gondolkodtam.Aztán ajánlottátok a Powercolor Red Devil 6900 XT-t. Most tényleg annyira "jó áron" van, hogy nem is érdemes talán mást venni. A "sima" és az Ultimate verzió között csak az a minimális OC-s többlet a különbség? Másik kérdés, mennyire jó és megbízható a márka most? Régen, nagyon régen 2003-körül volt pár évig Powercolor VGA-m, de azután rászoktam a Sapphire-ra.. Most egy 590-est váltana.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA /GPU kiadások időrendben, valamint teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Játék tesztek és GPU vs GPU tesztek (Angol) Link 1 - Link 2
A GPU-k grafikus egységeinek listája: AMD, Nvidia, Intel ARC.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Nők, nőügyek (18+)
- Nintendo Switch 2
- Xbox tulajok OFF topicja
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Eredeti játékok OFF topik
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fotók, videók mobillal
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- AKCIÓ! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 3000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest