- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- SD memóriakártyák (SD, SDHC, SDXC, micro SD)
- Nikon DSLR topik
- Projektor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
-
PROHARDVER!
Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz peu407 #165863 üzenetére
Majd meglesem, mobilról annyira nem kényelmes. Egyébként semmi szarkazmus stb, csak 5 éve nem foglalkoztam VGA-kal, csak mostanában kezdtem gondolkodni a váltáson, így bennem még az van/volt, hogy egy gpu-s rendszerhez elég egy 550-650es, minőségi táp max... Emiatt fel sem merült bennem, hogy tápot is kellene esetleg váltanom, ha cserélek vga-t.
De peak-en nem 400 alatt van a 6900xt is amúgy? Ha igen, akkor végképp nem vágom."...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
K1LLMy53Lf
senior tag
válasz peu407 #165859 üzenetére
milyen 750es táp az? vagy egy normális, minőségi 750es táp sem bír kiszolgálni egy 6900 XT-t?
[ Szerkesztve ]
"...Beatus Vir Qui Suffert Tentationem..." Pü-ben keress, max a topikba írj, de emial-t hiába küldesz, nem szoktam nézegetni. köszi.:) Csakis ELŐREUTALÁS esetén postázok!!!
-
TechN7ne
nagyúr
válasz peu407 #165623 üzenetére
Én a régi Power Color kártyákat imádtam ,de az nagyon régen volt (HD4670 /HD7970 időszak).
Aztán csináltak belőlük egy elcseszett leányvállalatot is VTX3D néven amik híresen silány minőségűek voltak (több VTX vga halt meg nálam).
Anno a P.C. HD7950/7970 híresen komoly tuning bajnokok voltak ,csak le is kellett őket rendesen hűteni mert a gyári hűtés gyakran kevésnek bizonyult.Ma már másképp van sajnos a tömeggyártás ,valóban kell szerencse is egy jó termékhez (hiába ajánlott vagy sem).
-
berzebub
aktív tag
válasz peu407 #165244 üzenetére
Teljesen igazad van. De rengeteg termék van amire nem a forgalmazó vállal garanciát hanem a gyártó. A legtöbb gyártót pedig nem érdekli a magyar jogszabály,szerinted az Apple azért mert Mo. azt mondja ,h most akkor 3 év a gar akkor annyival fogja adni, nem. Azt a 2 évet be kell vallani a forgalmazónak. A gyártói garancia pont fordítva van, nem sok cég venne üzleti notebookot 1 év garival.
Heghlu'meH QaQ jajvam
-
koko52
nagyúr
válasz peu407 #165244 üzenetére
Senki nem mondta, hogy jár. De ezt néhány bolt bevállalja az eladás felpörgetése miatt. Sőt én küldtem vissza terméket 14 napos elállással is, jelezték hogy céges miatt nem kötelesek, de megteszik.
Szerk: ami a garancia papíron szerepel, pecséttel, aláírva annyi a garancia. Utólag nem rinyálhatnak.[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
TheNewDawn
addikt
válasz peu407 #140781 üzenetére
Soha nem volt jó döntés, és akkor se lett volna az, ha másképp alakultak volna a dolgok.... Eleve 2080 Ti ről 3080 ra váltani több mint duplaannyi pénzért kapni +10% teljesitményt az életben nem lesz jó döntés. Pánikszerűen cselekedni bármit is... szintén nem, ezt már kifejetettem.
Mindenesetre most azért őszintén és tiszta szivből tudok röhögni ezen bölcs embereken, akik hónapokra kártya nélkül maradtak a csodás döntésüknek köszönhetően -
TheNewDawn
addikt
-
koko52
nagyúr
válasz peu407 #140762 üzenetére
Szóval akkor mégiscsak paper launch volt
AMD most tarolhat, nem lesz idén konkurencia. Félő, hogy az árazás is felmegy ez miatt."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
mert_csokis
senior tag
válasz peu407 #139472 üzenetére
Én is néztem. Megtörtént az, amiről beszéltem.
A 2080 SUPER és Ti aukciók kezdenek szépen felfelé kúszni. Volt egy időablak, aki azt kihasználta, jól járt.
Rájöttek, hogy korán temették a 2080-as nagyvadakat. Illetve, még sincs akkora különbség a 3080 javára, hogy ennyire alulértékelt legyen egy 2080 SUPER mondjuk.
Erre még az is rásegít, hogy az új kártyák gyakorlatilag elérhetetlenek jelenleg.
Meg megy a szándékosan több tízezer dollárra való licit bohóckodás.
Szó szerint néhány darabos készletek érkeznek még a nagyobb boltokhoz is egyelőre.
Vége a postával együtt is 400 GBP alatti 2080 SUPER áraknak.
Gyakorlatilag egy PC-s tőzsde lett az egész...Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
Beba Snake
aktív tag
válasz peu407 #138762 üzenetére
40-50 éve egy lány már felnőtt volt 19-20 éves korára. Egy férfinek kb. 25 éves korára érett be az agya. Össze is házasodhattak... Akár...
Most? Nézd csak meg Hargitai Beát a celebek között! Ez nő? Szaros végű csákánynyéllel ütném, mint a büdös bogarat.
Ja, hogy szakmai is legyen: még mindig szépen műxik a HD7770-em.
Szigorú a stílusom, mint a lópokróc. Nem miattad, nem ellened. A sündisznó is tüskés b@ssza meg a ló! Aki meg belém rúg, azt székely módra visszaadom!
-
koko52
nagyúr
válasz peu407 #138702 üzenetére
Küldtem linket privátban.
Garsza: az is sok. Csak ők előbb engednek, mert ők már nyugat.
[ Szerkesztve ]
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
válasz peu407 #137168 üzenetére
1080ti semmiképp ahogy írták is. 2070 S drágább, erőben egyformák illetve címfüggő. [link]
Nézd meg mivel játszol gyakrabban és aszerint dönts.
Ha tudsz normálisan drivert lepucolni akkor nem lesz gond az xt-vel. Én azt venném úgy, hogy nv párti vagyok."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
kolopele
nagyúr
válasz peu407 #137168 üzenetére
Én inkább vennék a helyedben innen az apróról egy 2070 supert, erősségben szinte ugyanaz mint a másik kettő, árban sem sok az eltérés (használtan), driver problémákba sem nagyon fogsz ütközni, és valószínűleg közel 3 év garival nincsenek lestrapálva sem, mint az 1080 Ti - k.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz peu407 #127242 üzenetére
nem. Ez bányász VGA, gyárilag. Benn van a nevében, hogy "MINING".
Ugyan a kimenetek megvannak rajta, de kérdéses hogy viselkedne játék alatt (mert gondolom arra kell).
Ennyiért a rendes ajándék lenne.
Egy utánjárást azért megér, hogy milyen BIOS van rajta, kell-e/lehet-e normál használathoz a BIOS-t cserélni, stb...[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Dreamship
újonc
válasz peu407 #127088 üzenetére
Köszi a választ. Igazából újabb videókarit vennék mint a mostani. Néha kicsit akadozik a lightroom meg aztán a monitor nem rég jött ki és azért vmi pöpec kari kéne hozzá. Első 4k-s cuccom lesz ezért is nem vágom hogy milyen karik vannak rá. Sok helyen az nvidia 1000 szériákat javasolják. A quadrokat nézegettem én is, csak tényleg drágák és nem tudom kompatibilis e a gépemmel. Mondjuk a szinek a legfontosabb szempont.
-
veterán
válasz peu407 #127073 üzenetére
Én azt javaslom nézz utána, hogy az adott játékok amikkel játszol az AMD-t vagy az Nvidiát preferálják-e, és ez alapján döntenék.
Én GTA-zok és az nagyon Nvidia párti, ezért az lett, sőt amd-t cseréltem rá (RX470-et).
De ha valamilyen Vulkan API játékkal akkor az AMD jobb.
Itt egy játékonkénti összehasonlítás, igaz ez 1660 és 590, tehát egy (inkább fél) szinttel feljebb, de látható melyik játék melyik gyártót preferálja, (forrás):
Illetve itt egy másik írás tőlük ahol összehasonlítják a 1050Ti, RX570, RX580, 1060 3G és 1060 6G kártyákat, és a végére került is játékonkénti összefoglaló, de valamiért pont a legfontosabb, az rx580 vs 1060 6g hiányzik belőle[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
MZsoltee
veterán
válasz peu407 #126863 üzenetére
GTX 1660-at kevesebbet fiogyaszt és erősebb. Ezekből márf egy gainward pegasus vagy egy palit stormx is elegendő hűtésű és ezt megkapod boltból ujjonnan 70k fölött valamivel.
Nem érdemes márkahűnek lenni.A tökéletes nő süketnéma, nimfomániás, és az apjának kocsmája van.
-
nrg_52
addikt
válasz peu407 #126860 üzenetére
Hat en ezt meg nem vennem ennyiert, amikor van nitro+ 70 korul ujonnan, de egyebkent eleg a 4 gigas is, azt hasznaltan talalhatsz olcsobban is. 1080p-re meg eppen eleg, valahol mar keves is, ha mindent kimaxolsz. Fele szerintem nem is erdemes menni vele, nyilvan, ha nem vagy maximalista, kompromisszumokkal biztos elheto.
Ma próbáltam jobb ember lenni, de a világ nem hagyja.
-
Rendo84
senior tag
válasz peu407 #46034 üzenetére
Annyira minimális különbség van a két vga között, hogy egyiket sem lehet kiemelni semmilyen téren a másikkal szemben.
Én az Asus R9 280X TOP-ra tenném le a voksom abban az esetben, ha egy áron van a két vga. Egyébként azt vedd amelyik olcsóbb, vagy amelyiken több gari van.Nekem is van egy ilyen erősségű vga-m amit árulok, Peter Alpenföhn hűtővel (ami nem olcsó), csak érdekesség képpen linkeltem be, hátha ez is szóba jöhet a részedről. [link]
[ Szerkesztve ]
-
Alpachino
veterán
válasz peu407 #24257 üzenetére
Nem vagyok semmilyen párti, ha vissza olvasol láthatod, hogy kb. ugyan annyi AMD karim volt, mint NV....sőt lehet több is, de az tény hogy 60K-környékén a 660TI-t ár/teljesítmény arányban nem veri meg semmi......én csak erre reagáltam.
Szóval én ilyen "VGA akció" párti vagyok
[ Szerkesztve ]
"Hagyjuk a szexualitást a hanyatló nyugat ópiumának!" ( Virág elvtárs)
-
-
csucsbicep
nagyúr
Ezt így nem lehet megválaszolni, mert a kérdés is elég értelmetlen. Természetesen jobb, ha 256 biten megy a kommunikáció, de ehhez elég erős kártya is kell, hogy ki tudja használni. Egyébként meg egy forma erős: 4870 256bites - 5770/6770 128bites és ugyanez 6850-7770 esetén is.
-
KAMELOT
titán
Persze láttam TOP-os. Ugyan azt akármelyik kártyával meg tudod csinálni. Csak feltolod a csúszkákat és már megy is oylan órajelen neked a kártya amilyet akarsz. És milyen 3GB-s új kártyákról írtál? Mert az nem értettem. Egyetlen ami új 3GB-s kártya az amit már írtam ide is GTX660TI 3GB
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
-
93.Szabi
aktív tag
Ez tökéletes azt a +3k-meg megéri de úgy lehet,h némi alku bele is fog férni és majdnem ott van a 70K-keret.
De úgy látom már beelőztek (#796) marinea2 kolléga is ezt ajánlotta.[ Szerkesztve ]
->>"♪♫ $z@ßł▐ さび▐ ♪♫"<<-▐ "A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt"▐ ══════════════════════════════════════════════════════
-
takessz
senior tag
Valakinek van 7750 es vgaja azt irjon már róla mien a mai gamekel fps értékeket vagy ilyesmi egy kis személyes tapasztalat várnám az infokat róla!!
Apple iPhone 14 256GB Midnight Black iOS 17.6.1 | Apple Watch Series 4 Nike Edition | PlayStation 5 825 GB "Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel."
-
marinea2
addikt
"Régen" én voltam a rózsaszín maci - MVP Freak - Victory Royale - maFIA
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Techpowerup VGA tesztek /VGA teljesítmény összehasonlítására alkalmas/
Az AMD grafikus feldolgozó egységek listája
Az Nvidia grafikus feldolgozó egységek listája
Az Intel/Intel Arc grafikus feldolgozó egységek listája
5+1 kritikus dolog, amire oda kell figyelned használt videókártya vásárlásánál
Videókártya tesztelések a King's Tech-től, amely nemcsak szórakoztató, de egyben tanulságos is
- Asszociációs játék. :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Linux kezdőknek
- Autós topik
- Hardcore café
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok