Hirdetés
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Projektor topic
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Locsolkodás helyett hardverekre feni a fogát az ünnepi nyúl
- ZIDOO médialejátszók
Új hozzászólás Aktív témák
-
Taci
addikt
de a videófeldolgozós kütyü ötlete is tetszik. valami konkrét termék?
-
-
Balinov
titán
hát,nincs ugyan digiTV-m,de már láttam működésközben,szal vehetsz te akármilyen tunert,max a tuner video-injén keresztül tudod pc-n /mac-en nézni.Szvsz egy jó VIVO-s VGA kártya bőven megtenné,hiszen úgyis a beltérin tudsz csak csatornát váltani.MAC-eket nem nagyon ismerem,mini-t meg mégúgyse,de vmi 1xrübb usb-s videófeldolgzó kütyü kéne neked.
üdv
Balinov -
Atommaki
csendes tag
Sziasztok! Miért van az, hogy amióta Asus 7600GT a videókarim, a TV képe besötétül felvételkor? TV Tunerem: Pixel Wiew PlayTV Pro Ultra
Köszi a lehetséges megoldásokat!!! -
Taci
addikt
Sziasztok. A segítségeteket és a tanácsotokat szeretném kérni.
Régebben volt TV tunerem (leadtek tv2000 xp), de már eladtam. mindegy. A lényeg, hogy most, hogy már van DigiTV, ismét szeretnék egy tunert a gépembe. No de nem akármilyet.
A legfontosabb két kritérium, hogy külső legyen (usb-s vagy firewire), a másik pedig, hogy műküdjön Mac-kel is! Most pc-m van (idő kérdése már csak), de Mac Mini-t veszek. És kellene, hogy azon is működjön. Valami, amivel így tudnám a DigiTV-t használni gépen is, külön beltérivel.
Köszönöm!
Taci -
Balinov
titán
válasz
indianka #2889 üzenetére
de előtte javaslom,hogy olvasd át ezt a topikot:[link]
az,hogy melyiket veszed rajtad áll,én(mi)csak tanácsot adhatunk.szvsz nem fogsz rosszul járni.azt viszont vedd figyelembe,hogy ami tv-n nézve adó jó minőségű,az tuneren nézve nembiztos,hogy ugyanazt a minőséget adja le,tekintve,hogy a tunerek érzékenyebbek a jel/zaj arányra.megfelelő kábelezéssel,elosztó használatával sok macerától megkímélheted magad. -
Balinov
titán
válasz
indianka #2885 üzenetére
üdv az Expert és az RM az még a hagyományos tuneregységet tartalmazza.RM az kb a Deluxe butított változata,azt hiszem,nem is stereo,csak mono.bt878a enkóder chippel,az expert és global modellek esetén már új,fejlettebb enkóder chip dolgozik,a globalon pedig az xceive legújabb sziliciumtunere,ami kb akkora mint a hüvelykujjadon a köröm. xpert az már kiforrott modell,míg a global egy újabb modell,de több lehetőséggel. xpert és global sztereó.
globalom van,meg vagyok vele elégedve,bzoley-nak (nézd csak meg az írásait a logout-on) volt expertje és globalja is,most azthiszem globalja van és ő is meg van vele elégedve. -
indianka
tag
ja, és még valami, meg tudnátok esetleg mondani hogy mi a különbség a leadtek tv2000xp RM-Deluxe-Expert-és Global között??
-
indianka
tag
sziasztok,
olvasgattam a topicot, de sajna nincs nagyon időm végigböngészni. TV tuner kártyát akarok venni az asztali gépembe (P4, 2,6 GHZ, 1 GB RAM,)
elvárásaim nem túl nagyok, felvenni, meg egyből dvd-re irni nem akarok vele, csak TV-zni, azt viszont szép minőségben és nem szemcsésen. a TV kábeltévé, UPC.
ahogyan nézegettem, meg elolvasta a PH tesztet is a Leadtek TV2000XP expert vagy Global viszonylag jó választás lenne nekem...igazam van? vagy esetleg milyet kellene vennem, olyan 10k körül szánok rá, ahogy nézem az én igényeimnek megfelelőt bőven találok ennyiből, ugye?
másik kérdés, mennyiben adnak rosszab minőségű képet az külső usb-s kártyák? mint ahogy irtam csak TV-zni kéne, egy olyan is megfelelne esetleg, mivel úgy notebookomhoz is tunnám használni, ha elutazok... szóval megéri usb-set venni? és ha igen akkor milyet ajánlatok?
előre is köszi a segitséget! -
Haart
addikt
Hi lenne egy kérdésem. Mindenki a tunerhez adott programot használja tvnézésre vagy esetleg van valami jobb szoftver is ami jó tvnézésre? Ha igen akkor melyik az?
-
HaKo
aktív tag
Hi!
Valakinek van a Kworld PVR300U USB-s tunerkártyáról valami tapasztalata? -
Csapi007
veterán
Hello
Van már gyártó akinek van Vista drivere? -
bebar
aktív tag
Szia!
Az egy szar kártya, nekem is az volt, csak 110i.
Vegyél Leadtek WinFast-ot, pl.: Global-t, 9e.
Először azt hittem a kábelTV ennyire pocsék, hogy 2 jelnél már szétesik, de a TV-n ugyanolyan volt, csak a gépen lett rosszabb.
Aztán vettem egy ilyen Leadtek-et, és ég és föld a különbség, nagyon szép lett a képe, hihetetlen!!! -
boss16
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Pinnacle PCTV 100e külső tunerem, de nem vagyok megelégedve vele. A kép borzasztón szemcsés és a hangolás is furcsa (''Hungary'' kiválasztása esetén nem talál csatornát). Tud valaki segíteni abban, hogy javítsak a helyzeten? Amennyiben nincs jó ötlet úgy kérem javasoljatok egy olyan kártyát, ami alkalmas kábeltévé, illetve digitális adások vételére is. Előre is kösz. -
wolf2
csendes tag
Vajon mikor lehet kapni Leadtek PVR3000-et?
Tud valaki infot? -
blogos
tag
Hello!
Tényleg nem jó szélesvásznú notin tv tuner-en keresztül nézni a tv-t?(Upc Direct)
köszi a választ
[Szerkesztve] -
Bögre
aktív tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. TV tunert szeretnék videokameráról való felvételhez.
A keret az max 10k. Ebben a kategóriában keresem a legjobbat
Tudtok ajánlani konkrét típust?
Előre is köszi -
Balinov
titán
válasz
Attila79 #2860 üzenetére
akkor próbálj ki valami screen capture programot, pl. Fraps,hypersnap,ilyesmik.a tuneres megoldás szvsz zsákutca,ha xvid/divx-be rögzítesz,saccra akkora framedropjaid lesznek a kész aviban,mint ide Makó,ha mpeg2-be,akkor meg a proci erőforrásait használja ki (gyanítom nem hw-es mpeg2 capture cardod van),hameg relatíve kis erőforrásigényű mjpeg kodekbe,akkor meg a tömörítetlen avi miatt akkora sebességet fog le a vinyód rendszeréből,hogy a játék nem tud tölteni. nembeszélve utóbbi 2 esetén arról,hogy a tunered nem fog pal/ntsc dvd felbontásnál nagyobb felbontásban rögzíteni. én ,bevallom őszintén,lehet tudatlanságom miatt,de már azt az 1024-et is sokallom.
-
dabadab
titán
válasz
Attila79 #2860 üzenetére
A tuner 1024x768-at se rogzit, max a PAL felbontas 576 sorat, aztan azt extrapolalja.
Ha mindenkeppen tunerkartyaval akarod felvenni, amit csinalsz (gondolom a videokartya kimenetet kotod a tunerre), akkor allitsd at a felbontast 640x480-ra (a TV kimeneten ugysem jon ki nagyobb felbontas), es vedd fel azt (bar ezzel egyutt ez azert eleg rossz megoldas), ha meg ragaszkodsz az erdeti felbontashoz, akkor meg mas lehetoseget kell keresned, ami attol is fugg, hogy konkretan mit akarsz felvenni. -
Attila79
tag
Nem adást rögzítenék. Játék közbeni rögzítést szeretnék megoldani, de úgy, hogy 1280x1024-ben játszom. A tuner pedig csak 1024x768-at rögzít, tehát csak a képernyő egy részét. Semmilyen progival nem bírtam rávenni, hogy vegye a teljes képernyőt, felbontást meg nem szeretnék váltani. Ha erre van jobb megoldásotok, mint a TV-tuner, várom az ötleteket.
Köszi! -
Attila79
tag
Hali!
Olyan tunert nem tudtok ajánlani (ha létezik egyáltalán), ami 1280x1024-ben képes rögzíteni?
Sajnos az én Leadtek TV USB II tunerem csak az 1024x768-at viszi. Viszont most bedöglött, egyszerűen nem ismeri fel a gép, de szerencsére még garis. Ha tudnátok olyan kártyát, vagy külső tunert ajánlani, ami felvesz a fentebb említett felbontásban akkor elkezdenék gondolkodni az áttérésen.
Üdv:Attila -
adam770
csendes tag
Van egy eladó tv+fm tunerem 3500-ért, adok hozzá 10M av-RCA kábelt vagy erősítős beltéri tvantennát
-
Eagle24
csendes tag
Sziasztok!
Van 1 öreg, de megbízható FlyVideo2000-es tunerem. Az előző gépemben ezt DScaler-el üzemeltettem, tökéletesen működött, kikódolta a kódolt csatornákat, mint pl: HBO, HBO2...
Nemrég vettem új számítógépet és ebben már PCIE-s VGA-t használok, de ezzel a DScaler nem indult el. Közvetlennül program indítás után kiírja: ''Your video card doesn't appear to support overlays, wich DScaler requires.'' majd kilép a programból, anélkül hogy a menüben bármit tehetnék. Az újratelepítés sem segített.
Ez elég érdekes abból a szempontból, hogy pl a ChrisTV-vel elindul és működik vele, és a FlyVideo saját legfrisebb softwar-ei is. De ezek nekem nem jönnek be, nem rendelkeznek annyi beállítási lehetőséggel és jó kezelhetőséggel mint a DScaler.
A kérdésem az hogy tudnám feloldani ezt a valószínűleg kompatibilitási problémát?
Hardweresen ,BIOSból, Windowsból esetleg magában a DScaler softwareben való túrkálástól megoldódhat?
Találkozott már vki. ezzel a problémával?
Előre is köszi a válaszokat. -
hati
addikt
válasz
sliderviper #2852 üzenetére
Az SW és a HW karik között minőségi különbség nincsen. A különbség, hogy az elöbbi a CPU-t terhelve tömörít, a másik a kártyára épített encoderrel állítja elő az mpeg2 adatfolyamot. (mindkettő típusú karim volt)
-
Balinov
titán
válasz
sliderviper #2852 üzenetére
nem sokban rontja,csak abban az esetben vehetsz észre pl. mpeg2 720x576-os felbontásnál minőségromlást,ha a gép nem elég erős,(dobálja a kockákat) vagy szar/gyenge a tv jel,de ekkor hw-s kártyával is ugyanolyan zajos a kép.
-
Balinov
titán
válasz
sliderviper #2850 üzenetére
hát,a Rockwell(Conexant)féle BrookTree878 nem mai gyerek. annyit még tudnod kell,hogy ez a tuner csak sw-sen tud mpeg1/2 és divx-be rögzíteni,viszont ott ful pal dvd felbontásban (720x576) csak bírja a gép
ja,és nicam sztereó ez amit linkeltél.
-
Balinov
titán
válasz
sliderviper #2848 üzenetére
phillips chipes tunerecske, belső audiokábel összekötéssel. itt egykét kép a kéminőségről,sajna orosz:[link]
szvsz gyári program nem néz ki olyan rosszul,de ha belevágsz,akkor próbáld ki a FlyTV2000 progit hozzá -
sliderviper
csendes tag
Üdv!
Találtam egy kártyát: Dazzle TV PCI, valakinek van ilyenje? esetleg valami tapasztalat? érdemes venni?
Előre is kösz -
Dread
tag
válasz
wassermann #2835 üzenetére
hali!
bocsi hogy csak most reagálok.
még nem vett az ismerösöm de mondom majd neki.
amugy kezeli az usb2t.
köszi szépen -
csab2
veterán
Sziasztok!
Van arra lehetőség, hogy a tunerkártyához kapott távirányítóval más programokat (pl. MediaPlayer, WinDVD, PowerDVD) is irányítsak?
Előre is köszönöm! -
bzoley
veterán
Egy kis helyreigazítás
Lehet, hogy túl rég olvastad az írást, azóta módosítottam a barkács okát, és miértjét, a kérdések megválaszolódtak[link]
Szóval már nincs szó Global, és Global Expert-ről, csak egy apró extráról
Egyedül arra kell figyelni, hogy kell-e rádió, vagy nem, mert két változat kapható. -
Csapi007
veterán
Hello
Nem igazán az adott témába vág de azé beírom hátha vki tud segíteni:
Szóval az aláírásomban szerelő tunerrel az lenne a baj hogy csak 320*240-ben tudok felvenni mert ha nagyobbra állítom az írja ki ez a felbontás nem jeleníthető meg. Ilyenkor is felveszi abban a mérteben a videót csak lözben fekete a kép, nem lehet nézni.
Megoldás? -
Koczkás
csendes tag
Sziasztok! Leadtek WinFast TV2000XP Expert kártyát szeretnék venni csak ahol érdeklődtem ott sehol nincs. Ha valaki tud valami infót megköszönném!
-
wassermann
addikt
válasz
attika80 #2837 üzenetére
Mivel Magyarországon a földi TV-sugárzás és a kábel-szolgáltatók is leginkább hagyományos, analóg jelet adnak, HD-dologról beszélni még értelmetlen. Az analóg tunerek hardvere ma már megbízható, az árkülönbség csak a hozzájuk adott szoftverekben rejlik (pl. DVD szerkesztő és készítő).
Olvass vissza 3-4 lapot és okosabb leszel! -
attika80
aktív tag
Sziasztok. Haverom akar venni egy Tunert. Kerdesem az lenne, hogy mit erdemes? Valami jobbat szeretne, de nekem meg soha nem volt ezert nem is tudok neki ajanlani. Megeri befektetni hd-be, vagy ez meg folosleges penzkidobas? Szoval ha valaki tud igazan minosegi tunert akkor megkoszonnem ha leirna a tipusat. Nezegettem a hd tunereket, 100$ korul kezdodnek itt amerikaban, de fogalmam sincs melyik gyartotol kene venni es milyet
Koszi elore is. Byez -
bebar
aktív tag
Ha esetleg valakit érdekel, van egy eladó Pinnacle PCTV 300i tuner!
Ára: 9e. -
wassermann
addikt
-
Dread
tag
sziasztok!
egyik ismerösöm szeretne venni tv tuner kártyát a laptopjába, ami a következő
ACER Asp3103NWLMi, 3400+ sampron, 512 memo, ati x1100.
Én nemnagyon értek hozzá, ezért kérnék segitséget töletek hogy mit ajánlanátok.
ja amugy csak nézni szeretne vele tv-t felvenni nem.
köszi előrre is -
sss
őstag
Na,picit nézelődtem a gyártó oldalán is,de nem lettem sokkal okosabb.Majd kicsit alaposabban átolvasom egyszer.
[Szerkesztve] -
bzoley
veterán
válasz
wassermann #2829 üzenetére
Lehet, hogy szépnek mondható, de akkor egy cx2388x-es szint gyönyörűnek
Azonkívül, még ha csak tévézésre kell is, pl. egy Global a maga 7-8ezres árával nem mondható drágának és ennyiért szinte full luxust adnak ebben a kategóriában
Jó lehet, hogy számít valakinek az az egy-két ezer forint is. -
wassermann
addikt
-
wassermann
addikt
válasz
wassermann #2825 üzenetére
Ma már nem gyártanak sz@rt mert egy komolyabb gyártó sem reszkírozza a hírnevét. Ha jól emlékszem a BULK csak annyival kevesebb, hogy nincs hozzá távirányító.
- De miért nem kérdezed meg egyenesen az eladót, ahelyett hogy itt találgatnánk? -
sss
őstag
válasz
wassermann #2825 üzenetére
Igen az a legolcsóbb, de az vmi lebutított? Azért jó lenne ha szép képe lenne.
-
sss
őstag
Most még csak kérdezősködök az az igazság, nem annyira sürgős még.
-
sss
őstag
Üdv!
Hajlok arra, hogy vegyek vmi tv tunert, de nem vágom, h milyet kellene. Igazából csak tv-t szeretnék vele nézni, felvenni nem igazán, meg nem is akarok sokat költeni rá. Egyik itteni srácnál találtam ezeket:
WinFast TV 2000XP,TV Tuner
WinFast TV 2000XP,TV Tuner - Bulk
WinFast TV 2000XP Global TV+FM Silicon
WinFast TV 2000XP Expert,STEREO TV Tuner&radio,r.c
WinFast DV2000,STEREO TV Tuner&radio,r.c,FireWire
Szal mondjuk ezek közül melyiket lenne érdemes? -
törölt tag
válasz
#72042496 #2819 üzenetére
Hmm...most látom, hogy az adataimnál szereplő Hauppauge tuner nem ad képet...
Megpróbáltam életet csiholni bele, de nem sikerült. Remélem, csak az új alplap - régi Xp felállás nem tetszik neki, holnap majd kiderül.
Képminőség tekintetében a Leadtek tuner hogy teljesít egy Hauppauge kártyával szemben? (Nekem WinTV-PCI-FM van.) -
törölt tag
válasz
Balinov #2818 üzenetére
Még azért várok vele, van rá némi esély, hogy minden marad a régiben: ha BandiT tud olcsón X-Fi hangkártyát hozni, akkor emellé egy ilyen tunert fogok venni. Viszont ha az X-Fi ára valamilyen félreértésből lett csak 11K, akkor nem éri meg cserélnem - legalábbis egyelőre.
-
törölt tag
Köszönöm szépen (Balinov - Neked is
), sokat segítettetek!
Pedig majdnem ilyen kártyát vettem, valamiért mégis a Hauppauge termékére esett a választásom...
Lehet, hogy hamarosan csere lesz ebből...az olcsóbbik változat csak a software-s felvételben tér el a PVR-től? (A képük ugyanolyan szép?)
-
Asador
tag
Hello!
Van it egy asus 7135-ös tuner aminek asszondátok kaki a programja.
Mi mással használjam? Jelnleg tök néma a kicsike.
köx -
wassermann
addikt
válasz
Balamber:) #2812 üzenetére
Ha ez épp el is kelt, ne ess kétrségbe, hanem időnként nézz ide:[link]
-
Balamber:)
csendes tag
Akkor most ez elkelt ahogy nézem...
-
bostongeorge
tag
Pinnacle PCTV Pro TV kártya Pécsen eladó
Dobozzal, minden tartozékkal együtt, 1hét próbagarival.
Csere nem játszik, mert kp-ra van szükségem.
Ajánlatokat várok privátban, vagy ide a fórumba: [link]
Tulajdonságok:
- Sztereó TV-, FM-rádio tuner, Real Time MPEG I-II rögzítés TV-adásból, vagy külső videoforrásból.
- Kiváló minőségű, német gyártmányú sztereó TV (NICAM-CCIR 2xFM), FM rádió-tuner
- Real Time szoftveres MPEG I-II, DV rögzítés VCD, SVCD, DVD formátumok támogatásával
- Rögzítés közbeni visszajátszás a Time Shift üzemmód alkalmazásával
- Rádióadások rögzítése sztereóban MPEG-Audio vagy Microsoft Audio (WMA) formátumban
Szoftverek:
- PCTV Vision PC-s TV-vevő program, digiális videomagnó és Time Shift funkcióval
- PCTV Radio PC-s rádió-vevő és rögzítő program
- Webtext az Internet és a Teletext kombinációja,
- Pinnacle TREX multimédiás file-konvertáló,
- Pinnacle Studio 7 videoszerkesztő program (próbaváltozat),
Tartalom:
- PCTV Pro PCI TV-, FM-tuner kártya
- Infravörös távírányító 2 db elemmel Teletext funkcióvall
- Hangkábel (a hangkártyával való összeköttetéshez)
Csatlakozók:
- TV-antenna bemenet
- FM-rádió antenna bemenet
- S-video bemenet
- Composit video-bemenet
- 3,5 mm-es hangkimenet
Rendszerkövetelmények:
- Pentium II 450 Mhz vagy Celeron 600 MHz ill. nagyobb processzor,
- min. 128 MB RAM,
- Directx 8 vagy nagyobb kompatíbilitású grafikus-, és hangkártya -
-
_OrLiX_
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, hogy nem olvasom végig az egész fórumot, csak bekérdezek, de nincs sok időm.
Szeretném, ha ajánlanátok laptophoz tv-tunert.
Szélesvásznú a képernyője. Mindegy, hogy USB-s, vagy PCMCIA csatlakozású, csak
szép kép legyen rajta. (a nemkivánatos tüskékre gondolok itt elsósorban)
Előre is köszi mindenkinek!
OrLiX -
Asador
tag
Hello!
Szerintetek mennyire kell komolyan venni a tuner leírásában a min követelményeknél azt hogy min dx 8.0-as vga kell hozzá?
Ebbe a gépbe szeretnék tunert venni: nforce 2, athlon xp 2800+, gef mx 440 (dx 7.0), 512 Mb.
Ezeket néztem ki itt az aprón:Asus 7135, Pinnacle PCTV.
Ez a netes gépem, erősebb vga-t most nem vennék bele.
Kösz! -
Charle
csendes tag
Köszi, megtaláltam...
-
Balinov
titán
ez szvsz csak a jel (pl. kábeltv) erősségétől és minőségétől függ elsősorban,azt azután a tunerétől.
leadtek pvr-t írsz,ez a PVR nevü program,nem? akkor leadtek tunered van,igaz? nézz át a leadtek winfast expert és global topikba,bzoley linkelte a legfrisebb whql drivert és a leguccsó pvr2-t. amugy bzoley aláírásában szereplő oldalt nézd meg.. -
Charle
csendes tag
Hali!
Érdekelne, hogy milyen TV-tunert tudnátok nekem ajánlani, félprofi szinten?
Jelenleg WinFast Prv-vel dolgozok...(nem valami szép vele a felvétel, de elfogadható)
Szeretném, ha a kép és a hang is tökéletes, éles és tiszta lenne!
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- BestBuy topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- fűnyíró traktor
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- ÚJ HP Elite SFF 600 G9 Core i5 13500 /8GB DDR5 //512GB SSD /Windows 11 + gyári gari dobozos!
- Fujitsu Primergy RX300 S7 + 2xE5-2620 + 64Gb RAM + 6 HDD CADDY + LSI MegaRAID SAS 2208+BBU + RAILKIT
- GAMER PC : Ryzen 5 5500 /// 32GB /// 5700XT /// 512GB SSD /// Számla+Garancia
- Gamer Gép - Gigabyte Z790 D, Intel i7 14700, 32GB DDR5, RX 6950XT, 3 TB M.2 SSD, Seasonic 1300W
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- IPhone 14 128GB Független! Hibátlan állapot! 6 Hó Jótállás! Akku: 84%
- Épített KomPhone R5 4500 16GB RAM 240GB SSD RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest