- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kiderült mit tud a Nintendo Switch 2 rendszerchipje
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Mini-ITX
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
Na még egyszer. Melyik a leg ajánlottabb a három tv közül (pro és kontra):
Thomson 49UC6406 4K
Panasonic TX-49EX600E 4K
Philips 50PUS6162/12 4K
Ezek közül veszem az egyiket. Kérdés melyiket... Panára hajlok, de várom a véleményeket. -
MrDerekas
addikt
Sziasztok!
Részletfizetés és kupon mellett, valamint kihasználva a pangó előfizetéseimet a trékomos ajánlatok közül szemezgettem:
Panasonic TX-49EX600E 4K SMART LED TV Laikusként én ezt szeretném.
Thomson 49UC6406 4K ULTRA HD ANDROID SMART TV
Philips 50PUS6162/12 4K ULTRA HD SMART TV
LG 49UJ635V 4K ULTRA HD SMART TV
A dolog elég képlékeny, mert a jelenlegi Panasonic plazmámat, nem szívesen cserélném le. Képminőségre teljesen jó, csak az a fránya 247 watt fogyasztás... Amire kellene a tv: filmnézés saját médiaszerverről Plex-el. Jelenleg WD TVplayer-en keresztül, de érkezik egy komolyabb lejátszó. (Bár lehet a négy tv közül, valamelyik ezt is tudja és kihagyható.), illetve talán egy kis pc játék. (Sokat biztos nem cígölöm a gépet a szobába). Illetve trékomos a beltér is.
Felbontásnál a fúhádétól sem riadok vissza, de talán jobb lenne a 4k (1,5 és 3,5 méterről nézegetnénk)
Smart: nekem nem nagyon fontos
A keretet kb be is lőttem a fenti listámmal.
Tehát a legszebb képet/hangot és minőséget/megbízhatóságot szeretném a négy tv közül kiválasztani. Ebben kérnék segítséget, véleményt, esetleg tapasztalat megosztástElőre is köszi
-
MrDerekas
addikt
Üdv!
Nem találtam Azonnali kérdéses topicot TV témában, ezért bátorkodom itt kérdezni. TV vásárlás előtt állok. Otthoni másodlagos, képcsöves, ezer éves, 3-5 percenként önlekapcsoló LG tévémet szeretném lecserélni. FHD, LED jöhet szóba. A kínálat széles, éppen dönteni is tudnék, de költséghatékonyabb lehetnék ha aktív hangfalas monitort vennék.
Ez pedig felvet egy kérdést: A Tréhómos beltéri egységre HDMI kábellel rákötve képes lehet képet adni egy ilyen monitor???
Tehát ugye nem pc-ről kapná a jelet, hanem a beltéri egységből, ami persze tudja az FHD felbontást és HDMI kimenettel is rendelkezik. Viszont régebben egy DVI-HDMI kábellel már kötöttem rá led monitorra, de akkor ugye meg se nyikkant a monitor. Akkor olvasgatva oda lyukadtam ki, hogy más-más jellel dolgozik a TV és egy akármilyen monitor. Lepróbálni nem tudom, úgyhogy ezért kérdezem, mert jelenleg is D-SUB/DVI csatolású monitoraim vannak. Méret-minőség-ár összefüggésben 10-20 ezerrel olcsóbban jönnék ki egy monitorral. Mivel maga a beltér tárolja a csatornákat, beépített hangerősítővel rendelkezik, stb, igazából a TV funkciója, mint olyan, soha nem lenne kihasználva. Olcsóbb lenne egy monitor, mint egy kihasználatlan tv készülék.
Előre is köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- DOOM: The Dark Ages - Már több mint 3 millióan kipróbálták
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- ZIDOO médialejátszók
- Linux kezdőknek
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- World of Tanks - MMO
- DOOM - The Dark Ages
- Házimozi belépő szinten
- További aktív témák...
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad E15 Gen3 AMD - Ryzen 5 I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Gari!
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest