Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Milyen videókártyát?
- Azonnali processzoros kérdések órája
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- E-book olvasók
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen egeret válasszak?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen TV-t vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bmwm3
tag
Sziasztok ismét!
Pár hete sokat segítettetek itt eligazodni, hogy milyen TV is legyen. Akkor a 75C805 mellett tettem le a voksom és várom az akciókat, mert annyira nem sürgető. Most viszont van akcióban egy 935. Jól gondolom, hogy ez egy évvel régebbi modell (van ennek vmi hátránya?), viszont alapból jobb paraméterekkel rendelkező TV? (pl hang terén, de kép terén is hozza azt, vagy jobb?).
Köszi! -
bmwm3
tag
válasz tigribigri #89189 üzenetére
Köszönöm (és Neked is, Quadgame94), sokat segítettetek, máris sokkal közelebb vagyok!
Esetleg még annyi kérdés, hogy ebben az ársávban, 75colban van-e még értelmes alternatíva? Akár másik Samsung, akár bármi más, amit javasoltok?
Köszi! -
bmwm3
tag
válasz tigribigri #89184 üzenetére
Köszi! Laikusként hol találok leírást, hogy miben jobb a TCL? A sima árukeresős összehasonlítás nem nagyon hozz diffet, de gondolom az ördög a részletekben rejlik.
Mit takar az, hogy "kínlódnak szoftveres problémákkal"?
(De ha jól értem a Samsungra sincs panasz, csak az egyik simán jó, a másik nagyon jó? ) -
bmwm3
tag
Sziasztok!
Ritkán veszek TV-t, (legutóbb 2010 , jóöreg Samsung LCD, még mindig jó), nem is szoktam követni a trendeket, így találtam most itt 1-2 márkát, amit én nem nagyon ismertem, az egyik TCL, amit itt nagyon dicsértek.Kb 4 méterrel való TV-zéshez (főleg netflix) és gyerekeknek néha xbox kellene. Kb szemből nézzük, átlagos fényességű nappali, nincs extra igény.
Eddig Samsung Qleddel szemeztem, de a kérdés az, hogy tényleg annyival jobb-e a TCL, hogy megéri-e kb 100-as felárat:Jelöltjeim eddig
Samsung QE75Q60CAU (350k körül)
TCL 75C805 (450k körül)
(vagy bármi egyéb ebben a kategóriában?)
Mivel ismét hosszú távra tervezek, jó lenne megbízható minőségben (esetleg plusz garival)
Előre is nagyon köszi a segítséget! -
bmwm3
tag
Sziasztok!
Egy 11 éves (nagyon szeretett és máig tökéletesen működő) Samsung L40C650-et szeretnék nagyobbra cserélni, ehhez kérném a segítségeteket
1. Tévére szánt összeg, forintban?
150-200 körül jó lenne megúszni, de ha azt mondjátok, hogy 220-ért szintlépés van, akkor elgondolkozom
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Játék egyáltalán nem. Leginkább film és sport (gyerekeknek néha mese). Sporton kívül nem túl sokat tévézünk, inkább netflix/letöltött cuccok
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
Kb 3,5 méterről, így legalább 60asban gondolkozom (bár elvagyunk most a 40essel, azt még egy kisebb nappalihoz választottuk).
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Többnyire este, de egyébként elég világos nappali, sok ablakkal, de egyik sem tükröződik
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix mindenképp, PVR jó lenne (ez a felvevős, megállítós, mert a szolgáltató nem támogatja) Esetleg van már olyan, amivel könnyen lehet videóhívást csinálni? Tehát beépített, vagy csatlakoztatható webkamerás? De ez nem szempont most, csak érdekel
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Semmi extra, valami hangrendszert majd akarok rá, de gondolom ahhoz nem kell semmi kuriózum
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Mindegy, falra lesz felszerelve, az tuti
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Samsungom van, szeretem, LG-ről is jókat hallottam, szóval ez a kettő preferált
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Minél egyszerűbb youtube/netflix, de egyébként semmi extra (most ez Google Chromecasttal van megoldva). Ha telóval lehet irányítani az plusz pont lenne. Amit még szeretek a mostani távirányítóban, hogy van háttérvilágítása, este sem kell tippelgetni, hogy mi micsoda.
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Inkább újat szeretnék, garivalNagyon köszönöm a válaszaitokat előre is!
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest