Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- 3D nyomtatás
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
válasz TomTom123 #39508 üzenetére
Szia ! Lényegében igen, néhány kivétellel mindegyikben VA panel van.
Néhánynál PLS panelt is alkalmaznak ( ez tudtommal az IPS és a VA vegyítése ) [link]
A háttérvilágítás is befolyásol egy kicsit és néhány Qlednél vannak külön eljárások a betekintési szög javítására. Üdv. -
E38fanatic
csendes tag
-
AL
addikt
válasz TomTom123 #39505 üzenetére
Szia! Nem azért torzul a kép oldalról, mert Samsung, hanem mert VA paneles. Minden VA panel torzul oldalról, ha nem szemből nézed, akkor torzul. Minél jobban jobbra, vagy balra ülsz a kőzépvonaltól, annál jobban változnak a színek. Fentebb, korábbi levelemben és az összefoglalóban olvashatsz róla. Üdv.
[ Szerkesztve ]
-
AL
addikt
-
stilo18
addikt
válasz TomTom123 #38545 üzenetére
Nem tudom mi a semmit mondó abban ha megírod, hogy erre a tv-re van kereted?!
Írjam azt, hogy vegyél egy 65C9-et mert azon jobb lesz filmet nézni?
Jobb lesz, de ha addig lehet nyújtózkodni ameddig írtad, akkor nem értem mi a rendes válasz...Az olcsó kategóriában nincsenek csodák... Milliószor le lehetne írni, de ha valaki használja a keresőt, akkor egyből válaszra lel...
Az olcsó modellek között egyetlen egy érdemleges különbség van, mégpedig a milliószor írt VA vagy IPS panel.
Hiba azt hinni, hogy 150k környékén az egyik gyártó oled minőséget ad, a másik pedig épphogy üti a belépő szintet.
Mindenhol 8 bitet kapsz (8bit +FRC - t hagyjuk), 300 cd/m fényerőt, ips - nél 1000 alatti/körüli fényerőt, VA - nál 4000 felett kb.
Más és más a tv oprendszere, ezekről is millió videó van a neten, teszt.
A tippem, hogy aki belépő kategóriás tv-t választ, döntse el, hogy ips vagy VA és utána ahol a legjobb garancia / ár metszete találkozik, ott le kell csapni rá.
#PS5Pro#C9/QN95#S22Ultra#SSArctisPro+DAC#Aonic50
-
AL
addikt
válasz TomTom123 #38514 üzenetére
Szia ! Mindegyik VA panel oldalról torzul, csak szemből jó.
A torzulás készülékenként eltérő ( egyik jobb, másik rosszabb ).
Ha fontos, hogy oldalról is jó legyen, akkor IPS panelest vegyél. A beállítás egyénileg eltérő, mindenkinek más tetszik. Rá kell szánni néhány órát és egy jó, minőségi adásnál egyenként ki és be kapcsolgatni a rengeteg képbeállítást. Ha nem tetszik, amit beállítottál, akkor a gyári képbeállításokra vissza lehet állítani.
A Qled is VA panel, készülékenként ( típusonként ) eltérő a torzulás.
A panelre figyeljél, mert fontos ! ( VA , IPS )
Mindegyiknek van jó és rossz oldala is. Szemből és sötétben a VA a jobb és ennek nagyobb a kontrasztja és jobb a feketéje, de rosszabb a betekintési szöge, mint az IPS - nek .
Ha oldalról is nézed, akkor az IPS a jobb.
Ha VA panelnél elmozdulsz oldalra fakulnak a színek ( ez készülékenként eltérő ).
Mindegyik készülék más. Itt láthatsz néhányat az árkategóriádban ( hétvégén újabb akciók lesznek ). Néhányról sok vélemény is van, olvasgassad hátha segít.
Itt van néhány készülék adata, vegyesen IPS és VA. A Sony FHD, de jó .
Azt nem tudom, hogy HBO GO ra melyik jó , érdeklődjed meg. Ha valamelyik készülék kijelzőjére, adataira kíváncsi vagy, akkor a táblázat jobb felső sarába kell a típusszámot beírni. A Samuknál általában az utolsó számot le kell hagyni.
Érdemes üzletben megnézni őket a végső döntés előtt. Néhány készüléknek torzak a színei.
Ismeretlen üzletekkel vigyázni kell, néhány üzletben kevesebb garanciát adnak.
Üdv.[ Szerkesztve ]
-
Apzung
csendes tag
válasz TomTom123 #38514 üzenetére
Tudomásom szerint minden VA panelnél erősebb torzulás vehető észre mint az összes többinél a betekintési szöget illetően.
Q80-tól már sokkal jobb a helyzet mint egy 70-es esetében. Utóbbi van ismerősnek, nem is igazán kellett nagyon oldalra mászni és máris sárgult a fehér, torzultak a színek. A 80-asnál is megvan ez, de az már körbeülhető és mindenki kb. ugyanazt fogja látni.
Egy átlagfelhasználónak valószínűleg bőven elég egy Q70 ha többnyire szemből van nézve.
Nekem muszáj volt egy Q82-re beruházni mert a 70-esből egyből kiábrándultam mikor megláttam.qe65q70 asszem 320k körül volt akciós az euronicsben pár hete
qe65q80 most 600, de BF-en 450k volt
qe55q80 most 450k, BF-en nem tudom mennyi volt az ára, nem néztem ha egyáltalán le volt akciózva[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest